- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
A Slashgear megkapta már a saját tesztpéldányát. Pár nap és lesz rendes teszt
-
B1T3
addikt
Tehát összességében alulmarad egy átlagos csúcstelefonban lévő kamerához képest, mert a részletességben fel sem veszi a versenyt a többiekkel… (Itt az LG Optimus G Pro oda-vissza veri.) Na, de remélem, csak a mostani linkek alapján kell túloznom, és a végleges változat egy fokkal jobb lesz, bár kétlem, hogy ezen szoftveresen sokat tudnának javítani.
-
B1T3
addikt
A linkek alapján a fotók minősége elég gyatra. Szerintem a legtöbben kiemelkedő képminőséget vártak, mert volt egy szép kis fenék kerítve az ultrapixeleknek (kezdve az előzetes pletykákkal).
Azért szeretettel várom a jobban dokumentált kamerateszteket.
-
Xaels
félisten
Ez tény, de a másik oldalon meg ott van, hogy a többiek ritkán tesztelnek ugyanazokkal a körülményekkel. Kellenek a Gsmarena és a többiek tesztjei is. Magam részéről pont azért szeretem a MA-ás teszteket mert emberközelibbek még akkor is ha nem szerepel a kedvencem jól. Az emberek nagy százaléka Automatán használja a telefonját, sokaknak fogalma sincs a beállításokról és sok esetben nincs is idő arra, hogy állítgasson az ember.
-
A GSMArena foto tesztjei egyáltalán nem mérvadóak szerintem, mert a sötétzaj valahogy sosem érvényesül rajtuk. Ráadásul az automatika olyan hosszú záridővel dolgozik, amilyennel akar. Ezenkívül a teszteken nem szerepel az, hogy a fókuszon kívüli részeken hogy dolgozik a zajszűrés, stb.
"Since cameras are optimized to shoot real-life scenes and not charts, the GSMArena Photo Compare Tool isn't good for comparing exposure accuracy and dynamic range (printed black and white does not compare to a bright light source and a dark shadow).
All camera samples are taken at the lowest ISO for the cameraphone (where such setting is available) and we pick the published sample as a best pick from at least 10 test shots we take of each poster."
forrás: Photo Quality Comparison @ gsmarena.com
Persze, én is várom a valós teszteket, de nem a GSM arénásokat.
-
Xaels
félisten
Ehh? Én perpill csak a linkelt írás megbízhatóságát kérdőjeleztem meg, olyan tényekre alapozva mint, hogy nincs semmilyen EXIF infonk a forrásban és, hogy nincsenek 4mpx-esek sem a képek. Azért mondom, hogy meg kell várni a Gsmarena rendes tesztjét ahol a kis "laborjuk"-ban állványról fotóznak és nem holmi kérdéses forrásból dolgoznak. Nem várom, hogy csoda lesz de amíg nincs rendes teszt csak ilyen izék addig ne írjuk le, majd utána lehet.
-
A pixelek méretei miatt elvileg lehetne sokkal zajmentesebb képe bármely más mobil kameránál.
Csak a HTC is ugyanott nézte be az egészet, ahol a foveon annak idején: az egymás felett lévő nagyobb képpontok között is van áthallás, és majdnem ugyanúgy zavarják egymást, mintha egymás mellett lennének. Így csak kicsit kevesebb a sötétzaj, de cserében szőrösebb a kép, és a színek is elmásznak. -
Xaels
félisten
Ezek sajnos nem a Gsmarena saját fotói. A forrás anyag február első feléből származik, nincs EXIF info és a felbontást tekintve csak 3mpx-esek a képek.
Aki PV verő csodát vár az csalódni fog. Amit tudnak kihoznak a hardverből, de azért itt sokkal kisebb a szenzor. Elég csak rá nézni, látható, hogy azért nem áldozták fel a designt.
-
polyszi
csendes tag
Nyilván jobb lesz a képe egy 8mp-s kamerának föl nagyítva mint egy 4mp-s nem mivel több pixelből áll a kép... itt szerintem ez a videózás tekintetében lehet jelentős előre lépés sötét fényviszonyok mellett
Mert azért valljuk be az esti videó az nem kicsit folyamatos és szép.
A képek minőségével én sem vagyok megelégedve, de a videó az állat.
-
Egyértelmű, hogy normális fényviszonyok esetén kaksi ez a kamera, de sötétben tehet szert némi előnyre a többi mobil-kamerához képest zaj tekintetében. Ugye nem csak nagyobbak a pixelek, hanem van mechanikus stabilizálás is. Kb. Nokia L920 szint hozható zajban, de másban szerintem nem.
-
kaller1
veterán
a HTC a középkategóriás eszközöket kedvelő felhasználókra is gondol
Kedves HTC, a Desire X videós képességeinek szándékos butítása közben hol maradt a fenti gondolat?!
-
Xaels
félisten
[link] kamerához egy kisebb teszt elvileg sok képpel.
-
HuMarc
veterán
Blinkifeed, Blinkifeed,
Egy neked, egy nekem,
Blinkifeed, Blinkifeed,
ez a legjobb kamera... -
Sonyfan
tag
Kíváncsi leszek, hogy az a bizonyos "középkategóriás dolog" milyen árban lesz. EL tudom képzelni, hogy CSAK hardveresen lesz középkategória...
-
btudos
nagyúr
válasz
Cingáriusz #20 üzenetére
A One hardveres extráihoz kapcsolódó funkciók nem lesznek elérhetőek, jelen esetben inkább ez a reális elképzelés a limitáció mibenlétére.
-
A képen látható telefon már létezik, vagy csak koncepció?
Igen, elolvastam a cikket
-
"hardveres képességek miatt némi limitációra azért számítani kell."
Ilyet leírni a HTC OneX+ erejét teklintve eléggé vicces
-
-
"a HTC One X+, One X, One S és Butterfly tulajdonosok is belekóstolhatnak majd a Sense 5 felületbe, ám a hardveres képességek miatt némi limitációra azért számítani kell."
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mik ezek a hardveres problémák.
-
pit stop
addikt
Gondolhatok én ki akármit, sajnos nem azt követik nagyrészt
Csak jelezni akartam, hogy a kevesebb néha több.
Mondjuk itt kb. 2 megapixelesnek kéne lennie, ami már kimondva is elég gyatra akármilyen hyperszuper érzékelő stb. No majd meglátjuk, mwc-re voltak várva közép-csodák, és többség nem hozta el ami várható volt, kíváncsi vagyok mikor harangozzák. -
pit stop
addikt
HTC M4-es várós kis készülék lesz
-
youngboy
senior tag
A remény hal meg utoljára.
(#3) pollai
+1 -
Sajnos én magam még nem találkoztam ezzel a kamerával és még tesztet sem láttam róla eddig így nehezen tudom elképzelni milyen is lehet. De ha nem valami jó akkor rakhatja bármilyen kategóriába szerintem.
-
|AP|
veterán
"...a HTC a középkategóriás eszközöket kedvelő felhasználókra is gondol..."
Meglátjuk és reméljük. Jelenleg óriási a rés az óriáskijelzős erőművek és a gyenge hardverrel, kis felbontású kijelzővel, vagy valamivel csakazértis elrontott, lebutított telefonok között. És ezt a rést még egy gyártó sem tömte be rendesen. Szóval reméljük.
-
Wa2x_
veterán
Nah persze oké, de mennyiért? Meg mikor? Költői..
-
tipuka
addikt
Remélem az a kamera tényleg ütni fog benne, mert akkor itt nagyon baba dolgok lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Medence topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest