Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
student
őstag
az vajon miért van hogy ugyanannyi vele a procihasználtság mint korábban 1080p-nél yt videoban továbbra is 40%
mobility radeon 4570 -
törölt tag
Hüle kérdés tudom, de itt írjátok hogy böngészőkhöz külön telepítitek, nekem ma az adobe jelezte hogy itt az új frissítette is. Más dolgom ezzel nincs ugye ?
-
blint63
tag
Éreztem, hogy 4650-et kell vennem az Athlon XP mellé.

-
WonderCSabo
félisten
-
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert simán el tudom képzelni, hogy egy level 4-es korlátoknak megfelelően kódolt videónak a level értéke 5.1-re lett kódoláskor állítva (ilyet már rengetegszer láttam, sok kiváló enkóder grupp - főleg régebben - nagyon vágta a témát, és minnél nagyobb annál jobb alapon állította be), aztán valami májergyerek visszalállította bájtot utólag level 4.0-ra, és azt hitte, feltalálta a spanyolviaszt amikor látta hogy simán megy DXVA-val.
Sőt, simán el tudom azt is képzelni, mondjuk FullHD-ban --ref 4 helyett --ref 16-tal kódolták a videót, de valójában csak 6-tal előbbi frame-ra hivatkozott legfeljebb (afölé élő anyag esetén amúgy is ritkán megy), annyi tartalalék meg még bele volt tervezve a videódekóder egységbe, és így gyakorlatban nem keletkezett hiba (túlcsordulás) lejátszás közben. Nem tudom erre így mennyi esély van, de elképzelhetőnek tartom.Az amd gpu-kal meg valóban régóta lehetséges "általános" számításokat végezni (ati stream), de a gpu-k alapból is kevés feladatra alkalmasak, ez az ati stream meg attól tartok pláne (gondolom nem hiába maradt erősen háttérben a CUDA mellett).
Ennek ellenére ez tényleg disznóság, régebbi, DXVA-képes videókártyákon is mehetne a gyorsítás flash-sel. Legfeljebb kisebb hatékonysággal. Látván hogy újabb kártyákon is a driveren múlik, megy-e vagy nem, így nem elképzelhetetlen, hogy az ati sara a dolog. -
ntomka
nagyúr
Na nspluginwrapperrel vagy mivel megoldottam a 32 bites verziót linuxra. Rosszabb, mint a natív 64 bites 10-es.
Egy SP youtube videó teljes képernyőn teljesen leterheli a gépet, pedig ez a proci sima lejátszóval a HD videót is viszi GPU nélkül. Ellenben HTML5 videók (ha terhelik is a procit) még teljes képernyőn is teljesen gyorsak. Nem álltam ki eddig egy nagy vállalat mellett sem szimpatizánsként, de e téren a Googlet és az (lehet kőbe vésni
) Applet támogatom: az Adobe fosa tűnjön el! 
-
WonderCSabo
félisten
Ez mind szép is jó, csak nemrég te azon lovagoltál, hogy hehe, nem UVD2s karikon is megy, pedig nem. Aztán olyan fasságot mondtál, hogy az UVD driverfüggő. Össze-vissza keverted a kártyákat, hogy milyen UVD van rajta, milyen kódnevű GPU.
Igen. Az Adobe Atira csak az olyan karikra támogatja ezt a cuccot, amiben van UVD2. Miért is? Valszeg azért mert az UVD2-ben van már full bitsream H.264 decoding, amire enyhén szólva könnyebb megírni a H..264 támogatást, mint a nem full bitsreamre. Tehát az Adobe srácok lusták.
Olyan fasságot is írtál, hogy implementálva van minden HD Ati VGAra, csak letiltották. Ez megint nem igaz. Csak UVD2-re implementálták, mert lusták, és csak azokon megy.
Ilyen fasságokat írtál le, most meg nem ezeket ismered be, hanem leírsz egy általános kijelentést, amit már ezerszer leírtunk (én is) a topikban.
Igen, trükkel ki tudták játszani a L5.1 támogatást, de hidd el, annak az UVD chipnek is vannak korlátai, és nem lehet kijátszani a végtelenségig.
-
Sanyix
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
a gondolatmeneted ott hibás, hogy akkor ezek a nem flash h.264-et miért játsszák simán le?
Nem az a driverfüggő hogy milyen chip van egy gpu-ba olvasztva, hanem az hogy hogy programozzák
Vagy hogy sikerült most 3 évvel a 3k-s széria megjelenése után az állítólagos fix funkciós uvd-re h264 level 5.1-es gpu dekódolást fabrikálni driverből?"és valószínű nem egy szimpla driverkód az egész"
lehet így is lehet úgy is. Mint írtam az opencl be volt tervezve hd2xxx-re, és 3xxx-re is, aztán úgy döntöttek nem óhajtják implementálni "vegyél új kártyát". De a lényeg hogy nagyon is lehetséges. Akkor gondolod hogy egy video dekódolást nem lennének képesek megcsinálni rá? Nyilvánvaló hogy de, csak nem akarják. Vagy nézzük pl az egyéb általános célú gpu-t használó programot ami használja ezeket a "buta" kártyákat is igaz stream-el programozva, video kódolók, fotosop, stb.
Ati-éknál egy ideje 2xxx széria óta minden gpu felhasználható általános célra (még mielőtt valaki belekötne, igen valszeg nem olyan hatékonyan mint az 5k-s széria). -
WonderCSabo
félisten
NEM driverfüggő, miért nem tudod felfogni?
Már kezdesz marhára idegesíteni. Felsoroltál már x AMD kártyát, amin szerinted nem kéne mennie. Ezekre én mind megmondtam, hogy FIZIKAILAG UVD2 chipet tartalmaz, ezért tudja lejátszani hardveresen a H.264 Flasht.
Ne idegesíts már könyörgöm. Mitől lenne driverfüggő, hogy fizikailag milyen UVD chip van egy GPUn.
Az eredeti 4670/50-es RV730 is 320 SPs...
-
-
Sanyix
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
320 sp-s 730? érdekes...
A lényeg akkor is az, hogy mindez driver függő. Vagy megírják vagy leszarják. Persze nyugodtan elhiheted a "hw-ba beégetett képesség" halandzsát
-
Sanyix
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Érdekes, nem nagyon reklámozzák... honnan veszed? De ha van benne akkor ez az uvd verziószám is driver függő, ugyanis attól még ugyan az az rv670-es gpu

-
WonderCSabo
félisten
-
Sanyix
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Honnan? Talán onnan hogy megnézem a hivatalos oldalon a támogatott gpu-kat?
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=122175
nézz csak oda: ATI FirePro™ V3750 alias radeon hd3850/70 amiben uvd2-nek nyoma sincs. (más kérdés hogy az uvd és a flash gyorsítás nem is függ össze, csak felsorolás helyett mondtak valamit hogy innentől.
De ha már itt tartunk, akkor az opencl és a directcompute minden shader model 4.0+-os kártyára be volt tervezve, aztán hopp hirtelen lehetettlenné vált a 2 ezres, és a 3 ezres szériában, mert "vegyél új kártyát", miközben a kevesebb feature-el rendelkező geforcek meg tudják

-
Sanyix
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nem érted? firepro, az egy radeon más néven, NEM integrált, UGYAN AZ A GPU ugyan arról a gyártósorról.
Firepron van flash gyorsítás, ugyan azon a gpu-n radeon névvel meg NINCS. Érted? Ugyan az a gpu egyiken van másikon nincs.
Na már tudják a 3.2-t? De jó 1 év késéssel csak engedélyezték... -
Badman 4ever
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Akkor ez a rejtély is megoldva.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Az valszeg egy ATI All-in-Wonder™ HD, ami HD 3650 -en alapul, de már UVD2 van benne.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
Honnan tudod, hogy megy? Ilyen kártyád van?
Nyilván érdekük volt a régi Nvidida kártyákra is megcsinálni? Vagy esetleg ott könnyebb volt, mert a régebbiek is tudják a CUDÁt? Hmm?
Én úgy gondolom, hogy Atin csak az UVD2-es karik mennek, mert csak arra csinálták meg. Ennyi. Nem tiltottak le semmit.
-
Badman 4ever
őstag
Egyértelmű, hd3200-on megy, akkor az erősebb diszkrét 3xxx-en is -> Go to #108.
De vannak más finomságok is, pl a firepro néven futó rv670 támogatja az opengl 3.0-át, a radeon néven futó meg csak a 2.1-et
He?

#111: Később készültek az integrált megoldások és ezekbe simán beépíthették az UVD2 Lite-ot.
-
Sanyix
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
de az rv670 2 néven az bizony ugyan az a kategória.
Sőt még az hd2xxx gpu-s alapú fire akármik is "tudják".
-
Sanyix
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
de komolyan gondolom.
Egyértelmű, hd3200-on megy, akkor az erősebb diszkrét 3xxx-en is
Sőt mit több, firepro az rv 670 -es firepron is megy.
Ezzel szemben az rv670-es radeon hd3800 szérián (ennyi a különbség a név, meg az ár
) meg nemmegy.
Naív vagy ha azt hitted ilyen mindenen engedélyezik ami képes rá... pedig csak azon engedélyezik ami érdekükben áll. De vannak más finomságok is, pl a firepro néven futó rv670 támogatja az opengl 3.0-át, a radeon néven futó meg csak a 2.1-et
nézzél már utána...
-
Badman 4ever
őstag
Az alaplapi integrált HD 3000-es kártyák nem teljesen ugyanaz a kategória, mint a diszkrét változatok, például nem támogatják a DX10.1-et csak a sima DX10-et, ellenben van bennük UVD2 Lite, míg a diszkrét HD 3000-esekben csak UVD1 van (Wikipédia) és ezért az előbbiekkel (HD 3200/HD 3300) megy a hardveres videogyorsítás, mert valami lebutított UVD2-őt használnak.
-
PuMbA
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Azért egy 2,5Ghz-es kétmagos processzornak elég kell lennie egy kis animációra - [erre]. 2 év múlva már ott fogunk tartani,hogy a kétmagos 1,6Ghz-es notimon nem fogok tudni netezni. Az a baj,hogy semmi sincs kilátásban ami lecserélné teljesen a Flash-t. Tudsz valami ilyenről?
-
BiP
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Tényleg
(nem tudtam, hogy ennyire nagy operás
)
Amúgy ettől még várhat snapshot-ra, mert szerintem azalatt a fővonalbeli snapshotot érti (mostani 3409-es build), míg a meglévő Webm változat a dev ágról van. -
BiP
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
A hivatalos irat szerint a HD3xxx széria egyáltalán nem tudja.
Egyébként már felülírtam az előbbi állításomat.
BiP: FF-ből, Chromeból is van, egyébként.
-
PuMbA
titán
Linux alatt minősíthetetlenül fos a flash. Időkép.hu-n az időképen a piktogramok szaggatnak egy Athlon64 X2 1,9Ghz + 2GB RAM + Geforce G210-es gépen. Mindjárt írok az Adobe-nak ,hogy most akkor nekem nincs meg a minimum gépigény a flashhez? Esetleg 4 magos processzor és egy GTX470 kell ahhoz,hogy ne szaggasson egy animált kép? Jó lenne ha csődbe mennének vagy valami történne velük csak ez sajnos nem fog megvalósulni.
-
törölt tag
hmm, az előbb jött meg automatikus frissítéssel, most néztem az előbb egy videóval, és úgy tűnik remekül működik az eddigiekhez képest, ugyanis az átlagos 30-40% helyett csa kolyan szűk 10%-ot eszik egy youtube videó, ami még talán kevesebb, mint a html5-ös megoldás. linux mint 9 alatt intel 5700mhd-vel

-
Cyrin
addikt
Na megnézem az Asrock ION nettopon (duplamagos atom proci) youtube 1080p video alapból nézhetetlenül szaggat, 95%-os prociterheléssel, az új flash playerrel pedig 30%-os procival tökéletesen megy. Hurrá!!!
-
-
Sanyix
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Dehogy azt használja... az ati hd3xxx és 2xxx is simán tud dxva-t mégsem megy rajta... mert nem dxva-t használ, hanem más módszert, így a gpu gyártó dönti el hogy "képes-e" rá vagy nem, driverben. Tényleg nincs fizikai akadálya 7600gt-n se hd 2-3 ezren, csak az ati-nv azt akarja hogy vegyél új kártyát...
gyönyörű példa erre, hogy "furcsa" módon az ati 3xxx széri legbutább tagjai, az integráltak "tudják a flash gyorsítást", míg a jóval erősebb diszkrét gpu-k már nem

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Badman 4ever
üzenetére
De bezzeg egy GMA4500 az tudja. Bár kipróbáltam, 1080p-s videótól a "sima" GMA4500M az kihasal, nem is kicsit.

-
edward2
addikt
Youtube nem sokat javult de kongregaten próbáltam játékot és ott pl. nagyságrendekkel lett gyorsabb amit tegnap játszottam. (Netbookról van szó)
-
ddekany
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
"Mer akkor mi a f@sznak vannak 64bites böngészők?
"Hát pont ez az, hogy egyenlőre erre sincs gyakorlati érv tudtommal... hiszen 3.x G-nél többet aligha fog egy böngésző követelni mostanság, vagy akár éveken belül. Majd ha a sok komoly "felhős" alkalmazás miatt ez már tényleg gond lesz, akkor majd csak megmozduljanak az Adobe-nál. Persze a 32 bites alkalmazások futtatása 64 bites OS-en már most némi teljesítményvesztéssel jár, a 32 bit -> 64 bit adapter miatt amin a rendszerhívások átmennek, de nem tudok róla, hogy ez valahol érezhető is lenne a valóságban. Egyébként ha külön folyamatban futnak a pluginok (biztonsági megfontolásból nem árt, lásd Chrome), akkor talán a 32 és 64 bit keverése is megoldható.
"h Get FlashPlayer, már a 10.1-et adja be letölthetőnek"
Már tegnap is azt adta, csak van direkt egy verzió ellenőrző oldal is, és "csak" ott maradtak le 10.0.x.x-nél... Szokásos nagy céges "ezt senki nem hitte a saját dolgának" fejetlenség gondolom.
-
Cyrin
addikt
Nálam gyönyörűen megy a 8600GT-vel, 55-60 % helyett 15 körüli lett a CPU felhasználás.
Este kipróbálom az AsRock Ion-os nettopon is...
-
julius666
addikt
Egyébként miért lenne jobb a 64 bites flash (ha lenne) mint a 32-es?
Úgy több memóriát tud teleszemetelni amikor elkezd leakelni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként egyszerűen iszonyat gáz, hogy a buz* sokgigás programjaikat képesek 64 bites verzióban is megírni, ezt a kis pármegás szart, ami mindenki gépén ott figyel, meg nem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Kb. erről van itt szó...

(#67) ddekany: Itt nem csak arról van szó, hogy esetleg nyerek rajta valamit. Ezt most zárjuk ki. Az x64 az x32-vel szemben nem x és y szoftver egymással szembeni csatájáról szól, hanem arról, hogy egy régi, kiöregedett platformot leváltson egy új, fejlettebb. Ahhoz, hogy ez gyorsabban végbe menjen, az ilyen meghatározó cégeknek, mint az Adobe, ráadásul a legelterjedtebb cuccával keményen támogatnia kéne a fejlődést, nem pedig hátráltatni azt! Nem azzal van baj, hogy van x32-es verzió, egy jó darabig még fog kelleni ez is (pl net bookok miatt is), hanem azzal, hogy gyak. leszarja az x64-es platformot, mintha nem is létezne (tudom, PS és társai támogatják, na de az nem ua. a kategória).
-
ddekany
nagyúr
Egyébként miért lenne jobb a 64 bites flash (ha lenne) mint a 32-es?
Amúgy ahhoz képest, hogy tegnap már biztosan kint volt a friss verzió, a verzió ellenőrző oldal szerint még mindig a 10.0.45.2 a legújabb... Nem mondom hogy nagy ügy, de azért mégis, az új verzió kiadás procedúrának nem része ennek az oldalnak a frissítése, vagy mi? Milyen kupleráj van ennél a cégnél?
-
ntomka
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Végül is itt most nem csak a linuxokról van szó, hanem hogy egyáltalán nincs normális x64-es verzió! Ez már tragikomédia 2010-ben egy pár megás programnál a világ egyik legnagyobb szoftvergyártójától!

Szerk.: És nekem linuxon a HTML5 és WebM videók ugyanazt a teljesítményt nyújtják, mint a Flash most, szóval inkább az előbbi páros, mint ez a szutyok! Flash játékokkal amúgy sem szórakozok, olyan oldalakat meg nem nagyon látok már, ahol ebben lenne pl egy menü megírva. Szóva eddig nem voltam ellene, de ez már kiveri a biztosítékot nálam is.

-
ddekany
nagyúr
"sőt ha jól láttam, akkor az adobe végre valami egész tűrhető letöltőközpont appot is összetákolt"
Eddig két gépre próbáltam feltenni. Az egyikre pöccre felment a DLM-el, a másikon a letöltés végén (mikor a DLM-ben a zöld csík 100%-ra ért), kiakadt, hogy "Did not pass integrity check". Hö? Azonos Firefox és Windows verzió mind két esetben amúgy, és jó állapotban lévő rendszerek, ami netet aznap látott kb először. Pláne mert hivatalos standalone telepítőt 10.1-hez nem találtam, vagy fél órát küzdöttem, mire sikerült felraknom ez a szerencsétlen flash-t, és nem világos miért is sikerült végül, vagy hogy előtte miért nem. Próbáltam én mindent... FF újratelepít, stb. Na de ez volt amit csináltam mikor sikerült: Leszedtem az FF plugin-t, leszedtem a uninstalláltam vezérlőputban az Adobe DLM-et, utána még lefuttattam az Adobe-nek a standalone flash UNinstaller-ét (ezt ni), újraindítottam, lefuttattam még 1x standalone flash uninstaller-t, elindítottam a FF-et, meglátogattam egy oldalt amin flash van, ráböktem FF-ben a hiányzó bővítmény "legóra", akkor az letöltötte a flash player-t, majd közölte az FF ablaka (DLM ilyenkor nincs vagy legalábbis nem látszik), hogy nem sikerült a telepítés (az ok persze nincs odaírva... csak úgy simán nem sikerült...
tipikus). Ekkor ráböktem a "kézi telepítés"-re, ami átdobott az Adoble hivatalos "get flash player"-es DLM-es oldalára. Ez feltette az Adobe DLM-et, FF újraindít, zöld csík, és akkor vártam a szokásos "Did not pass integrity check"-et, de legnagyobb megdöbbenésemre most sikeres volt a telepítés... Az itt leírt tornát elvileg lényegtelen eltérésekkel már elvégeztem párszor ezelőtt is, de akkor nem sikerült még. Hát fene tudja mi volt titkos mozdulat az utolsóban. Talán az uninstaller és az újraindítások ezoterikus kombinációja. (Amúgy flash telepítéssel már múltkor is szívtam valamit, mert minden 2. gépen kiakadt, hogy nem sikerült a telepítés (mert csak, indoklás semmi, természetesen). Akkor valami olyasmi volt a megoldás, hogy először a vezérlőpultban uninstallálni kellett az összes flash-al kapcsolatos vackor, és aztán kellett az Adobe oldalára menni...) -
WonderCSabo
félisten
Ha elolvastad volna a cikket, tudnád, hogy a HD4000, HD5000 szériát igen (mobilityt is).
julius: (egyébként elméletileg lehet, ha jól tudom a CoreAVC 2.0 is CUDA-t használ hardveres gyorsításhoz
Igen, azt használ, és úgy tűnik, hogy a Flash is képes használni a CUDÁt is.
dabadab: Gáz.

-
Killing
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
És mi van az AMD-vel? Az AMD kártyáit nem támogatja?
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
"Linux alatt nem megy?"
Csak Windows alatt. Mindezt ugy, hogy eloszor Linuxon volt rendes, valoban hasznalhato (nem olyan vagy megy - vagy nem, mint a DXVA) gyorsitas, egyseges interface-szel (a VAAPI-val) - nem veletelen, hogy az mplayer, az XBMC meg a tobbiek eloszor Linuxon tudtak videogyorsitast.
-
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nemtom, kell "újabb" driver a nvidia kártyákhoz is?
Mert szerintem arról van szó, az atiéknál magasról letojták a régebbi videókártya-tulajokat és nem implementálták a megfelelő interfészt a régebbi kártyákra.
Nvidiáéknál meg még a nem DXVA-s kártyákra is megcsinálták CUDA-val
(egyébként elméletileg lehet, ha jól tudom a CoreAVC 2.0 is CUDA-t használ hardveres gyorsításhoz)#54:
Lol, pedig oda kellett volna igazán. Na mind1, legalább nem csak a chipset miatt nem fog menni.
(
) -
Ezek a szerencsetlen amatorok nem voltak kepesek videogyorsitast rakni a linuxos verzioba. Egyre inkabb ugy erzem, hogy a flash player fejlesztoit ugy, ahogy vannak, vilagga kellene zavarni, aztan ujra megirni az egeszet, de rendesen, hogy ne ilyen tragya legyen.
-
moonman
titán
hát ez fasza, megváltoztatták a telepítőt, így nem működik a /s kapcsoló, sőt láthatóan semmilyen kapcsoló nem működik. most hogy a bánatba terítsem a kliensekre, ha kattintgatni kell?

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nahetessék, akkor lehet ez a kulcs..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A G92 tud, ebben igazad van, de a G80 nem.. Volt nálam 320MB-s GTS, nem volt vele DXVA, és havernál a GTX-el sincs. Szal ezek tuti 100%, hogy nem tudnak...
Elvileg Cuda-val ki lehet csikarni belőlük, csak ugye az külön szoftverrel..
Jah értelek...

-
WonderCSabo
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
8800GTS/GTX/Ultra tehát a G80 nem tud DXVAt
Az új 8800 GTS tud, a régi nem tud DXVAt. Viszont a többivel megfogtál, lehet, hogy mégsem a DXVA chipet használja. Vagy van vmi shaderes cucc is? Tudja fene.
Tehát akkor egy 8400GS "fejlettebb" mint egy HD szériás kártya?
Nem. Csak a HD3000 szériánál. DXVA szempontból.
De amint leírtam, már többször is, igen, az egész HD szériának támogatottnak kell lennie, és nem tudom miért nincs.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát nem tom.
Érdekes ez... Sőt, azért is mondtam, mert pl. tesómék gépében van egy HD2400, és az 1080p-s HD-t DXVA-val röhögve kiköhögi magából...Sőt, mondok jobbat, a 8800GTS/GTX/Ultra tehát a G80 nem tud DXVA-t, és az mégis jó ehhez?

Tehát akkor egy 8400GS "fejlettebb" mint egy HD szériás kártya?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Tévedés. A 3870 2007 november, a 8400 2007 nyara, az újabb verziók 2007 decembere. DXVA területén meg már leírtam, egy szinten vannak, sőt az újabb 8400 GS még jobb is e tekintetben.
Igen, leírtam, vmiért az amőgy erre képes HD2000 és HD3000 nincs támogatva, nem tudom miért. Ettől füttetlenül a fenti állításod hamis.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát most akármelyik 8400-at nézzük, jóval régebbi mint a HD3000-res széria... A HD2000-resekkel kb 1 korú lehet. Nah mindegy ez kicsit vicces, és számomra kicsit gyanus is.
Igen, de a 8800GT tudja, a 3870 meg ezek szerint nem.

-
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, mert elcsesztem. Kösz, jav. foly.
Itt a helyes.Thx! A Beckinsale-es videónál már csak a kamera szexibb amivel rögzítették

-
WonderCSabo
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jah télleg quadro, ok...
Nade, akkor mondok jobbat, egy 8400 tudja, egy HD3870 meg nem? Na ne viccelődjünk már..
-
julius666
addikt
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nah erről beszélek, hogy kicsit gyanus ez, hogy a kisebb HD szériák nem támogatják, közben az Nvidia őslelet FX szériája meg igen...

-
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hoppá! Felraktam, kipróbáltam, már éppen akartam írni az anyázós hsz-t (ennél a videónál FullHD-ban 80% fölött zabálta a procit), amikor eszembe jutott, hogy a default windowsos driver van fönt a videókártyához. Szóval felnyomtam a legújabb catalystot (HD4830-am van), és most már érezhető a különbség, így már csak 30-40%-ot eszik (a procim egy core2 E7600). Ez még mindig sok (ennyit sokkal komplexebb videóforrásoknál nem esznek a rendes lejátszók DXVA-s módjai), de már bőven használható.
Szóval ati userek, tessék felnyomni a legújabb drvert!
u.i.: a tesztelgetős linked nem működik

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ami lehet, hogy jó ideig egy szállal nem lesz jobb az előrejelzések szerint...

ronson:
uninstalláld a Flash-t és utána próbáld újra feltenni, hátha. Eddig még nem találkoztam ilyennel, hogy teljesen kifagyott volna - nekem a béta se fagyasztott. -
ronson
őstag
Nekem az adatlapomon lévő konfiggal a stabil Flash 10.1-el is lefagy a gép youtube alatt, persze már több drivert is próbáltam mell, Win7 x86 alatt.
Valamit nagyon nem szerethet benne.
Egyébként teljesen stabil a gép, és a hardveres gyorsítás (DXVA, CUDA) is 100%-osan működik, minden programmal. -
moonman
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mobility Radeon HD 2600 (hp 8510p)
-
A cikkhez:
"Azoknak az Internet Explorer felhasználóknak, akik a korábbi RC-t telepítették, a végleges installálása előtt a tesztverziót el kell távolítaniuk."
Bármelyik böngészőre lett telepítve béta vagy más 10-es verzió, ami nem végleges, elkél az uninstall. Itt elérhető az uninstall-hoz az Adobe progi.
-
WonderCSabo
félisten
-
Nem hosszú, de talán a lényeg majd úgyis a mobilokon, netbookokon, Atom+ION-okon lesz látható... már ha épp nincs valakinek a tiltólistáján "politikai" okokból a Flash.

A bétához képest sokat javult és tényleg sokkal kevesebb százalékban zabálja a CPU-t. szerintem ezzel be is fogták a hangoskodók száját, akik szerinte elavult, csak zabálja a gépet, meg lassít, meg ilyenek. Ez most úgy tűnik, megváltozott... csak legyen elérhető minél több mobil platformra.
moonman:
"jaigen, kérdés: ha ez a pipa él, akkor az én kártyám ugye támogassa a hardvergyorsítást?"Nem evidens. sajnos itt nincs vizsgálat a kliens hardvereire, csak bepipálod és megnézed a CPU, GPU terhelését, abból dől el, no meg ránézésre, ha kiveszed a pipát és ha bepipálod.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
leveszed az "_ax"-et a végéről.

egyébként itt az archivum, innen minden verzió összes változata letölthető.
Narxis: hm, nem tudom, mi lehet, itt egy kattintásra felkúszott.
jaigen, kérdés: ha ez a pipa él, akkor az én kártyám ugye támogassa a hardvergyorsítást?

-
moonman
titán
válasz
DeltaPower
üzenetére
ott van a help&support lap alján. én is innen szoktam letölteni, mert nem akarom a download managerüket, meghát a központi terítéshez is kell az installer.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na várjál, mert pl ATI-nál a HD2000-res széria is tud DXVA-t, a HD3000-res szériáról nem is beszélve...Szal ezt a DXVA dolog nem teljesen igaz. Mondjuk az UVD2 lehet a szűk keresztmetszet, de nem értem azt, hogy ezt az NV kariknál tudják még az FX kártyák is? Gyanusez...
-
WonderCSabo
félisten
Erről nem az Adobe tehet. Ezekben a GPUkban van H.264-et lejátszó DXVA chip. Nézd csak meg, hogy mennyi VP2 vagy jobb van itt. Atinál ugyanez. Csak ezeknék a kariknál van full bitstream H.264 dekódolás. Bár azt nem értem, hogyha az Nvidiánál befért a majdnem full, akkor Atinál miért csak a full, de vmi oka biztos van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jah, néztem is, hogy 4 series. Csakhát nem tom, majd win alatt megnézem. Linux alatt nem akarok szenvedni vele, jó itt a flash most.

-
RootRulez
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ehhe, köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, ezt utoljára vmi régebbi verzióval néztem, nekem nem volt jó, hiába kapcsolgattam ki be, nem történt semmi...
Majd kipróbálom asztali gépen, ha lesz kedvem, most nem kapcsolom be, mert csak fűt...

Mer notiban meg GMA4500 van, de nem MHD, hanem csak sima M, ezt meg máig nem tom pontosan, hogy gyorsít e, vagy sem.
-
WonderCSabo
félisten
Már hogy ne lenne fizikai akadálya? Ez a cucc tuti, hogy a DXVA chipet használja, a te karidon az gyér, ezért nem tudsz HD filmeket se nézni.
RootRulez: A cikkben minden le van írva!

Tömören: uninstallálod az előzőt, felrakod az újat, jobbgomb a flahs videóra -> settings és enable hardware acceleration. Meg persze kell hozzá a rendszerkövetelményekben lévő vidkari is.
Ha kikapcsolod/bekapcsolod a hardveres gyorsítást, akkor újra kell töltened az oldalt, különben nem lép érvénybe a beállítás.
-
ArchElf
addikt
Wow! A háttérben futtatott moziánál sem csökken a hang minősége. Ezt nagyon nehéz munka lehetett összehozni
AE
-
RootRulez
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szia! Kell velemit állítani külön vagy pont jól belövi nekem a progi magát? Ami azt illeti még sose "finomhangoltam" fless progit, bár azt se tudom, lenne-e rá mód...
-
Penge_4
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
"Én marhára nem örültem, hogy az FF-mbe egy Adobe DLM-et akart beleerőszakolni."
Ez már a 10-esben is benne volt. Az elején én is gondolkoztam rajta, hogy mi lehet az a getPlusPlus.exe
Egyébként ebben csak én érzem az ellentmondást?
"Ezenkívül olyan okos erőforrás-kezelést vezettek be, amely automatikusan „csökkenti a háttérben futó, nem látható böngészőlapokon lejátszott tartalom energiafogyasztását”, mégpedig úgy, hogy amikor a nem látható animáció hangot játszik le, annak eredeti minősége megmarad."
-
Penge_4
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
"A 7600GTden nem gyorsítja, de újabb karikon faszán."
Tudom, hogy nem gyorsítja (bár nem lenne technikai akadálya, mint az Win7-féle XP virtualizációnak sem volt, amivel ugyanúgy jöttek páran), de legalább ne zabálna többet a háttérben.
A Vimeo egy fokkal korrektebb, ott legalább ha a videót leállítom a procit sem tekeri, a YouTube-on viszont akkor is ott ugrál 3-4%-on.
Annyi haszna van, hogy egyenlőre a memóriahasználat visszament 188-ra, bár erre majd 50-100 óra futás után is kíváncsi leszek...

Az az egy vigasztal, hogy nem kell már sokat várni a WebM-es snapshotra, akkor meg végre távozik a gépemről ez az ipari hulladék. Az elején kicsit biztos kényelmetlen lesz, de minél jobban szokom a nélkülözést annál rugalmasabb leszek. A végén még lehet, hogy Linuxra is áttérek.

-
Integra
titán
sőt ha jól láttam, akkor az adobe végre valami egész tűrhető letöltőközpont appot is összetákolt. igaz, a flash install után jött a reader install is, aminél már persze 100% installnál kifagyott...
-
WonderCSabo
félisten
Már a HD topikban tesztelgettük. A VGA kihasználtság picit megugrik, a proc kihasználtság viszont jóval kevesebb, mint hardveres gyorsítás nélkül, és ez a lényeg.
Penge_4: A 7600GTden nem gyorsítja, de újabb karikon faszán. Nézd meg a tesztjeimet. Sírás előttt meg nem ártott volna megnézni a támogatott GPUk listáját. Sztem linkeltem már Neked ezt régebben.
Akit érdekel, olvassa el stevve cikkét a Flash 10.1 bétájáról, bár elavult infók vannak benne, a rendszerkövetelmény ok.
[ Módosította: dabadab ]
-
Penge_4
veterán
-
RootRulez
félisten
Na jól leszedem és megnézem egy YT-os video lejátszásánál mennyivel nagyobb a VGA kihasználtság, mint eddig...
-
DeltaPower
addikt
közben megtaláltam a nem-IE böngészőkhöz való linket, ha másnál se frissülne le [link]
-
DeltaPower
addikt
ffox 3.6 alá nekem nem települ automatikusan és az adobe weblapján a ffox telepítésre vonatkozó link is rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parfüm topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB) IPS 165Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Applet támogatom: az Adobe fosa tűnjön el! 
Nem az a driverfüggő hogy milyen chip van egy gpu-ba olvasztva, hanem az hogy hogy programozzák
Vagy hogy sikerült most 3 évvel a 3k-s széria megjelenése után az állítólagos fix funkciós uvd-re h264 level 5.1-es gpu dekódolást fabrikálni driverből?
![[L:http://winnerhun.uw.hu/lool.gif][link][/L] [L:http://winnerhun.uw.hu/lool.gif][link][/L]](http://winnerhun.uw.hu/lool.gif)

Hurkalé az egész banda! 2010-et írunk könyörgöm! Hány éve létezik x64-es platform, 10-11 éve?
HTML5 FTW!
Ki nem mi a szexi, ugye.