- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
- Yettel topik
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Igen, jogos - elnéztem a monitorodat. Azonban az Általad is linkelt Samsung oldal szerint ezen monitor Freesync -et nem támogat, míg Freesync 2 -őt igen. Valószínűleg a "sima" Freesync -et is támogatja, ha nVidia kártyával is megy a dolog ...
Másik oldalról a "sima" Freesync is támogat HDR -t - ettől ez még lehet Freesync.
Abu85
Az AMD pont a HDR funkciót tartotta fontosnak kiemelni az új szabványa során - ez volt az oka történetesen, hogy át is nevezte tavaly nyáron (ez volt gyakorlatilag az első mondata is az Általad linkelt saját írásodnak). Az, hogy egyénileg kinek mi fontos - HDR/kis késleltetés/tone mapping hiánya a megjelenítőn (a hozzá kapcsolódó funkciókkal) az lehet részletkérdés.
Az előző kommentemben nem is azt írtam, hogy a HDR lényeges vagy sem. Azt írtam, hogy a monitornak kötelezően támogatni kell a HDR -t is, ha Freesync 2 HDR plecsnit akarnak rá rakni ("sima" Freesync -nél ez csak opcionális). Ugyanakkor azt is, hogy magának a felhasználónak nem kötelessége a HDR -t magát használni ...
Egyik kérdésem az volt, hogy a közeljövőben várható-e, hogy nVidia kértyák is támogatni fogják a Freesync 2 HDR -t vagy adott esetben egy ezzel technikai értelemben ekvivalens általános szabványt? Tudom írtál egy évvel ezelőtt, hogy dolgoznak ilyenen, de egyfelől azóta eltelt egy év - másfelől voltak időközben fejlemények, pl. nVidia kártyákon is megy a Freesync.
A másik kérdéssel kapcsolatban. Igen, megy 4K esetén a 120 Hz Freesync -el is. A kérdés az volt, hogy e frekvencia felett menni fog-e mondjuk a Freesync 2 HDR?
A kérdést meg is lehet fordítani - a monitorgyártók nem törték össze magukat, hogy DSC -t használjanak (mivel ez veszteséges eljárás - így valóban lehet inkább videók/TV -k esetében lenne létjogosultsága inkább, mint monitorokon) Freesync -el vagy anélkül. Monitorok esetében simán a DSC nélküli DP korlátok érvényesek jelenlegi Gsync/Freesync monitorok esetén (4K és 60 Hz feletti monitorok esetén). Valószínűsítem, hogy az E3 -n bejelentett Asus monitor e téren hozhat változást.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- potyautas: Idővándor
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840x2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- Samsung Odyssey OLED G93SC (49", QD-OLED, 5120x1440, 240Hz, HDR10+ Gaming, 1800R, FreeSync)
- SAMSUNG 27" Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360Hz 0.03ms Gaming Monitor - MediaMarkt garancia 2027.11.25.
- LG W2243S-PF 22" Wide 1920x1080 LCD Monitor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő