- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
IDM
tag
válasz
VaniliásRönk #11 üzenetére
Azért ezek igen komoly ventik....
én is üzemeltetek 8 db supermicro-t még 1 sem pusztult be nekem sem (kopp-kopp)
ezek olyan 12ezeret forognak/perc de 20ezerig vannak méretezve...
A márkát sajnos nem tudom most...de akartam venni tartalékot és megtaláltam a
hazai hivatalos forgalmazót...mikor elküldtem a termékszámát...azt mondták,hogy csak hozatni tudnak (kb 6-8 hét), mert ezt a gyár külön csak a Supermicro-nak gyártja... -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #16 üzenetére
egy komolyabb szuperfarm esetén meg főleg nem az üzemeltetés ami szempont, hiszen a felépítése sem két fillér, nem kétfilléres projektek kétfilléres bevételéhez kell nekik, ergo marha sokat kasználnak vele. az üzemeltetés fő költsége meg nem a légkondi, az minden irodaházban fut ezerrel, most hogy a szobában 18 fokra van téve nyáron az már nem akkora költség mint egy ilyen parkot etetni, rendszergazdával ellátni, stb. ha ilyen farmon dolgoznék, én sem szeretnék egy szekrény tetején vizes csövekkel meg blokkokkal matatni, amikor alatta ott van még x darab szerver.
a légtelenítést meg megint érdekes lenne, előre kéne megtervezni mindent, hány kör, milyen felosztásban, stbstbstb. macera, infrastruktúra kell hozzá, valahol le kell adni a hőt, most vagy felviszed a tetőre (irodaházban eleve necc) vagy keresel neki helyet, de az is helyigényes. irodaházakban viszont a légkondi készen ki van húzva, beállítod maddafakin' coooooooold állásba és had szóljon -
adm
őstag
válasz
komplett szerver terem helyett elég egy két szekrényes fülke. szekrény helyett egy 1U rack.
teljesítményben van 10-12x előnye, fogyasztásban legalább 5-6x. szerintem nem bánják ha pár ezer óránként ki kell cserélni a pár tíz dolcsis ventiket. gondolom egyben cserélhető és nem kell összecsavarozgatni egyenként. -
válasz
Ja, oké, ha annyi van belőlük, akkor biztos akad pár, ami elmegy egy szebb világba, bár nálunk ilyen nem fordult elő.
-
válasz
VaniliásRönk #5 üzenetére
Ex-melóhelyen volt egy nVidia renderfarm, csak akkor még nem Tesla volt a neve, hanem Quadro Plex.
A ventik sem ebben, sem egyéb izmos eszközben nem mentek szét szinte soha, mert az ilyenekbe nem az asztali PC-kbe szánt alacsony hangerőre tervezett típusok vannak, hanem inkább az élettartam a fő szempont, mega tökéletes hűtés. Süvítenek is rendesen. Szobában nem is lehetne elviselni.
Ezért szépen bemegy a légkondis gépterembe, ahol pulcsi nélkül nem érdemes hosszabb időt eltölteni, és itt aztán zajonghatnak kedvükre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Reklámblokkolók topikja
- 90-es években voltam gyerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Sapphire R7 250 1GB
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest