- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Magisk
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
3 pontosan ugyanilyen X5650 konfigom van, ugyanolyan feszeken megy mind. Egyiken Mugen 2 van. 80-85 fokig meg se áll, játékokban is 70 fok fölött van már 4,0 GHz-en is. Nagyon megszívtam vele, mert mindenhol azt írták róla, hogy jó hűtő így, jó hűtő úgy, és a nagy frászt. 3x pasztáztam újra, hátha én csesztem el, de nem.
A másik kettőn Kotetsu van. Ég és föld. Szóval az a lazán hozza nem hogy erős túlzás, hanem egyenesen fatális tévedés. -
de 70 fole kb. keptelenseg barmivel felvinni ezt a kartyat
CPU limites vagy. Nekem nem okozott gondot 100%-ig pörgetni (6mag/12szál@4,4GHz). És ott már a 2000-es fordulaton a tiéd is porszívó, kicsit lejjebb véve a fordulatot még mindig hangos, és veszettül melegszik. Amúgy ha jól sejtem ez nem is 7970GHz, hanem csak sima 7970. -
mcs
veterán
Gigabyte GeForce GTX 750 OC tulajként szavaztam.
Kíváló kis kártya az árához mérten, ráadásul szépen húzható is a Ti szintjére. Nem tudom, mennyit változtak driveresen a Radeonok, de még továbbra is rettegek tőlük.
-
Dr. Akula
félisten
Úgy értem a piacit hogy nem direkt választja a vevő, hanem kapja a procihoz mint a szórólapot. Ha integrált geforce vagy s3 trio járna hozzá, az se érdekelné. Nem utálják, csak alaphangon nem érdekli őket, akinek elég ennyi, az itt meg is áll. Van játék amire elég az Intel iGPU, pl. Diablo 3, némi szaggatással, de pl. a GTA5-nél nem véletlenül hívják fel a figyelmet hogy azon meg se próbálja (meg Kaverin se). A cikkbeli táblázatban nem nagyon rúgna labdába, aki dGPU-t vesz, az tudja hogy neki kevés az integrált. Ezzel csak azt akartam mondani hogy az Intelt itt feltűntetni inkább olyan statisztikai kozmetikázás lenne, mint a munkanélkülit átnevezni közmunkásra.
Az Nvidiánál eddig azt láttam (nem 1-1 darabnál, hanem mint trend) hogy tipikus felhasználás mellett (1366x768, majd fullHD) jól muzsikál, rendszerint pár %-kal lenyomja az AMD-t, extrémebb körülmények között (nagyobb felbontás, több számolnivaló a játékban) pedig hamarabb elfogy az ereje. Az én monitorom 2560x1440, ezt kell meghajtani, és innen csak felfelé fejlesztenék, tehát egy új kártyánál az se baj ha azt is bírja. (Volt már sok Nvidia kártyám, bármikor váltok ha a másik a jobb, nem márkahűségből van most AMD-m.)
-
mekker
őstag
-Felesleges az Intelt belekeverni, ide se az APU-k, se a HD graphics nem számít bele, tehát csak félremagyarázás ez a "keresek neked bármilyen statisztikát".
-Ez a valóság, az AMD 30+-5%-on áll, ez egy viszonylag hitelesnek tűnő arány. Nem azt mutatja, hogy hány embernek van AMD kártyája, hanem hogy mennyi kártyát rendeltek be a nagykerek/kiskerek az adott negyedévben.
-Majd ha kijön a 3XX, akkor az eladások megint emelkednek kb. 10%-ot.
Nem annyira meglepő hogy ekkorát estek az eladások. a 7000-res és a 200-as szériát nagyon vették, mostanra már lecsillapodtam a kedélyek.
1. Aki akart már bevásárolt belőle
2. A 200-as széria csak apróbb ráncfelvarrás+átcímkézés volt
3. Aki most vesz kártyát meg már valószínűleg inkább egy Maxwellre szavaz, vagy kivár.
Meglátjuk, hogy a 3XX hoz-e tényleges újításokat (a felsőházon kívül), ha igen, akkor várhatóan megint a nyeregben lesz az AMD. -
Sapphire VaporX. Azért a 7970GHz 250W-ot zabál, orrán száján fröcsög a delej, ordító hűtés, 90 fok, idegeimre ment. Amikor bekapcsoltam, egy orkot vizionáltam.
Volt 7870 is a 7970G és a 750Ti között, de az se hozta el a megváltást egy hétig se volt meg, ment is tovább.
100-120W a max amit normálisan (az én elvárásaim szerint) lehet hűteni, soha többet nem akarok nagyobb fogyasztású kártyát. Szóval egy 960 még lehet hogy befigyel valamikor a közeljövőben.
-
zh1972
tag
aki nem érti egy komment mondanivalóját az miért válaszol rá????
-
Kinek mi a fontos. Nekem bármit megért az, hogy jól hűthető és csöndes legyen. A 7970GHz szörnyet cseréltem 750Ti-re (nagyjából árában), és a váltás minden igényemet kielégítette. Egy megváltás volt a szörny után. Kisebb fps, de egyszerűen kiöregedtem az fps hajhászásából, a zaj viszont kegyetlenül zavar. 20 éve egy porszívót is hajlandó voltam hallgatni, csak jöjjön már az újabb képkocka (brutális, 220V-os ventit szereltem a 60-as Pentiumra, hogy 66-on tudjon menni).
-
mdraco
őstag
Szépen elhúz az nvidia. Mondjatok egy nvidia kártyát ami best buy és jobban megéri mint az amd.
Talán a gtx 960? ahogy nézem árban nem jobb mint a másik oldalon, csak a fogyasztás. -
válasz
Turbolada II #217 üzenetére
Szegény
-
stratova
veterán
Ez a grafikon kifejezetten dVGA-ra teszi a hangsúlyt (bár ha csak asztali, akkor nem teljesen egyértelmű a megnevezése, mert dVGA-ba beleérthetnénk a notebook-okba szerelt modelleket is). Ebből a szempontból nem félrevezető csak nem vizsgálja mindkét cég teljes - GPU-t tartalmazó - termékpalettáját.
Ez vélhetően elsősorban a PC-s játékosok számára lehet informatív.Ha azt a grafikont néznénk, arra lehetne hivatkozni, hogy Nv nem játszik az x86 piacon így nincs olyan processzora/APU-ja, ahol a CPU mellé eleve kapsz egy GPU-t is - a la AMD, Intel modelljeinek zöme.
Itt pedig mondhatnánk, hogy Intelnek nincsen játékra szánt dVGA-ja.
Bár ARM magok mellett próbálkozik Nv is mobil piacon, úgy néz ki az autóipar szépen lassan ráharap a Tegrákra. -
zh1972
tag
...ez a grafikon félrevezető!!! Ne temessetek máris!!!
Tudok olyan tavalyi gpu market share diagrammot bányászni, ahol az Intel valahol 60% körül áll a másik kettő 19% környékén az others meg 2%-on áll! ...mit mond ez nektek??? Bármilyen chartot halászok, ha megmondjátok mit mutassak ki. Csak meg kell keresni azokat a fényeket amiben az én lovam látszik ápoltabbnak!
-
Hát én ezt nem is gondoltam volna, hogy ennyire leáldozóban van az AMD.
-
-
big-J
őstag
Hulladék grafikon. Se a dobozok helye, se a keretek színe nem jelöl semmit. Értelmezhetetlen szar.
-
Oliverda
titán
-
kenwood
veterán
bar a konkulzioval nem ertek egyet,illetve aki azokat akikbol el,hugyfelezi,kapasbol kuldenem a munkaugyi kozpontba ...
azt azert nem art tudni,hogy bizonyos amd kartyakon a kepernyo felet mind 4 iranybol fekete keret tolti ki.ennek eltuntetesehez nem eleg a driver,de meg egy elegge eldugott scaling almenut is meg kell talalni.persze ez alapjan leirni egy gyartot nem tul bolcs dolog.
tobbek kozott ezert vannak az eladok.
az ilyen tipikus kinai piacos mentalitas,hogy a penztartol a szemedet elforditva reklamcionak,kerdesnek helye nincs,ha hoborogsz,meg jol meg is verunk. -
zh1972
tag
Ne szomorkodj, ez nem azt mutatja melyik a jobb vétel. Csak a piaci részesedést mutatja. Suzukiból is sokkal több fogy mint ferráriból, mégsem jobb nála!
...a példa természetesen nem jó, de minimális igazság azért van benne. Itt az OEM eladások is benne vannak??? ...az szerintem kicsit közelebb kellene, hogy húzza őket egymáshoz!!!
-
Zeratul
addikt
válasz
jacint78 #194 üzenetére
jacint78: 800x600 akkor jelenik meg ha nincs a kártya drivere telepítve az oprendszerben, az meg erősen USER ERROR ugyanis a HDMI automatikusan detektálja a kijelzőt és arra lövi be a felbontást, bár az igaz hogy alapból csak 95% méretre skáláz az esetleg túllógások kompenzálására, de aki csuszkát képtelen az egérrel a 100%ra felhúzni az jobb ha megmarad a set top boxnál.
A grafikon önmagában sz@rt sem ér mert benne vannak a hulladék belépőszintű getvák amit már intel IGPje is kenterbe ver minden tekintetben, de el lehet vele adni a laptopot hogy 2GB VGA ram.
Dell noti Ivy bridge I5 + 7760 AMD. Tökéletesen működik a HDMI és tökéletesen működik a VGA vezérlők közötti váltás a grafikus igénynek megfelelően.
-
törölt tag
Ez az. Az elején nem voltam biztos benne, hogy melyik melyik, de ez kikövetkeztethető jórészt az ütősebb darabok megjelenéséből és ezzel együtt a grafikonok változásából. Viszont alul a jelölés leírást, hogy melyik melyik, már nem vettem észre, csak miután írta valaki, hogy az is rajta van.
-
Raysen623
addikt
válasz
jacint78 #194 üzenetére
Rádugtam az ATI kártyára egy HDMI-s TV-t és csodaszép volt a kép, ment minden frankón. Laptopnál volt érdekes elsőre, de utána kiderült nem volt jól beállítva a többképernyős megjelenítés. User error?!
Ugyanezt láttam másik gyártóval szerelt gépeknél is.
A boltosok véleménye meg nem érdekel, elvégre én vagyok a vásárló akiből élnek. -
Bird
addikt
Csöppet szétnyílt ez az olló. Lehet nemsokára egyszereplős lesz a vga piac?
-
jacint78
addikt
Ha felületesen végigfutsz rajta egyszerű persze, az egyik csík az nvidia a másik az ámd, de, ha konkrétabb adatokat akarsz leolvasni róla, akkor van gond, ugyanis nem sok értelme van így ábrázolni őket, hogy kerül egy kalap alá a 8800ultra, meg a 8300, meg az 1650 és így tovább.
Driverben "széthúzható", míg nV-n alapból fakóak a színek mert a limitált RGB dinamikatartományt állítja be -
Ez igaz, de azt a júzer be tudja álítani a TV-n, mégha nem is rendes megoldás (ja és nem is veszik észre...) .
-
törölt tag
+1
10+ évnyi adatot nem is ábrázolhatott volna jobban (de lehet próbálkozni...)."Rádugsz egy HDMI-s TV-t az amd kártyára és kicsi a kép, telefonál a hugyfél, feltelepítik a drivert, majd megjelenik a 800x600 és telefonál a hugyfél, hogy milyen randa és így tovább..."
Driverben "széthúzható", míg nV-n alapból fakóak a színek mert a limitált RGB dinamikatartományt állítja be - ez most már ugyanúgy állítható driverből, de hónapokig semmilyen opció nem volt rá csak külső program szóval ilyen téren egyik sem tökéletes.
-
jacint78
addikt
válasz
Raysen623 #111 üzenetére
Mondjuk én elég görény megoldásnak találom, amikor bemegyek az egyik ismert pc szaküzletbe (nem írom lea nevét szándékosan) és csak a g. zöld kártyákat látom a polcon, vörös még véletlenül sincs kirakva nehogy véletlenül valaki még olyat is vegyen! Mi ez ha nem a szabad piac versenyszellemének megsértése?
Hóhér sem akar kínlódni velük! Rádugsz egy HDMI-s TV-t az amd kártyára és kicsi a kép, telefonál a hugyfél, feltelepítik a drivert, majd megjelenik a 800x600 és telefonál a hugyfél, hogy milyen randa és így tovább... A kereskedő eladja az nvidia kártyát és nincs semmi gond, vásárló rádug valamit az megy rendesen, minden játék a régitől az újig elindul hugyfél örül.. Tudnillik a vásárlók nagyonnagy része akikből élnek a gyártók-nagykerek-kiskerek nem ide írogató számítógépfanatikusok, hanem egyszerű emberek, akik annyit tudnak a videókártyáról, hogy "hány gigás"...
Ha ehhez még hozzájön az is, hogy a gyártó, vagy nagyker nyomja a terméket akár olcsóbban, akkor a boltosok hallani sem akarnak már az AMD-ről..
-
macgeedy
csendes tag
Engem a műegyetemen első félévben elküldtek volna ha a diagramon nem tüntetem fel a mértékegységeket....
-
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #183 üzenetére
En arra gondoltam alapvetoen, hogy egyre kevesebb juzer igenyli a dGPU-t, mert az iGPU-k egyre erosebbek, egyre potensebbek. Eloszor lenyegeben kihaltak az entry-level dGPU-k, es hamarosan a kovetkezo lepcsobol sem fognak sokat eladni. Aztan me'g par ev, es mar csak a high-end marad. A lealdozott alatt nem azt ertem, hogy abszolut el fognak tunni, hanem azt, hogy nagyon be fog szukulni a piacuk. 10 eve az volt a kuriozum, ha home juzerkent nem volt videokartyad, hanem a szutykos iGPU-val kinlodtal -- hamarosan pedig az lesz a kuriozum, ha lesz videokartya a gepedben.
"Azért ne mondjuk h leáldozott, a játékok nagy részéhez (kivéve indie) még mindig kell dVGA"
Ugy erted, hogy iGPU-val el sem indulnak a jatekok?
A Kaveri iGPU-ja pl. eleg nagy teljesitmenyu, arra is igaz, amit irsz?
-
Oliverda
titán
válasz
BlackSoft #171 üzenetére
Hihetetlen hogy egyesek képesem még mindig ezen pörögni. Most ez mégis mennyit számít? A gyakorlatban mennyivel lenne jobb vagy rosszabb ugyanaz a termék, ha 1, 2, vagy 4 magosként árulnák? Vagy ha az Intel 8 magot írna a HT-s 4 magos procik dobozára? Szerintem pont semennyivel.
Azt mondjuk végképp nem értem, hogy ez az egész miként kapcsolódik a GeForce és Radeon párharcához.
Ezzel pedig a magos vitát itt lezártuk, a megfelelő topikban lehet folytatni!
-
caprine
senior tag
Hány kártyám volt a listán szereplőkből
Engem meglep, hogy volt olyan időszak amikor az ATI nem hogy egálban volt az Nvidia-val, hanem még többet is eladott. Persze ha jól gondolom ez a grafikon az eladott darabszámot prezentálja, és nem az árbevételt, ami szerintem sokkal fontosabb. Meglep a grafikon vége.
-
csabika0001
senior tag
Még csak fel sem merült bennem a vita ezzel kapcsolatban. Csak hirtelen felkaptam a fejem, hogy te általánosítasz az előző hozzászólásodban, itt pedig már azt írod, véleményed szerint ami nem ugyanaz.
Teljes mértékben jogod van leírni a saját véleményed, és igen igazad van "mivel nincs pontos adat senkinek nem lenne igaza". -
BlackSoft
addikt
válasz
Raysen623 #168 üzenetére
Ugye azt te is tudod, hogy az a 8 mag valójában 4
Nekem van 8 magos Intelem, ami 8 magos, és 10db 8 magosnak hazudott AMD-vel sem lehet utolérni, igaz sokszoros az ára is.
Állításod cáfolására itt egy kép. És már van 90k is, ami jobb. Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy az AMD majd 5Ghz-en megy alapon, és úgy van hasonló, mint egy 3,4Ghz-es i5...
Tehát nem mondható el, hogy az Intel sokkal drágább. Itt az AMD éppen drágább ettől az i5-től, és láthatód, hogy kb ugyan az. Főleg mondjuk aki játszani veszi, a kettő közül teljesen mindegy melyiket fogja választani, nem vesz majd észre semmit.
-
stratova
veterán
válasz
Raysen623 #168 üzenetére
Ez erősen alkalmazásfüggő
több esetben előfordulhat, hogy átlagfelhasználó által alkalmazott programokban Egy i5 legalább olyan jó vagy jobb mint egy FX a lényegesen magasabb egyszálú teljesítmény és az emellett biztosított 4 magnak hála. Míg ha FX számára megfelelő szálkezeléssel megírt programot vizsgálunk, ellép az AMD processzora.
-
Raysen623
addikt
válasz
BlackSoft #154 üzenetére
"Ami a CPU-kat illeti, pontosabban hasonló árazás részét, az AMD legdrágább prociját, az ugyan annyiba kerülő Intel (ami kategóriájában egy jó i5-ös) simán hozza" - Ugye te is tudod hogy ez nem igaz?! Vedd már le a szemellenzőt légyszíves, és kevesebb elfogultságot ha lehet.
Az AMD-nek bőven van olyan procija, ami az i5-ök felett van, 4 mag nem tud pariban lenni 8 maggal. -
pzske
aktív tag
válasz
csabika0001 #164 üzenetére
Ezen vitatkozhatnánk, hogy a gtx 960 növelte meg a 5% az Nvidia piaci részedését, de mivel nincs pontos adat senkinek nem lenne igaza.Amúgy saját vélemény, de szerintem nem egy jól sikerült darab pedig nagyon vártam....Talán lesz gtx 960ti
-
törölt tag
válasz
csabika0001 #164 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy nem az segítette hozzá őket...
-
Chrys_
addikt
válasz
#32839680 #54 üzenetére
Én GTX680-ról váltottam R9 290X-re. Az nVidia kezdett kevés lenni, mert most váltottam 3 monitoros rendszerre. Jó lett volna egy GTX980 is, de az árkülönbség olyan nagy a 2 kártya között, hogy szóba sem jöhetett. Nem vagyok fan, nekem mindegy, melyik van a gépben, amíg megfelelő a HW és a driver (ami felőlem leht beta is) az adott célra, amire nekem kell.
390X-re meg nem várok, annak is magasan lesz biztosan a kezdő ára.
A gépben meg vízhűtés van, így nagyon nem érdekel, mennyire melegszik stb. -
válasz
bakagaijin #158 üzenetére
igen, a két cég diszkrét grafikus kártyák eladásaiból időegység alatt elért bevételeit hasonlították össze.
-
bakagaijin
tag
Ezt a részesedés dolgot hogy kell érteni? Az adott időszeletben történt eladásokat mutatja? Vagy valami gamer akármi (pl. Steam) által történt méréseket, hogy a mostanában mért aktív gamerek konfigjaiban ennyi NV-s ennyi AMD-s?
Mondjuk való, hogy jobb színeket is használtak volna, tipp: piros-zöld
.
-
lenox
veterán
Ezek szerint nem jol ertelmezed. 2014 Q2 kornyeken, amikor kijott a 295X2 az nv reszesedese volt 62% (es az amd reszesedese 38%), amikor pedig a 285 jott ki, akkor az nv reszesedese 71.5% volt, az amd reszesedese pedig 28.5%. Az nem latszik a chartbol, hogy melyik kartyabol pontosan hanyat adtak el, vagy hogy egymashoz kepest hanyat adtak el a kulonbozo tipusokbal, csak amd vs nv.
-
BlackSoft
addikt
Engem nem zavar, hogy vannak más szereplők is, felőle lehet még egy harmadik nagy gyártó is. Sőt.
Ami a CPU-kat illeti, pontosabban hasonló árazás részét, az AMD legdrágább prociját, az ugyan annyiba kerülő Intel (ami kategóriájában egy jó i5-ös) simán hozza, tehát ugyan azt, ugyan azt annyiért helyzet van, csak Intel-nél lehet feljebb menni, AMD-nek meg nincs több procija. -
nubreed
veterán
Elég furcsa az valahogy, hogy 2014 Q2 környékén a méreg drága, energiavámpír R9 295X2 62% környékén van és a jóval kevesebbe kerülő R9 285 meg 28% -nál. Én fordított arányra mertem volna mérget venni. De akkor a chart szerint kb ezeket lehet leszűrni:
-A 285 egy rendkívűl népszerűtlen kártya és kevesen veszik.
-Az embereknek rengeteg pénze van, hiszen R9 295X2 -ből több mint kétszer annyi van a piacon, mint a fele annyiba se kerülő 285 -ből.Érdekes. Tényleg jó lenne tudni egy darab számot. Meg akinek X2 van, az több monitoros konfigon és/vagy 4K -ban játszik már? Ha igen, ez a piacnak csak egy elenyésző része lehet, mégis a grafikon teljesen mást sejtet. Mondom, hogy érdekes.
-
Zanik
addikt
Nekem volt Nvidia és Ati/AMD kártyám is. Mindkettőről tudok jókat és rosszakat is mondani. Pl. a sokat emlegetett driveres szívásokkal nem igazán találkoztam (kivéve egy Asus notinál, de az inkább az Asus sara)
Most éppen AMD csücsül a gépben, de nem tartom kizártnak hogy legközelebb egy Nvidia kerül bele.
Sose értettem a szemellenzős zöld/piros hozzáállását az embereknek, talán az Nvidia "zárkózottabb" felfogása az egyedüli ami kicsit ellenszenves nekem, ill. a múltkori - kicsit tényleg túlreagált - specifikáció kozmetikázás sem tűnt túl jó ötletnek tőlük. Ugyanakkor az AMD-nek is volt már számomra kevésbé szimpatikus húzása. De pl. az átnevezésekkel nekem soha nem volt semmi bajom egyik oldalon sem.A mostani R9 280-at amúgy még tavaly nyáron vettem nagyon jó áron, hasonló teljesítmény kb. +10e lett volna Nvidiából. Ha fordítva lett volna, akkor most egy zöld kártya csücsülne a gépemben. Ennyi. Béke.
-
BlackSoft
addikt
"Tehát a mántül majd megváltja a világot"; "szemét nv"; "drága vacak"; "zöld szemüveg"
Nem baj. Kisebbség is számít, Radeon
-
Feri1977
senior tag
És gondoljatok bele..ez elött is volt élet, még a 90-es években 1992-től..tseng et 4000-es vga, s3 trio, s3 virge, vodoo kártyák stb. emlékeztek..? Akkor még nem volt ilyen "vita" amd vs nvidia..
-
Turbolada II
őstag
A fostalicska fx mennyire látszik a grafikonon.
-
BatchMan
senior tag
A marketing hatásosságáról:
A fiaim határozottan állítják iskolai "megbízható" forrásokra hivatkozva:
- a játékokat NV kártyákra írják
- ha fut a "másikon" (nevét se tudják), akkor az szerencse
- a "másik" fagyMajd komoly képpel leülnek játszani egy radeon kártyás géppel. (Azt apa rakta össze, az nem számít a fentiek cáfolatának)
-
Fiery
veterán
válasz
Dr. Akula #138 üzenetére
"Mondjuk az Intel iGPU-k nem pont piaci alapon, a teljesítményük, vagy a tudásuk alapján fogynak"
Ize, ha fogynak, azaz a piacon valakik megveszik oket, akkor hogyan tudnanak nem piaci alapon fogyni?
Es ha a juzerek annyira utaljak az Intel GPU-t, ha azok annyira semmire sem jok, akkor miert nem vesz mindenki a gepebe dGPU-t inkabb?
Megsem vesznek, ugyanis minden ellenkezo hireszteles ellenere, casual gamingre teljesen jo egy Intel GPU is. Nem olyan jo, mint mondjuk egy kozepkategorias videokartyaval lenne, de a legtobb juzernek ez is eleg. Ez van, a piacot nem csak a minoseg mozgatja. Sokszor sokkal erosebb a nev/brand, ill. azt, amit a nev moge gondolnak az emberek. Ha az Intel CPU-i nyerik a review-kat, akkor az emberek agyaban az lesz, hogy Intelt kell venni, es azt fogjak -- tevesen -- gondolni, hogy az Intel iGPU-ja is a legjobb ill. hogy casual gamingre is az a legjobb valasztas. Onnantol pedig tok mindegy, az AMD mit erolkodik a Kaverival.
"Meg AMD-s notit pl. nagyítóval kell keresni, business classban"
Ez nyilvan nem veletlen.
-
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #139 üzenetére
Tok mindegy, hiszen ugyanez volt a helyzet (a legtobb GPU-t az Intel adta el) akkor is, amikor a chipsetben volt az iGPU. Amugy meg, bar nyilvan erre nincs konkret statisztikam (az Intelnek sem), jo esellyel a juzerek tulnyomo tobbsege (80+ %, de ez csak tipp) az iGPU-t hasznalja, es nem vesz mellé dGPU-t. Ergo teljesen relevansak az adatok, attol fuggetlenul, hogy "kotelezo-e" megvenni az iGPU-t a procival egyutt. A dGPU-k kora lealdozott, egyre szukulo piacrol beszelunk.
-
Dr. Akula
félisten
Mondjuk az Intel iGPU-k nem pont piaci alapon, a teljesítményük, vagy a tudásuk alapján fogynak, a "processzor = Intel" kb. olyan bevált gondolkodás mint az hogy a videokártya teljesítményét GB-ban mérjük ("2 gigás videokártya van benne").
Meg AMD-s notit pl. nagyítóval kell keresni, business classban (ami pont nem a húzóág, de én abban nézelődök) konkrétan szinte nem is létezik, asszem 1 HP-t tudott linkelni valaki mint fehér hollót, Thinkpadben még annyi sincs. Jobb lett volna ha az ATI-t anno az Intel vette volna meg. Legalább a Skylake jönne már (az hol marad, nem úgy volt hogy a Broadwellel együtt jön?), ha már ki kell várni míg az Intel is felfejlődik GPU-ból.
Most a GTA5-höz elgondolkodtam egy VGA cserén, de pont olyan a helyzet hogy nem tudom mit vegyek. Ha az új Radeon jó lesz, akkor felesleges pénzkidobás a 980, ha meg nem, akkor kár volt várni.
-
warcat
veterán
Sajnos ez téves felfogás. Mindkettő milliárd dolláros, részvényes cég, ahol az elsődleges cél a profit realizálása a részvényesek felé. Egyik sem azért működik,hogy neked jó legyen,a termékeiket olyan áron adják amennyiért még megfelelő darabszám elkel.
Egyiknél sincs ott az üzleti tervben,hogy na akkor adjunk ki egy olcsó-jó VGA-t hogy csóringer magyarnak is jusson,maximum az "egymásnak aláteszünk" - viadalban éppen jól jársz.Ennyi,ezért van részemről zéró márkahűség,ugyanakkor 2008 óta nvidia kártyáim vannak.
Mert jobbnak értékelem,amit kínálnak,ha meg so-so volt a helyzet,egyszer sem volt még olyan a helyzet,hogy na most muszáj új videókártyát venni -
KAMELOT
titán
Nem azzal volt a gond, hogy nem jók a kártyák hanem, hogy a driverek kicsit xaroztak + nem haladtak.
Kiadta a NV a kártyákat ezek meg sehol sem voltak pedig kellett volna lépni az alacsony fogyasztás / nagy teljesítmény felé. Azt mondták 2014 vége jön a 390X már lassan nyár lesz sehol semmi, de még hírek sem a speckókról.
7970-el pedig taktikázni kellett melyik driverrel is megy jól a játék. Először 1 évet kellett várni mire rendes driver jött, meg utána pedig a 13.12 driver lett a legjobb, amivel szépen ment a BF3.
7770-el nekem sem volt semmi bajom driver téren sem.
De megmondom neked 980-al szépen probléma mentesen megy minden játék 1440p-ben. -
törölt tag
Azért vicces belegondolni, hogy sosem volt AMD/ATI videókártyám és Intel procim sem, leszámítva egy átmeneti gépnek szánt (mondjuk melyik nem ilyen) Pentium 2-est. Mégsem mondanám magam márkahűnek, márkahívőnek egyik esetében sem, eddig így jött ki.
Ami az AMD mélyrepülését illeti, én a Samsungban bízom. Bár borsózik a hátam tőle, hogy a Samsungé legyen az AMD, sosem szimpatizáltam valahogy a céggel, a termékeikkel, de inkább ők, mint az AMD csődje. -
C1trom
tag
Asztali dedikált vga-knal szerintem nincs ekkora különbség a két gyártó között jelenleg, mint amit a grafikon sugall, de a maxwell megjelenése óta gyakorlatilag eltűntek az AMD dgpu-van szerelt notebookok (jó okkal persze mert itt kulcsfontosságú a teljesítmény / fogyasztás mutató, amiben most hatalmasat lépett az nvidia), ami azért elég komoly szelete a PC-s eladásoknak manapság.
-
Sajnálom, hogy ez az AMD sorsa. Ők a jó fiúk, mégis szinte halottak mind proci, mind VGA terén. Mondom ezt úgy, hogy nVidiát használok.
-
raubisoda
senior tag
A villám cseréljen nv-re.Lottó nyeremény kell egy jobb zöld mocsokra .7870 tahiti-m van kicserélem 7970 mint a p..a.
-
shiftac
aktív tag
Régen Ati Radeon 9200 kártyám volt, most Nvidia GTX 750 Ti. Pedig a 9200 is egy jó kártya volt, nagyon meglepődtem, amikor vitte maxon 1280x1024-ben a COD2-t.
Az a bajom az AMD-vel, hogy mindig kifejleszt valami tényleg jó technológiát, csak azt szinte semmi sem használja. Lásd Mantle, ami talán a Battlefield 4 alatt a leghatékonyabb. -
Fiery
veterán
válasz
Dr. Akula #114 üzenetére
Mert ez a meccs nem arrol szol, hogy a jo tanulo felel. Nem kell mindent tudnia egy GPU-nak, de amit tud, azt jol kell tudnia. A teljesitmeny szamit, masodik korben a teljesitmeny/fogyasztas arány. Lasd Intel-fele iGPU-k: mindig egy (sot...) lepessel az AMD/nVIDIA GPU-k tudasa mogott jarnak, minden tekintetben, es megis abbol adjak el darabra a legtobbet. A juzerek 99%-a nem az Abu-fele PH-s elemzo cikkek alapjan valaszt, es az AMD -- lathatoan -- nem el meg a die-hard AMD fanokbol. Plane a dGPU-k vilagaban, ahol a markahuseg barmikor konnyeden sutba dobhato.
Attol pedig en szemely szerint nagyon felek, hogy a Fiji elleneben azonnal jonni fog a valasz az nVIDIA reszerol. Kerdes, hogy a HBM ellen eleg lehet-e barmi, ami Maxwell alapu. Konnyen lehet, hogy csak bizonyos feltetelek mellett lesz legyozhetetlen a Fiji (4K gaming?), mig a legtobb esetben foghato lesz. Na onnantol megy le 20% ala az AMD dGPU-s piaci reszesedese
-
mzso
veterán
Lassan tényleg felvásárolhatná a Samsung(vagy valaki más). Mielőtt konconként vásárolják szét a becsődölt céget.
-
V!ck
senior tag
Nem igazán követem precízen az R7 260X gondokat, de olvastam róla... még mindig nincs megoldás? Nálam semmi gond nincs vele, bár érzésre RITKÁN mintha kicsit hepciás, finnyás, instabil lenne, nem is tudom hogy írjam ezt le...
Egyébként a hibákat nem kalkuláltam bele a kis listámba, csak az emlékeimet elevenítettem fel... -
V!ck
senior tag
Fáj végignézni a grafikont, mennyire csúszik le a lejtőn az AMD
Pedig annyi jó ötletük (és kevésbé jó megvalósításuk) volt, meg még több csúszásuk az új generációk kiadásával, ami megtette a hatását. Baromi nagy ötlet volt a HD2900XT (és maga az architektúra), de nem hozta, amit kell. A Tesszellátort sem értem, minek kellett erőltetni, mert 3 generáción át kihasználatlan volt, aztán amióta használva van (HD5xxx óta) azt látom minden tesztben, hogy az NV sokkal jobban teljesít ebben (is). Igazi középkategória sem volt (HD2600XT egy gyenge alsó-középnek erős jóindulattal...), a HD2900PRO meg profit szempontjából volt gyenge... a HD3xxx csak szépítés volt, de kevés.... A HD4xxx egy jól eltalált sorozat volt, de megint csak igazi középkategória nélkül.... amit aztán orvosoltak, csak addigra mindenki betárazott NV-ből... Igazából szerintem a HD4xxx sorozattól kezdődően kiváló GPU-kat gyárt az AMD, csak nehéz visszaszerezni a piacot. Egyik szériát sem érzem bukásnak, fejletlennek, elmaradottnak, de pl amíg a nagyobb boltok, áruházak a sok sz*r, túlárazott 4GB-os 64bites f*s ződ kártyákat teszi a gépbe és a polcra, nincs miről beszélni. Ha nem tudok valami létezéséről, hogy veszem meg? Nem mindenki péházik...Pedig mennyi bestbuy ATI cucc volt te jóóóéééég..
9500PRO(?) moddolva
9600PRO/XT
X800GTO
X1950GT
HD2xxx? szerintem semmi...
HD3850 erős jóindulattal, semmiképpen sem referenciahűtővel...
HD4850 egyértelmű, aztán a későn kiadott 4770 is kiváló kártya volt
HD5770 szintén,
HD6870 én ide sorolnám...
7850 nagyon eltalált, de a 7770 sem volt rossz választás kispénzűeknek...
Az R7 260X is az lehetne, ha kicsit olcsóbb lenne (bár mintha már 30körül is láttam volna)
Nem hiszem el, hogy ennyi jó termék ellenére sem szereztek vissza az elvesztett piacból.... bár ha minden bolt az NV-t tolja, nem csodálom... -
Oliverda
titán
válasz
Dr. Akula #114 üzenetére
Az lehet hogy funkciókban, kvázi tudásban bizonyos területeken le vannak maradva, de tempóban és fogyasztásban nem. Itt vannak a releváns PH-s cikkek:[link]
Amúgy az aktuális DirectX 11 alatt szerintem elhanyagolható a gyakorlati lemaradás, az újabb API-k pedig még odébb vannak.
-
decibel
aktív tag
válasz
Dr. Akula #114 üzenetére
"még arról beszélt mindenki hogy az Nvidiának vége"
Nem mindenki, konkrétan csak Abu, aki meg birka volt önálló gondolatok nélkül az bégetett utánna. A még nem jó, még nem jó, már nem jó üzletpolitika nyilvánvalóan hatalmas bukta. Az utolsó igazán sikeres kártyája a grafikon alapján a szép emlékű x800. Akkoriban a a 6000-es széria tudásban előbbre járt, de valamivel lassabb és drágábban előállítható volt. Ismerős szitu?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Oliverda #109 üzenetére
Az eddigi PH-s cikkekből inkább az derül ki hogy az Nvidia van lemaradva 1 generációval, már ami a tudást illeti, nem az elnevezéseket. Az AMD szokta teljesíteni az aktuális DirectX követelményeket, az Nvidia miatt van beépítve a könnyítés, a kiskapu.
Amikor az APU volt a sláger, akkor még arról beszélt mindenki hogy az Nvidiának vége, mert az Intellel és AMD-vel ellentétben nincs CPU-ja, amire platformot építhetne, a lowcost kártyáknak ezzel vége, a highend meg nem lesz elég a profithoz. Most akkor hogy lett hirtelen az AMD szarban?
-
Raysen623
addikt
Mondjuk én elég görény megoldásnak találom, amikor bemegyek az egyik ismert pc szaküzletbe (nem írom lea nevét szándékosan) és csak a g. zöld kártyákat látom a polcon, vörös még véletlenül sincs kirakva nehogy véletlenül valaki még olyat is vegyen! Mi ez ha nem a szabad piac versenyszellemének megsértése? Ugyanis ezzel félretájékoztatja a vevőt is, aki ha nem tudja mit miért akar akkor azt veszi amit elsőnek meglát...
Lassan videókarit fogok cserélni, és csakazértis vöröset fogok kérni a pultnál. A zöld portékáit meg ajánlgassa akinek akarja -
törölt tag
Ez borzalmas leegyszerusitese a problemanak... Ez megint nem az a kategoria, hogy egyet csettint Kis Joska programozo, es onnantol 640 threadre skalazodik a szoftver, amit ir.
Személy szerint kezdőként csak alap, egyszerű programok többszálúsításával próbálkoztam, aztán egy idő után elegem lett belőle.
Elsőre pl. a legegyszerűbb feladat sem gyorsul, hanem lassul több szálon, ha az ember csak úgy hűbelebalázs módjára nekiáll.
De valaminél például 4 szálig tudtam gyorsítani (nem lett 4-szeres a teljesítmény, inkább csak 3-szoros körül) - mire eljutottam addig, hogy gyorsul, ezt már nem hűbeleboldizsár módjára készítettem, utánaolvastam rendesen -, 6 szálon viszont már ugyanazzal a módszerrel lassabb lett, mint 4 szálon.
Nehéz műfaj tehát. -
deicide
veterán
válasz
velizare #104 üzenetére
Disztribútornál dolgozom, ezek bizalmas információk, hivatalosan csak az nVidia vagy az AMD teheti közzé. Pontos számot ezért nem lehet, de a trend egyértelmű, a bányászatkor volt 50-50 környékén az arány, aztán ahogy az lecsengett és kijött a 750, 970, kilőtt az nVidia és azóta is töretlen a menetelés, volt olyan hónap is, amikor 90% környékén volt az arány a javukra.
mekker: pont az árérzékenység az egyik, ami miatt nagyobb az eltolódás, az nVidia több pénzt öl a piacba, mint az AMD, ezért a disztrik is inkább tolják a márkát, amin több hasznot tudnak termelni, a vevők is örülnek, mert jobb az ár.
-
deicide
veterán
Nem azt mondom, hogy nem melegszik, az energia nem vész el, de egy 20 négyzetméteres szoba hőfokát nem tudja még 1 fokkal sem megemelni teljes terhelésen sem, nem hogy egy "75nm-es szobát felfűtsön", annyi fölös hő azért nem keletkezik.
De még mindig kevesebb hő szabadul fel, mintha 2db 290X fűtene és annál valamelyest gyorsabb is.Hogy on is legyek, a trend itt Magyarországon még durvább, konkrét számot nem mondhatok, de lassan fél éve 80% feletti részesedése van az nVidia-nak a dGPU piacon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest