- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android szakmai topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
prolad
addikt
Nem próbáltam még, gondolkodtam rajta, de a 3-5 nap amit ígértek még kevés. A fix megjelenés nem lenne gond, a láthatósággal viszont ne legyen gond.
Nekem most Enduro van, 51mm, vastag, de a méretéhez alacsony tömeg (ami még mindig jóval az átlag okosóra felett van) és a kiváló szíj miatt tökéletesen illeszkedik, akár edzésnél, túrázásnál, akár alvásnál fel se tűnik. Nyilván mindenkinek nem jó ez a méret, de kisebb kezűeknek a 46mm is határeset, nekik ott van a 40-42mm-es kategória, nyilván abba akkora akksit se lehet pakolni.
Nyilván valamit valamiért, a színes és gyors felületek nem fognak 1-másfél hónapos üzemidőt hozni, mint az Enduro.
Abban egyetértek, hogy gombokkal sokkal kényelmesebb kezelni az órát és a kijelző se lesz tele ujjlenyomattal, ami egy órán kimondottan zavaró. Cserébe bizonyos funkciókat egyszerűen nem lehet implementálni. -
gliskard
senior tag
BTW - Tichwatch következő modelje W5+ Gen1-et használ... (source)
-
gliskard
senior tag
Tichwatch dual screen-jén még dolgozni kellene - a traszfelktív kijelző megjelenítése fix, nem cserélhető (sima quartz óra). Ráadásul nem olyan jól látható kint mint az amazfit stratos vagy a garmin (szubjektív vélemény).
Mainstream vásárlók jelenelg az élénk színű, lehetőleg nem pixeles megoldásokat keresik, erre van igény. Plusz az óra legyen lapos és viszonylag kicsi ami alvás közben nem zavaró. Ez pont szembe megy azzal amit a méretről írtál...
Aki mást keres mint az apple watch vagy a mainstream és még transzflektív kijelzőt is szeretne annak nincs sok opciója 😕
Én garmint használok (elötte stratos 3 volt) és a touch screen helyett a gombokat preferálom, viszonylag nagy a csuklóm amin elférnek a nagyobb órák de alváshoz már nekem sem kényelmesek. -
prolad
addikt
Nekem bejönne pl a Ticwatch kétkijelzős megoldása. De felőlem lehetne fixen transzflexív vagy E-Ink, bár ott elveszne a sok szép animáció meg a színes felület.
Illetve még gyárthatnának nagyobb óraházat a mostani 46mm helyett, pl a Garminok között is van 51 mm-es és tök jól használható. Abba férne még extra akksi. -
moleculez
veterán
Nagyon sokrétű, és összetett ez... ember legyen a talpán aki átlátja
A wear platform segíthetne jobban
megfigyelnimegérteni a felhasználókat, és pontosabb, szofisztikáltabb adatot szolgáltatni, de kérdés hogy néhány új metria mennyire "forintosítható". Nyilván az Android is így indult, aztán látjuk mi lett belőle, csak akkor indult az egész, más volt a szitu. Ma már nehéz új merhetőséget találni.[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
gliskard
senior tag
Android mobile platform a google számára komoly bevételi forrás, itt nem csak az adatokra gondolj (azok a targetálás miatt fontosak), hanem arra, hogy itt is rengeted hirdetés jelenik meg – arányaiban a mobilra már annyit költenek mint a desktop-ra. USA-ban a mobil hirdetési piac rendesen ráver a többire. Továbbá Google-nek ott van a youtube is ahol a tartalom fogyasztásban szintén jelentős a mobil platform. De a Google Maps is generál hirdetési bevételt – usa-ban a GMB elég elterjed és sokan használják.
Play store is szemmel is látható bevételt produkál (47.9 milliárd usd 2021-ben, amiből átlagosan 20-30% marad a Google-nél) – nem véletlen, hogy mind a Google, mind az Apple küzdött-küzd a 3rd party fizetési megoldások store-on kívül tartása ellen.
Próbálj úgy tekinteni az Android mobil platformra mint egy komplex ökoszisztémára.
Android Ware azért lóg ki ebből, mert közvetlenül nem generál bevételt és valószínűleg a targetálást sem tudja lényegesen szofisztikálni.
Az egész HW gyártás pedig inkább kísérletezés és játszótér mintsem profitábilis tevékenység – az elején (nexus széria) eleve a kiemelt partnerek 'megsegítésére' fókuszált, most a saját hw vonal esetében pedig láthatóan nem törekszenek a partnerek piaci penetrációját még kicsit sem veszélyeztetni. Ezért is limitált az elérhetőség mind lokáció mind pedig mennyiség szempontjából. -
moleculez
veterán
Igen, mind ad platform jelentős az android de leginkább a begyűjtött adatok miatt, ez (is) teszi a személyre szabott reklámokkal értékessé a céget, azok többet érnek mint a tényleges árbevétel a Play Storeból. A hardverről (pl Pixel) meg ne is beszéljünk.
[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
Android phone/tablet szegmensnek van közvetett haszna a google ads esetén és közvetlen a store esetén. Google-nek ha nem is top prioritás, de fontos az Android-nak ez a része. Sajnos a wear esetében nincs semmel látható közvetlen vagy közvetett haszna. Ezért is
sz@rik belehanyagolja a google.Qualcomm-mal lehetne direkt kooperációt indítani hw+os szinten, csak ez kiverné a biztosítékot a többieknél...
-
juuzer
addikt
Remélem végre nem egy átbrandelt 400-as szériás SoC-val állnak elő.
Vamos a la playa.
-
moleculez
veterán
Szerintem (nem vagyok szagértő), a Guglinak az egész Android üzletág csak egy szükséges rossz. Mint reklámplatforn megkerülhetetlenek, monopol helyzetben vannak, igazabáol az a fejőstehén. És amíg az anyacég, az Alphabet plusszosan zár, teljesen mindegy hogy az userek miért morognak vagy nem.
Ez szigorúan laikus meglátásom, csak idebüfögtem.
-
gmisi93
csendes tag
Azért nem olyan rossz, hogy van fejlődés hardver terén, viszont ez az egész Google-féle Wear OS + Sanpdragon Wear nagyon izzadtságszagú. A Google látványosan leszarja, ha nincs a Samsung koprodukció, akkor még mindig Wear 2.x-nél tartanának. Szerintem emiatt a hardverfejlesztés sem olyan prioritásos a Qualcomm számára.
OFF: A Microsoft öntette bele a pénzt, hidd el, csak éppen szarul csinálta. Sok megkötés volt, fejlesztési szempontból is eléggé korlátozott, kényelmetlen volt. Ott is koncepcionális próblémák voltak. Azért az nem megengedhető, hogy a 7.x -> 8.x és 8.x-> 10 átállás miatt a hardverek nagy része kuka. Ez nem az a support, amire a felhasználó vágyik. A felhasználói felület testreszabhatóságáról és az appok vagy app funkcionalitások hiányáról ne is beszéljünk. Na meg feature-ök inkább kikerültek az OS-ből, mint be.
Mondjuk ennek ellenére én nagyon szerettem a Lumiámat, mert stabil volt legalább.Van ez a szar élet, bár szebb is lehetne, ha nem volna kényszer, hogy minden szar este eljátsszam milyen szar nekem ez az élet, hogy örülj, ha hozzáméred majd a tiédet.
-
GeryFlash
veterán
Nagyon jol osszefoglaltad, teljesen egyetertek.
OFF:
,, (ráadásul a google nem is igazán érdekelt üzletileg a wear-ben, mert minimális bevétele van ebből és nincs közvetlen hatása egyik működési területére sem)."Pont emiatt a hozzallas miatt tart ott a Google, ahol tart. Ha van tohonya nagy ceg aki megerdemlne hogy kozep-hosszutavon bukjon, az a Google. Katasztrofa az a koncepcio nelkuli adhoc osszevisszasag ami athatja a ceget, logikatlanul kukaznak dolgokat esetleg visszahozzak (pl Google Wallet).
Eloadtak, hogy ok most mar milyen komolyan veszik a smartphone agat is, mindez egy atcimkezett Exynoss lapkaban merult ki, mikozben bugok tomkelege van.
Nem kinalnak teljes okoszisztemat.Az a szerencsejuk hogy a Microsoft is hasonlo kompetens es hagyta elhalni az okostelefon piacat, pedig csak egy kis lovet kellett volna beletolnia a top 50 downloaded applikacioba hogy finanszirozzak a portolasi koltseget es most lenne egy ketszamjegyu %-kal biro okostelefon market shaerejuk. Ekozben az Apple nagyon tudatosan epiti a teljes okoszisztemat, es tereli be az embereket.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
prolad
addikt
Ezzel már lesznek Wear OS órák legalább egy hetes üzemidővel?
-
gliskard
senior tag
Az én nézőpontomból a Snapdragon W5 Gen 1 és W5+ Gen 1 látszólag csak egy kötelező marketing hajtotta lépés egy hw gyártótól.
Lehet szidni (okkal) az Apple-t sok minden miatt, de közép-hosszú távon a vertikális vállalati model és ezzel együtt egy kézben tartott HW-OS-SW valószínűleg jobb eredményt fog hozni mint amit a sok horizontális szereplős android platform (ráadásul a google nem is igazán érdekelt üzletileg a wear-ben, mert minimális bevétele van ebből és nincs közvetlen hatása egyik működési területére sem – max a google analytics-hez szolgáltat extra adatokat)
A másik kérdés a felhasználói attitűd, kutatások alapján az átlag felhasználó az okosóra megvásárlása után 6 hónappal már csak az alap – nem kifejezetten smart watch – funkciókat használja (ébresztés, notifikáció, mozgás és alvás követés) illetve a kihangosítót és hívás fogadást (pl. apple watch). Az alkalmazás letöltés és használat csak kis részre jellemző fél év után.
Az elvárt funkcionalitásban pedig a hosszabb üzemidő a leginkább preferált.Ennek függvényében a Qualcomm fejlesztése előre menekülésnek tűnik (mint független HW gyártó részéről ez érthető).
Persze a haladás miatt szükséges az innováció, de jelenleg az látszik, hogy SW és funkcionalitás oldalról stagnál az okosóra piac. Apple a tablet-ekhez hasonlóan az okosóra piacból is kikanyarított egy szép nagy szeletet, Garmin szépen megél a sport szegmensből a többiek pedig osztoznak a maradékon és próbálják a 'fitness karpánt/óra' vásárlókat átcsábítani (akik általában csalódottak a magasabb ár és ezzel együtt lényegesen gyengébb üzemidő miatt).
Innen nézve a Snapdragon W5 Gen 1 és W5+ Gen 1 látszólag csak egy kötelező marketing hajtotta lépés egy hw gyártótól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A 4 nanométeres node-on gyártott lapkák a Wear 4100+ platformot váltják.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest