- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
A kettős adatmódnál ez nem számít. Annak az a lényege, hogy az alkalmazás adatai fizikailag nem ott vannak, ahol az alkalmazás "keresi". Ott csak egy symlink van. Ez egy kernel szintű, Linux feature. Beállítjuk az alkalmazást, majd kilépünk, adatmódot váltunk, és újra beállítjuk a másik profillal. Ezután az adatmód váltó mindíg a kívánt beállításhoz tartozó alkalmazásadat könyvtárat linkeli az eredeti elérési útra. Magukat az adatokat nem módosítja, azok ugyanúgy maradnak, ahogy az alkalmazás a beállításkor létrehozta azokat. Magáról a linkelésről az alkalmazás mit sem tud.
Csak akkor hasalhat el a trükk, ha a Telenor szerver oldalon tárol egy egyedi azonosítót, ami minden regnél változik. Ez nyilván nem fog egyezni a korábban beállított profil egyedi azonosítójával.joey04:
Régebben egy Whatsapp Titanium mentését állítottam vissza SIM nélküli Tabon. Símán működött, csak rövidesen kaptam egy üzenetet a Whatsapp -tól, hogy valami nem kerek, legyek kedves beazonosítani a használt eszközt. Inkább nem erőltettem tovább a dolgot, nehogy kitiltsanak. -
Somatom
veterán
válasz
PandaMonium #213 üzenetére
Na, itt a friss példa. A Telenor Wallet nem képes két telószám profilját kezelni. Ha át akarok lépni a másikra, akkor újra kell regisztrálni az alkalmazást, amivel a hozzá kapcsolt adatoknak (pl. kártyaadatok) is annyi. Hát programozó az ilyen? Ha most lenne rootom, akkor tudnám kettős adatmódban használni az alkalmazást.
-
Somatom
veterán
válasz
PandaMonium #209 üzenetére
Aprokaroka87 nagyjából vázolta.
- A Titanium Backup csak root joggal működik.
- Egy alkalmazást el lehet indítani automatizáltan root nélkül, de leállítani már nem.
- A GPS automatizált kapcsolásához is root kell.
- Van BT egerem, és billentyűzetem. Ha a billentyűzet csatlakozik, akkor a teló automatikusan beviteli módot vált. Egy Google biztonsági korlátozás miatt ez sem menne root nélkül.
- Natív SMB szerverhez is root kell, mert az a 443 -as porton fut, az Android viszont root nélkül nem oszt 1024 alatti portot.
- A mostani telómon van előlapi ujjnyomatolvasó. Ez alkalmas lenne irányérzékelésre is, amivel több plusz funkciót lehetne adni neki. Ezáltal akár a képernyős navigombok is kiválthatóak. Ehhez egy xPosed modult kéne telepíteni, amihez szintén root kell.
Stb., stb. -
Somatom
veterán
válasz
Atlantis #205 üzenetére
A Google -nek lenne mit fejlesztenie, de kb. szarik rá. Én meg úgy vagyok vele, hogy rootolom a telót, és szarok a Google -re. Akinek elég az, amit apu enged, annak ott az iPhone. Ha megszokta, belakta, akkor fölösleges Androidra váltania. Én többre vágyom. Ezen az új vason még nincs root jogom, és úgy érzem magam, mint a robotporszívó a WC -ben. Elindul, fal, koppan, fordul. Elindul, fal, koppan, fordul. ....
-
Somatom
veterán
válasz
Atlantis #188 üzenetére
Igen, a root jog, az rendszergazdai jog. A rendszernek van root joga, hozzá is férne, csak nincs benne normálisan, megbízhatóan, mindenre kiterjedő mentési/visszaállítási lehetőség. Felhasználói alkalmazásból van olyan, ami tudná, de az a módszer sem teljesen megbízható, és ami ennél is nagyobb gond, hogy root jog kell neki. Tehát, nem a rendszernek kell root jogosultság, hanem a felhasználónak, hogy root jogot adhasson az általa telepített alkalmazásoknak is. A rootolás az a felhasználó rendszergazdai joghoz juttatása.
Sok alkalmazásban megvan a beállításainak, adatainak a mentési a lehetősége. Csakhogy, ez nem kötelező, nincs hozzá rendszerutasítás, és a mentés elérési útja is szabadon választott. Most külön mentesz a Launcher -ben, a böngészőben, a Whatsapp -ban, stb., aztán lepkehálóval összevadászod a mentésfájlokat, majd átviszed a másik telóra, visszarendezgeted, és alkalmazásonként visszaállítgatod. Rémálom. Ha a Google beszigorítana, hogy minden Play alkalmazásnak X rendszerutasításra, adott elérési útra, végre kell hajtania a saját mentési/visszaállítási folyamatát, akkor ez a probléma megszűnne. -
Somatom
veterán
válasz
Atlantis #176 üzenetére
No, igen, a mentés. Platformon belül a névjegyekkel nincs gond (bár, én az utolsó bitig küzdök az ellen, hogy a Google bekebelezze a névjegyeimet). Tudomásom szerint almáról is rendben van az áthozatal, de ezzel nincs tapasztalatom. Legfeljebb annyi, hogy az iPhone -ról, névjegyként kapott helyinfókban mindíg át kellett írnom az url -t http://maps.apple.... -ről, https://maps.google.... -re.
Ami viszont a telepített alkalmazások mentéseit illeti, az egy katasztrófa. Nem is értem, hogyan qrta el így a Google, és miért nem javít a helyzeten. -
Somatom
veterán
válasz
Atlantis #167 üzenetére
Ez a része sztem nem lenne gond. Egyrészt van allways on kijelzés, amin meg lehetne jeleníteni egy néma mód állapotjelet. Vagy, esetleg beállítani, hogy néma módban az értesítési led x másodpercenként villanjon egyet, mondjuk hupilila színnel.
Sztem tök mindegy, hogy a kapcsoló állását vizslatom, vagy a kijelzőt/ledet. Nem tudtam, hogy az egy kapcsoló, de így már tuti, hogy zseblámpakapcsolónak használnám inkább, mint némításra. Nagyon sokat vezetek, emiatt vettem egy Huawei Talkbandet. Ha összekapcsolódtak, onnantól a teló lehet akár automatikusan is néma, hiszen a kütyü ott rezeg a karomon. Ezt csak arra írom példának, hogy mivel a felhasználói szokások különbözőek, ezért hasznos, ha egy gombnak (kapcsolónak) megválasztható a funkciója. Ez nem iPhone -fika, hiszen a Samsung is gátolja a remapolást. Csak, sztem így szolgálná jobban a felhasználót.
-
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #161 üzenetére
1. Nem én kezdtem ezt a némítógombos szálat. Szerintem hardveres különbségeken értelmetlen rugózni. Ha bővíthető memóriát szeretnék, vagy dual SIM -et, akkor olyan telót kell venni, nem az iPhone -fikázni, hogy abban nincs.
2. Sztem inkább segítség, hogy leírtam, Androidon általában nincs kőbe vésve egy hardvergomb funkciója. Tehát, nem csak olyan típus jöhet szóba, amin gyárilag némítás van rendelve a gombhoz.
3. Atlantis egy olyan típust nézett ki, amin a gyártó akadályozza a remapot (mint, az iPhone -nál is). Próbáltam segíteni azzal, hogy utánanézek, hogy van -e rá mégis lehetőség (2017. májusi infó alapján). Mielőtt megvennék egy ilyen drága telót, én biztosan utánanéznék, hogy pontosan hogy is van ez (mivel, ez nem Android, hanem gyártó függő).
Mielőtt félreérted, igen, a Samsung -tól is ultra gáznak tartom, hogy korlátozza a remapot. Főleg azért, mert egy korlátozottan használható (értsd: nyelvspecifikus) szolgáltatást rendel a gombhoz.
De, a lényeg az, hogy az S8 -on nem az Android korlátozza, hanem a Samsung. -
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #157 üzenetére
Az imént még egy hardvergombról volt szó, ami úgy tűnik, hogy be van betonozva egyetlen feladatra. Nekem ez nem tűnik valami innovatívnak.
Erről a navis dologról pedig nem alkottam véleményt, mivel nem tudom, hogy tulképp mire való. -
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #155 üzenetére
Ebben nem tudom, hogy mi a megdöbbentő. Inkább írd le légyszi, hogy tudjam, mi ez!
-
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #148 üzenetére
Én ilyet nem írtam. Sztem kifejezetten hasznos egy plusz hardvergomb. De, nem szabad bebetonozni egy adott feladatra. Meg kell adni a felhasználónak a lehetőséget, hogy arra használja, amire neki a leghasznosabb.
Atlantis:
Egyébként az S8 -on is van plusz hardvergomb. A Bixby -é. Kicsit Gugliztam, és úgy látom, hogy van rootolás nélküli mód a remapolására. Lehet akár némító is. Vagy, bármi más. -
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #137 üzenetére
No, az nálam rögtön zseblámpakapcsoló lenne.
Az számomra hasznosabb külön gombon, mint a némítás. A némításra nekem megfelel a hang le hosszan. Gondolom, iPhone -on is megtehetem, hogy más funkciót rendeljek a gombhoz.
-
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #137 üzenetére
Az előző telómon volt dedikált kameragomb. Sohasem használtam fényképezésre. Ráprogramoztam a "zseblámpát". Illetve, ha csörgött a teló, akkor rövid nyomásra fogadta a hívást, hosszúra meg elutasította. Akár némíthatta volna is a telót, de, azt ráprogramoztam a hang le hosszan nyomásra. Ha van jack kimenet, akkor oda is lehet programozható hardvergombot rakni. Illetve, nekem most olyan telóm van (Moto Z Play), amin hardveresen is tudok módosítani. Ha minden igaz, akkor holnap kapom meg hozzá a fejlesztői KIT -et. Persze, ez már mélyvíz, nem felhasználói szint. De, a lehetőség adott.
-
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #134 üzenetére
A képet láttam, de mit némít? Beszédhangszórót hívás közben? Vagy mikrofont? Vagy néma üzemmódba teszi a telót? Mi nem szól olyankor? Hívásjelzés? Ébresztő? Médiahangok?
Hallottál már hardvergombok remapolásáról? -
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #129 üzenetére
Ha rám célzol, akkor nem írtam olyat, hogy az utcán. Wifin lenne rá szükség. Bár, a szervereim meg vannak nyitva kifelé is, hogy bárhonnan elérhessem a NAS tartalmát. Az ilyen drag and drop küldő/fogadó célalkalmazások csak színes-szagos körítések az alap átviteli protokollok köré. Az FTP -t is csak egyszer kell beállítani. Ha a telóm azonosítja az otthoni SSID -t, akkor leszinkronizálja, amit beállítok neki. Elő sem kell vennem hozzá a telót. Nem tudom, hogy iPhone -ra léteznek -e olyan automatizálók, mint a Tasker, vagy az E-Robot.
-
Somatom
veterán
Az nem gond, ha fizetős. A lényeg, hogy szerver oldalon ne igényeljen "i" specifikus programot, vagy azonosítót, mert ilyennel nem rendelkezem. Valamint, a kezelése legyen egyszerű. A beállítást (szerver IP, port, könyvtár, user/pass) én megcsinálom a telójukon, de utána, ha a teló csatlakozott a wifihez, akkor legyen egyszerű a feltöltés. Videófájl kiválaszt -> mehet -> jelez, ha kész. Az átnevezéseket, csoportosításokat már meg tudom oldani, csak kerüljenek a képek, videók a szerverre.
-
Somatom
veterán
Én nem akarok senkit, semmiről sem meggyőzni. Nem ismerem az IOS -t, és nem is akarom mélyrehatóan megismerni. Most az a cél vezérel, hogy összegyűjtsem, összefogjam a közös programokról készült médiaanyagokat, és egyúttal elérhetővé tegyem a szűk baráti köröm számára. Nem vagyok rest utánakeresni dolgoknak. Aki ismer "odaátról", az sztem tudja rólam, hogy nagyon ritkán kérek helpet, többnyire én szoktam segíteni másoknak. Ez azért van, mert az évek alatt elég jól kiismertem az Androidot, sztem ezres nagyságrendű az általam kipróbált alkalmazások száma. De, iPhone -on nincs módom tesztelni, és a Google keresés itt válik fölösleges időtöltéssé. Most olyan embereknek kell megoldást kínálnom, akik azt sem tudják, hogy mi az az FTP, vagy SMB. Ezért, nekem olyan alkalmazás kell, ami tesztelt, és tapasztalat alapján ajánlott. Pontosan erre való ez a fórum.
-
Somatom
veterán
Hátrébb az agyarakkal! Ha már megkóstolsz, akkor írj konkrétumot, mert anélkül csak fröcsögsz! Írtam, hogy nem ismerem az IOS -t. Honnan a francból kéne tudnom, hogy szifonra van VLC? Eddig egyik penge sem említette. Azt is írtam, hogy a médialejátszás alap szinten működik, mert a Safari átadja a lejátszónak a webszerverről megnyitott médiát. A probléma az adatátvitel, amire itt annyi volt a legjobb tipp, hogy megoldható. Priviben viszont kaptam tippet, ami ígéretesnek tűnik. Ki fogom próbálni, ha sikerül megkaparintanom valamelyik cimborám szifonját, mert ezt a tippet is olyantól kaptam, akinek se telója, se szervere nincs. Kezdek rájönni, hogy Syl -nek igaza van. Ha az alapfunkcióktól kicsit eltérő igény merül fel, akkor az iPhone fanok rögtön átmennek támadásba, és a kérdező lesz a fröcsögő troll. Nem lehetne ezt pusztán technikai szemszögből tárgyalni?
-
Somatom
veterán
Sztem egy átlagos, otthoni szolgáltatáshoz elég az a vas. Valóban nincsenek hozzá színes-szagos kliensalkalmazások, de az iPhone -on kívül nincs is szükség ilyenekre. Adsz neki egy fix IP -t, regelsz egy DDNS -t, forwardolod a szükséges portokat, és csókolom. Egyszer kell beállítani és utána a világ bármelyik netes pontjáról mehet az adatátvitel. Úgy gondolom, hogy ha ez iPhone -nal nem megy, az biztosan nem véletlen. Akkor pedig ha megfeszülnék, akkor sem tudnék rávenni egy iPhone -t a szabványos protokollokon történő adatátvitelre (mármint Jailbreak nélkül). Csak, gondoltam, ha többet nem is, egy kérdést ér a dolog.
-
Somatom
veterán
válasz
Raysen623 #63 üzenetére
Miiivaaan? Szélsőséges??? Sztem az a normális, ha az adatok egy központi helyen tárolódnak, és a kliensgépek ahhoz csatlakoznak. A NAS pedig egy erre kitalált célhardver. Az SMB -nek, FTP -nek, WEB -nek pont az a lényege, hogy szabványos, platformfüggetlen adatátviteli protokollok. Ami itt szélsőséges, az az IOS az iTunes nevű börtönével.
-
Somatom
veterán
válasz
Raysen623 #60 üzenetére
De, ott van az én példám is. Androidon egy csomó lejátszó közvetlenül tudja tallózni az SMB -t. Sőt, akár a Kodit is telepíthetem, ami FTP -ről is tud streamelni. Kaptunk ajiba egy Dune lejátszót. Rádugtam hálóra, és már mutatta is a NAS SMB elérhetőségét. Ugyanígy megy Win, és Linux alatt is. Vagyis, az IOS -en kívül, eddig minden OS símán kapcsolódott a NAS -hoz. Sztem jogos a kérdés, hogy akkor most ki van a rácson belül, és ki van kívül? Illetve, mi a nyavalya az az iTunes, és min, hogyan kéne futtatnom ahhoz, hogy a haverok iPhone -jai kezeljék a NAS -om szabványos megosztásait?
-
Somatom
veterán
válasz
MineFox54 #58 üzenetére
Akkor rákérdezek a NAS -om topikjában, bár egyrészt kétlem, hogy lenne rá kliensalkalmazás (Zyxel NSA 310), másrészt jobb lenne vmi telepítés nélküli megoldás. A NAS -on fut az SMB, FTP, és a Webszerver is. A webszerverről már sikerült streamelni iPhone -ra a teló Safarijával, de gondolom, hogy a le/feltöltés más tészta. Egy iPhone -nal készült videót nem lehet feltolni a telóról egy FTP szerverre?
-
Somatom
veterán
Elnézést, hogy pörgetem ezt a másolgatós szálat, de nem találtam egyértelmű infót a hsz. -ek között. Androidozok, nem használok PC -t, és az IOS számomra fehér folt. Az adataim a NAS -omon vannak. A router egy közös klubhelységben van, és a NAS médiatartalmát elérhetővé tettem a barátaim számára is. Vannak köztük iPhone felhasználók is. Ők is le tudnak tölteni a NAS -ról zenéket, videókat? Ha igen, akkor hogyan? Esetleg a feltöltés is menne? Létrehoznék a NAS -on egy külön megosztást, ahova feltöltenék a közös programokon készített videóikat, és így bármelyikünk hozzáférhetne. A Androidosoknak meg tudom mutatni, hogy mi a teendőjük, de az iPhone -t nem ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- Total Commander
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Formula-1
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest