Bemutatkozott a Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 és W5+ Gen 1

A 4 nanométeres node-on gyártott lapkák a Wear 4100+ platformot váltják.

A Qualcomm az ultramobil platformokra is alkalmazta az új nevezéktant, így a Snapdragon Wear 4100 és 4100+ utódja tegnap Snapdragon W5 Gen 1 és W5+ Gen 1 néven mutatkozott be. Mindkét szett 4 nanométeres node-on készül, a különbséget itt is a segédprocesszor jelenti, ami a + verziónál segít be a kevésbé energiaigényes, de folyamatos elfoglaltságot jelentő feladatok ellátásába.

Hirdetés

[+]

A W5 Gen 1 verzió kimondottan olyan készülékek esetében lesz opció, ahol nem szempont a kiemelkedő energiahatékonyság, mivel az eszközök kevésbé komplexek vagy csak egy-egy speciális feladatot látnak el (például gyerekeknek vagy időseknek szánt, egyszerű aktivitáskövetők). Az új, 22 nanométeres AON (Always On) segédprocesszor több feladatot tud kezelni a háttérben, az energiaigénye viszont csökkent. Kezeli a beszédfelismerést, az audiolejátszást, az értesítéseket, a szenzorokat és értelemszerűen a mindig aktív kijelzőt.


[+]

Szintén a segédprocesszor felel az 5.3 Bluetooth LE (Low Energy), a Wi-Fi és a GNSS üzemeltetéséért, illetve kezeli az új energiaprofilokat, mint a Deep Sleep és a Hibernáció, illetve opció az alacsony energiaigényű LTE kapcsolat a frissített modemnek köszönhetően.

A Snapdragon W5+ Gen 1 négy Cortex-A53-as maggal és egy energiahatékony Cortex M55-ös maggal dolgozik, amit nem csak az AON segédprocesszor, de egy új, gépi tanulásért felelős egység is kiegészít U55-ös jelzettel, a támogatott memóriaszabvány pedig már az LPDDR4 2133 MHz-re skálázva.


[+]

A Qualcomm számításai szerint a két új lapkakészlet az előző generációhoz képest kétszeres teljesítményt garantál fele akkora energiaigény mellett, ami jellemző felhasználás mellett 50%-kal hosszabb üzemidőt jelent és 30%-kal kevesebb helyet foglal el a szerkezetben. A Qualcomm a bemutató során már jelezte, hogy az Oppo és a Mobvoi mutat be elsőként a Google Wear OS-re optimalizált lapkákkal szerelt okosórát, az Oppo pedig ma megerősítette, hogy az Oppo Watch 3 érkezik elsőként a Snapdragon W5 Gen 1 platformon augusztusban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés