Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Google Pixel topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cibere11
üzenetére
Mielőtt bármit is csinálsz a terminálban, be kell jelentkezned, vagyis meg kell adnod a működő jelszavadat. A sudo passwd nem a normál felhasználó, hanem a root jelszavát változtatja meg.
Szóval ha jól értem, akkor a normál felhasználód jelszava az megmarad, viszont a root-é az elállítódik?
Egyébként annyi a megoldás, hogy ne egyből root-ként próbálj bejelentkezni SSH-n vagy soros terminálon keresztül, hanem a sudoer felhasználóddal, aztán sudo -i.
Egyébként csak úgy nem szokott megváltozni a root felhasználó jelszava sem, ami vagy aggodalomra ad okot, vagy pont, hogy ez valamilyen biztonsági funkció (bár én még nem hallottam ilyesmiről).
Új hozzászólás Aktív témák
- Vizes Gamer PC: RYZEN 5700X / 32GB RAM / INTEL ARC A770 16GB / 1TB NVMe SSD
- Fujitsu PRIMERGY RX300 S3
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9480m - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest