- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pockhome
senior tag
Mivel sem ezen a fórumon, sem a xpenology fórumon nem találtam hasonlót, én is ezt gondoltam, de mivel nem működött, majd mikor átírtam már igen, így gondoltam az volt a probléma
más:
Csináltam hozzá dynamic dns-t, elértem távolról, port forward működött; DSM, afp, minden ment szépen, aztán egyik napról a másikra off...
UPC connectboxom van router módban, úgy érzem az lesz a ludas.
EZ-internet setup alkalmazás lépésein végigmenve eddig megoldotta, de nincs kedvem újra és újra beállítgatni..
Valaki tapasztalt már hasonlót? DNS címet fel tudom oldani kívülről, azzal nincs baj, csak a távoli elérés szívat keresztbe. -
ekkold
őstag
A MAC címet igencsak célszerű átírni a valósra. Nemrég futott bele egy barátom egy problémába ezzel kapcsolatban. Xpenology-t használ, és telepített már másoknak is az ismeretségi körben. Eddig sosem írta át a MAC addresst. Aztán egyszer be kellett állítani egy Layer2-es VPN kapcsolatot, két hálózat között, és emiatt érthetetlen módon "megbolondult" pár eszköz a hálózatban. Elég sokára derült ki hogy az a probléma oka, hogy mindkét hálózatban van egy xpenology szerver, és mindkettőnek ugyanaz a MAC address-e.
-
Essejó
veterán
Azóta ez a kérdés megoldottnak tekinthető. Ugyanis van megoldás a kiírt PD utólagos szerkesztésére W10-alatt. Mindössze be kell szereznünk a Partition MiniTools Betűjelet adni a PD 0-s partíciójának. Akkor már látja a W10, ezután a Notepad++ -al Redszergazda módban meg tudjuk nyitni szerkesztésre a Grub.cfg-t. A szerkesztés után mentés, majd levesszük a particióról a Betűt, és kész is.
-
Grincs11
csendes tag
Sziasztok!
Tanulságom, mindent el kell olvasni, és csak utána írogatni, kérdezgetni és azt is pontosan.
Amatőr vagyok, de mindent elolvasva végül sikerült felrakni és működésre bírni. A fő cél a letöltés és a Médiaszerver volt.
Sok hibába belefutottam, de néhány óra olvasás és próbálkozás eredményt hozott.
T610-re (frissítetem a biost)
6.1.7 Loader (128Mb-os mikrosd kártyára, amit már azt hittem sosem fogok használni), DSM_DS3617xs_15284
Amikbe bele futottam és javítani kellett:
A jó loader és DSM változat kiválasztása (olvasni)
A merevlemezt DOS alatt FDisk-el particionalni kellett (utána ment)
Switch-el megy, de volt egy hibás utp kábelem.Wifi-n is megy. Időzítve ki-be kapcsol. Mediaszerver megy, TV-n lejátszás működik.
Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásokat és leírásokat,
Most kezdődik csak igazán. Pl.: kívülről elérni.
-
icon
senior tag
-
BullZeye
veterán
6.2 esetén is ez volt a menet, csak ott bootloader 1.04b, valamint j4105 socnál másik lzma.extra (real3x) fájl kellett egy hibás i915 video driver miatt, és lzma.extra2t törölni kellett (telepeítés után bebootolt, de mezei restartnál már nem indult el)
MAC mindenképpen jó ha be van állítva, és SN / MAC pedig ne legyen eredeti, mert a tulajdonosát bannolgathatja a synology randomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest