- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
papatyitibor
csendes tag
válasz
Crafter32 #134 üzenetére
A Leap tesztnél én inkább a készülék melletti szimpátiát fedeztem fel. Az iPhone 6 ugye egyedül a méretével hozott újdonságot, mégsem merte egy tesztelő sem lehúzni hiányosságai miatt. Inkább csak úgy fogalmaztak kb, hogy ismerjük a hiányosságait a többi rendszerhez képest...
Ezzel egy új vásárló csak akkor szembesül, ha megvásárolja azt. Anno amikor iPhone 4-em volt, sok ügyfelem kérdezte, hogy milyen. Mondtam, hogy ilyen szar telefonom még nem volt, de minden más funkcióját szeretem. Megnyugodtak, hogy nem csak ők a hülyék. (Utána jelent meg az IOS 5, ami részben javított az orbitális hibákon) Azóta a legtöbb felhasználó beletörődött az IOS hülyeségeibe, és elfogadták, hogy "az az Apple által elvárt normális működés"
Nagy lódítás volt az is, hogy "az iPhone 6-ot nagyon jó megfogni, kézben tartani, használni," hisz aki fogta, az tudja, hogy kényelmetlen, és csúszós. Nem is értem, hogy ennyi készülék kézbevétele után, ez miért is nem tűnt föl a tesztelőnek. Az iPhone 5-nek valóban tényleg jó volt a fogása, súlya.
Ezzel csak arra próbáltam utalni, hogy a marketingnek óriási szerepe, és ereje van, amivel a tesztelők sem mernek néha szembe menni. A Blackberrynek ez a legnagyobb baja. Túlárazott? Az iPhone-hoz képest nem, de ő nem engedheti meg magának. Nézzük csak. Az iPhone 4S még mindig kapható, és ráadásul drágább is, mint a Leap, aminek az ára pár hónapon belül értelmezhetővé válik. És? Senki sem siránkozik. Megveszik a sokkal gyengébb telefont (minden tekintetben) drágábban. Akkor most drága a Leap, vagy sem? Az androidos gépekhez mérten persze igen. Ja, hogy az egy más erőforrást igénylő rendszer? Ez az, amit nem vesznek figyelembe. Ismétlem, tényleg elbírna egy jobb hardvert a Leap, mert ez manapság már tényleg gáz. -
papatyitibor
csendes tag
válasz
turbulencia8 #130 üzenetére
Ez így igaz. A Leap sem lenne rossz, még ezzel a vacak hardverrel sem, mivel a használati értékét nem nagyon befolyásolja, de tényleg egy modernebb hardvert kellett volna bele tenni. Így csupán annyi értelme van, hogy a Z10 tulajok, akik nagyobb kijelzőre, és jobb akku üzemidőre vágynak cseréljenek. Ezzel az árral más platformoktól átpártolni nem nagyon fognak a felhasználók. Olvasva a hozzászólásokat, igazat kell, hogy agyjak nekik. Chen nem értem mit művel. Ugyan azokat a hibákat követi el, mint elődei, akik miatt ide jutott a BB. A Passport volt ez egyedüli értelmes telefon. A Classic tudom, hogy jó, de kb. az is 60eFt-ért lenne igazán vonzó. El kellene már dönteniük, hogy kiszállnak-e a telefon bizniszből (Én nagyon sajnálnám), vagy küzdenek. Ehhez pedig eladható vonzó termékek kellenének. Lehetett volna ez a Leap, de hát a nyitó ára gáz, márpedig ezt veszik figyelembe a tesztelők, és nem azt az árat, amibe fél év múlva kerül. Gondoljunk csak bele, hogy a Z10 milyen sikeres is lehetett volna....
Épp ezért is szemezek a Passport-tal. Az lenne az egyedüli előrelépés. -
papatyitibor
csendes tag
Igen. A classic már hasonlít azokhoz a régi Blackberry telefonokhoz, melyek már messziről eleganciát sugalltak. (Ez pedig a legtöbb embert vonzza) A Classic annyira mondjuk nem izgat, mivel a Z10 után kicsinyellném valószínűleg a kijelzőjét, de ki tudja? Lehet, hogyha a kezembe fogom, akkor megváltozik a véleményem. Sógorom 9900-asát is ha megtapogatom elégedett vagyok, de már arra nem lépnék "vissza". Talán a Classic engem is elcsábítana, de ezt tényleg a Passportra tartogatom.
-
papatyitibor
csendes tag
Igen, a Classic előnye a felépítésénél véget is ér. Az LG G2 után a Z10 teljesítményben, sebességben, kijelzőben, kamerában is a felét hozta. Kevesebbe, mint a felébe is került, így nem is agyaltam rajta. A Blackberrynek most is így kellene beárazni a termékeit. Hiába a jó operációs rendszer, ha az az ár/érték arányát tekintve nem veszi fel a harcot a konkurenciával. Az idő múlásával persze értékesebb lesz, amikor is az android belassul, de az a vásárlás pillanatában még nem szempont, és a Blackberrynek igen is harcolnia kellene a vásárlóiért, hogy piacot szerezzen. Nem teheti meg, hogy túlárazza a telefonjait. Nincs abban a helyzetben. Jelenleg, a Leap csak azért lehet alternatíva, mert nagyobb a kijelzője.
Ha váltok, akkor a Passport-ra tenném le a voksom. Az baromira tetszik, de a méretét még szokom. Talán ősszel, vagy télen cserélek. -
papatyitibor
csendes tag
Sziasztok!
Elöljáróban annyit, hogy jelenleg Z10-es felhasználó vagyok. Előtte 4db iphone-om volt. Használtam windows-os telefont (szerény Lumia 535-öst, amit édesanyámnak vettem, csak pár napig kipróbáltam) és androidot is. (LG G2). Azt kell, hogy mondjam, hogy a Blackberry operációs rendszere (Nem a hardvere) sok szempontból magasan a többiek felett áll. A Windows még tetszene, de még nem teljesen kiforrott. Valószínű, ha váltanék, akkor egy Lumia 935-öst vennék. Az Android addig jó, még be nem lassul, de ez szinte elkerülhetetlen, kivéve, ha stock androidot futtat. A legtöbb felhasználó ettől szenved, amit nem old meg a sok magos proci sem sajnos. Erőből nem lehet megoldani az optimalizációs problémákat. Érdekes, hogy a többi operációs rendszernek fele ekkora hardverre sincs szüksége. Itt jön az első válasz. Több barátommal gondolkoztunk azon, hogy a Blackberry miért használ ilyen elavult hardvert. Az egyik nem magyarázat az, hogy a Z10 indulásakor csúnyán túlbecsülték az igényt, és tele van a raktár még ilyen processzorokkal. (ugye a Z10,Q10,Z30.Z3,Leap is ezt használja) A másik, hogy a passporton kívül, amire nagyon koncentráltak, nem képesen ők sem optimalizálni. Lássuk csak a Z10 STL-100-1 variánsát, amiben a TI processzora rendre beadta a kulcsot. (Nálam is). Talán mindkettő igaz. Ettől eltekintve magának a rendszernek tényleg nem kell több ennél. Más kérdés az alkalmazások erővel történő kezelése. A közép kategóriában szerintem elég még ma is, de a Leap kezdő ára tényleg vicc. 50-60eFt környékén reálisabb lesz, ahogy a Z10-es is úgy vált "sikertermékké". A nyitó árán az is viccnek számított. A Passportot is meg lehet venni manapság már emberi áron, amit innovációban azóta sem űbereltek.
Kérdés volt az előnye.
A Blackberry előnye maga a rendszer. Az Androidnál fényévekkel stabilabb. Az IOS-nél nem, de a kezelése könnyebb, kézre állóbb. Egy BB10 telefon kezelése után mindenki simogatja az iphone-t.
Ami jó, az pedig egy idő után hiányzik.
A rendszer előnye persze a HUB-ban keresendő, ami nagyon szépen testre szabható, így az összes e-mail, Facebook, SMS, Viber, és egyéb fiók egyszerre elérhető.
Kitűnő a gépelési élmény, ,mivel a felhasználó szövegkörnyezetét elsajátítva folyamatosan tanul, így a hasonló mondatok megírása csupán pár másodperc. (A rendszer folyamatosan tanul) A swipe-polás elsőosztályú.
A harmadik ütőkártyája a multitaszking. Itt valóságos párhuzamos program futtatásról beszélünk, így pl egy Youtube videó alatt bátran átléphetünk egy egyszerű mozdulattal egy másik programba, a videót tovább játssza a háttérben. (hang megy a másik alkalmazás alatt) Magyarul, ha elindít az ember egy programot rajta, az a háttérben is dolgozik úgy, hogy a rendszer nem lassul be. Ezt imádom én is. Természetesen ki kell próbálni. A párom is iphone-t váltott Z10-re, és egyetlen dolgot nem tudott az iphone mellett felhozni, hogy azon mit szeretett jobban. A Z10-et imádja, egyedül az akkumlátor üzemidejével nincs kibékülve. Érdemes tehát kipróbálni, de nem egy vadonatúj modellt. ami jócskán túl van árazva.
A kérdés jogos, de a többi rendszernek is fel lehetne tenni. Miért is vennénk Apple, Android, vagy WP telefont? Mert mindenkinek az van?
A Balckberry lassan különlegesebb, mint az Apple. Legalább is ritkább, és mivel nem ismerik, így nem is tudják belőni az árát. (Némely embernek ez kell a státusz szimbólum behatárolásához)
Elnézéseteket kérem, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de ebben sok kérdésre próbáltam válaszokat adni, de ezek az én, és barátaim saját véleménye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest