- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Juhaszatti #46 üzenetére
Rendben hogy erősebb lesz de kibír majd egy napot?
mennyire fog melegedni?
nekem még az a13 is bőven elég erőben mindenre és 2 napot is elmegy iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Juhaszatti
addikt
válasz Essentials #40 üzenetére
1 év lemaradás akkor lesz, ha az A15 jóval erősebb lesz ennél az AMD-s Exynosnál. De ezt ugye egyelőre nem tudjuk.
Annyit tudunk hogy ez az Exynos erősebb lesz az A14-nél, ha a cikk táblázata hiteles, akkor elég sokkal. Az A15 is nyilván erősebb lesz az A14-nél, a kérdés már csak az hogy ennél a táblázatban szereplőnél kisebb, vagy nagyobb mértékben. -
Szakiii
addikt
válasz milkabrams #14 üzenetére
Tablet sose fog ugy melegedni mint egy telo, teljesen ertelmetlen hasonlitgatas.
-
t72killer
titán
Az AMD a grafikai részt csinálja csak, nem ?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MBelu
újonc
Az Apple saját GPU tervezéssel ér el jobb eredményeket, mint a Samsung az AMD-t segítségül hívva a grafikus gyorsító tervezéséhez.
Ha már így nézzük a dolgot, akkor most az Apple nem az Imagination dizájnjából él meg javarészt?
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Legyen úgy. Ellenben a Samu az Amd-vel együtt már ütős lehet szerintem. A jelenlegi Soc-okat is a grafika fogja meg leginkább.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Essentials
aktív tag
válasz 7Heads Drago #37 üzenetére
Az Apple a legsikeresebb ARM chiptervező jelenleg a piacon, az AMD története pedig az X86-okról szól. Az Apple saját GPU tervezéssel ér el jobb eredményeket, mint a Samsung az AMD-t segítségül hívva a grafikus gyorsító tervezéséhez. Ez sokmindent elárul szerintem. A cikk arról szól, hogy az Apple 2020-as mobil hardverét hasonlítjuk a még meg sem jelent Samsungoshoz. Mire a Samsungos kijön, addigra az Apple is kiadja az idei készülékeit, az idei hardverrel. Ez akárhogy is nézem, 1 év lemaradás, ha a hírek szerint az A14-et kerülgeti az idén megjelenő Sami chip.
-
Essentials
aktív tag
Akkor mar csak 1 év lemaradásban lesznek? Ez a Samsung idén megjelenő chipje, az Apple idei mobilcipje az A15 lesz, és ha jól sejtem, nagyjából egyszerre kerülnek majd bele termékekbe ha minden a terv szerint halad...
-
consono
nagyúr
válasz 7Heads Drago #37 üzenetére
A fizikát nyilván nem lehet becsapni, de visszavehetnek pl. az M1 órajeléből, hogy kevesebbet egyen. A fentebbi táblázat szerint val elég játékterük...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
7Heads Drago
veterán
hetek óta mindenki örömködik, hogy nagyobb akkumulátor kerül az új iPhone-okba
Ez se igaz. A régi akku méretet kapják vissza. Csak ugye Applesan ezt megint beadják "újként". Csak a legdrágább verzió kap tényleg nagyobbat, viszont eddig nem volt 5g és 120Hz kijelző se. Az 5G is onnantól lesz érdekes ahogy egyre nő a lefedettség és ténylegesen lesz használva is.
A fizikát az Apple se tudja megkerülni. Egy telo méretű eszközbe nem lehet értelmes hűtést pakolni. Illetve az Amd már nagyon régen foglalkozik grafikával és chipekkel. És ugye az elektronikában a fejlesztésekkel elköltött idő és pénz ami fontos.... na meg a jó szoftver hozzá. Itt mondjuk van előnye az Applenak még.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz kakuk.tamas #4 üzenetére
vetélytárs
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
kalimist
aktív tag
Ezek a számok már több, mint egy éve keringenek a neten. A MA is lehozta már egyszer ezelőtt. Még csak nem is screenshot tehát akár én is költhettem volna ezeket az értékeket. Mindenesetre a Samsung 4 LPE-vel (vajon ez már TSMC N7 szint? ) jelentős hátrányból indul sajnos.
-
Badboys
őstag
A samu menjen ahova gondoltam. Képtelen lépést tartani pl. az SD vel. Ígéret az van csak mögöttes tények mást mutatnak. Igaz nekem csak a 990essel van tapasztalatom, de az egy ipari hulladék. Ua, a telefon csak most SD vel zongorázni lehet a különbséget. Soha a büdös életben nem kell exinosos készülék.
-
consono
nagyúr
válasz 7Heads Drago #16 üzenetére
Az igazán igényes gépekben meg majd az Apple is az új SoC-ot teszi (M1X vagy M2). Az akksi időről meg szerintem már gondoskodtak: hetek óta mindenki örömködik, hogy nagyobb akkumulátor kerül az új iPhone-okba, akár pont az M1 miatt is lehet ez...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
novinyul
veterán
válasz Dare2Live #28 üzenetére
Engem a hálózat gyengesége akasztott ki, na meg az emiatt fellépő plusz merülés Az hogy még valamivel melegebb is, igen azt tudtam, de talán ez így volt mindig. A Snapi 888 meg az Exynos 2100 idén nálam kiesett(MI11 után) igen meleg tud lenni, illetve a szívja is az akkumulátort. Az agyonhúzott 865 meg még mindig stabil maradt, az F3-ba is remekül teljesít, nincs melegedés, akkumulátor merülés, hálózat meg tökéletes. De még a Note10 Plus is sokkal jobb ilyen téren.
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
Dare2Live
félisten
elég régóta ökölszabály, hogy a qualcommos samsungok jók az exynosos samsungokat meg messziről kerülni kell.
Viszont elég változó a mért. Jellemzően a térerő, microlag, aksi vmilyen kombója miatt. Esetleg gamek közben hasal el.
ja és mindig megy a pr, hogy a köv már jó lesz aztán max a fenti más kombójában szar.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
válasz kakuk.tamas #26 üzenetére
Pardon , már nagyon este van.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Luck Dragon #25 üzenetére
Mivanveled? Szebben szoktál írni…
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Hát nagyon kiváncsi leszek a végeredményre . Egyenlőre nem tulajdonítok ennek semmi jelentőséget , míg meg nem jelenik .
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
t72killer
titán
Ez jó hír a következő generációnak . Sokáig s20 fe 5g-t akartam venni, csak az mostmár kezdett öregedni - viszont az új exynosok mellett nem tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben újra snapis samsungok jöjjenek Európába.
-
Bailey
senior tag
Nekem van itthon egy S20FE 5G verzió, de lehetőség adódott egy S21 Plus-ra, igy össze tudom hasonlítani a kettőt. Nagy terhelésnél talán kissé melegebb a 21, de az antenna szerintem jobb a 21-ben. A lakásban az FE soha nem látott 5G-t, a 21 ugyanazzal a kártyával sokszor 5G-n van. A merülést nyilván nem lehet hasonlítani, bár a 21 jobban bírja, igaz nagyobb az akku, de a kijelző is, mondjuk a 21-ben adaptív. A felhasználás ugyanaz a home office alatt. Persze az FE-ben a 865 egy generációval régebbi nyilván, de nem bántam meg a 21 Plust. Amúgy leginkább csak a nagyobb kijelző miatt váltottam.
[ Szerkesztve ]
-
-
MrOomen
tag
Mihez hasonlítsák ha nem a jelenlegi legerősebb mobilos processzorhoz? Ahhoz ami még nem is létezik? (a következő Apple procira gondolok)
M1 chip mehet az iphonokba, csak ahhoz nagyobb akksi is kéne
M1-hez meg azért nem is hasonlítják, mert felesleges. AMD piaci szereplő a notiknál, a Samsung konkurenciát jelentene ott, ezért úgy tudom hogy csak telefonokban használhatják ezt a procit, máskülönben már a mostani laposokba is bekerült volna.
Exynos és a Snapdragon közötti különbségnek meg jó lenne ha utána járnátok. Snapdragon a GPU-ban erősebb. Compute teszteken az Exynos a jobb és gyorsabb, a mesterséges intelligenciája is jócskán gyorsabb, fejlettebb. Az idei snapi a Samsung Node-ján készül. Kb ugyanott gördülnek le az Exynosok, és a Snapdragonok, de mindegy is
Úgy hinné az ember hogy egy tech oldalon technológiai újdonságok, innovációk utáni érdeklődők vannak és kommentálnak, akik TALÁN még utána is olvasnak, járnak dolgoknak, mielőtt blődségeket legépelnének és hisztiznének, és túl tudnak látni a márkakatona szerepen... (és most várom a leereszkedő, te vagy a király mert jobban tudod volumenű kommenteket, mert szóvá mertem tenni hogy jópáran csak szemetet hordanak itt össze, szakmai tudás nélkül) -
7Heads Drago
veterán
Ha beleteszi mit rak az igazán igényes gépekbe?
A samu az Amd-vel karöltve már túl nagy falat az Applenek. Szerintem itt az Apple lesz a sereghajtó ezután. Itt igazán a fogyasztás lesz a kérdés, hogy túdják megoldani a melegeési problémákat, meg a jó szoftver.[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
Az air 4, több órányi játék után is csak langyos lesz, kíváncsi leszek mit tud az Exynos, 2 óra Lifeafter után
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
doooo
veterán
Egyébként ha ez ugyanolyan ultrabook, tablet, stb. felhasználásra lesz kitalálva, mint az M1, akkor ahhoz kell majd mérni, nem az A14-hez.
-
doooo
veterán
Igazad van, valószínűleg több is az, mint 20%. Ja és kamerában nagyjából megegyezik a kettő verzió. Mármint az összképben, egyik ebben, másik abban jobb kicsivel. Tavaly sokkal nagyobb különbség volt, és vitathatatlanul az Exynos volt a jobb, minden egyéb hibája ellenére. Akkor is itt sírtál miatta? Valószínűleg igen. Kit érdekel mi a valóság, ha lehet hisztizni is, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
LosBlancosRM
senior tag
-
Ricardo
titán
Szavakból már van elég. A következő körben lehet bizonyítani.
-
joey04
titán
hajrá, lehet próbálkozni.
-
t72killer
titán
Hosszabbítót vagy 9Ah-s akksit is adnak mellé?
-
kakuk.tamas
addikt
Wáoh! Micsoda teljesítmény, hogy összehasonlítjuk, és megmondjuk, hogy a mi új SoC-unk erősebb lesz a vetéjtársunk tavalyi SoC-jánál!
Samsung, engem megvettél kilóra ezzel az összehasonlítással!
Inkább egy S21 Ultrába tegyétek bele a csoda SoC-ot, és csináljunk egy 3-as háziversenyt a jelenlegi verziókkal… Hátha leveri a Snapit.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
consono
nagyúr
Szép, szép, de az Apple meg gondolom beteszi az M1-et az idei csúcsmodelljeibe és vége is lesz a dalnak...
-
novinyul
veterán
Még ha csak a fogyasztás lenne a gond, de ahol gyengébb a térerő(melóhelyen), na ott rendesen elhasal az exynos. Volt is emiatt egy jó kis köröm a hazai Samsung-l(S20 és FE). Sokra nem jutottunk, mert bár tudják hogy gáz, de akkor Snapis verzíóra nem tudtak cserélni. A Note 10 plus Exynos 9825 még most is sokkal jobb ilyen téren mint a 990 vagy 2100.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
mrThomi
addikt
Vicc amit művel a samsung.... beharangozták mennyivel jobban bírja akku idöben a 2100 egy exy990-hez képest aztán sehol semmi. Volt s20 ultrám, most 21 ultra van, de én nem latom azt a +20%-ot... de gyorsaság, ray tracing az nagyon kell
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest