Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• John Fowler

tag

Fel nem tudom fogni miért lovagol mindenki a CPU-teljesítményen ebben a szegmensben. Az asztali CPU-k esetén is inkább csak presztízskérdés a sebességkülönbség mintsem valós előny; hacsak nem tömörít vagy renderel valaki éjjel-nappal.

Abba gondoljatok bele, hogy pl a VIA C7 és az Intel szinte bármelyik mostani mobil megoldása között mekkora különbség van -az Intel vs AMD-nek a sokszorosa- mégis életképes megoldás a C7 is, akár még Vistával is. Akkor meg mi a baj??

A Puma ott hoz újítást ahol igazán fontos, és ahol még az Intel sem elég kiforrott egyelőre.

Az "elég lesz-e ez a teljesítmény" kérdésre mindig az a válaszom, hogy a kettes számú asztali gépem a mai napig egy 1,4-es Geode (1 darab TBred mag kisebb csíkszélességen) mezei 133-as SDRAM-mal, és ha csak szövegszerkesztek, weboldalakat nézegetek, saját fotókat szerkesztgetek, illetve 720p-s vagy annál kisebb filmeket nézegetek rajta, akkor nem veszem észre a különbséget eközött, és a "nagy" asztali gépem között, ami pedig sokkalta erősebb papíron -lásd az adataimnál.

Szóval a Puma fogyasszon keveset, legyen tele mindenféle okos feature-rel, a többi nem érdekes.

Mégvalami:
    ezt a külső VGA-t én úgy tudom elképzelni, hogy beleintegrálják egy dokkolóba pl. Annak úgyis kell egy saját passzív táp, meg ha játszani akarsz úgyis kell egy rendes bill+egér, esetleg egy monitor is ha a noteszé pl csak 12-es. Szóval otthon csak rátolod a notit a dokkolóra, bekapcsolod a 24-es wide monitort és mehet a móka. Gondolom WOW instance-okat, vagy nagyobb CS meccseket még a leghardcore-abb emberek sem akarnak tolni egy Kecskemét-Budapest távon ölbe vett notin.

Új hozzászólás Aktív témák