- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
erdoke
titán
BTW, egy kolléga szerint normális, hogy a HD4770-em nem gyorsítja a Flash játékokat. Most akkor kellene neki, vagy nem?
-
erdoke
titán
Normális CPU-n se akadozik a net (hozhatom példának a 9700-as C2D procit a laptopomból, az újak mind erősebbek), a kérdés a fogyasztás. Ha GPU-n hatékonyabban futtathatók a videók és a Flash tartalmak, akkor nyilván jobb megoldás, de még kérdés marad, hogy milyen arányban vannak ezek a mindennapi használatodban, és hogy milyen sebességgel fut a többi, nem GPU gyorsított dolog.
Ha jól látom, digitális hang kimenet egyik eddigi Brazos alapú laptopon sincs, bár más notikon se gyakori.
-
erdoke
titán
Ahogy a Brazos CPU-ja se ellenfél a SB Core-i3 számára, sőt, talán még nagyobb a különbség. Minden attól függ, mire használnád.
Kösz az infót, ahhoz új TV kellene, mert a régin nincs digitális hang kimenet, az erősítőmön pedig nincs HDMI.Egyébként mit kell támogatni a hardvernek a különféle hang formátumokon ahhoz, hogy kitegye digitális kimenetre? Mindig ez a fícsör lista mantrázás...
-
erdoke
titán
"Te azt állítod, hogy a többet fogyasztó Core i3+HD 5450 több ideig bírja."
Nem, én ilyet nem állítok, csak azt, hogy normál felhasználási körülmények között nem látsz akkora különbséget, amekkorát papíron, vagy amit kimérsz. Ráadásul a Core-i3 + ATI VGA csak az ár miatt volt konkrét példa, egy IGP-s SB Core-i3-mal lenne jó majd összevetni.(#166) jam123
Kérdés, mit bírnak ezek FullHD vagy WUXGA kijelzővel. HDMI-n tol ki digitális hangot, vagy van rajta optikai kimenet? -
erdoke
titán
"A te dolgod a program kiválasztása, van aki nem szereti a minőséget."
Ebbe inkább ne menjünk bele. Az említett progi vetekszik az ezer dolláros nagyságrendű Cinema Craft Encoderrel, ha normálisan bekonfigolod, mindeközben ingyenes."Értelmetlen a tények birtokában bizonygatni, hogy az a rendszer, ami többet fogyaszt több ideig bírja majd."
vs.
"Persze kevesebbet eszik a Brazos"
Ezt most hogy?Inkább arra találjunk ki valamit, hogyan tudnánk beizzítani a Flash gyorsítást a 4770-emen, mert a topikjában a madár se jár.
-
erdoke
titán
Több tesztben is azt írták, hogy sokkal jobb, mint az Atom, de azért...
Ingyenes enkódolót használok (HC Encoder), egy fityinget nem adnék az Arcsoft termékeiért.
A használat 99 %-ában idle és 30 % között mozog egy komolyabb proci terhelése, nem mérvadó a full terheléses fogyasztási teszt. Persze kevesebbet eszik a Brazos, de a gyakorlatban valószínűleg nem tapasztalsz dupla üzemidőt (sőt), hiszen az olcsóbb laptopokba általában gyengébb minőségű kijelzőt és egyéb komponenseket tesznek. -
erdoke
titán
Viszont nem akadozik rajta a WIndows, és alkalomadtán nem tart két napig, ha átkódolnál egy családi videót.
A fogyasztást pedig majd leméri valaki, főleg ha lesz SB Core-i3 is, mert ezek az elméleti adatok még sose jöttek be."nincs hozzá gyári támogatás"
Az AMD-s HP-hoz ugyanúgy van HP támogatás, mint az inteleshez. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
AMD-s gépem van abból az időből, amikor egyértelműen ők adták a jobb teljesítményű megoldást. Soha nem volt Nvidia VGA-m, csak ATI, abból viszont legalább fél tucat. Szó sincs arról, hogy utálnám az AMD-t, különösen amikor a pénztárcámról van szó. Ellenben az is igaz, hogy laptopom PII óta csak inteles volt, és nem véletlenül.
(#151) Abu85
Kb. egy pillanatra sem sugalltam, hogy általános probléma, nem kell magyarázkodnod. Viszont nem értem, és ez zavar.(#153) Pug
3 különböző böngészőt említettem, nem hiszem, hogy browser gond. -
erdoke
titán
Nincs a gépen semmi különös. Egy nForce 4-es MSI lap, benne egy X2 4800+ és 2 GB DDR400. OEM Windows 7 Home Premium 32 bit, tucatnyi szokványos progi, pár kisebb játék.
Közben frissítettem 11.2-re, szokásosan hibaüzenet nélkül felment, de semmi változás. Felismeri rendesen a HD4770-et, játékokban, teszt/nyúzó progikban nem fagy, teljesítménye az elvárható szinten van. Nincs ötletem. Talán az Asus kikapcsolta a kártyájában a Flash gyorsítást.
-
erdoke
titán
IE9 RC-n a Bejeweled Blitz nálam erősen akadozik, már jeleztem is valamelyik nap a topikjában.
Felteszem a februári ATI drivert, de nem hiszem, hogy hirtelen javulna a helyzet, már hónapok (és driverek) óta így van.(#122) benedekco
Nálam max. órajelen megy a proci végig, és nem megugrik, hanem ugrál kb. 50-90 % között. Ja, és nem 1080p videó, hanem egy max. 800x600 pixeles Flash játék. -
erdoke
titán
Ezt most nem értem.
Egyébként CityVille-ről volt szó, az valahogy még több erőforrást zabál, és nálunk most az a sláger úgy 2 hónapja. Én inkább a Bejeweled Blitz-et szoktam beizzítani, ha 10 percre lazítani akarok.
Ha valaki nem hiszi el, amit mondtam, este csinálok valami videót a képernyőkről mind a két gépen (Safari 5.03 + CPU terhelés), bár nem hiszem, hogy okot adtam ezen a fórumon, hogy ilyen dolgokban megkérdőjelezzék a szavam. -
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #95 üzenetére
Nézhetlek éppen hülyének is, minden okot megadsz rá, de éppen csak leírtam a tapasztalataimat. Hardveres gyorsítás Flash-ben bekapcsolva, Opera és Safari alatt is ugyanúgy max. órajelen, 60-90 %-os terheléssel pörgeti az X2-est. Ugyanaz 10.1 és 10.2 Flash-sel is. A 2,8 GHz-es mobil C2D (valami 8000-es széria) + integrált VGA-s párosításon minden gyorsabban történik, sokkal folyamatosabb az egész (net ugyanaz). A többi mind elmélet, és ha neked megfelel, ami a papíron van, akkor várj csak többet a gép előtt.
(#96) Abu85
Miért kell a trollok szintjére züllenI?
A Fusion-ről éppenséggel tapasztalatokat kértem. Ahogy fentebb írtam, az elmélet nem érdekel, meg a papíron létező támogatott API-k sem, a feleségem csak használná a gépet, és ha lehet, kevesebbet várna a vacak Flash játékokra.(#102) robyeger
A hardveresen nem támogatott 23,97-es filmekre gondolsz? Felgyorsítod lejátszóban (szoftveresen) 24 fps-re, és kiteszi HDMI-n. A különbséget ember nem veszi észre. -
erdoke
titán
válasz
audi100td #72 üzenetére
Azt nem látom, melyik hozzászólásomból kiindulva kérdezed ezt.
Közvetetten egyébként lehetne összefüggés, ha nem tennék ezt a 10" tabletbe való felbontást 15+ kijelzőkbe. Ehhez a mérethez notiban az 1680x1050 passzol, és ahhoz nyilván nagyobb GPU teljesítmény kell. Az 1366x768-as felbontás 12" fölött csak a méretet és a súlyt növeli, azaz a hordozhatóságot csökkenti fölöslegesen.Számomra továbbra is nagy kérdés, hogyan teljesít a platform tipikus felhasználás során. Pl. ha veszek egy ilyet a feleségemnek, akkor mennyire simán megy a Facebook-os CityVille, ahol az X2 4800+-os / HD 4770-es asztali gépem és a 2,8 GHz-es C2D + integrált grafikás laptopom között jól érezhető különbség van az utóbbi javára.
-
erdoke
titán
Hehe, nagyon nem mindegy, 2,5 kg olcsó műanyagból a 6 óra üzemidő egyáltalán nem nagy teljesítmény. Mindenesetre én szívesebben látnám még kisebb gépben, ez a felbontás 11,6" átlóval is teljesen rendben van (sőt, inkább ahhoz passzol). Valahogy ez a 15,6" nem igazán ölbe kapós méret.
-
erdoke
titán
Nincs rá 140 ezrem, hogy kipróbáljam, úgyhogy marad, amit összeolvasok.
Egyébként tévedtem, már csak 155e a Core i3 + 5470-es Dell laptop, 170-ért 5650-essel kapom.(#34) Abu85
"A HD 5470 kevesebbet tud, mint a Fusion. Nincs benne UVD 3.0."
Valószínűleg a 110-ért laptopot vásárló, majd rá Windows-t warezoló célközönség legnagyobb problémája ez. -
erdoke
titán
Miért, az 5470 az DX9-es?
2,5 kilóban nem nehéz megoldani a 6 órás üzemidőt szinte bármilyen notis platformmal. Extra akksival kb. 2,3 kg az én 2,8 GHz-es Core2-es Dell notim, és 1440x900-on is elmegy 6 órát WiFi-s netezéssel.(#8) vanhalen
Tele van a net tesztekkel, csak az a baj, hogy a felhasználói tapasztalatok valamiért rosszabbak a tesztben leírtaknál. Elég, ha csak az itteni Brazos témát olvasgatod.(#15) Oliverda
Ahogy most kinéz, nem is fogom, pedig komolyan gondolkodtam rajta.
Ha minden tesztelő ugyanazt mondja (az Atomnál egyértelműen gyorsabb általános felhasználás mellett, de...), akkor miért kételkednék?(#21) T_Stark
Kb. így gondolom én is, 11,6"-ig, de mindenképpen 2 kg alatt szódával elmegy. -
erdoke
titán
A "notebook" a mérete alpján jár neki? Mert a sebessége alapján biztosan nem, egy celeroncsos notin simábban fut a Win7.
Jut eszembe, Win7: Egy OEM Windows 7 30e Ft, azzal együtt már 140 ezres kategória, tűrhető laptopot lehet érte venni. (minap 170-ért láttam Dell-t 3 év garival és 5470-nel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest