Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz proci985 #47 üzenetére

Ne is mond... Múltkor az asszony is megkapta a "behívót" erre az "önkéntességre". Miszerint ugye ha katasztrófa helyzet van, akkor behívhatnak és szó nélkül, azonnal menni kell.
    Csak ugye ő otthon neveli a 2 éves kisfiúnkat (legalábbis akkor még nem volt bölcsis) és ilyenkor ez eleve kizáró tényező. Na de akkor minek küldték el neki?

Ebből is csak a szervezés és minimális ésszerűség hiánya látszik. Ezt a "behívót" úgy küldték, mint valami randomgenerátorral ellátott kör e-mailt mindenkinek akinek a neve szerepelt az adatbázisban. Mert én pl nem kaptam. Sógorom se kapott, de a sógorom felesége aki 3 gyereket nevel, na ő például kapott. :D
    Tehát tisztán látszik ebből is, hogy agyatlan robot módjára küldözgetik ezeket a leveleket, miközben az adatbázisban bent van minden. Ki hány éves, hol lakik hány gyerek, hány éves gyerekek stb stb... Mi értelme van egy csomó levél kiküldése fölöslegesen? Nem lenne olcsóbb beállítani valami szűrőt hogy legalább azoknak ne küldjenek levelet akik eleve felmentettek az önkéntesség alól (?). Nem, nehogy csinálni kelljen valamit, nehogy gondolkodni kelljen, eleve kiküldik randomban bárkinek. Ő meg majd nyilatkozik róla hogy ez meg az van és nem tud menni.

Ez az autós dolog is csak azért bosszant, mert biztos vagyok benne, hogy normális ésszerű szervezéssel a jelenlegi állománnyal is meglehetne oldani minden vagy szinte(!) minden feladatot. Csak lehet nem a katasztrófahelyzet másnapján kéne sms-t küldeni az embereknek. Ez is jól példázza mennyire felkészültek ott a vezetők, irányítók, döntéshozók. Ahelyett, hogy tényleg szakmailag hozzáértő embereket tennének vezetői pozícióba, inkább berendelnek egy rakás embert és próbálják úgymond "izomból" megoldani a dolgot.
    Nem egy olyan eset volt az elmúlt években, mikor egyik nap az FKF-es nyilatkozta, hogy igen Bp felkészült a télre, mutatják a sorakozó hókotrókat a több tonnányi sót stb... Pár nappal később leesett az első 20 centis hó, hírek mindenféle hogy megbénult fél Bp stb stb... Majd az esti nyilatkozatban ilyet mondanak, hogy "váratlanul ért a nagy havazás". Mielőtt bárki kételkedne év elején már volt erről egy topik, ahol szépen tételesen bizonyítottam időjárás-jelentésekkel, híradórészletekkel hogy a fenti állításom igaz. Vissza lehet keresni.
    Szóval ez a példa is jól mutatja, hogy mit sem ér a gépjármű flotta, a megfelelő eszközök megléte, ha nincsen egy értelmes vezető, irányító aki szakmailag és tapasztalatilag is kompetens az ügyben. Mert az elmúlt években kiderült ebből van a legnagyobb hiány nem pedig autókból.

A másik meg az amire D1rect is utalta, hogy nem stadionokat kéne építeni milliárdokból hanem mondjuk olyanra költeni, mint árvízi védekezés. Lehet fontosabb, hasznosabb és talán kevesebb kár származik a későbbiekben ami szintén pozitívum, ha sikerül megvédeni 1-2 nagyobb falva / várost, mindjárt kevesebb segélyt kell szétosztani... Mert arra továbbra is van pénz, hogy sok-sok milliárdból 3-4 stadiont is felhúzzanak, bezzeg a kórházakra nem jut. Lásd aktuális cikk a János kórházról az indexen, vagy épp a Pető intézet csődközeli esetét is ide lehet sorolni.
    Szóval vicc ami ebben az országban megy és plusz ráadás ez az autós "önkéntes" dolog is. Van itt pénz bőven, csak arra kéne költeni amire tényleg fontos és hasznos lenne.

• Avicularia

veterán

válasz proci985 #50 üzenetére

Nekem pont fordítva van. Nincs bejelentve, hogy nem otthon élek, viszont magyar lakcímem nincs.

• Doze

aktív tag

válasz proci985 #47 üzenetére

Nem lehet bejelenteni hogy épp nem itthon tartózkodsz?, és akkor nem hívnak.

Új hozzászólás Aktív témák