Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Igen, jogos - elnéztem a monitorodat. Azonban az Általad is linkelt Samsung oldal szerint ezen monitor Freesync -et nem támogat, míg Freesync 2 -őt igen. Valószínűleg a "sima" Freesync -et is támogatja, ha nVidia kártyával is megy a dolog ...
Másik oldalról a "sima" Freesync is támogat HDR -t - ettől ez még lehet Freesync.
Abu85
Az AMD pont a HDR funkciót tartotta fontosnak kiemelni az új szabványa során - ez volt az oka történetesen, hogy át is nevezte tavaly nyáron (ez volt gyakorlatilag az első mondata is az Általad linkelt saját írásodnak). Az, hogy egyénileg kinek mi fontos - HDR/kis késleltetés/tone mapping hiánya a megjelenítőn (a hozzá kapcsolódó funkciókkal) az lehet részletkérdés.
Az előző kommentemben nem is azt írtam, hogy a HDR lényeges vagy sem. Azt írtam, hogy a monitornak kötelezően támogatni kell a HDR -t is, ha Freesync 2 HDR plecsnit akarnak rá rakni ("sima" Freesync -nél ez csak opcionális). Ugyanakkor azt is, hogy magának a felhasználónak nem kötelessége a HDR -t magát használni ...
Egyik kérdésem az volt, hogy a közeljövőben várható-e, hogy nVidia kértyák is támogatni fogják a Freesync 2 HDR -t vagy adott esetben egy ezzel technikai értelemben ekvivalens általános szabványt? Tudom írtál egy évvel ezelőtt, hogy dolgoznak ilyenen, de egyfelől azóta eltelt egy év - másfelől voltak időközben fejlemények, pl. nVidia kártyákon is megy a Freesync.
A másik kérdéssel kapcsolatban. Igen, megy 4K esetén a 120 Hz Freesync -el is. A kérdés az volt, hogy e frekvencia felett menni fog-e mondjuk a Freesync 2 HDR?
A kérdést meg is lehet fordítani - a monitorgyártók nem törték össze magukat, hogy DSC -t használjanak (mivel ez veszteséges eljárás - így valóban lehet inkább videók/TV -k esetében lenne létjogosultsága inkább, mint monitorokon) Freesync -el vagy anélkül. Monitorok esetében simán a DSC nélküli DP korlátok érvényesek jelenlegi Gsync/Freesync monitorok esetén (4K és 60 Hz feletti monitorok esetén). Valószínűsítem, hogy az E3 -n bejelentett Asus monitor e téren hozhat változást.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy ruhás topik
- Arc Raiders
- Nintendo Switch 2
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- LG UltraWide 34WQ75X-B Ívelt Monitor! 34" 3440x1440 / 4K / 99% sRGB!
- 8" Fém Ipari monitor Érintőképernyős- Beetronics BEE8VG7M - Full HD IPS
- DELL P2418HZm monitor Webkamerával! 1920x1080 IPS panel állítható magasság HDMI, PIVOT
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / Akku: 88%
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest