- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
Új hozzászólás Aktív témák
-
pasztoha
tag
Sziasztok!
Vennék egy ilyen készüléket. Tokot honnan érdemes rá venni? Kell hozzá billentyűzet vagy elég a toll? -
supershape
csendes tag
Már Android 13 alapú UI 5.0 van.
-
youngboy
senior tag
[link]
Megjelenik nálunk is? -
youngboy
senior tag
És megnézve most az Amazont van 4/128-s is 450 EUR-ért.
-
youngboy
senior tag
És vanon ez az új S6 Lite hazánkban is forgalomba kerül?
Lehet erről tudni valamit? Kíváncsi lennék, hogy milyen felárral a korábbi változathoz képest.
Vagy nem véletlen, hogy a Samsung.hu-n lévő 10%-s akció júni 9.-ig tart az új megjelenése pedig az említett olasz Amazonon júni 10.?[ Szerkesztve ]
-
MrOomen
tag
180-200 ezres tablet ami 4/64-es az S7FE, amire kapsz 4 év frissítést, nem 10,5-11 colos hanem 12,4", egy 10ezres nagy akku mellett. Megkapod a csomagban a tollat, ami külön 15-20 ezer lenne.
Ennek gyakorlatilag nincs ellenfele, nincs hasonló méretű, tulajdonságú konkurens megoldás.A 4/64-et viszont a 10,5"-os 120-130 ezres Wifis Tab S6 Litenál már megkapod. Benne van az adapter a csomagban, benne van a toll is, középfelső kategória szintúgy a proci. 2 éve jelent meg, és még mindig frissül jó 2 évig.
Mindkettőben van virtuális RAM ha nem lenne elég az alap.
4GB RAM a legtöbb mindenhez elég. A legtöbb telefonba is bőven-bőven elég lenne arra amire használják.
A gyártók egész egyszerűen számháborúznak egyfolytában, ennyi az egész sztori. A tabletek ez alól kicsit mentesülnek, itt jobban kijönnek a realitások, mondjuk így...Nézd meg a konkurens megoldásokat.
Egy Lenovo M10 HD vagy FHD tabok például. 50ezertől 100-ig találod őket. 5000-es akksi, Snapdragon 429-el (4 mag), vagy azzal a Mediatekkel amit megtalálsz a Samsung kezdő tabletjében, az A7 liteban (ugyanúgy 5000 mAh, ami 10"-hoz nevetséges)
50-60 ezer a csak wifis 8,7"-es A7 Lite, és többet tud mint a fenti Lenovok (pl. noha nem toll képes, de a Note-ok kézírás felismerőjét, digitalizálóját is megkapod. Tompa, gumis stylussal is tudod használni).100-120 ezres Lenovoban kapsz már megy egyáltalán egy normális 7000 mAh-ás akksit.
Xiaomi Pad? 150-ért valóban kapsz prémium procit, de veheted külön a tollat, amit hivatalos forgalomban az országban meg sem találsz, rendelheted hetek alatt külföldről, és már örülünk ha egyáltalán 2 android rendszert frissítenek rajta.
Műanyag hátlap, GPS sincs rajta, és még csak nem is bővíthető a tárhely. Android 11 (úgy tudom 12 még mindig sehol és lassan június van) az EMUI rendszer szokásos gyengeségeivel, nincs sim kártyás verzió, és ujjlenyomat olvasó.Nem a Samsung az isten, nyílván ott is vannak hiányosságok, de azért érdemes megnézni a független piac alternatív megoldásait kicsit tüzetesebben, és nem zsigerből ágálni :)
3 éves TAB S6-om úgy fut mint az álom és tudom hogy még lehet is vele hosszan kalkulálni -
Dr.NX
addikt
Az értékkel nincs baj, az árral van.
A Samsung (és az Apple is idevehető) sok mindenben a csúcs, pl. innováció, modellpaletta, ökoszisztéma, frissítések, stb., ezt nehéz elvitatni.
De nekem ne mondja senki, hogy 180-200 ezres tabletben 4 GB RAM és 64 GB tárhely az jó ár/érték arány. Amikor fele-harmada árért B és C-vonalbeli gyártók megoldják a 8/128-at is akár.
Értem én, hogy upselling, vedd meg +40%-ért az LTE verziót vagy a plusz tárhelyet, meg a boltokat, szervizhálózatot is fenn kell tartani, de engem hadd zavarjon már.
Ez persze senkit ne akadályozzon meg semmiben, nekem is van Samsung tabletem a kínai mellett, mindkettő másban és másra jó.Elfogadom a sütiket.
-
MrOomen
tag
igen, a cikkben téves.
Note 20-ak bemutatásakor visszamenőleg S10-től kezdve minden min. középfelső kategóriás eszköz 4 év biztonsági frissítést kap, 3 android rendszer felfrissüléssel.
Azóta van egy újabb lista, az 5 éves tervvel, amit fentebb is küldtetek.
Gyakorlatilag 100ezer feletti Samsungra már lehet ezekkel számolni pár éve. -
youngboy
senior tag
> Dr.NX #53
Bocsi, nem a válaszra nyomtam.Samsung ár / érték arány megítélése eléggé relatív. Ezzel kapcsolatban már itt is volt vélemény csere. Kinek a pap, kinek a ...
Tudom, hogy a kijelző mérat ez eltérés. Valamint a SoC.
(És talén még a DeX.)
Viszont nem tudom, hogy ez megér-e 30-40 ezer +-t. Ezért dobtam be a kérédst. Más véleménye alapján talán közlelebb jutok a dötéshez.[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
-
youngboy
senior tag
ÉS vajon melyik lesz jobb vétel? Ez kb. 400 EUR-s áran vagy a jelenleg 180 ezerért kapható Tab S7FE?
Egyébként az S6 Lite-ban van Dex? Mert én úgy olvastam, hog nincs. -
-
Dr.NX
addikt
-
dolon75
senior tag
Na igen.
4+1 év már jobban hangzik, köszi linket!Bemásolom ide az aloldalát, ha valaki keresné (2022. februári állapot szerint):
Eligible Galaxy devices with five years of security updates1 include:
- Galaxy S Series: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra as well as Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE and upcoming S series devices
- Galaxy Z Series: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 and upcoming Z series devices
- Galaxy A Series: upcoming select A series devices
- Galaxy Tablets: Galaxy Tab S8, S8+, S8 Ultra and upcoming Tab S series devices
- Galaxy Watch: Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic and upcoming Galaxy Watch series devicesAhogy nézem, ez a lista a Samsung elég nagy termékportfólióját lefedi, van honnan választani.
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Somatom
veterán
Sztem a védelem legyen arányos a tárolt értékkel. Nem a hidegfúzió dokumentációját tárolom a telómon. Másrészt meg b..6..om a frissítéseimet, ha a tolvajok nem a kliensekkel bíbelődnek, hanem a Google adatkábelét lékelik meg.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Dr.NX
addikt
Szerintem a cikkíró téved.
A Samsung min. 4 év security támogatást ad a 2019 utáni eszközökre:
https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb
Samsung releases monthly, quarterly and biannual firmware security updates on selected Samsung devices listed below.
And select devices launched in 2019 or later will be supported with firmware security updates for a minimum of four (4) years following their global launch, while select newer devices will receive up to five (5) years of security updates.1
Monthly, quarterly and biannual firmware security updates will include patches for Android OS related security issues released by Google, as well as, patches for Samsung-specific security issues.Current Models for Quarterly Security Updates
Galaxy Tab A7, Galaxy Tab A7 Lite, Galaxy Tab A8, Galaxy Tab Active Pro, Galaxy Tab Active
Galaxy Tab S6 Lite, Galaxy Tab S7, Galaxy Tab S7+, Galaxy Tab S7 FE, Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+, Galaxy Tab S8 UltraElfogadom a sütiket.
-
-
dolon75
senior tag
én elég háklis vagyok a biztonsági lukakra.
nincs sok eszközöm, de azt szeretném, ha azok sokáig megbízhatóak lennének.ebben az is benne van, hogy egy új droid verzió nem teszi rosszabbá, csak mert a telefon gyártója nem akar erőforrast tenni rá, és rendesen optimalizálni.
Helyette kiad egy új eszközt, hogy lám, mennyivel jobb, mint a régi. Ja, két három évig, majd vissza a startvonalhoz.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Somatom
veterán
Androidon ez kétoldalú dolog. Pl. a telóm (ha nem blokkolnám) nyavajogna a 10 -es Androidért. De, abban olyan korlátozások vannak, amiket 9 -en még tudok használni. Dehogy fogom frissíteni! Az autós telóm 6 -os Androidot futtat. Na, und? Jelenleg 4.4 -től van Play áruház. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
Nem haragszom.
A cikkből idéztem, tévedne? Vagy félreértem?
3 év támogatást kap egy eszköz, ami amúgy teljesen működőképes lesz jövőre.
2020 --> 2022 --> +1 = 3 évA támogatás azt jelenti, hogy ha pl. google változtat valamit, nem köteles utánahúzni a gyártó a rendszerét, és akár egy alapvető funkció esik ki.
Nem ő fejleszti az operációs rendszert. Akkor mire nem képes a gyártó több támogatást adni? Drivert? Vagy a launcherét? Tényleg érdekel a válasz.
Most nem csak a Samsungra gondolok, hanem bármelyik másikra.Igazából a problémám az, hogy rendes támogatás hiánya miatt mondják, hogy vegyünk újat. De közben meg mondják, hogy chiphiány, meg alkatrészhiány, meg hogy zöldek legyünk. De vegyük meg az újat.
[ Szerkesztve ]
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Egy LG G Pad 8.3-am van, semmi baja, az akkuja bírja 4-5 órát pedig 10 éves is elmúlt, már ideje lenne lecserélni, de még ez is IPS kijelzős, nem fogok venni egy TFT-s hogy gondolja már ezt a Samsung. Ja, h van neki oledes, laptop árban. Szuper. Tartsa meg. Az SSD-t tőlük veszem akkor is ha drágább, az adat mégiscsak fontosabb mint az ár.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
MrOomen
tag
-
MrOomen
tag
Ne haragudj, de te miről beszélsz?
10-es androiddal érkezett 2020 áprilisában.
Android 12 fut már rajta, és felfrissül android 13-ra. 3 Android felfrissülés, 4 év biztonsági frissítéssel, szóval 4 év frissítés.
Mutass már még egy androidos gyártót aki egy 120 ezres tabletre ad neked ennyit... Nemhogy tabletre, telefonra... :)
120ezer forintot meg realizáljuk már kicsit a mai világban hogy egyáltalán nem sok pénz... :) (akár tetszik akár nem, ez a szomorú valóság) -
válasz
Schuler888 #30 üzenetére
Köszönöm
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Schuler888
senior tag
"Igaz én itt WACOM-ot még csak nem is láttam említve sem. Vagy ez a tablet Wacom cucc lenne? Hátha még egy öngólt be tudnék varrni magamnak."
De azert ha a cikket nezted, lattad mellette hogy jar S-Pen, azt meg talan aki jartas kicsit a temaban, tudja, hogy amiota vilag a vilag, az S-Penek Wacommal valo kozos munka eredmenye, amihez kell a keszulekre a wacom digitalizalo retege, a nyomaserzekenyseg es az air- funkciok tamogatasa miatt is...bevarrtad. Nem baj.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Somatom
veterán
válasz
pusszycat #26 üzenetére
Nem tudom. Olyanról még nem hallottam itthon (vagyis EU, vagy Globál, vagy mittudoménhogyhíjják a Xiaominál).
De, az már tök mindegy, mert nálam a tárhelybővítés hiányán is elhasal. Vettem a Samumba egy 512 -est a belső 128 -hoz.[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
"... A 2020-as modell ugyanis már csak egy évig támogatott a Samsung jelenlegi stratégiája szerint, erre három év extrát kínálhat rá a 2022-es modell."
Számomra ez felháborító.
Nem kevés pénzt kér el a gyártó, és van képe 2-3 év után elengedni a valószínűleg még teljesen jó eszközt.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Schuler888 #20 üzenetére
A MIUI-ban is sok jó funkció van. Például van felbontás beállítás is, amit elég kevés telefon tud. (Csak a Samsung meg a Huawei használja - igaz ők már kb 2017 óta, illetve a Xiaomi nem régóta.) De a múltkor is meglepődtem, hogy milyen funkciók vannak a MIUI-ben. A 12-es pl elég jól testre szabható már.
Nem rossz a MIUI sem. -
válasz
Schuler888 #20 üzenetére
"Laptopot".
Akkor 400 euróért ez tuti biznisz... Dobom fel a PS-t rá.
Azért nem, nem ekkora ájulás a DEX.
Ennyire jó az One UI ? Valahogy nem győzött még meg eddig a pályafutása során. Engem a hideg ráz a Samsung felületétől, egy stock droid jobban bejönne.[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Schuler888
senior tag
-
youngboy
senior tag
Én most nézegették tab-t ilyesmi árfekvésben. De én félek a SW-től. Volt egy találkozásom MIUI-val, de azóta is ráz a hideg, ha csak rá gondolok. A Lenovo meg amennyire nézem, majdnem stock Google. Attól sem vagyok annyira elragadtatva. Főleg nem olyannak adni, aki nem szeret, tud, akar még azon matekolni, hogy milyen alkalmazást is kellene még letölteni ahhoz, amit ő akar.
-
Hát annyira a P11 Pro-tól sem dobnék hátast, a két Soc meg szinte egál.
-
FattyDove
őstag
6GB ram van az A52 5G-ben. Nos, 3.4 van használatban úgy, hogy a háttérben ott a onedrive, play store, edge, kamera, messenger, insta, outlook, crypto.com és az infinity is. Windows-t pedig azért írtam, mivel alapjáraton több ramra van szüksége, mint egy androidos rendszernek.
Tehát egyszerűen fals dolgokat írsz.
[ Szerkesztve ]
-
Lehet, h veszek is egy Mi Pad 5-t ha kifogom akciósan, nem nagyon engednek az induló árból. Úgy 100K környékén ráugranék.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
DS39
nagyúr
válasz
Depression #8 üzenetére
Az eredeti S6 lite kijelzője nem rossz, de egy IPS LCD-hez képest hidegebb a színe. Aki meg a Samsung AMOLED-hez szokott, annak tuti csalódás.
-
A lenovo P11 Pro meg oled kijelzőt ad, jobb Soc-al. dupla tarhelyel és szintén olcsóbban valamivel
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Én szívesen megnéznék egyet élőben, mert TFT LCD panelt már olyan rég olvastam, és akkoriban ez egyet jelentett azzal, hogy be is zárhatom az oldalt.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
janeszgol
félisten
-
Ezen egy Mi Pad 5 jókat mosolyoghat, olcsóbban. A Samsung-nál meg kell venni a nevet is a készülékkel.
-
Schuler888
senior tag
Ha van dex, akkor tovabbra is a legjobb androidos gepek egyike, irigylem a bovithetoseget...
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
DS39
nagyúr
6 / 128 GB kellene legyen a minimum.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Olaszországban május 23-tól kapható a Galaxy Tab S6 Lite (2022).
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- iPad Air 4 64GB Rose Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4014
- Apple iPad Air 6 (2024) 11" 128GB Cellular 5G M2 Chip - Új, aktiválatlan, akár beszámítással
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest