- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ColoradoKid
csendes tag
Instant Get
-
chabeee
aktív tag
Ez nem ér többet 230-nál de akkor már sokat mondtam
-
Dyingsoul
veterán
Ez a konfiguráció hatalmas bukás, maximum a gyűjtők, meg a technology geek-ek veszik meg...
Minden rendben lenne vele, ha a hardver már lenne, ennyi pénzért minimum egy GTX kártya. Nyilván a méretei/súlya miatt van benne kisebb kártya, a GTX-ekhez gyanítom, hogy nagyobb hűtőre van szükség.
PARASZTVAKÍTÁS. Ma ez a menő. -
zsirfecske
addikt
azért a diesign és innováció csillagos 5-ös, a hardver úgyis változhat benne havonta, úgyhogy én nem írnám le. ssd bele meg normál fusion apu a kövi modellbe és kész
-
válasz
hugo chávez #105 üzenetére
Láttam az MSI-t, szép darab
Ebayen alapfelszereltségen 1500$ körül mérik, illetve van pár bolt, ahol lehet válogatni az alkatrészek (proci, ram, winyó) között.
-
exair
csendes tag
Alienwarenél feleennyiért ugyanennyi rammal és ugyanilyen vgaval, quadcore procival lehet kapni, ha valakinek mégis van ennyi pénze akkor szintén alienwarenél 16giga rammal hd6990el szerelt laptopot lehet venni, vicc.
/e: Amúgy az átlagbérekkel kapcsolatban: Bp-n 270e bruttó az átlagbér most.
-
Revoltek
aktív tag
Nagyon szép gép, de az ára az vicc, de tény, hogy ennyiért MacBook-ot is lehet kapni, aminél viszont fényévekkel jobb.
Arra nem gondoltatok, hogy meg kell fizetni a márkát, a reklámot, a fejlesztéseket, a switchblade ui fejlesztését, design-t (amiben már benne van az Apple per költségei is), + a hardvereket is, mert akár mekkora tételben vásárolnak valószínűleg nem 10 dolcsiért fogják megkapni az i7-es procit...
Én azt mondom jó úton halad a Razer, de egy pár évnek még el kell telnie, majd ha visszahozta a fejlesztésekbe belefektetett tőkét, akkor valószínűleg olcsóbb lesz. -
hugo chávez
aktív tag
válasz
hugo chávez #105 üzenetére
"Amúgy ezt láttad?"
Bocsi, most vettem észre, hogy van is hozzászólásod annál a hírnél.
-
Khaal
őstag
Nem olvastam el a hozzászólásokat, a cikk alapján csak annyit tudok mondani:
Ez egy vicc!
-
Ivanka
csendes tag
Egy rvos akár 1-1.5Millát egy fogorvosról nem is beszélve,de az sem az átlag!
Abszolút elcsúszott a téma, de komolyan el vagy veszve a keresetekben, szerintem kb. tényleg kár erről vitázni, mert a melós is tud 300-320 órát dolgozni egy hónapban meg 184 órát is. És akkor lehet menőzni, hogy ki mennyit keres.
A 184 óra keresete szegeden, kezdő orvos ezen a linken elérhető:
http://www.rezidens.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=71rvosi-ehber-aki-nem-hiszi-gyzdjoen-meg-rola-a-sajat-szemevel&catid=4:megjelenesek&Itemid=18
Az évek alatti béremelkedés a közalkalmazotti bértábla szerint számítandó....
-
hugo chávez
aktív tag
Ennyi pénzért ez nagyon nagy lehúzás, de, a márkanév miatt, sajnos lesznek olyan hozzá-nem értők, akik meg fogják venni
(#57) t72killer:
"Nem is értem, hogy hívnak "gamernek" egy gtx560m alatti vga-val szerelt notit."
Na igen, ez szerintem is elég nagy pofátlanság. Amúgy ezt láttad?
Mert, bár én is úgy vagyok vele, hogy most már inkább kivárom a 28 nm-es mobil GPU-kat, de, ha ezt az MSI-t lehetne itthon kapni a közeljövőben és a hírben szereplő körüli áron, akkor lehet, hogy elcsábulnék.(#95) t72killer:
"azt sem tartom kizártnak, hogy nem haragszik megy egy 2720qm procira az alap 2630qm helyett."
Hát, nyilván nem
, de a 200, illetve 1 magos turbo esetén 300 MHz-cel magasabb órajelen kívül nem sok különbség (VT-d, TXT és v-Pro amiket nem támogat a 2630qm, de ezeknek a játékoknál amúgy sincs jelentőségük) van a két proci között, viszont a hírben szereplő Razer-ben még a 2630qm-re sem futotta, csak egy kétmagosra
-
Solten
őstag
-
Z_A_P
addikt
válasz
t72killer #100 üzenetére
De, igy ebben a formaban igaz
Azt irtam h A laptop NEM jatekra valo, arra kompromisszumokkal hasznalhato
Marpdig az hogy csak SC2, vagy csak Worms futtathato rajta max felbontassal, vagy kozepes beallitassal, vagy 800*600-ban, na az mind kompromisszum
Az pedig nem fogja segiteni a PC-s jatekpiacot.
Se a HW, se a kijelzo, semmi sem jatekosoknak valo egy Notebook-on.
Ahogy irod, h nem bovitheto pl a vga, az mar csak hab a tortan. De a mai notebook abszolut csucs VGA-k kb egy kozepes desktop VGA-val egyenloek. A kijelzo meg felejtos, kulso monitor kell..de akkor meg lassan minek laptop.
Nekem laptopom van, de mivel 99%-ban desktopkent hasznalom, soha az eletbe nem veszek tobbet igy, rengeteget szivtam miatta mar -
Hogy kabarés szófordulattal éljek, ez így ebben a formában nem igaz, laptopja és játékja válogatja
Az irodai munkára vett HP 8510w-men a grafika húzásával jól elmegy a Starcraft2 FullHD-n, közepes beállítások mellett - pedig ez a noti már nem mai gyerek (T9300 2.5Ghz+quadro 570m).
LAN-party-khoz pl ideálisak ezek a notik. Egy bajom van csak: fejlesztés=eladás+új vétele. Míg asztali PC-nél az ember VGA-t cserél oszt csókolom, jóval kevesebb költség. (Sacc/kb egész jól eldöcögne egy GTX 550Ti-vel egy 3éves 4magosított phenom x2...)
-
banhammer
veterán
Ennyi pénzért rablás ez a gép.
-
-
-
Chase
csendes tag
Egy játékosoknak szánt gépnél szerintem alap, hogy minden játékot full grafikán futtat legalább stabil 30 fps-sel. Na, ez nem ilyen.
-
MZperX75
addikt
Nem értem,ez most mire is a válasz?Vagy csak alátámasztod a mondandom
2000+írtam átlagnak,a villanyszámlám és a biztosításom én sem vonom le a fizuból.......
Kovy79:
"Ha gonosz lennék, azt mondanám, ne magadból indulj ki."
légyj nyugodtan!
Ha fogorvos,akkor nem igaz ,ha szülész akkor sem
Ha nem maszekol ,akkor sem(attól függ milyen orvos?)
Mert egyébként a hála pénz mindenhol köztudott,hogy van,de tudod én teljesen megértem ,hogy elfogadják,mert szart se keresnek!
Becsületes! Az viszont nem egyenlő a hülyével! Azt hogy valaki pénzt fogad el ,attól még nagyszerü becsületes orvos lehet,a két dolog nem zárja ki egymást!
OFF -
h-yle
addikt
Átlag kereset kb. 31-32 000 USD évente. Amiből lejön a biztosítás (4-5k) és a kb mindenkinek meglévő hitel (lakás, diák...), albérlet ami évente kb. ugyan ennyi tehát marad a végére évi 21k USD ami havi kb. 332k HUF. És akkor gyerekről még szó sincs, mert akkor le lehet vonni nyugodtan egy újabb 5-10k USD tételt évente.
Szóval míg az életszínvonal megkérdőjelezhetetlenül magasabb mint itthon, ott se fossák a pénzt, és ők sem engedhetnek meg maguknak bármit.
És ha már egy $2800 notebookról van szó akkor egy amerikai előbb fog venni $1800-ért egy fasza Macbook Pro-t, $200-ért egy iPhone-t, $800-ból meg 2 konzolt.
Innentől kezdve ennek pont semmi értelme, max Európában, ahol a PC kultusz erősebb. Persze jó vételnek sehol nem lehet nevezni...
-
A fizetésekről sztem ennek a lapotopnak a vonatkozásában kár vitatkozni. Ahhoz uis,h valaki ezt megvegye vagy nagyon tájékozatlannak vagy Razor-gyűjtőnek kell lenni. Én lottóötös után se vennék ilyet.
-
-
kovy79
őstag
Ha gonosz lennék, azt mondanám, ne magadból indulj ki.
Nem vagyok, így inkább azt írom, hogy korrekt és hihetetlennek tűnhet számodra, de becsületes ember.
A mai "kőgazdag" Magyarországon van ilyen is...Entryy, mea culpa, nem olvasgatom mások adatlapját. Akkor mozdulj ki a monitor mögül és nézz szét!
Mod: persze azt nem tagadom, hogy sok felelőtlen ember van, de ne általánosítsunk! -
Lacika112
aktív tag
"Targoncás barátom 8órára 1450-1600 font között keres Angliában ,a másik haver szakács Londonban 1200-1300 és joval kevesebbet kapnak ,mint egy ango,l ugyan az a munkáért!"
nem kell kérdeznem mert megválaszoltad
NEM MAGYAR ÁTLAGOT NÉZEL"Akkor nem beszélve arról ,hogy az ország nagy része hivatalosan nincs,vagy létminimumra van bejelentve,ami az jelenti,hogy a srtatisztika nagyban hibázhat!"
örülök hogy már 36 éves vagy és jó a kereseted de nem ez az átlag
az áltag a minimálbér amit nem is mindíg fizet ki a drága vállalkozó mert hozzád hasonló a felfogása és azt hiszi ha neki jól megy a melósnak nem is számít ha nem csengeti ki azt a pár 100 ezret és mivel nincs bejelentve nem nagyon tud reklamálni mert nem pár százezret bukik hanem rászáll az APEH és még a házát is elviszik a vállalkozó meg rég megspórolta az apehravalótutsó offom vissza se nézek mert dührohamot hapok
-
Entryy
aktív tag
Ne foglalkozz velük! Teljesen helyén való amit írtál!
Köztisztviselői bértáblából is símán látszik, hogy nem 100k nettó a magyar átlag fizu.
Barátnőm a 3 hónap próba után 220 nettóval sétált haza.
Persze juttatásokkal (kafeteria, stb.) együtt, amit sehol sem említenek,de mindenhol van.
Az pedig, hogy a nagyon komoly pénzeket zsebretévő vállalkozó réteg hivatalosan minimál bérre van bejelentve csak a statisztikákat rontja és nem a valóságot mutatja!Vagy csak a nagyon kötekedőknek:
Ti nem játok utcára? Nem látjátok azt a qrva sok és drága autót?
Vagy csak a Hardverapró. Amik ott vannak azt valamikor valaki megvette újonnan.
Nem csak a lopott,külföldi stb létezik és pláne nem a "gyári újonnan használt" meg egyéb hülyeségek.Am 2008-2009 táján az USA létminimum ~25.800$ környékén volt /év (elméleti számított érték!)
[link] -
kovy79
őstag
Persze, lehet, hogy nem erre gondoltál és én értettem félre, de nekem így jött le.
Mindegy, felesleges ezen vitázni. Közeli orvos ismerősöm 25 éve praktizál, főorvos és ezt a notit 3 havi fizujából nem tudná megvenni. Ennyi...
Mod #80-ra: persze, mondani bármit lehet. Én is Németországban élek, itt is lehetne átlagolni. Kelet Németországban (Pl Sachsen, Thüringen) kb fele a fizetés, mint pl Baden-Württemberg-ben, Bajorországban, ami ugye az átlagot erősen lehúzza, de te arról nem hallasz, mivel általában a magyarok a gazdagabb tartományokba mennek dolgozni. Tehát tévhittel ellentétben itt sem 2.500-3.000€ az átlagfizetés, szerintem jó, ha 1.500€ van (nem tudok konkrét adatokat). -
MZperX75
addikt
No comment!
Nekem barátomék,rokonom,sőt nagyapám(meghalt sajna) él élt kint angliában!
A másik haver Madridban,lakik , és még svájc-ban is lakik ismerős,és németországban nyert pályázatot a barátom!
Teljesen mást mondanak......
Átlag!!!
Ne oszd régiókra! légy szives,az nem baj hogy más véleményünk van ezekről dologról,ez csak jó!
OFF
Én most itt ezt a kérdést lezárom..........
Mindenki keveset keres nyugateurópához képest!
És ez a laptop is, egy túlárazott "szar" a tudásához képest,
remélem ,hogy ebben mindenkivel egyett értünk
,és tényleg senkinek sem szerettem volna az önérzetébe gázolni,kényes témába tenyereltem! -
Devid_81
félisten
Az usában nem dobnak ennyit hozzád, 1500-2000$-okat keresnek átlagban.
M.o. meg ne a budapesti nagyvállalatoknál nézz körül, hogy egy-egy kis/középvezető mit keres.
Amit összeget írtál elosztod kettővel és pontosan megkapod a komplett déli-délkelet-keleti régió átlagfizetését.
Britteknél sem keresik halálra magukat az emberek, 800-1200font/hó. -
MZperX75
addikt
Targoncás barátom 8órára 1450-1600 font között keres Angliában ,a másik haver szakács Londonban 1200-1300 és joval kevesebbet kapnak ,mint egy ango,l ugyan az a munkáért!
Akkor nem beszélve arról ,hogy az ország nagy része hivatalosan nincs,vagy létminimumra van bejelentve,ami az jelenti,hogy a srtatisztika nagyban hibázhat!
Sokszor voltam "régen" 65-80közt bejelentve (bruttóban) de kézbe 140.000kaptam ezelött 5-6éve!
kovy79:
Szövegértelmezés ,nem azt mondtam ,hogy vont ki az egyenletből,hanem azt ,hogy nem az az átlag!
"Ne a bkv bérekből indulj ki...Persze a tanári zsebpénz se számold(a pályakezdő fizut is felejtsd el!)"
persze ha így kiemeled a szövegkörnyezetből akkor igen ,erre nem tudok mit mondani ,de az bizos hogy nem erre gondoltram.... -
kovy79
őstag
-
And01
aktív tag
A hivatalos magyar átlagbér bruttó 200000-210000 ezer körül mozog, ez nettó adójóváírással is csak 125-128000!
A másik, külföldön hol keresnek átlagban ennyit?
Az angol minimálbér 1000font körül van, egy igen jó melósfizetés 2000 körül van!Ettől függetlenül Magyarországon is kereshet valaki 180000 nettót melósként, de 250-300 havi munkaórában!
-
Entryy
aktív tag
Igazándiból a konstrukció határozza meg a GT555 felépítését.
Ez a hivatalos spec.Én azért hiszem, hogy a leírt adatok az alap kiépítést mutatják, míg az ár már egy jobban felszerelt modelé.
Bár nem tartozom a célközönségük közé. -
MZperX75
addikt
"Miért, ők nem emberek? Akkor kinek a fizetésével lehet számolni?" A "topmenedzserekével"?
Nem az átlag!
Az első kérdésre nem reflektálnék!
A topp menager az 400-500-at keres vagy HR managger,programozó még többet!
Egy rvos akár 1-1.5Millát egy fogorvosról nem is beszélve,de az sem az átlag!Egy sima nagy cég irodai alkalmazotja (nagyobb cégeknél simán 200-250-et keresnek nettóban juttatásokkal együtt)
Egyébként 2 barátom van BKV-nél és egy Máv-nál (a buszsofőr haver 200-240között keres)
130-at a máv forgaloirányító+kajautalvány ingyenes éves bérlet,stb.
Vonatsofőr is 150felett keres igaz 12éve dolgozik már ott. -
Z_A_P
addikt
A tesztet el sem olvastam, csakis a cimet:
Egy méregdrága Razer notebook segít a PC-s játékpiacon?
Ez igy onmagaban szinte paradoxon...jatek + notebook, de hogy segiteni a jatekpiacon? Egy notebook? Apr 1? Szinte barmire jok, de jatekra mindig csak eros kompromisszummal...
(mondom ugy h nekem notebookom van) -
MZperX75
addikt
válasz
Lacika112 #66 üzenetére
Én 36éves vagyok,nem 18! Itt egy egyszerü melós is min napi 6.5 inkább 7-8ezret keres ,még a maszek világban is!(Ha melóst hívok magam melle ,mert nem győzöm egyedül akkor az kap 8-9-10ezret egy napra!(8-9-10óra melóra)
"80 at keresnek átlagba nem hogy 180at
ne a politikusok heti bérét vedd szabadság alatt havi magyar átlagnak létszíves mert mérgembe elfeledtem mit akartam írni eredetileg"
Nyugalom a hosszú élet ritka!
Ha ez ennyire bántó ,sokak számára amit a magyar fizukról írtam,nagyon sajnálom, nem csak nyálát csurgatni jár ide az ember?
Hú de drága!" Aki sír attól kell elveni"...engem meg ez aggaszt
OFF
Remélem sikerül már ezt a témát befejezni! -
Lacika112
aktív tag
"Ne a bkv bérekből indulj ki,és ne a kiskereskedő négerének a fizujábol,igen is 150-180 az ma az átlag itthon!"
nem akarok a zsebedbe turkálni de ha ennyit keresel jó neked
EZ MAGYARORSZÁGON ROHADTUL NEM ÁTLAGFIZU max akkor ha nem veszed bele a2kezi melósokat
vagy én nem tudom hol élsz lehet én vagyok rossz helyen az ismerősem kb ha 80 at keresnek átlagba nem hogy 180at
ne a politikusok heti bérét vedd szabadság alatt havi magyar átlagnak létszíves mert mérgembe elfeledtem mit akartam írni eredetileg -
MZperX75
addikt
válasz
#65675776 #61 üzenetére
Persze ,ha legalját nézzük ,akkor ez így van,de középértéknek ez bőven jó!
Kint (külföldön euban)egy egyszerü melós keres 2000-2500eurót nyugat európában ,
kicsit jobb pozicíóban van akkor, már mindjár 4000!-5000!
Itthon ,persze sokan nyomulnak 80-90ezerért,és van 50.000ft -os nyugdíj is!
De nem annak a fizetéshéz kell mérni,mert a büdös életben nem vesznek prémium kategóriás komputert.nemhogy laptopot.
Én Bp-en lakom,de érdekeltségem győrben is van ,(az ország nyugati része,persze az fejlettebb mint a keleti,magamból indulok ki)baráti és családi viszonylatban,ha az átlagat nézzük,mindenki 200felett keres,de inkább 300körül,én ebben egy kicsit le vagyok maradva,de ha jó melóim össze jönnek ,nekem sem határ ez(180-200) nettóban!!!!és ez még persze mindig **rva kevés!
De persze hivatalos átlagfizetés kimutatást szívesen megnéznék! Az biztós döntene ez ügyben,és kár lenne érvelni ,biztos van ilyen kimutatás.
A tény ,hogy nyugati pénzből nem tünik olyan vészesen drágának a dolog!(90ezres fiziuhoz képest persze elérhetetlen) -
buzus
aktív tag
Ez a gép van akkora Fail mint ez. Razer maradjon csak a kiegészítőknél.
-
-
kerelo
aktív tag
Ha ilyen notival akarja a Razer fellendíteni a játék piacot,akkor régen rossz.GeForce GT 555M, 500 000Ft-ért,nagyképűen kijelentett játékos notiban
Ha ilyen áron, ilyen notikat akar ránk sózni a Razer,akkor inkább jobb lenne az egereknél maradni neki.Azok sokkal jobban sikerülnek.
-
Nézegettem az árakat ebayen - ennyiből kis szerencsével még GTX580m-mel és 2720qm-mel szerelt noti is kijön... Ráadásul minőségi hűtéssel ellátott clevo házban. Ezt a vackot megenné reggelire.
Nem is értem, hogy hívnak "gamernek" egy gtx560m alatti vga-val szerelt notit.
-
X Factor
addikt
az 555 nem 144 cuda magot tartalmaz?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
The Bachelor #47 üzenetére
Igen az a VGA inkább egy multimédiás gépbe való amivel alkalomadtán lehet egy kicsit játszogatni is ha az kell.
HDD: Igen egy SSD-t elviselt volna ennyiért. Vagy egy hibrid HDD-t.
Akku: Manapság ez a divat hogy nem kivehető az akksi. Bár a gamer gépekben is kivehető Alienware például. Pedig ha konnektorról megy akkor jó dolog lenne ha otthon garancia vesztés nélkül is ki lehetne venni és el lehetne tenni. hogy ne menjen annyira tönkre. Mert az állandó 100%-os töltöttség az nem tesz jót ezeknek az akkuknak.
-
stratova
veterán
Notebookcheck-en is akad 96 magos + GDDR5-ös GT 555M a Lenovo Y570p / Y560p személyében. Az viszont tényleg hibásan szerepel, hogy lenne 144 + GDDR5 (a példaként linkelt MSI GT780R ugyanis GTX 560M-es). Ez vezethette meg a kollégát. Beszédesebb lenne ez ha mobil APU-val vagy Radeonnal vetetted volna össze, így valahol HD 6570M - HD 6750M körül tanyázhat. Már majdnem megszóltam amikor észrevettem, hogy asztali APU-t írtál.. kis cseles
-
MZperX75
addikt
de,de !
Ne a bkv bérekből indulj ki,és ne a kiskereskedő négerének a fizujábol,igen is 150-180 az ma az átlag itthon! Persze a tanári zsebpénz se számold(a pályakezdő fizut is felejtsd el!)
Amerikában 2000+ az átlag ezt aláírom,közép árfplyamot számolok
De mondhatnám az európai átlagot is,mert az +25% mint Amcsiban ,vagy az angliait ami még magassabb! -
LordX
veterán
válasz
The Bachelor #47 üzenetére
Apple MacBook Air
-
The Bachelor
tag
Rohadt nagy bukás lesz! Kivéve ha a burzsuj, márka fanatikus, felvágós, HÜLYE emberek meg nem veszik.
Pro: Tényleg rohadt jó a design, meg vékony... Ennyi? Jah nem, az érintőpanel is bejövős!
Contra: CPU - i7es, de kétmagos?!?!
VGA: kifejezetten gamer laptopba beletenni egy ilyen vidkarit vétek... Nem hinném, hogy full-on mennének a játékot, de az biztos, hogy a FullHD filmekkel még megbírkózik...
HDD: VICC! SSD kellett volna a helyére, vagy legalább nagyobb kapacitású hagyományos. 320GB oprendszerre, programokra, 10 játékra, meg mellette a torrentezésre nem elég... Vagy legalább egy külső eSata csatlakozót még beleszuszakolhattak volna.
Akksi: Ha a gyári adatok helytállóak lennének jó is lenne, de nem lesz az. Viszont lehet azért nem kivehető az akksi, mert ez már az újfajta aksik közé tartozhat: cellánként van egy-egy érzékelő és töltés vezérlő, így sokkal nagyobb üzemidőre és élettartamra képes. De ez csak tipp...
Anyaghasználatra is kitérhettek volna, de lehet direkt nem tették, mert valami fröccsöntött műanyag...oneiros: A linkelt kép rohadt jó, és helytálló!
Ennyi pénzért inkább Alienware...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nagysandor88 #45 üzenetére
Az még ennél is lassabb. Asztali piachoz viszonyítva GeForce GT 430 vagy AMD A8 Fusion APU IGP-jének a szintje.
-
oneiros
tag
A Razernél valami nagyon durva anyagot szívhattak.
Ennyire még a Dell/Alienware sem szemét, pedig azokon a gépeken is van haszon rendesen. -
Draco3D
csendes tag
Nem tudom elképzelni hogy bárki ilyet vegyen,cégen belül esetleg valaki...talán...Iszonyat drága,2magos processzor!!,olyan videokártyával amit kb 250 ezres gépekbe szerelnek.G74-ben lévő gtx560m minimum kéne bele ennyiért,az asztali fronton kb a gtx 550 TI szint.Egy G74 ellen teljesen esélytelen,abba ennyi pénzért még 120hz-es matt kijelzős közel 400-as fényerejű 3D kijelző jár(nem értem ezt a 3D hypot,eléggé rossz,nagyon messze van az "igazi" 3d-től,szerintem nem lesz egyhamar megoldva,max pár projektorral hologram,amivel film,játék,nagyobb terek nem kivitelezhetőek),1-1,5 terra vinyó(2 férőhely van)több ram,persze ez amellett hogy gyengébb,könnyebb vékonyabb,van egy nagy kijelzős tácspad,meg RAZER.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nagysandor88 #27 üzenetére
Két GT 555M van. Ha GDDR5-öt veszel, akkor nem használhatod hozzá a GF116-ös lapkát. A notebookcheck nem releváns. Az NVIDIA oldala az. [link]
Leírtam, hogy asztali szinten ez a VGA a GeForce GT 440-hez áll a legközelebb. Alig pár százalék az eltérés sebességben. -
epic fail
Hiaba tudsz te vele 4-6 orat netezni ,meg hiaba konnyebb mint a tobbi laptop , de akkor miert gamer gep lett a neve ? miert nem "ultrkonnyu netezos gep " ,es egy szot nem szolna senki, de ez igy atbaszas.
-
A marketingszövegnek bedőlés tipikus esete. Ami tény: a géphez 60Wh-s aksi van, ami ráadásul nem is cserélhető. Innen kell elindulni, nem az "akár 2,5 óra játékkal" szövegből (bár, ha valami flash-es játékra gondoltak; vagy aknakereső/pasziánsz/... és társaira, akkor még bele is férhet
). Ja, és a hivatalos anyagban is 6 óra készenlétről beszélnek, így a 6-8 órás tipped helyett én egy 4-5 órással valószínűsíteném a 'hihető' netezős részt.
Egyébként amit itt -szerintem- meg kell fizetni, az a 'gamer' gépekhez képest alacsony tömeg, illetve a kis vastagság (pontosabban: vékonyság). Persze, egy viszonylag gyengébb belsővel (szintén a 'gamer' gépekhez mérten) mindkettő elérhető; de eddig nem nagyon volt olyan gyártó, aki ezt helyezte volna előtérbe.
-
Alg
veterán
Nagyon hülye helyen van az a touchpad, garantált a véletlen rátenyerelés...
+ nekem nem is tetszik, olyan mint egy zöldre- feketére moddolt macbook
-
csusza`
senior tag
Ez a világ első gamer laptopja semmi más, csupán marketing duma. Az elvakult Razer-fanok meg pénzes apuci hype-gyermekei úgyis egyből lecsapnak rá. Fél millió forintos laptopba nemhogy SSD-t nem raknak, de kiszúrják az ember szemét egy 320 GB-os HDD-vel. Poén.
A Razer cuccok tény, hogy minőségiek (én is nyúztam anno évekig egy Copperhead-et), de az áruk egyáltalán nem reális.
-
cowk
tag
Abu, miert kell "le" prefixet rakni a "programozni" szo ele?
-
Egy Ideapad Y560A harmad annyiba kerül és és sokkal jobb játékokat képes futtatni. Akkor mi itt a gémer? Ehheze képest az Y560A übergémer.
-
Z86
őstag
Csak nekem maradt ki, vagy a felhasznált anyagokról tényleg nem esik szó? Elég fontos szempont lenne, hogy műanyag házat kapott vagy csupa fém az egész. Utóbbi esetben picit kevésbé lenne túlárazott.
-
attila9988
őstag
A pc -s játékipar tényleg nem halott, (legfeljebb a marketingje brillírozik kevésbé hatékonyan mint egy játékdoboznak) de mindennek semmi köze ehhez a notebook -hoz..
-
Cyberpunk
félisten
Design-re nem rossz. De ennyi pénzért ilyen hardverrel ugye csak viccelnek. Ennyiért már Alienware, Asus, MSI vérbeli "gamer" notit is kapni. ami megeszi ezt reggelire
-
na ezzel a vga-val ez fail.....
-
nagysandor88
tag
Tényleg drága. Ez tény. Qrva jól néz ki! Ez az érem másik oldala. Az SSD tényleg belefért volna.
A VGA-val viszont nagy a katyvasz. A GT555 a notebookcheck szerint 144 CUDA magot tartalmaz 192biten (G)DDR3-al szerelve. Ha a gyártó nem spórol elvileg szerelheti (G)DDR5-el is. Mondjuk ezt kétlem, hogy meglépik. Hasonló teljesitményű VGA asztali fronton a GTS450 valamint a GTX550 TI. Utóbbit tuti nem fogja be, de ha mégis valami csoda folytán DDR5-el szerelik a GTS 450-et még be is érheti HD-ban. De még DDR3-al is simán játszható vele minden, csak nem fullgrafon.
Én azért elfogadnám -
callmeakos
veterán
Ez már vas
-
Játékos gép, de gyenge a VGA, kicsi a merevlemez, és még ODD sincs, a lemezes játékok felpakolása érdekében. Na de legalább drága
-
Flash86
tag
Szerintem szép, de hát ennyi pénzért...
-
rudi
nagyúr
Ügyes próbálkozás. Csináljunk egy notit, használjuk a nevünket ahhoz, hogy iszonyat áron el lehessen adni. Nyilván nem ilyennel rohangál majd minden második magyar egyetemista,de szerintem világszerte van annyi razer-fanatikus, hogy nyereséggel lehessen ezt a terméket értékesíteni. Ha beválik nekik, majd csinálnak a visszajelzések alapján egyszerűbb (vagy akár még vadabb) gépet. Mi a 20k forintos billentyűzetet, egeret és fejhallgatót is marhaságnak találjuk, a Razer mégis ezekre épít és (egyelőre) nem mentek csődbe. Lehet, valamit jobban tudnak, mint mi a saját világunkból kiindulva...
-
Mer félreértitek!
Ez egy PC, és lehet vele játszani. Például madzagot kötsz rá, és húzod a porban.
Vagy egy egyszerű kis mechanikus kiegészítővel (ami 825$-ért lesz megvásárolható hamarosan), csattogós lepkévé alakítható. -
Devid_81
félisten
Ekkora VGA-val és full HD...
-
törölt tag
Azon gondolkodom, ha lenne rá fölös pénzem, 2-t is vennék, hisz miért ne
-
nVIPER
senior tag
Ezek teljesen hülyék. Már halott az ügy... Aki játszani akar, vegyen Alienware-t vagy egy asztalit...
-
A 320GB-os merevlemez vmi vicc ugye? Nem fért bele ebbe az árba egy 256-os SSD
-
Nova96
őstag
Csak nekem hasonlít a macbook pro kinézetére?
-
mghltm
addikt
le kellene cserelni a szlogent amig nem keso: "az ev lehuzasa!"
tpu oldalon megneztem, mire kepes a gt440: "GeForce GT 440 is really not made for gaming, even though we see it manage 1024x768 at lower detail setting in older titles."
gratulalok a razer-nek a vilagmegvaltasert!(#8) Nova96 mibol gondolod? kaptak az almatol ugyvedi felszolitast?
-
Youri
veterán
Ezek is kimaradtak az ész osztásból...
-
MZperX75
addikt
Angel1981: Nem nem ez fogja megmenteni!
Itt valószínő 2800dolláros árban nem csak a hardwert kell megfizetni,hanem a desigt is!
Nagyon szép!
A Razor egyébként sem az olcsóságárol híres!
2,5óra játékélmény!
Az böngészgetve netezgetve van vagy 6-8óra,nem rossz +film 4-5óra(talán)
2800dollár 700e HU-Ft körül mozog..... -
zazahoho
őstag
1/2 milla
ez aztán a játékos ár
-
Angel1981
veterán
Hát ez aztán tényleg megmenti a PC-s játékpiacot!
-
devast
addikt
Kivilágítják a gombokat, az odd helyére raknak egy marketing modult, és 2x annyiért adják mint amennyit ér. Ügyes
Érdekesen kezdődik ez a hét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Quadro FX 570 eladó
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest