- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Én erről a cikkről beszéltem, ahol leírták mi az egyik felhasználási előnye az esramnak, nem egy majd 1 éves, a konzolok megjelenése elötti cikkről, ami általánosságban próbált meg beszélni a konzolok felépítéséről a spekek ismeretében. És ami általánosságban jelenti ki, hogy a ps4 memóriarendszere jobb, mert gyorsabb... Amit senki nem vitatott, de az esramnak is vannak előnyei, s olyan részei amit a gddr5el nem lehet megvalósítani, vagy csak nehezebben...
-
Madwe
nagyúr
Ennél azért sokkal árnyaltabb a helyzet. PS4 gddr5jének a latencyje még a ddr3énál is rosszabb picivel. Gddr5 ugyanis alap esetben vgak mellett van, ahol a latency nem olyan fontos, ellenben a sávszéllel. Viszont cpunál meg ponthogy nagyon is számít a latency. E miatt nem minden téren nagy előrelépés a gddr5 a ddr3hoz képest, de a legtöbben igen. Az x1nél viszont van egy brutál gyors elérésű kis memória, ami bizonyos feladatokra hasznos, pl ami a cikkben is szerepel, ugye. Szóval általánosságban nem lehet ilyeneket kijelenteni, mint amiket te tettél
-
tgabi333
aktív tag
Ennek az összehasonlításnak így nincs sok értelme, mivel nem a sávszéllesség számít, hanem az elérési idő, ami az ESRAM tekintében 1-2ns, gddr5 esetében pedig 10-12ns.
Egyébként nem úgy volt, hogy a százikszGB/s az csak egyirányú? és hogy az esram duplex lett? (szóval a duplája igazából az érték)
Összefoglalva: kb tízszer gyorsabb.. (gondolj bele abba, hogy egy ssd is sávszélességben csak 2-3x gyorsabb mint egy hdd, de a minimális latency miatt sokkal-sokkal gyorsabbnak érzed)
-
joysefke
veterán
Én is leírtam, szerintem elég érthetően
A nyers tények jelenleg azt mutatják, hogy egy felső középkategóriás PC látványban egy aktuális technológiával készült játékban mutat annyit mint a legszebb XBO vagy PS4 játékok.
A PS4-nek könnyen lehet, hogy nagyobb a szavatossága, mint egy 2013 végén vásárolt játék-PC-nek, de hogy grafikában a jövőben nagyon el tudna húzni, háát az eléggé kérdőjeles. Másrészt meg sokan vagyunk akik most akarnak játszani, nem a jövőben valamikor. Hogy a most játszás a PC-n avgy X360-on vagy PS3-on vagy új konzolon történik meg az már szinte másodlagos.
Szóval az új konzoloknak, de leginkább a PS4-nek szerintem nem a gyenge HW, hanem a gyenge játékválaszték a legnagyobb baja. Ezen kellett volna 2012-2013-ban nagy erőkkel dolgozni, hogy a startra illetve az első évre már legyen egy csomó játék, de úgy látom ez elmaradt...
Sir Ny:
legalább Te fogalmazz teljes mondatokat, hogy értsem mit akarsz...J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest