Új hozzászólás Aktív témák
-
domi007
őstag
-
domi007
őstag
Ha mindenáron ragaszkodsz az életmentéshez:
Ha egy hacker behatol egy vízmű számítógépes irányítórendszerébe, és leállítja a vízművet, akkor emberek maradnak víz nélkül. Ez egy fejlődő országban, mint pl. India nagyon nagy bajt tud kozni. Vagy mondjuk Kínában egy gyár emiatt nem tud tovább üzemelni. Végső következményként az emberek pénzt vesztenek, és egy kiélezett helyzetben (40fok árnyékban) meg is halhatnak. Ne mondd ellene, hogy "akkor majd vizeskocsikkal odahordják, vagy mitomén", mert nem ez a lényeg.A lényeg az, hogy ezt a katasztrófát egy ethical hacker megakadályozhatta volna, hogyha valaki felbérelte volna, hogy tesztelje a rendszert. Így az ethical hackert megmenthet életeket is.
DOMy
-
KilgoreTrout
senior tag
Ezek alapján az autós törésteszteknek sincs semmi értelme, sőt, adott esetben nincs szükség a tűzvédelmi szakemberekre sem, mert ők sem csinálnak semmi megfoghatót, csak jelzik a veszélyt. Nem is értem miért nem megy el mindenki inkább péknek, miközben egy csomóan éheznek.
Sőt, például minek vannak betörők? Ha ők is inkább szántanának, sokkal jobb lenne!
A világ sajnos bonyolult hely... -
juliabrilke
veterán
Pont az a lényeg benne, hogy jelzed neki a hibát és ezáltal megtanulja ezeket kiküszöbölni és kijavítani, hogy többet ne forduljon elő. Akik meg szinte tökéletes rendszert tesznek össze azoktól meg esetleg te tudsz valamit tanulni.
"még mindig azt mondom, inkább maradok a programozásnál... " Pont te írtad, hogy semmi értelme programokat fejleszteni...
Egyébként meg mint ahogyan leírtam már előtte is, ez egy előírás, egy szabvány. Ha ennek meg akarsz felelni, akkor meg kell felelned a feltételeknek. (de hülyén írtam le
)
-
juliabrilke
veterán
Kicsit tömör volt a mondanivalód, ezért elég nehézkesen értettem meg őszintén.
"de 5 év múlva, a munkátok sehol nem lesz... lényegében mintha nem is dolgoznátok." Nem egy külföldi kollágám több éve csinálja és van rá igény belső és külső rendszerek esetében is. Egyébként a céges rendszerek felülvizsgálatát nem "brahiból" kell csinálni, hanem egy szabvány követeli meg.
"Igazából lehet, hogy szoftvert fejleszteni sincs sok értelme, meg már lassan semminek sem a világon... egyszer úgyis meghalunk, aztán a kutya nem fog rá emlékezni,"
Nem azt mondtam, hogy meg kell váltani a világot. De legalább megtanítasz pár embert, akik tudják majd a tudásodat is használni, ill. a rendszerek biztonságáér és zökkenőmentes működésért felelsz. Pont ezen van a hangsúly: " a felelősség."
Nem mindent csak anyagi érdek miatt kell csinálni...
-
juliabrilke
veterán
Nem értelek...
Akkor szerinted nekem nincs is rendes munkám? Én ezt élesbe csinálom és ezért meg is fizetnek. Arról nem is beszélve, hogy sokkal ellenőrzöttebb és legálisabb körülmények között csinálhatom, mint mondjuk a többi otthon és az utcán szórakozó emberke.
Az meg tényleg nem jó ötlet, ha a bosszú hajt. Nem "kifizetődő"...
-
Vladi
nagyúr
-
sghc_toma
senior tag
nem elég kreativ és nem is mindig jár sikerrel.
nem elég kreatív??? ezt szerintem nem így gondolnád, ha kicsit jobban benne lennél a dologban...az ethical hacking meg akárhogy is nézem, egy játék hülyegyerekeknek...
játék, az tény (na jó, a hivatásosok nem biztos, hogy így gondolják).. de hogy hülyegyerekeknek?!? gondolom a keresztrejtvényekről, fejtörőkről is ugyanígy gondolkodsz.. egy kihívásokka teli szórakozás.. szerintem..
-
juliabrilke
veterán
"az ethical hacking meg akárhogy is nézem, egy játék hülyegyerekeknek: "vajon be tudok törni, hogy utána szóljak neki?" semmi értelme. én legalább használom is vmire, amit megszerzek..."
Miért kell az, hogy nyereséged legyen valamiből? Az nem nyereség, hogy megoldottad az adott problémát és meg volt rá a képességed?
"egy játék hülyegyerekeknek": akkor hivatásos hülyegyerek vagyok, mert én ezért kapom a pénzem.
Na mindegy! Azért remélem a többieknek más erről a véleményük!
-
juliabrilke
veterán
A meglátásunk akkor erről a dologról különbözik.
Igazából nekem többet jelent ez az egész, mint pár keyloggerrel ellopni jelszavakat vagy adnim/admin segítségével belépni akárhova vagy brute force-ot használni, hogy kitaláld a jelszót. Ez persze mind szép és jó, de azért jobb rendszerek mondjuk 5 sikertelen kísérlet után letilt és a logfájlban lesz egy kis csinos bejegyzés. Na ebben van a kihívás!
Mindenesetre ha érdekel a téma, akkor ne ragadj le holmi "netlopáson". De ne csak a jó részét csináld meg, hanem add is tudtára az adott illetőnek, hogy mi volt a probléma a rendszerével.
A "csak simán mini-tolvajkodás" meg akárhogyan is nézed, akkor is lopásnak számít.
-
sghc_toma
senior tag
mivel gyakran akartam ezen a hálón lógni, most kivételesen nem vágtam el magam alatt a fát, semmi üzit nem hagytam a log-ban, hogy "héte, védjed jobban!". helyette, a rouer mac adress logjába beletúrtam, és kibányásztam két MAC adresst, amit elfogad (az access listen viritottak amúgy). oké, utánanéztem net-en, hogy lehetne spoofolni könnyedén...
lusta voltál.. háát, nekem a fenti szövegből nem ez jött le.. egyetértek Daudi Baldr-al, ebben semmi etikus nem volt.. -
juliabrilke
veterán
De így már annyira nem is etikus.
Hiszen ok, hogy kihasználtad a rendszer hiányosságait és hibáit, viszont nem történt semmilyen lépés, hogy az adott probléma megszünjön.
Tehát a következő emberke is ki tudja majd használni a hiábákat és ő nem biztos már, hogy nem próbál benne valami kárt tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Konteó topic
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged