- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
nem tudom, bug-e vagy sem, de a lényeg, hogy nekem nem működik, pedig kéne neki. és a gigabytenak szóltam róla, de nem javítják.
az ite csipet persze, hogy ismeri sokminden. csak azt nem ismeri senki (a gigabyte-on kívül), hogy milyen ellenállásokkal osztják be pl. a 12 voltot meg a negatív feszültségeket, de akár az 5 voltot is. így meg úgy konfigurálom, ahogy akarom, fog az mutatni bármit, csak a valóságot nem. -
Eddie141
senior tag
Nekem egy Gigabyte 790XT-UDP4 van otthon, és tuningban is egészen jó (4100Mhz tesztre, állandóra meg 4000Mhz-n hajtom a 965BE-met, ami c3-mas)
Nekem igazán problémám nem volt még vele. Bár nem felsőkategória, de nekem megfelel, és ha nem gondolkodnék sli-n, akkor le sem cserélném.
Persze az új ati-kkal meggondolandó alternativa ismét a crossfire isIgy ezek sem esnek ki a kosárból
-
tlac
nagyúr
amelyik a biostól kéri le a billentyűzetleütéseket, ott nem támogatja a bios a teljes billentyűzetet, csak a fel, le és enter gombok működnek. gondolom, csak ezt csinálták meg bios szinten, mivel ez elég egy win boot loadernél. viszont más boot menüt használva, ami több billentyűt is tud kezelni, azok nem működnek
ez inkább valami bug lehet, nem valószínű, hogy direkt kihagyták volna a többi gomb kezelését
aztán hőmérsékleteket és feszültségeket nem lehet semmivel kiolvasni, mivel nem ismertek a szenzorcsiphez (ite8720f) elektronikai alkatrészek, így nem lehet nomrálisan bekonfigurálni semmilyen szoftvert
???
még linux alatt is megy ez a chip, win alatt meg pl. everest, speedfan is ismeri -
Tökéletesen igazad van.
Az MSI igenis csinál remek lapokat,és semmivel sem rosszabb mint egy Asus.
A Gigabyte is jó cég a felsökategóriás lapjai igenis kíválóak,nehéz hibát talákni rajtuk.
Az Intel és a Supermicro nem az otthoni kategóriára gyúrnak,nekik a szerverpiac és a professzionális felhasználók a cél
Ráadásul a Supermicro alaplapjai nem a megfizethetö kategória -
Gyuri27
félisten
Oktass mester.
Lehet, hogy neked otthon tolják a zsebedbe a pénzt. De gyanitom nem mindenkinek van 50+k-ja egy deszkára. Tehát nem egyszeri usernek való. Amit meg ki tud fizetni az egyszeri user azt meg hagyjuk.Még mindig azt mondom, minden cég gyárt jót is rosszat is. Nyilván a rosszat nem kell megvenni.
Előttem is utánnam is leírták. A giga hardverileg jó. Biost kell megtanulni irni.
Lol. Én az eledók rémálma vagyok.
Dudus példák meg nem érdekelnek.
Tehát maradjunk annyiban, hogyaz msi nem csak ipari hulladékot gyárt.
-
bsh
addikt
válasz
audi100td #56 üzenetére
így van. nekem soha nem volt bajom msi lapokkal, tökéletesen működtek éveken át. most viszont otthonra kénytelen voltam gigát venni, ez az első giga lapom. szép meg jó, az elrendezése majdnem tökéletes (azért vettem ezt, mert ebből a szempontból csak ez a lap felelt meg), viszont a bios-a egy fos.
kezdve ott, hogy gyárilag f2-es bios volt benne, és azt írják, ez a bios támogatja a procimat. a valósgában meg 10 percenként csontra fagyott vele. nem bsod vagy ilyesmi, egyszerűen megállt mint a szög. kellett egy f3-ra frissítés, hogy működjön.
aztán ilyenek, hogy a bios után, a boot loadernél, amelyik a biostól kéri le a billentyűzetleütéseket, ott nem támogatja a bios a teljes billentyűzetet, csak a fel, le és enter gombok működnek. gondolom, csak ezt csinálták meg bios szinten, mivel ez elég egy win boot loadernél. viszont más boot menüt használva, ami több billentyűt is tud kezelni, azok nem működnek...nekik szegeztem a kérdést, hogy wtf? erre közölték, hogy az alaplap csak windows-t támogat
aztán hőmérsékleteket és feszültségeket nem lehet semmivel kiolvasni, mivel nem ismertek a szenzorcsiphez (ite8720f) elektronikai alkatrészek, így nem lehet nomrálisan bekonfigurálni semmilyen szoftvert. erre a gigabyte válasza: használjuk a biost, vagy az easytune6 szoftverüket. az easytune6 az ezen a lapon xp alatt bsod-zik, win7 alatt meg csak simán nem indul el. (pedig azóta már f6-os bios is van...) nekikszegezve a kérdést, kiderült, hogy erről fogalmuk se volt, ki se próbálták, és küldtek is gyorsan egy új béta biost, amivel majd működik a saját szoftverük... :S ez a béta bios már 4-5 hónapja béta állapotban van... :S
szánalmasak. -
Vico87
tag
A gond csak az, hogy a második 16x-os PCI Express csati a PCI fölött van, így aki CF (vagy SLI
) rendszert épít, és két slotosak a kártyák (99,9% eséllyel azok), akkor eltakarja a PCI foglalatot, ahova pl a WiFi kártyát tenné a user. Jó persze vannak USB-s WiFi adapterek, de én pl nem szeretnék venni egy újat, amikor van egy jó PCI-os kártya formában.
A floppy meg IDE csatik jól jönnek, helyes döntés nem lehagyni őket. A 2db LAN is jó dolog, de azt a hűtőizét jobb, ha sürgősen elfelejtik, ráadásul a konkurenciánál nincs ilyen, ez a parasztvakítás része.
-
Devid_81
félisten
Csak hat db PCI-e?És ha nekem hét kell?
Azannya, van benne anyag azért! -
menalcas
őstag
A 3 lap közül az ASUS megoldása tetszik legjobban, az MSI-re meg erre minek a 6 PCIE, nagy parasztvakítás...
-
atike
nagyúr
Csúcs lesz az ára is. Szerintem.
-
Oxi
aktív tag
Te sem vagy túl tájékozott a hardverek terén, ha azt sem tudod, hogy az Intel gyárt consumer lapokat.
Pl. a konfigomban levőt... Maradjunk ennyiben.
Viszont legutóbb majdnem vettem egy H55-s Gigabyte lapot. Tudod miért? Mert annyira olcsó volt. A pofátlanul alacsony ár az egyetlen szempont, ami mellettük szólhat. Semmi más.
A "gyárt jót is rosszat is, igy szokott ez lenni"-t pedig megérdemled. Nálad jobb vevőt egyetlen eladó sem kivánhat...
Egy autós analógiát hoznék fel a példa kedvéért:
csúcskategóriát emlegetni egy Audival vagy BMW-vel kapcsolatban nem kelt megrökönyödést, de a Skodával vagy KIA-val kapcsolatban igen.
-
Apollyon
Korrektor
Hű... nagyon szidjátok a Gigabyte lapokat... Ha a Giga lapok szarok, akkor mégis mik a jók?
-
audi100td
nagyúr
Fizikailag nem de szoftveresen igen, azt meg hogy hogyan lehet visszaállítani nem hiszem, hogy minden átlaguser tudja. A lényeg, hogy elcseszte a vinyót, kár azon vitázni, hogy milyen szinten, így is elfogadhatatlan baki, egy alaplap ne tegyen kárt a merevlemezben, gondolj bele ha tele lett volna írva adattal és úgy dugod rá...
-
Gyuri27
félisten
Te aztán tapasztalt vagy. Így kijelenteni, hogy az msi ipari hulladék nagy bátorságra, de méginkább tájékozattlanságra vall.
Az intel és a super mikor gyártott egyszeri usernek alaplapot?
Azokat a lapokat máshova szánják.Az abit is gyártott jót is rosszat is. Így szokott ez lenni.
-
Oxi
aktív tag
Nem értek egyet veled. Próbálj ki alkalomadtán pl. egy Intel, EVGA vagy Supermicro lapot. Ott lakik a csúcskategória.
A Gigabytenak lehet hogy van egy-egy jól teljesitő lapja( a nagy számok törvénye alapján belefér hogy legyen). Az MSI ipari hulladék kategória: normális lapot még nem láttam tőlük.
Volt régebben egy Abit nevezetű cég nagyon ingadozó minőségű lapokkal - csúcs FSB-ket produkáltak bőven, de megszüntek.Az OEM gyártók már más tészta...
-
audi100td
nagyúr
Asus-ból a 20k alatti kategória kerülendő, azok tényleg nem a legjobbak, helyette inkább Asrock-ot érdemes választani, legalábbis AMD oldalon.
tlac: Maradandó károsodást okozott a merevlemez BIOS-ában, ha jól emlékszem 32MB-osként ismerte fel és utána már rakhattad azt a vinyót akármilyen lapba vagy rack-be, csak 32MB-osként működött, ez számomra egyenlő azzal, hogy kinyírta.
-
Én viszont nagyon elégedett vagyok a 2,5 éves MA790X-DS4 lapom támogatásával. Még idén is jött ki rá új BIOS, és flottul megy.
-
patex1983
őstag
csatlakozom az előttem szólókhoz, én is csak szívtam a Giga lapokkal AMD oldalon, Inteles Giga lapom nem volt és nem is lesz...
-
.mf
veterán
válasz
audi100td #34 üzenetére
Nekem eddig ellentétes tapasztalataim voltak.
Giga kínálatának egyik legolcsóbb lapjával volt egy kérdésem, illetve észrevételem (túlhajtásnál néhány -- azt hittem -- nem-állítható timingot túl feszesre állított, így instabil lett a rendszer). Pár napon belül válaszoltak (rejtett menü elérhetősége), gond megoldva.
Volt munkahelyemen raktunk össze pár gépet Asus lappal. Papíron volt automatikus ventiszabályzás fícsörje, gyakorlatban sehogy se volt hajlandó, még 3rd party szoftverrel sem. Írtam Asusnak. Azóta sem válaszoltak. Megnéztem support fórumukat. Már akkor egy éve nyitott, ismert bug volt, a saját hivatalos support fórumukban sem írtak választ, csak a felháborodott vásárlók kérdései voltak ott, egyetlen válasz sem. -
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #35 üzenetére
Nana. Az msi lapok jók voltak előtte. Ezt a p35-780g korszakot kicsit elszurták (persze itt is volt egész jó lapjuk) de a mosani amd-s lapjaik előtt le a kalappal.
Aki hájpolja a gigát annak csak annyit mondok g31-s lapjukhoz lassan egy éve csak beta bios van. Igaz ez már a béta javitott verziója. De mégis csak béta. Én meg ilyen biost nem rakok fel. Bios irásban a j&w-l felveheit a versenyt. Szégyen amit művelnek. De úgy látszik ebben az iparban ha valakinek fut egy kicsit a szekér akkor elkezd beleszarós lenni kicsit.
-
Gerisz
addikt
válasz
robotjatek #30 üzenetére
audi100td leírta. Nekem is van EP45-UD3R tökeletes, soha nem volt vele gond.
AMD oldalon nem való semmire. Annyira el vannak hanyagolva, hogy kiadja a lapot és el van felejtve.
Kezdtem a 790GP-DS4H val. Megvettem mikor megjelent, fél év kellett mire kiatak egy Bios-t ami rendbetette a stabilitást. A kompatibilitási listában szereplő ramokkal 3 párat próbáltam nem volt jó. A 4-el ami nem is volt a listában még a tuning is fantasztikus volt.
A mostani is nevetséges. Az egyik fórumtársnak adtak egy Bios-t hosszú beszélgetés után amit közkinccsé tett és nekem pl azóta nem fagy rommá a szintén a kompatibilitási listában szereplő rammal. Szörnyű amit csinálnak! -
antikomcsi
veterán
Csúcskategória......... Persze, csak hozzá kell tenni, hogy házon belül.
AMD oldalon, már pedig itt arról van szó a giga nem üti a csúcs lécét. Nem csak az számít, hogy csilli-villi legyen, meg legyen 6db. x16 pcie sín.
Eddig nem győztek meg, de talán majd most összeszedik magukat.
(#32) Pepe78
Micsoda? A Te lapod szerintem jobb, mint a giga társai. Furcsa még kimondani is, de az a misi lap jó. Ha csak c'n'q-t nézem, cpu szorzó, és vcore állítást. Messze a giga előtt jár. Bár utóbbinak is csak egy rendes bios-t kéne csinálnia, de úgylátom tesznek rá.
-
audi100td
nagyúr
Én úgy vagyok vele ha veszek egy zsír új lapot, hozzá egy zsír új procit amit az alaplap a gyártó állítása szerint támogat, akkor az a renszer működjön is, persze selejt előfordulhat, de nehogy már szoftveres bénázás miatt küldjem gariba a frissen vásárolt hardvert. Félkész termékért nem fizetek ki több ezer Ft-ot, meg ami az AM3-as Giga lapoknál a DDR3-mal való kompatibilitással folyik szintén tiszta röhej, a sok bakival amit AM3 alatt megejtettek nálam végleg elásták magukat.
Nem flémnek szántam amúgy, csak már tényleg elegem van belőlük, hogy képesek ennyire lesz@rni a vásárlóikat?!
Közben még agyon is vannak hájpolva...
-
zola0601
tag
Biztosan drága lesz!
-
Pepe78
őstag
válasz
audi100td #31 üzenetére
Kinek mi jön be. De azért ha egy bios frissítés valamit megold, azt azért én nem tartom olyan óriási problémának. Jelenleg MSI lapom van és ez is jó de nem jobb mint a Giga.
Asus is volt már és nekem az is megfelelő volt.
Stabilitásban, felszereltségben nekem a Giga tűnik emlékeim szerint a legjobbnak.
Persze nem fogok kardoskodni egyik gyártó mellett sem.
Ez az én véleményem. -
audi100td
nagyúr
Nekem is volt már pár Giga lapom, P35-DS3, 770-UD3 rev.1, 770-UD3 rev.2, 770T-UD3P, 770TA-UD3. AMD oldalon nekem nem a legjobbak a tapasztalataim, mint hardver teljesen rendben vannak a lapjaik, de a BIOS illetve vevői support a nullával egyenlő, rengeteget szívtam már velük, a legidegesítőbb az volt, hogy életre sem kelt egy zsír új Phenom 710-essel, mint később kiderült egy BIOS bug miatt, amiről a vevői supportnak (ha egyáltalán annak lehet nevezni) fogalma sem volt, a lapot meg feleslegesen küldtem gariba. Pl. MSI, Asus, Asrock ilyen téren sokkal jobb. A p35-ös lappal viszont meg voltam elégedve, mondjuk ott is volt egy érdekes bug, hajlamos volt kinyírni az 1TB-os vinyókat, de egy későbbi BIOS frissítéssel orvosolták a problémát, szerencsére akkoriban még aranyárban mértek egy ilyen merevlemezt, ezért ebből a "mókából" kimaradtam.
Szóval Giga nálam már nem játszik (pedig korábban a kedvenc gyártóm volt), jelenleg Asus-szal illetve MSI-vel sokkal jobban meg vagyok elégedve.
-
bsh
addikt
válasz
LeslieG Jr. #11 üzenetére
nem tudom, miért zavar itt mindenkit a floppy meg az ide meg soros meg párhuzamos portok... :S én örülök, hogy van rajta és használom is mindet. miért kéne lehagyni? meg mi köze ennek, hogy most csúcskategóriás a lap vagy nem?
elfér, nem zavar senkit, aki nem akarja, nem használja, ennyi. mit kell itt folyton köpködni ellene? -
Oxi
aktív tag
Gigabyte és a csúcskategória: még viccnek is gyenge.
-
zoltanz
nagyúr
Vízhűtéssel miért nem fér el 4x VGA kártya SLI -ben vagy CF -ben?
Aki pl szervernek is használja vagy más helyen ahol sok adatot kell biztonságosan mozgatni/lekérdezni RAID kártya is van PCI-E esetleg (SSD) RAM Disk -ek.
-
válasz
LeslieG Jr. #11 üzenetére
Bizony nem baj, hogy van rajta ide meg floppy port is...
Akinek mondjuk tökéletesen működő írója van ide, az csak azért vegyen újat, mert highend lapot vett... ugye érzed minek a csúcs lapra is...
(floppy mondjuk már valóban nem feltétlenül kell...)
-
sp@rtan
senior tag
Víz nélkül...
Nagyon durva.. -
DeltaPower
addikt
remélem ettől lentebb megy a 790fx ára
-
Sicilian
addikt
Jó kis lapocska, de az ára is komoly lesz
-
keIdor
titán
Az UD5 engem jobban vonzana.
-
Gerisz
addikt
A Gigabyte inkább foglalkozna először a meglévő lapjaival és rakja rendbe azokat! Ne az elsők között adja ki az "újításokat" és driver, normális Bios hiányában szarra nem valók.
-
LeslieG Jr.
őstag
Milyen érdekes.
Ez a fránya IDE port-ot és floppy port-ot hogy nem tudják már lehagyni? Egy csúcslapnál már ezek nem osztanak szoroznak. Van rajta egy rahedli SATA-port kérem. Penről meg már lehet boot-olni ha nagyon ilyen fajta ingerenciánk van. Tessék már lehagyni ezeket a port-okat kérem. Könyörgöm kedves alaplap gyártók.
Amúgy nem rossz kis lapocska.
Bár én is túlzásnak tartom a hat darab PCI Express bővítőhelyet. Sosem használja ki a user.
-
Picturemaker
őstag
Biztos 4+1 fázis? Nem mintha nem lenne elég, de az ilyen "parasztvakító" lapok már valami 24 fázisnál járnak. Vagy csak Intelhez kell annyi?
Amúgy azt is szeretném tudni (nem csak ennél a lapnál), hogy minek az amúgy is meleg északi hidat még a FET-ek melegével is megkínálni (és viszont) ?
-
Himym
senior tag
Felesleges ennyi pcie ráadásul azt se tudni hol vannak az x16os sinek....
Meg azt sem értem, hogy miért erőltetik minden áron a hat darab pcie-t jövőre már itt a pcie 3.0... -
eclipse006
őstag
Szerintem egyben van az alaplap,minden van rajta ami kellhet,a pci-expressről annyit hogy lehet a jövőben lesz valami újítás ami kihasználja a sineket,ha nem is az összeset!
-
14adam
addikt
csúcskategóriás,de a floppy befigyel rajta
-
finest
addikt
Szép, szép, de túlzás.
-
GAbre
veterán
Szép-szép,csak minek rá annyi pci-e???
Rakok bele slibe két karit és nem fér el már semmi...
Legalábbis abba az 1 pciba már biztos nem lehet semmit rakni,ha sliben van az ember...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged