- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
KROK640 #105390 üzenetére
Ha 2x2 ramot raksz egy notiba még linuxra is kevés lehet. Ráadásul 2 slot van (kevés notinál 4).
Tehát ha 1+1 az elég karcsú. Ez a táblacsoki kategória csak vigye valaki.Bótba 2 giga 1333-as noti ram 2000-2500ft. 4 giga 1600-as meg 4k alatt.
No de ha jó bót vegyed nyugodtan. -
Gyuri27
félisten
- Samsung 1GB DDR3 notebook RAM, memória - 1 000 Ft / db
- Western Digital WD3200BEVT 320GB 2.5 HDD merevlemez hibás - 1 000 FtNem sok ez egy kicsit?
-
Gyuri27
félisten
Csak aztán nem értem, hogy miért szeretitek, hogy fáj? És itt most nem a szürke, fekete, hupiződ ötven árnyalatás fájdalomra gondolok. Persze csináljátok csak. Viszont ebben semmi kellem és szellem nincs. Csupán árampazarlás billentyűzet koptatás feleslegesen.
-
Gyuri27
félisten
Az mitől van, hogy az aprón az rx 570 4gb egy árban vagy drágábban van mint a 8 gigás 580?
A DDR4 árakat nem is firtatom már. Azok egy ideje bolti áron vagy 1-2 ezerrel olcsóbb csak. Persze van ami drágább. -
Gyuri27
félisten
"Eladó egy Huawei telefon Sarkadon kicsit alkuképes ezen a számon lehet érdeklődni"
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alusky #104828 üzenetére
Háááát. Jó a sea, de! Az forton gyárt belsőt, tápot irodai, belépő, középkat és felsőkategóriás cuccokat.
Mig a sea a középkat teteje körültől. Szóval így az összehasonlítás sántit.Az biztos, hogy használtam fortontól az elmúlt 20+ évben pár tápot de még a pnf-pna-val se volt gond.
-
Gyuri27
félisten
válasz
MasterDeeJay #104784 üzenetére
Az enyém is egy p3-as konfigot.
blp85: link?
-
Gyuri27
félisten
Az öregeknek mondom újraforgatják az Andzsinszant. Lehet utána a Rálf atya következik.
Csak gondoltam szólok.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Azért a modern eszközeiknek (modernebbek, de még ez se teljesen helyes) van ilyen olyan garifkus felülete.
Az viszont tény, hogy ha nagyon bele akarsz menni a dolgokba mindegy, hogy sziszkó, mikrotyúk bármi akkor parancssorból kell mahinálni. Hiszen annyi és olyan bonyolult beállitást nem képes a grafikus felület kezelni.Az is biztos, hogy ezeket az "ökoszisztémákat" bármelyik gyártóról van szó meg kell tanulni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
nullpoint #104364 üzenetére
A kedvencem mikor nagy frissitést csinálsz és ugye függőségi fa nincs. Elindul minden egyszerre és kapod a hibakódokat. Nyilván egyik frissitésre épül a másik de hát ennek mondhatod azt frissiti előbb amit akar. Te meg bogarásszad mi mi előtt és mi után van. Egyessével frissits. Remek is az nagyon.
És még ezer dolog. Azt meg sem emlitem, hogy minden nagyfrissités olykor kisebb is kismillió szart képes prezentálni.
Én is megkaptam már hozzá, hogy nem értek hozzá meg ha meg tudom oldani mit nyavajgok.
Nyilván van aki jobban ért hozzá. De hogy az ms-nél azt se tudják hanyadikán van elseje az biztos.Ilyen misztikus helyekre mint win 10-11, kávé, hifi stb topik meg nem járunk.
-
Gyuri27
félisten
válasz
envagyok #104348 üzenetére
Alapvetés. Ha nincs baj egy driverrel ide értve a biost is. Vagy nem egy bödületes hibát javit akkor nem cseréljük.
Másrészt a win alóli bios update mindig is rizikós volt. De az, hogy ezt a win maga végezze, hagyni hogy maga csinálja szimpla ostobaság szerintem.
Ne menjünk bele a 10-11 lelki világába. De amikor egy win update nem megy le hiba nélkül, sokszor egy jelentéktelen drivert nem tud felrakni magának vagy ragaszkodik az évekkel ezelőttihez akkor a biost ne bizzuk rá (amúgy semmit se). -
Gyuri27
félisten
válasz
Alusky #104212 üzenetére
Ez nem tudom ki, de van gond a toronyba. Mert a garanciát vállalok rá és a bolti gari van rá nagyon más.
A történetben két érdekes momentum van. Miért kell hirtelen eladni egy oment és miért kell pasztázni.
A másik oldalról hogy az eladónál müködik a gép amott nem. Ráadásul van benne némi folyadék.Ami azonban szerintem a vevö ludasságának az irányába mutat az a lapcserének a kivitelezése. Innen bármit kinézek belöle.
Én ezért szoktam kérdezni a cuccról miért lesz eladva, hogy volt használva, szétszedve volt-e stb stb. A válaszokból, reakciókból sok mindent le lehet szürni. A termékröl is az eladórol is.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #104045 üzenetére
Felénk ennél kevesebbért is elásnak. Majd kiásnak és megint elásnak.
A rang sajna nem minden. Persze támpont, de ahogy az 1000+ se garancia ez se.
Szar ember mindenhol van minden ranggal és vallással bőrszinnel nemzetiséggel.Nem tudom mit vett, de 300k-t egy holmira nem költenék el aprón (semelyiken).
-
-
Gyuri27
félisten
Arra mi a garancia, hogy a postán átveszi, elteteti, jegelteti, megveszi és feketét ad mert csak, kifizeted nem azt kapod, nem úgy stb-stb.
Ezer és egy buktató és szoptató.
Erre csak azt tudom, mondani, hogy nem kell bárkinek eladni. Tudom, tudom a pénz beszél, de az ember azért gondosan válogassa meg a vevőit. -
Gyuri27
félisten
Én ilyenbe nem futottam bele. Sajnállak benneteket, hogy ennyi zsanzsétok nincs. Mert én a halottnak is ha azt mondanám kell felj Lázár, még ha a Szabó bakter is az. Egyből felkelne.
Itt nem lesz jobb a helyzet. A kiskereskedelem, gyógyszer, benzin stb-stb emelése nem arra mutat, hogy jobb lenne. Közgazdászok is kiszámolták a jövőévi költségvetés kb 425fft/1euróval van számolva.
Szóval kell a pénz rezsire, kajára.Az biztos, hogy aki marad ddr4 fronton annak most kell venni és ssd-t is.
Amúgy a boltba olcsóbb mint használtan. -
Gyuri27
félisten
válasz
koby11h #102466 üzenetére
Én elvittem 40km-re. De mondom a szállitás ára bele volt kalkulálva.
Persze az időt nem számolom. Mert bár nem sok a 40km, de 4-ik település és úttalan békési utakon nem 20 perc. De én ezen nem vergődök, meg azon se ha csomagolni kell és postára menni. Mások meg csak úgy árulnak, hogy helyébe jöjjön a vásárló. Itt is láttunk már ilyet. -
Gyuri27
félisten
Minap nekem is volt fent egy ryzen 2400g. Sok nézelödö 0 érdeklödö, pedig fent volt markeszplészen. De aztán elvitte egy srác. Igazából ez most türelem játék. Illetve nem mindegy helyileg hol vagy. Itt békésben nincs nagy konkurencia. Mármit árulnak ilyen olyan pct. Csak a szokásos vidéki felárral ddr3 5 gen kb annyiba mint én adram a gépet. A vevöm is erre panaszkodott, de én is ezt láttam. Teszem hozzá én az árat postával illetve a környékre házhozszállitással kalkuláltam. Ami azért nem volt rossz húzás. Ö se tudott volna eljönni érte.
-
Gyuri27
félisten
válasz
KROK640 #102414 üzenetére
Ezen a 2 giga nem korlát. Mivel 4-el se lenne több fps.
Persze nem gémer meg full gétéa. De van akinek ez még jó gaméra.
Nem mindenki csilliárdos gémer.
Ha meg azt nézed csak képet adó vga-k mennyibe mennek ez 6-7k-ért ajándék.Nem kell 8 gigás 570. 4 gigás kell, hogy menjen a cf te zsákos. Hát nem figyelsz?
Ird le 100x, hogy a "Vörös Istennek radeon rx 570 4GB kell". Természetesen kézzel! -
Gyuri27
félisten
Jaj hát ddr4, ssd, ryzen proci árak érdekesek. Bótba kb olcsóbb mindegyik mint a használt.
koby11h: elvitték annyiért tehát nem sok.
Azért integrált meg integrált közt is van különbség. Mondjuk egy 2400 igp-je már nem fos. De pl intel régebbi igp-je a pff kategória. Még ha csak kép kellett is. Ott azért érdemes volt egy tápcsati nélküli lehetőleg passziv vga beszerzése. Márha asztali gépről beszélünk és nem notiról.
-
Gyuri27
félisten
Hát persze. Alap 4-6 sata egy lapon. Jobb esetben +1-2 m2.
De ha az ember nem tart külön gépet akkor azért 4 lemez csak a raidnek kicsil meleg.
Ráadásul a szoftveres raid eszi a procit.
Persze ha külön kicci-óccó nasositott konfig van oda oksa.koby11h: az ingyenes 5 giga onedrivéből, és googlénál 15. Persze 20 giga azért nem kevés. Arra már lehet menteni.
-
Gyuri27
félisten
Azért 5-6 nem minden lapon van.
Szoftver, linux más.
1-0 az van mindenhol.
Ha meg van olyan ház amiben van 5.25 hey dombon a tanya. Oda kapni (vagy 3d nyomtatni) kereteket. Ezekben 2-2,5-es bármi elfér.koby11h: persze ott az ms-nél az one drive. Nem nagy de van. A google drive már 15 gigával combosabb. Oszt ingyé van. Persze ha a régi lemezeket szépen bezsákoljuk mentett adatokkal abból nem lehet baj.
-
Gyuri27
félisten
Ami a biztonságra van az pl az 5 (6). Az 5-höz 3 lemez elég de igazából 4 lemeztől a tuti.
Az 5-nél egy lemez kapacitása kiesik (matekozd ki) egy lemez elvesztését kibirja a rendszer.
6-nál kettőt. 5-t kb minden óccó lap vagy raid vezérlő kártya tud.
Így ez adattárolásra fasza.
Ha valamiért kell a sebesség akkor 1 + 0 pl de ehhez 4 lemez kell és csak fele kapacitás elérhető. Itt 2 lemez is kiseshet.Az 500-as lemezek normális közegben 1-2k. A terrások 4+.
Ha tárolás a cél el lehet gondolkozni noti hhd-en is. Kicsi, keveset fogyaszt. Cserébe picit drágább.
-
Gyuri27
félisten
válasz
koby11h #101008 üzenetére
Hát a raid sok mindenről szól.
De az egyik, a redundancia. Na most nyilván adatbázisoknál ezt kerüljük. De mikor adatmentésről, tárolásról van szó akkor ezt szeretjük.
Van egy terrás lemezed oké fasza. Megdöglik aztán oda minden is.
Van 3 500-s lemezed raid 5-ben. A hasznos terület 1 terra. De ha egy hdd megdöglik még mindig mindened megvan. -
Gyuri27
félisten
válasz
5teve #100611 üzenetére
Bezzeg mikor kulcsot vettem.
3-4 napig alig kommunikált az eladó az utalást követöen. Pedig vagy 3 hibás serialt kaptam. Privibe le is lettem osztva, hogy mi ilyen sürgös. Meg kenyérre kell a pénz mikor alig akart visszautalni. Se feketét nem tudtam adni, de még a hirdetés alá beirt a valóságnak megfelelö történetet is törölték a modik. Ezt lehet itt kérem. A tanulságot mindenki vonja le maga. Az csak hab a tortán ha valakinek keményebbet irsz fórumon repül a ban.
Az ügyeskedök, a csalók meg vigan hirdetnek. -
Gyuri27
félisten
32 giga 3000-es aegis 4 éves 28k. Boltba 3200-as 32-33k.
Ryzen 3100 + 320-as lap (2 slot 3 vrm) 55k +posta 2k. Boltban 4100 + 320-as lap (4 ramslot 4 vrm) 46k igaz 2 helyről így legyen +2+2 50k.
Mára is be lehet csukni a zinternetet. -
Gyuri27
félisten
Egy majd 10 éves i5 4xxx 4/4 mitől gémer 20k-ért?
Vagy azért 20k mert gémer? Azért gémer mert 20k? -
Gyuri27
félisten
válasz
fatpingvin #100218 üzenetére
Anno dolgoztam egy neves kajátszállító cégnél nagy pesten.
De ne tudd meg.
Amig volt ész a szállítók, az irodisták a konyhások normálisak voltak. Jó légkör, hangulat és normális pénz.
Aztán jött az idegállapot meg a fillérbaszás és spórolás stb-stb.
Lettek olyan lidércek, orkok, urukok, hogy a gyűrűk ura világa egy az egyben megelevenedett.
Az a kevés normális aki maradt meg szart bele olyan nyugodssággal mint amikor a kivégzőosztag előtt állsz és kendő helyett egy cigarettát kérsz.
Aztán meg nem értették az illetékesek miért van rossz hirünk, miért kevesebb a megrendelő.
Nos piacvezető cégből lett egy futottak még. Aztán ugye elkerültem. De amit tudok, hogy egy jobb kifőzde (rendelők száma és mennyisége) szintjét hozta a cég.
Szóval nem csodálkozni kellene. Hanem eu-s elvárásokhoz eu-s környezetet és bért biztositani.
Szerintem. -
Gyuri27
félisten
Szeretett pc némi apróért. 400.000ft
MSI B450 TOMAHAWK MAX, MSI 2070 SUPER, RYZEN 3700X, G.SKILL TridentZ (8 GB x 2) DDR4 3600 MHz CL15 1.35V, 250GB Samsung SSD 970 PLUS EVO NVMe M.2, 1TB Internal SSD - Samsung EVO 860 2.5"
Seasonic Focus GX 750W Gold, PHANTEKS Eclipse P400A Tempered Glass.Félgép
Asus TUF Z370 Plus Gaming + i7 9700k + 32Gb HyperX Predator 3000 CL15
130kKezdő gémer pc
FX 8320, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz + 1x8GB HyperX Fury 1600MHz, Gigabyte 970a-ds3p, Zotac 1050ti mini 4GB, SSD: 120GB, PSU: 700W
90k -
Gyuri27
félisten
A választ megkaptad. Ezért szoktam cr-t is irni.
De akinek munkára kell az talán nem fillérbaszóskodik.
Annak ott a ryzen 5700g és még vga se kell 70k alatt. Vagy ott a 4600g 36k-ért (ott az 5600g is 50k alatt).Mondom én, hogy kötözködsz hogy legyen hátfájásod ötpercenként tesivatagibánatgyász.
BiP: a marketing az marketing. Én a számoknak hiszek. Nézek egy cr-t meg pár modernebb gamét már is látom mizu. Azért a régi i7 mégis más. Mert az 4/8. Az 1700 legalább 8/16.
-
Gyuri27
félisten
válasz
envagyok #100034 üzenetére
A zintel drága mert kék. A 2600 magában nem ér ennyit. Ha félkonfig, konfigba van jó áron akkor megérős lehet.
Lapot ugye aprón nem éri meg venni, ramot se (főleg ha 3 helyről veszed és 3 postát fizetsz). Így ha ezeket a boltból rendeled akkor édes mindegy, hogy veszel egy 4100-at és nem egy 3-4+ éves gar nélküli procid van. Igaz 8k-val többe kerül.
4100 cr20 454, 2511 2600 cr20 374, 2736
4100 23k, 520-as lap 23k, 3000-es aegis 15k. Ez 61k.
Használtból nem legózod össze csak közel ennyiért. -
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #100026 üzenetére
Nem értem ezt az 580-590 hájpot se. A 8 gigások 45-50k ára vicc. Vega 56 megy ennyibe, kapni ennyiért. Az meg vagy 30%-t ver az 590-re. Igaz 30-40wattal töbvet is eszik.
Nézegettem a régebbi xeonokat és lapokat amikbe mennek. Azért ott is van képzavar rendesen. Értem én, hogy 6/12-8/16 esetleg 10/20, de ha az ember néz cr20-23-at azért meglepödik a multi pontokon. Negativ értelemben. A lapok meg 1366, 1150, 1151, 2011 elég vicces áron vannak. Nem is sok van belölük. Mert 10-böl 8 már megdöglött.
A legjobb hogy ezekre is kiirja, hogy alkalmas játékra. Mikor meg megnézed egy szálon mennyit dob a fenti multi mellé besirsz.
Persze az intel az nagy név a kék szép szin. A sok mag meg gamer. Aztán egy pl 4100 egy 520-ba elveri majdnem mindet mindenbe is. Persze megvan annak a varázsa, hogy 10+éves cuccokat vesz az ember drágán amik még lassabbak is. -
Gyuri27
félisten
3100 cr20 437, 2351
4100 cr20 454, 2511
3500 cr20 464, 2652Konkluzió. Az új bolti 4100 23k ért munkában is hozza, játékban le is pipálja a haszbált gar nélküli 3500x-et. Amunek a használt ára amúgy is az új 4500-val konkurál.
Van még kérdés zsákos uram? Vagy szimplán kötekedni akarsz? -
Gyuri27
félisten
A 3500 az 6 mag. Ahova nem kell 4 magnál több ott mindegy a 6 mag. Ahova kell, jobb a 8 szál.
Pl szájberpánk. 3500 avg 52, min 29, 3100 avg 57 min 38, forza 4-nél is ez a szitu, horizon zeronál 30 vs 43 a min a 3100 javára. Cod warzonénél is van laza 25 fps, rdr2-nél a 3100 avg-ben és minben is jobb. Ez csak pár példa.
Szóval aki egy kicsit nem vak az látja, tudja, hogy 4/8 azért jobb mint a kopasz 6 mag (nyilván azonos kategórián belül) erre a 4100 még egy kicsit rá is tesz.
Szóval lehet 30k+-ért árulni a 3500x-et. De ez csak a verebeknek jó vétel. Arról már nem is beszélve, hogy 28k-ért ott a 4500, 37k-ért meg az 5500 ezek meg ugye 6/12. -
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #99892 üzenetére
Azt nem lehet. Mert a sok verebész visszamenne a lófogásra vagy a vakerára. Akkor meg mi lenne a ha-val?
Valóban nincs szabály mennyivel piaci ár alatt kellene árulni. Viszont a logika segit nekünk. Hiszen ha egy lap a boltban 35k akkor 20%-olcsóbb ár a használt 3+ éves gar nélküli lap nem megérös.
Persze ezen nem kell gondolkodni a ha kapcsán. Mert itt ilyen nincs. -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Cpu 25k, lap 25k, ram 16k, ssd 15k, ház 15k, (erről a tápról életemben nem hallottam) 600watt körüli táp 17k.
Ez kb 115k. Minden új zamatos. Mondjuk használtan 85k.
Marad vga-ra 65k. Ennyiért lehet találni radeon 5700-at (ami azért erősebb és + 2 giga ram).
Azaz ha a boltból mindent megveszek újonnan 115k-ért + radeon 5700 az egész 180k. 30k-val drágább.
Tudom sok pénz ez a 30k. De ezért kapsz is valamit. -
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #99851 üzenetére
Minden szinten ez van. Giga 320-as lap + 200ge 30k (+posta, futár).
Na most bótba 320-520 lap 22-25k. 2200 4/4 és nem 2/4 athlon az aprón 10-12k (+ posta, bármi). Akárhogy matekozok ez bizony 40k.
De itt a szologen "Remek és olcsó gépalap, akár játékra is."
Ha maradunk a fenti lapnál 22-25k, ryzen 1200 (akár af is) kb 8k, 8-10k-ért meg talál erősebb vga-t.Ha kirakja a portékáját drágán az egy dolog. De ezek a marketing bullshitek azért felvetik a megmajmolás fennforgását egy 19 éves tagtól.
-
Gyuri27
félisten
Eu raktáros alli rendelés van? Rendelt onnan már valaki? Privben zaklathat aki akar és tud segíteni.
Chaser: te mennyé vissza magadnak timbuktuba csaje. Mert idegállapotba vagyok. Aztán olyat teszek rád, hogy a manitou nem veszi le rólad villahosszabbítóval.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #99706 üzenetére
Mire is használtad pontosan az 5800-at?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #99704 üzenetére
Azért mert a kacsa nem tud úszni....
Az meg boritékolható volt, hogy gyengébb lesz. De ha több szál kellett volna a 3900/3950 pl jobb választás lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mobilinternet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest