- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fryskitt
addikt
Ez az elveszti a kapcsolatot dolog nem annyira tetszik... Vajon hányszor kell felmásznom utána a létrán vagy megvárni, míg lemerül és leesik?
-
pomorski
őstag
Jó áron van, ennyiért engem is érdekelne.
-
Weareus
addikt
válasz
zsolti1debre #84 üzenetére
Nagyon kedves volt tőled ez a degradáló hasonlat. Rám eső részét illetően már kevésbé nevezném kedvesnek.
Én alapból úgy szoktam hozzáállni, hogy "az ártatlanság vélelme mindenkit megillet", ill. hogy mindenki okos, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítja magáról.
Szóval én eddig okos embernek hittelek téged, te viszont lamerhoz hasonlítasz engem.
Úgy látszik, mind a ketten tévedünk. -
Vesa
veterán
Ez a cikk értelmetlen, vagy kényszeres okból (reklám), lett ilyen. Végig arról van szó, hogy semmi nem működik rendesen, a kamera is a nullával egyenlő, majd a végén mégis az a konklúzió, hogy a drón korrekt.
Ez a cucc tipikus példája a "pazaroljuk az erőforrásokat egy semmire se jó vacak gyártására" címen futó reality show-nak.
-
Yany
addikt
Ez az Eachine E58 picit komolyabbnak tűnik a tesztalanynál éppcsak drágábban:
-
VinoRosso
veterán
Ez nagyon mellé ment.
Gyengén őrzött fegyverraktár.
. Ez jó..
Lehet röhögni rajta, de én épp egy ilyen helyen dolgozom, pontosan tudom, hogy mit írok. Azt azért nem írom le, hogy melyik, mert még valaki ihletet kap,vagy bemószerol melóhelyen, hogy fecsegek.
Maradjunk annyiban, hogy Magyarországon nem kell nagy erőt felvonultatni ahhoz, hogy több ezer fegyverhez lehessen jutni nagyon könnyedén.
A WTC-vel kapcsolatban pedig tévedsz. Ott konkrétan azért lett lehülyézve a biztonsági főnök, mert a 93-as merénylet után, amikor minden irányból bevédték a helyet azt feltételezte, hogy még az égből is jöhet támadás, és nem pedig azért mert kibírták volna a 747-est (nem is tudom, hogy gondolhatsz ilyet, nyilván a toronyban bennégő emberek is kibírták volna nem?) Rick Rescorla a név, keress rá.
-
Weareus
addikt
válasz
zsolti1debre #81 üzenetére
,ismeri mindenki!
Nekem is van itthon vagy fél tucat, csak a biosfrissítés...
-
Weareus
addikt
válasz
zsolti1debre #79 üzenetére
Azért is mondtam, hogy nem akarok felrobbantani senkit.
Nekem fotoszintézis-szimulációhoz kell. -
zsolti1debre
tag
-
Weareus
addikt
válasz
zsolti1debre #77 üzenetére
Á, nem ám. Nekem csak a házi tokamakomba kell, én nem akarok felrobbantani senkit.
-
zsolti1debre
tag
ennyit meger,ennyier ajandek.
-
Geller72
veterán
válasz
cintula187 #72 üzenetére
Kicsit túlbeszéltük.
.
-
DonaldJames
tag
Ennyi pénzért jó szórakozás
-
cintula187
addikt
Erre a topicra a véleményem a legnagyobb komolysággal az alábbi
-
Geller72
veterán
válasz
VinoRosso #70 üzenetére
"Puha célpont a finomító, vegyi üzem, atomerőmű, gyengén őrzött fegyverraktár, metró, vasút stb.. ezek mellé nem is lehet mindenhova őrt állítani, mert nincs annyi ember."
-Ez nagyon mellé ment.
Gyengén őrzött fegyverraktár.
. Ez jó..
"mert ott is volt biztonsági terv arra, h mi van ha repülővel hajtanak a toronyba, csak senki nem vette komolyan"
-Talán mert a tornyok úgy voltak (elvileg) megépítve, hogy kibírjanak egy ilyet, aztán mégsem bírták. Nagy kár, hogy talán soha nem tud(hat)juk meg, miért nem. Azzal a balhéval kapcsolatban több a megválaszolatlan kérdés, mint a megoldott. Ebbe ne menjünk bele, mert ez nem egy egyértelmű támadás volt. A mai napig nem adnak ki róla infót, ha kérsz, vagy kérnél ki. A mai napig nem férhetsz hozzá az arra a napra vonatkozó repülési adatokhoz. Persze itt nem csak a polgári repülés adataira gondolok. Szerinted, amekkora heurisztika van az államokban, hihetőnek tartod, hogy egy Pentagon elleni ilyen szintű támadást meg lehet valósítani? Aminek külön légvédelme van? Amit meg sem lehet közelíteni engedély nélkül, mert minden különösebb indoklás nélkül megsemmisíthetik? Ugyan. Annyira magas statisztikailag az esély arra nézve, hogy ennyi minden, így összejöjjön olyan szintű biztonsági protokollok mellett, hogy matematikailag is konvergál ez a szám a nullához. De mi ehhez kevesek vagyunk. Találgathatunk és vitázhatunk róla, de mivel nem ismerjük a valós tényezőket, így minden ilyen csak megmarad a találgatás szintjén, és nem lehet azt mondani rá, hogy ez tény.
-
VinoRosso
veterán
A 911-ről is azt gondolták, hogy fikció, mert ott is volt biztonsági terv arra, h mi van ha repülővel hajtanak a toronyba, csak senki nem vette komolyan. Pont olyan emberek ültek ott a bőrfotelban mint ti. Először csak kacagtak aztán már nem. Pedig az nem a magyar rendőrség/katonaság. Ezek után ki vesz biztosra akármit? Én nem.
Attól mondjuk nem tartok, hogy itthon lesz akármi is, de olyan helyek amik híverő célpontok simán elképzelhetőnek tartom, sőt akár tennék is rá fogadást, hogy pár éven belül fognak végrehajtani drónnal merényletet ahogy szigorodik a biztonság, és nem lehet már olyan egyszerűen bejuttatni dolgokat mint most.
Putyin meg nem jó példa, nem puha célpont. Puha célpont a finomító, vegyi üzem, atomerőmű, gyengén őrzött fegyverraktár, metró, vasút stb.. ezek mellé nem is lehet mindenhova őrt állítani, mert nincs annyi ember. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
VinoRosso #64 üzenetére
0:22-nél pont egy ilyen röpcsit szednek le kalasnyikovval. Utána Phantomos bevágás a franc tudja mivel rákötve, megint repülő, Drone Shield reklám 1:03-nál, ami épp azt a jelet zavarja ami szerinted nem gátolja meg a drónt a repülésben. A végén tipikus FOX News-os ijesztgetés, mert a Fox News az elfogulatlanság csimborazzója ugyebár.
Komolyan, mi jön ezután TV2-ős riport?
Mind1, én lefáradtam, nem vagyok hajlandó ma több "hírműsort" megnézni.
-
Geller72
veterán
válasz
VinoRosso #64 üzenetére
"Kapásból tudok 5 katonai ill. rendőrségi objektumot a közelemben, ahol a portánál tovább nem jutnál a furgonnal, de egy tenyérnyi méretű drónnal bárhová..."
-Ha már a fikcióknál tartunk..
Van olyan, hogy intézkedési terv, ami egybe van kötve egy előzetes és egy folyamatos kockázatelemzéssel. Valószínű, hogy más kockázatelemzést csinálnak egy őrs esetében, és másikat, ha idejön Vlagyimir kutyát simogatni.. Ha Vlad van itt, akkor nyugodtan lehetsz, hogy ugyanúgy nem fog a fehér furgonod sehova bejutni, ahogy a drónod sem. Ha figyelembe vesszük, hogy még a csatornafedeleket is lehegesztik és ürítik, kifogatják a közteres kukákat...
Másfajta kockázat elemzésre és védelemre van szükség, ha a sarki őrsről van szó, ahol Joci alszik éjjelente és megint más, ha Kabulban van a sarkon egy ilyen őrs. Tehát ha valóban van reális esély bármire is, akkor annak arányában lesz a dolog bevédve. Valószínűbb, hogy te és én ebből kívülről semmit nem látunk és jó is ez így..
Összegezve..ha itt felmerülne, hogy valós veszély van mini drón raj támadásra, akkor azok a drónok nem fognak repülni, az qrvaélet.. és itt most a reális veszélynél ne a nemzeti hisztériakeltést vegyük alapul...a nemzeti kérdőívekkel. De fosni mindig olyan izgi..
.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #63 üzenetére
vááá ez király, hiszen ROBBANÓ motoros
-
VinoRosso
veterán
válasz
Teréz Atya #60 üzenetére
Aham, akkor ezek szerint ez ál és rémhírkeltés illetve összeesküvés elmélet [link]
Ezek meg mind hülyék [link]
Én csak remélni tudom, hogy Pakson van valamiféle védelem ezek ellen.
Jackal2
Kapásból tudok 5 katonai ill. rendőrségi objektumot a közelemben, ahol a portánál tovább nem jutnál a furgonnal, de egy tenyérnyi méretű drónnal bárhová...
-
Teréz Atya
senior tag
No, mint igértem, itt a tenorista ""drón""
Bruce YT csatornájáról származik, ebből a videóból. -
Jackal2
senior tag
A Prohardveres drón cikkek alatt mindig beindul a trollkodás, meg a migránsterroristajajfelrobbant chem trail féle összeesküvés elmélet gyártás.
Csak jelezném, hogy a fehér furgon, ami 1000 kiló, abban befér 1000 kilogramm C4, amivel szerintem 3 háztömböt simán romba lehet dönteni, vagy egy stadiont. Szóval én betiltanám az összes fehér furgont, meg a konyhakéseket is, van vagy 20 cm a kenyérvágóm
Nem beszélve a virágkaróról, az vagy másfél méter és hegyes is
A cikkből ami tetszett, és soha nem tudtam volna meg a cikk elolvasása nélkül:
"Az akkumulátort a fenekébe kell becsúsztatni, a töltéshez pedig ki kell venni. " -
cintula187
addikt
válasz
Teréz Atya #60 üzenetére
vagy egy kamerával lefotózzák a földet induláskor és azt hasonlítják össze visszaérkezéskor.
Na ezt sem tudtam. WOW
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
VinoRosso #54 üzenetére
Ok, a valóság meg az, hogy gps nélkül csak a DJI phantom méretű drónok tudnak többé-kevésbé eltájékozódni. Ehhez vagy követnek valamit vagy egy kamerával lefotózzák a földet induláskor és azt hasonlítják össze visszaérkezéskor.
De az, hogy egy ilyen kütyü magától tájékozódjon egy szobában, megtalalja a celpontot és kiktassa, az nagyon sci-fi és az is marad nagxob sokáig.A valóságban a palesztinok kályhacsőből épített rakétákkal lövik az izraeli hadsereget, mert filléres előállítani.
Ha nem mobilról leszek, majd linkelem milyen "drónokat" használnak tenoristák. Hint: a polisztirol filléres. -
Geller72
veterán
válasz
VinoRosso #54 üzenetére
"A rádiós blokkolás pedig csak akkor ér valamit, ha nyílt terepen együtt mozognak, illetve ha nincs elve bennük az útvonal térképe."
-Azért eléggé fals infóid vannak erről. egy adott területet be lehet blokkolni úgy, hogy ott semmi nem működik. hiába akarsz te oda a rajoddal bemenni, ha a zóna határán lepotyog és/vagy elmegy világgá az összes kis cucc. Arról nem beszélve, hogy ha netán lenne GPS alapú célmeghatározás, az az említett zónán belól szintén nem fog működni, ergo nem lesz GPS jel, ami alapján tájékozódjon a cuccod. A rakétákról is vannak tévhitek..
"Igen, csak a rakéta nem megy át olyan helyeken, ahol a minidrón (pl rács, szellőző járatok, résre nyitott ablak)."
-De, bemegy, a ház falán keresztül. Most azért gondold el, ha egy páncélost milyen egyszerűen ki lehet lőni manapság, akkor egy rozzant sárból, kőből épített "valami" majd nem?
. Egy komolyabb géppuska elől semmilyen normál fal mögé nem szabad elbújni, mert ott nyekkensz meg. Mi annak idején 1 köbméteres beton blokkokra lőttünk ilyennel és nagyjából 3 találattal lebontottad..
Mesterlövészként nyugodtan operálhatsz 1km körülről ..akkor meg?
-
törölt tag
Az alapokkal tisztában vagyok, sőt van egy jjrc h31, meg egy syma x5c a családban, ezeket viszonylag jól tudtuk kültérben reptetni. Viszont ezek valamivel nagyobbak, azaz nem a tenyérben elférő szobadrón kategória.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy a cikkben szereplő szuperolcsó minidrónok bent a lakásban túl instabilnak és irányíthatatlannak tűntek gyakorlatlan kézben mondjuk a syma-hoz képest. -
GodGamer5
addikt
Hát ez állati király cucc.
-
VinoRosso
veterán
Igen, csak a rakéta nem megy át olyan helyeken, ahol a minidrón (pl rács, szellőző járatok, résre nyitott ablak). Plusz a rakétát le lehet lőni, a beszerzés meg az üzembe helyezés nem úgy megy, hogy rendelek az aliról egyet. A rádiós blokkolás pedig csak akkor ér valamit, ha nyílt terepen együtt mozognak, illetve ha nincs elve bennük az útvonal térképe.
-
Geller72
veterán
válasz
#54625216 #50 üzenetére
A kis gyöszök nem kintre valók, vagy ha igen, szinte abszolút szélmentes helyen. A motortengelyekre nagyon könnyen feltekeredik bármi, egy hajszál is, amitől utána "félrehord". A távon lehet kalibrálni, menet közben trimmelni. Megtanulni főleg egy gyerek tanulja meg rettentő könnyen, szomszédomnak adtam egyet ajiba, másnap együtt reptettünk. Ha van egy relatíve nagy felületed, akkor addig kell csak tolni a gázt, amíg addig emelkedik csak el, mint egy légpárnás és ott is lebeg. Ha ez megvan, akkor a gázzal nem kell foglalkozni, jöhet az irányváltás, egy helyben megtartás gyakorlása. minden ilyen kis gépen is van "sebesség fokozat", ami igazából nem az, mint egy autónál. Itt az egyesben még csak kicsit dönt, kicsit mozog, kettesben jobban. Nem feltétlenül az egyes a jó, mert kettesben sokkal jobban és hamarabb is tudsz korrigálni. Ha van 20 négyzetmétered, fél óra és menni fog.
. Nem feladni. Kell egy marék akku, olyan töltővel, ami egyszerre tölti az összes akkut. Van ilyen 4-5-6-os kiszerelésben is. Ajánlott két repülés közt pihenni hagyni a gépet, mert a motorok így tovább bírják majd. (Egy kicsit
. Abból i kell egy marékkal tarcsiba.
)
-
Geller72
veterán
válasz
cintula187 #49 üzenetére
Van topic, ott lehet kérdezni, a bevezetőben ott van a leírás, az ajánlott géptípusokkal, szépen összeszedve. Ha elolvastad és kérdésed van, ott segítenek.
-
Saccco
nagyúr
válasz
cintula187 #49 üzenetére
(#50) kpbendeguz:
14+ szerepel a dobozokon. Nem jót vettél. A drón ne álljon egy helyben, az a kameraplatform, lásd DJI. -
törölt tag
Nem vagyok a téma ismerője, de nem az az alapvető probléma az ilyen minidrónokkal, hogy olyan könnyűek, hogy csak gyakorlott vezető tudja őket rendesen egy helyben tartani?
Azaz hogy pont gyerekeknek / totál kezdőknek nem igazán alkalmas tanulásra az ekkora drón?
Amikkel eddig dolgom volt, az hosszas kalibrálás után sem volt képes egy helyben maradni, a legkisebb légáramlat már vitte magával random irányba.
Azaz a gyerek kb. annyit tudott vele játszani, hogy felrepül, félrehord, beleakad a függönybe, valahogy leszeded, felrepül, félrehord, beesik a szekrény mögé, kipiszkálod, felrepül, félrehord, nekimegy a tv-nek, leesik róla ez-az, gyerek megunja, apa még tököl vele, utánaolvas, kalibrál, állítgat, neki is félrehord, végül bekerül a szekrénybe, ennyit a drónozásról. -
cintula187
addikt
Milyet javasoltok 10.000 alatt konkrétan ami kamera nélküli is akár, de van rajta propeller védő és jobb, mint ez a cikkben?
-
Geller72
veterán
válasz
VinoRosso #47 üzenetére
..ezeket a "rajokat" azért kezeljük már a helyén.
Ki az az ökör, aki százasával szarozik, készít elő ilyet, amikor odab*sz egy föld-föld rakétát és csoki. Egy kis csinos, vállról indíthatót mondjuk. A rajodnak a hatótávja ilyen kis méretű gépek esetén a vicc kategória, hacsak nem repül velük egy légi harcálláspont, ami jelet is erősít és kommunikál is. Egy ilyet előkészíteni még a vezető katonai hatalmaknak is óriási macera és a világon még talán pont ezért sem alkalmazta senki. Mert ezerszer egyszerűbben meg tudja oldani nagy távolságból és magasságból. Nem beszélve arról, hogy egy 3 forintos kütyüvel olyan jelblokkolást csinálok, hogy a raj, azt sem tudja, merre van az előre.
. A drónok általában analóg jeladókkal kommunikálnak. Vagy wifivel, kis hatótávval. Mindkettőt akkor és úgy blokkol bárki, ahogy akar. De egy yt-s beszaratós videóra elég.
. Komolyabb helyeken, alkalmakkor még a telefonodat sem tudod használni, úgy zavarják, nemhogy egy rajt.
. Ahogy az autódban a GPS jeladó sem ér xart sem, mert az az első, hogy egy olcsó kütyüvel zavarják a jelet. Semmi nem"jön" ki onnan, az életben nem lesz meg a kocsi. Sokan nem a földön járnak, azt hiszik, hogy egy ilyennel meg lehet akadályozni a kocsilopást, vagy meg lehet találni a lopott autót.
. Vagy bármit. Aztán soha nem lesz meg és megy a csodálkozás, hogy de hát nekem ilyen meg olyan hiperszuper kütyüm volt, öccáezeré'.
-
Weareus
addikt
Nekem egy antigravitációs, kamerával ellátott minidrón kellene, de legalább olyan, ami csendes. Occupálnám vele a koliban a női zuhanyzót.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Teréz Atya #36 üzenetére
-
TK36
aktív tag
"Kipróbáltuk a kamerával ellátott, Linxtech IN1601 névre hallgató, tenyérnyi méretű beltéri drónt." - a beltéri kifejezés mit takar, mivel pl. a vid is kültéren készült?
Ha ilyen minőségű a vid kültéren, akkor beltéren milyen lehet?Majd ha jóval több un. normális mini drón lesz, akkor egy komoly körkép, teszt is jöhetne velük.
(#35) VinoRosso : szintén. Meg azért már vannak jóval nagyobb és gyorsabbak is.
Ha jól emlékszem valamelyik NCIS: Los Angeles egyik részében egy drónnal öltek meg egy fontos embert. Bár az másfajta drón volt. -
Teréz Atya
senior tag
A phantom 4 unalmas.
Egy zsebrészerben több a fun. Igaz, SD adás, meg vezetni is meg kell tanulni, mert nincs stabilizáció, de no.
@NandorHUN - cca 200 dolcsiból dobtam össze a Lopakodrónom, ami lényegében egy csupaszárny röpcsi. GPS, autonóm missziók, meg kutyafüle. Ha akarom HD kamera. De a legjobb belső nézetből vezetni rásegítés nélkül.
-
NandorHUN
addikt
Kíváncsi vagyok meddig csökkenek még a drónok árai.
Anno emlékszem olyan 10 éve még 20 ezerért lehetett venni kisrepülőt. Ma meg 3-4 ezer forintokért van már távirányítós dron kamerával.
Nem semmi. -
Geller72
veterán
A kamerás része a dolognak ebben az árszegmensben többet árt, mint használ. Olyan gépet kell venni, ami ha nem is kamerás, amit tud, azt normálisan tudja. Ilyet meg lehet venni 3k-ért, nem 8-ért. A kamerás gépeknél, ami valamilyen épkézláb képet csinál (messze nem 4k és nem is túl jó, de ennél sokkal jobb) a kamera kerül ennyibe. És az csak egy szintén nagyjából gagyi 720p-s kamera, de egy fokkal jobb képpel. Ha megnézzük, az akciókamerák közül a jobb fajta, de még nem gopro - de már 2k-t natívan tudó akciókamera 15-20k-nál kezdődik. És ez csak egy kamera. Vannak jó drónok nem ilyen kefés, eldobható motorral, normálisabb repidővel ~30k-tól, de arra kell kamera. És akkor a képét még, amit készít csak akkor látod, ha lejött és visszanézted. De az jó képet csinál, csak meg kell vele tanulni jó képet készíteni. Ha valaki jó gépet, stabilat, megbízhatót akar, amit nem is nehéz irányítani, látod a képét, hogy mit veszel fel, ezt szabályozni is tudod a távról, és a repideje is tisztességes, az elég fájdalmas összeg. Nagyjából 100k huf. (Xiaomi Mi Drón 1080p/4k verziók, Dji Spark, Walkerák.) Jó ha ezt tudja az, akinek kósza gondolatok repkednek a fejében.
Az a legnagyobb baj, hogy az emberek 99%-ának fogalma sincs, hol tart most ez az egész, csak van egy szivárványba vesző, rózsaszín ködbe burkolózó elképzelése az egészről, aminek semmi köze a valósághoz. -
E.Kaufmann
veterán
Arra talán jó, hogy megnézzük létra nélkül, van-e döglött macska a lapostetőn. Amúgy nektek semmi se jó, se a karton Nintendó, se a majdnem működő drón
-
maláj
addikt
hatásvadász cím, ipari hulladék, "tetszik" értékelés
esik a színvonal a támogatás ellenére is -
-
törölt tag
Jó ötlet lett volna külön a drónt, és a kamera modult adni. Alapból ezzel az über vacakkal, de ha valaki legalább web contentre akar valami életképes képminőséget az megvehetné a jobb kamera modulok egyikét.
Pont kellene egy ilyesmi munkához, de ezért a minőségért ki is hajítanának
.
-
Saccco
nagyúr
Aki drónozni akar mindenféle tapasztalat nélkül, az vegyen egy E011-et vagy egy H67-est (erről le kell szedni a karácsonyi zenét
), ezek a gépek megtanítják repülni, úgy hogy nem törnek közben össze, nem vágják össze a gyereket/virágot/függönyt. Ha nem jön be, akkor csekély összeg megy veszendőbe.
Mindentől függetlenül saját meglátásom szerint az olcsó gépek nem valók a boltok polcaira. Olcsón csak kefés motoros gépeket lehet venni, ezeknek az élettartama 5-6 üzemóra, de előfordulhat, hogy már a dobozból kivéve döglött valamelyik motor. A folyamatos nagy erejű földhözverést nem bírják. Nem várhatja el senki egy átlag vásárlótól, hogy képes legyen megállapítani a hiba okát, netán a megoldást is. Ebből érződhet, hogy mennyire van értelme 1 év garanciát vállalni egy ilyen eszközre.
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer #12 üzenetére
Pedig ovis gyereknek ilyet kell venni. Pontosabban ennél jobbat, és olcsóbban. 3 ezerért már van ilyen. Azon keresztül megismerheti. Semmi értelme annak, hogy falhoz csapjon az első mozdulattal egy 30-50k-s gépet, vagy valakinek letépje a fél arcát vele. Ott a topic, kategóriánként taglalva, mikor, mi ajánlott.. nem ragozom tovább.
.
-
Geller72
veterán
válasz
SkyLine3000 #18 üzenetére
"Főleg város fotózáshoz kellene."
...akkor itt az ideje, hogy utánaolvass, mit lehet és mit nem. Na, azt pont nem. Alapból, csak engedéllyel.
Van erre jogszabály, először azt kellene tanulmányozni, mielőtt kalandba vered maga netán fél millával..
Amúgy van erre itt nem egy topic, ami a drónokról szól. Ha esetleg valakit érdekel, nézzen be oda. Ha kérdés merül fel, arra is kaphat választ. -
sad_Vamp
őstag
-
SkyLine3000
addikt
Én is már egy ideje gondolkodom drón beszerzésén. Persze nem ilyen 2 filléres játék drónt vennék, hanem egy normálisat, amivel jó képeket lehet lőni. Főleg város fotózáshoz kellene.
A cikkben szereplő meg szimplán pénzkidobás. Semmire sem jó. Ezek a képek meg okádékok. Persze, ennyi pénzért ne várjon az ember csodát. De az ilyet megvenni sem érdemes. -
NorbixD
tag
Én a kamera minőségébe nem kötnék bele, drónoknál ez szerintem elfogadható. A késleltetés az ami jobban zavarna.
-
-
-
törölt tag
Hát ...
Személy szerint én ezt vásároltam .. de korrektebb
-
atike
nagyúr
Ugyanezek jutottak az eszembe.
Tetszett....?
Ennyi erővel a hulladék gagyi telefonok is kaphatnának tetszett plecsnit, mert ugye azokkal is meg lehet ismerni a telefonálást és az adott rendszer csodáit...
Olcsó, be is lehet kapcsolni, sőt még ki is, az más kérdés hogy amúgy használhatatlan. Ha ez tetszettet kapott akkor azok miért nem?
-
-
Geller72
veterán
"Arra voltunk kíváncsiak, hogy egyáltalán használható-e normálisan, mennyire egyszerű a kezelése, stabil-e, és persze, hogy hogy működik a kamera."
-"A kapcsolat viszont sajnos nem tökéletesen stabil: 7-8 alkalommal előfordult az egyhetes, viszonylag intenzív használat alatt, hogy elvesztették egymást, ami piszok idegesítő. Ilyenkor tehetetlenül néztük, ahogy ott lebeg valahol a drón, esetleg a falat ostromolja, ilyenkor oda kellett menni hozzá és kézzel levadászni."
-"A termék rendelkezik beépített kamerával és Wi-Fi-jeladóval, amire rá lehet csatlakozni, és egy ingyenes alkalmazás, a HTS-UFO révén a mobil eszköz kijelzőjén láthatjuk a drón által közvetített képet. Eme funkció papíron elvileg alkalmas lenne arra, hogy belső nézetből (first person view, FPV) irányítsuk a drónt a külső nézet (line of sight, LOS) helyett.
Azonban itt ez nem működik a megjelenő kép viszonylag nagy késleltetése miatt. Az egy dolog, hogy a kép minősége tragikus, felbontása sem túl magas (1280x720), de ráadásul be kell érni 20 fps-sel. Lehet álló, illetve mozgóképeket is rögzíteni a mobilra (amely egyébként egy kis tartó segítségével stabilan ráerősíthető a távirányítóra), de mint látható, ennek sok értelme nincsTehát gyakorlatilag semmi nem működik rajta, amiért érdemes lenne megvenni, de egy tök jó drón.
Ne haragudj, de ez egy xarhalom.
-
aelod
veterán
8 rongyért elég jó szórakozás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest