Új hozzászólás Aktív témák
-
Akybron
aktív tag
válasz
Jim Tonic #24 üzenetére
A képen látott eszközt kicsit méretezzük túl, legyen 500W a fogyasztása.
egy közismert szünetmentes tápokban használt ólomakku 12V 7Ah, azaz 84 Wh tárolására alkalmas.
84Wh/500W=0,168h, azaz kb. 10 perc. Egy 6kg-os porral oltó üzemideje 13 másodperc.
Ebből a szempontból jobbnak tűnik.
Az oltási teljesítményt az egy db. eloltott serpenyő alapján nem lehet jól megsaccolni.
Ha túl alacsony, akkor nem segít a hosszabb üzemidő.
A hangnyomás növelhető az üzemidő kárára, de nem kéne elérni az emberre veszélyes szintet. -
Pete55555
addikt
válasz
Jim Tonic #19 üzenetére
Nem sánta. A következő lépés (legalább is ha én csinálnám - mérnökként) egy megfelelő akkmulátor tervezése a cucchoz, amivel 30-40 mp-ig működhet.
Hangfal a falon, aka poroltó, kb a méret és a súly is megegyezik. Akkut folyamatosan csepptölti a fali konzol a hálózatról, áramtalanítás esetén pedig akkuról megy.
Otthonokba, irodákba tökéletes lenne kiváltani a poroltókat, azokat is felül kell vizsgálni, itt az akkumlátort kellene ellenőrizni.(#21) KAMELOT
(#14) schawo
Nem értem miért akar mindenki egy ekkora készülékkel erdőtüzet oltani?
Ez egy kis eszköz, a poroltók kiváltására. -
qisqaqas
senior tag
Engem is érdekelne hogy ha már a Darpa is foglalkozott vele, akkor ez most mitől több. Sokszor nehéz elhinni, hogy neves kutatók csoportjai millió dollárokat ölnek egy projektbe majd jön 1-2-3 egyetemista/középiskolás aztán otthon a garázsban csinál egy sokkal olcsóbb/hatékonyabb és működőképes módszert. Kacatokból. Furcsa egy világ ez
-
törölt tag
Egy cső (rezonátor) egyik végét gerjesztik. Ami nagyon jól illeszti a sugárzót a saját rezonancia frekvenciáján, Így kis kitéréssel, nagy membránsebességgel működhet. A nyitott végén nagy intenzitású nyomáshullámokat produkál, ami szétlegyezi éghető gázokat a hőforrás közelebből.
Sebesség->nyomás transzformáció törtnéik
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Vivaldi (böngésző)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hardverkemping június végén
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Napelem
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged