Új hozzászólás Aktív témák
-
Aspecter
csendes tag
Ha a sima töltő alatt 1 amperest értesz, persze normális esetben 50% annyi. Én a hozzászólásomat részben humornak szántam, mivel semmi sem indokolná, hogy a telefon érzékelje hogy 1 amperes töltőre dugtad, simán elképzelhető lehetne, hogy csak a gyártó saját töltőjét ismeri fel, különben sima usb ként kezeli le a töltőt, ami 500 mA-t enged meg. (A hivatalos USB szabvány 1 amperes töltő nem is definiál, csak 1,5 amperest, de ez a legtöbb gyártót nem érdekli, és saját megoldást találnak ki a töltőegység érzékelésére, ami általában az adat vezetékek felhúzása valamekkora feszültségre!)
-
Aspecter
csendes tag
válasz
twollah1976 #28 üzenetére
Rádughatod, aztán ha nem ismeri fel, hogy 1 ampert tud a töltő, 500 mA-al fog tölteni, és 7 óra alatt fel is tölti a telefont teljesen.
-
Aspecter
csendes tag
Az USB 3.1 gen2 támogat 3 ampert, amit a nexusok/pixelek használnak is gyors töltés céljából.
Ezenkívül az új USB 100 wattot is támogat a power delivery szabványán keresztül, persze ezt már nem 5 volton, de ezek után nem teljesen értem, miért kell külön gyors töltési szabványokat kitalálni?
Egyébként ez a melegedős dolog is érdekes kérdés, mert lehet valóban nem a telefon melegedik, de a magasabb feszültségnek az átvitelnél éppen az a szerepe, hogy kevesebb legyen a veszteség és a többi gyors töltési szabvány ezért támogatja, persze a kábel vastagságot lehet növelni és azzal a kábel ellenállását csökkenteni, csak nem éri meg...
Amúgy a OnePlus-ról érdemes tudni, hogy 2-es modellnél a USB-C szabványt sem sikerült betartaniuk a csatlakozóiknál, úgyhogy én emiatt az ő töltő megoldásaikat messziről kerülném!Ui: Ratajkowskit nem hinném hogy nagyon érinti ez a gyors töltős dolog, almáéknál nem menő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest