Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
válasz
blackmajesty #96 üzenetére
Akkor révbe értünk a Z10-el.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
Cyberpunk #80 üzenetére
Nem akarok beszállni a méret vitába, úh csak halkan jegyzem meg a véleményemet. Szigorúan magamra értem.
Én pl nem szeretem a bő farmert, elég vastagok a combjaim, és hülyén állna ha még bő is lenne a nadrág, amik szűkebb fazonúak, azoknak a zsebeibe nem tudnék betenni egy Note-ot, de még egy S3-at sem. Sőt, van olyan nadrágom, amibe még az LG Optimus 7 is neccesen fér bele.
A másik, hogy fogdostam szinte mindegyik méretből telefont. Van egy mérethatár, amit még kényelmesen tudok tartani, de nem csak a telefon szélessége játszik, hanem a vastagsága is fontos. Pl egy S3-at kényelmesebben fogtam, mint a Lumia 920-at, mert ez útóbbi vastagabb, lényegesen. De ahogy néztem, nekem max 67 mm széles, és ehhez max 10 mm vastag telefon fogása, kezelése kényelmes.
Az androidos mezőnyben pedig tényleg probléma nekem, hogy nincs semmi, ami 4" körül megfelelne, mert mindegyikben elszúrnak vmit. Vegyük az S3 minit, az tetszik, de az, h nincs benne fényérzékelő, az nekem gáz. Emellett azért lehetne egy kicsit erősebb a SoC benne. De azért szerencsém is van, én nem akarok androidot venni.
Ja, az viszont nem biztos, hogy mindenkinél megoldás, hogy ha nem felel meg egyik droid sem, akkor váltson platformot, hiszen lehet, hogy oka van annak, hogy pont a droidos mezőnyben keresgél az illető. Én wp-t és droidot is használok, de a droid csak a zenelejátszóm, mert nekem másra nem felel meg, legalábbis az, amim van. Iphone-nal csak az ára az egyetlen problémám (és szigorúan csak az 5 jöhetne szóba, 32 gb-vel). A wp8-as mezőnyben sem találok megfelelő telefont, vagy nagy (L920), vagy kicsi/bővíthetetlen a memória (HTC 8X /igen, nekem kevés a 16 gb, ha nem bővíthető/), vagy nem tetszik a kijelző felbontása, és típusa (L820 (nem tetszik az amoled, és 4,3"-hez már legyen 720p a minimum), a 8S nekem használhatatlan lenne a 4 gb belső tárhely miatt, a L620 pedig kicsi kijelző (4" alatt nem akarok). De még mindig a L620 a legesélyesebb, főleg az ára miatt.
És itt kapcsolódok a BB-hez. Nekem a mérete tökéletes a Z10-nek. szélesség, vastagság megfelelő. Kijelző lehetne nagyobb, kényelmesen elférne, hiszen oldalt és az alján-tetején is van bőven hely. De ez is megfelelő. A hw szintén jó, és a sw is nagyon tetszik.De ez is drága lesz, talán az I5 alatt marad, és akkor nem érdekel, összekaparom a pénzt, és ezt veszem.
És teljes mértékben egyetértek #83 BiP-al.
-
válasz
Cannabis7 #91 üzenetére
Ez nem csak a kéz méertétől függ.
Nekem elég nagy a tenyerem, de rövidek az ujjaim, ráadásul elég merev a hüvelykujjam, (nem hajlik hátra) és így egy 4 colos telefont sem érek át rendesen.
Jelenleg egy 3 colos X8-am van. Az ideális méret számomra a 3,5 col lenne 3:2 képaránnyal és 3,3 körül 16:9 esetén.
Mindezt úgy, hogy barátnőm sokkal kisebb kezével kényelmesen tudja használni a 4,3 colos telefonját. -
Probber
őstag
Nincs ezzel baj, szerintem jó hozzáállás, a felbontás meg totálisan megfelel egy ekkora kijelzőhöz.
-
Cannabis7
senior tag
nem értem miért 4"-nál kezdődik nálatok a nagy telő, én 4,8"-ra mondanám már talán, hogy NEKEM nagy lenne, de vszínűleg van akinek az is kényelmes.
Most egy 4,3"-s telóm van, és tudni kell hogy aránytalanul kicsi a kezem, a volt barátnőimnek eddig vagy kb ekkora vagy nagyobb volt, de teljesen jól tudom használni a telót.
akkor nem értem h egy átlagos, vagy esetleg átlagnál nagyobb kezű embernek miért ne lehetne kényelmes pl a 4,8". -
Azie
őstag
l800-at vettem novemberben, olvastam rajta e-bookot, böngészőztem is, office fájlokat használtam. És rájöttem, hogy hiába kényelmes a fogása, funkcionálisan egyszerűen kicsi az a kijelző. Úton van a 920 és reménykedek benne, hogy ez már ideálisabb lesz. Valóban én sem azért veszek nagyobbat, mert arra van igényem. Ja, de!
Vedd már észre, hogy nem mindenki arra használja és úgy a telefonját, mint TE!
-
sasa134
addikt
válasz
Cyberpunk #82 üzenetére
Ha BB Z10 és Q10 beváltja a hozzá fűzött reményeket (= stabilizálja a cég helyzetét vhol 5 és 10% között az okostelefonok piacán) akkor 99%, hogy lesz egy NAGY BB10-es készülék, valamikor ősszel.
Fejlesztéshez közeli forrásból tudom. Szeptember...Nyilván a RIM, bocs, BB erről még nem beszélhet, nem lehet ellőni a puskaport és nem illik előre inni arra a bizonyos medvebőrre. A BB tudja, hogy Ázsiára nem elég a 4,2, ott tényleg hólapáttal telefonálnak az emberek (valamit kompenzálhatnak...? hmm..).
Most túl nagy rizikó lett volna kijönni vele, a hagyományos BB kedvelő (?) piacokon, tehát USA, Kanada, Dél-Afrika nincs akkora igény a 4,2-nél nagyobb kijelzőre.
-
Cyberpunk
félisten
Igen Android esetében ez egy létező probléma. Nem én tehetek róla, hogy nincs kisebb, ilyenkor mondom azt, hogy ha nincs az igényeimnek megfelelő, akkor platformot kell váltani. Nem pedig megvenni azt ami nekem nem jó. Ha valakinek nagyok ezek a mobilok, és nincs az igényeinek megfelelő. Hozzá teszem sokáig nekem sem volt, volt amikkor a 4,3" volt a legnagyobb. Kis használat után kicsi volt már.
-
BiP
nagyúr
Annyira szépen elbeszéltek egymás mellett
El kell fogadni, hogy van, aki szereti a nagy méretű kijelzőt, és azért vesz nagyot, de azt is el kell fogadni, hogy igenis vannak, akik "kényszerből", mert nincs kisebb (csúcs). _MINDKÉT_ féle ember létezik, nem zárja ki egymást."Ha van kicsi Q10, és van egy közepes Z10, akkor miért ne lehetne egy nagyobb? kinek ártana ez? Nekünk jól jönne az kétségtelen. "
Látod, Te is olyat szeretnél, ami jelenleg nincs. Legialappal mi is ugyanezt szeretnénk, csak a másik irányból. Oké, hogy van 4.8-as Galaxy S3, de miért ne lehetne kisebb? Kinek ártana ez? Nekünk jól jönne az kétségtelen.Szóval ebből is látszik, hogy bőven megfér(ne) a két vélemény egymás mellett, felesleges egymás torkának ugrani azért, mert a másik embernek mások az igényei.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
callmeakos #81 üzenetére
A helyzet az, hogy ha lenne egy 5" körüli BB akkor egyértelmű lenne mit vegyek. Így is elgondolkodtat, és valószinűleg meg is veszem, de az igényeimnek jobban megtenné egy nagyobb készülék. Ha van kicsi Q10, és van egy közepes Z10, akkor miért ne lehetne egy nagyobb? kinek ártana ez? Nekünk jól jönne az kétségtelen. Oké felbontást nem ártana növelni akkor, de két helyett, háromra kéne fejleszteni nagy cucc. Viszont szélesebb réteget kielégíthetnek, majd belátják ők is, a következő termékfrissítéskor szerintem lehet számolni egy tepsivel is. Most csak két készülékkel indulnak.
-
callmeakos
veterán
Cyberrel akkor ketten vagyunk. És amúgy honnan tudod hogy az embereknek nincs erre igénye? Azt gondolod hogy az emberek a szerint választanak telefont, milyen HWe van? A vásárlók talán 10%a ha olvas Mobilarénát, vagy más hasonló telekommunikációs oldalt. A többi csak azt nézi mekkora a kijelző, milyen kamerája van, esetleg hogy Androidos e.....
-
Cyberpunk
félisten
Kérlek szépen nekem erre van igényem, szerintem én jobban tudom mi kell nekem, vagy miért veszek ilyet.
Engem hidegen hagy, hogy 2, vagy 4 mag. És nem divatból, ha nem mert amire én használom kényelmesebb, és igen elfér a zsebben, nyilván sportolni nem viszem magammal. Tehát meg mindig ott tartunk, hogy nem tudjatok felfogni nekünk mire jó ez, szomorú ez. -
Dany007
veterán
Ezek szerint a gyártóknak így jobban megéri. Nem hülyék ők sem. Biztos okkal csinálják így. 4 col főlé én se akarok menni sokkal. Nagyon max 4,5 ha vékony a keret. De nekem már az 5 col is rettentően sok.
Engem is bosszant, hogy nem lehet csúcstelefont kapni 4,8 alatt. Szinte.
De én jelenleg elvagyok az Xperia P-mel. Remélem 3-4 évig elmegy. Aztán addig úgyis fenekestül felfordul a piac még párszor, meglátjuk mi lesz.Amúgy szvsz azért sem érdemes már csúcshardvert rakni kis kijelzős telefonokba, mert nincs ami kihasználja benne. Így is egy jelenleg 4,8-5-ös telefonnál a kijelző, a játékok amik igazán nagy erőforrást igényelnek.
Nálam az Xperia P-n 2 maggal meg 1GB rammal sem akad a rendszer sehol sem. Pedig mozgó háttér van kint plusz 1-2 widget. És mostmár több, mint 5 hónapja használom a telefont, tehát nyugodtan elmondhatom, hogy semmilyen körülmények között sem akadt (gyári rommal, egy ujjal se nyúltam hozzá).
Ergo én az erősebb hardvert nem tudnám kihasználni úgy istenigazából. Mert nem játszom a telefonon.
Szóval ami az erőforrásokat illeti, szerintem ma már egy középkategóriás android is megfelelő minden célre. Csúcskategóriás társak csupán 1-2 extrával tudják felülmúlni (pl a Note-ban az a párhuzamos munka lehetősége, osztott képernyő ilyesmi) plusz ugye a legújabb játékok gond nélküli futtatása. De személy szerint nekem ez mind olyan plusz amire egyrészt vagy nincs semmi szükségem (lásd játék) vagy pedig nem ér annyi pénzt plusz, mint amennyivel többe kerül egy csúcstelefon (lásd osztott nézet).Szóval szerintem a Jelly Bean-nel már elérték az androidos telefonok azt a szintet ahol már nem kell erősebb hardver az OS és az alapfunkciók (GPS, navigáció, PFD, doksik, böngésző, appok alap játékok stb) akadásmentes futtatásához. Tehát ha a jövőben lesz egy jó 4col körüli, de középkategóriás telefon, valószínű az tökéletesen megfelel majd az igényeimnek, nem kell a tepsi csúcstelefonokat megvennem. Remélem.
@Cyberpunk:
"és gáz, hogy 2GB RAM meg 4 mag kell ahhoz, hogy úgy igazából fel tudja venni a versenyt egy iOS-el szemben például."
De mit számít ez ha árban még így is jóval az iOS termékek alatt van!? Felőlem lehet akár 26 mag meg 128GB ram is a telefonban, ha tudja ugyanazt - vagy nagyon hasonló - sebességet nyújtani, mint az iOS ráadásul olcsóbb is!
szerk.: egyébként tudjuk nagyon jól, hogy az iPhone-okra is lehetne szépeket mondani akadás vagy lassúság területén. Ilyen szempontból csak az aktuális legújabb ami "tökéletes". Erre pont tegnap láttam egy csodálatos példát élőben. Mikor az i4S a legújabb frissítéssel nem tudott kilépni a mezei böngészőből csak kb 30 másodpercnyi home gomb nyomkodás után. És nem JB-s telefon, átlag júzer átlag dolgokra használta. Igaz már több, mint egy éves...
-
hitvanyalak
senior tag
Ezt nem tudod mire alapozni, mert maga az elgondolás is téves, én magam sem vagyok híve a 4'-nél nagyobb kijelzőknek, de a környezetemben sok ember aki azt sem tudja mi az a két mag, sok mag, ilyen-olyan kijelző, szeretne nagyobb telefont, mert tetszik neki, hogy nagy és lehet rajta böngészgetni, olvasni, meg a bejeweled is kényelmesebb...Ez kortól független ráadásul... Sokan nem a tudást nézik, még csak nem is a menőségi faktort /általában 40 fölött már nem e-pénisz csak a problémásoknál/ egyszerűen funkcionalitás szempontjából jobban megfelel nekik.
Százan leírják, hogy többféle ember van, te pedig mind a százra rá akarod erőltetni, hogy csak úgy lehet ahogy te szeretnéd... nem támadásnak szánom, ez a véleményem. -
legiaap
félisten
válasz
callmeakos #75 üzenetére
De te meg azt értsed meg, hogy nem azért vesznek az emberek tepsi telefonokat, mert arra van igényük, hanem azért, mert hasonló tulajdonsággal nincs kisebb telefon ezért ha csúcs telefont akarnak kénstelenek megvenni a tepsit.
-
callmeakos
veterán
1: Ne magadból indulj ki.
2: Ki a fene akar tepsikkel telefonálni Az a több millió ember aki Note I-et és II-őt vettek.
3: Megintcsak ne magadból indulj ki.Minden egyes alkalommal eljöttök ezzel a témával, és minden alkalommal el is taknyoltok, mert magatokból indultok ki. Rá kéne jönni hogy rajtatok kívül még van több milliárd ember, akik közül sokak nem úgy gondolkodtok mind ti. Akik pedig igen azok nem fognak tepsi telefont venni. Ahogy ti sem. Pont. Jó lenne ezt a témát leapasztani mert már tényleg unalmas azt olvasni minden ilyen hírbe hogy ti előjöttök hogy hogy lehet ezzel telefonálni, hogy teszed ezt zsebre stb....
Amúgy szimpatikus hozzáállás a BBtől, de ez csak rövid távon jó. Az Apple példája is mutatja, ha a piac megköveteli, befogják adni a derekukat.
-
zord01
senior tag
válasz
zombinyul #72 üzenetére
Na látod a WP is egy érdekes történet. Önmagában nem a rendszer ellen vagyok, úgy hiszem meg tudnám szokni, de vannak benne számomra nagyon idegesítő elemek, amik miatt tényleg képtelen vagyok, nem hogy élvezettel, de akár csak eltűrve használni. A nevetséges megkötéseitől meg hiányosságaitól meg nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek.
Azért szomorú ez a történet, mert magát az OS-t meg tudnám szeretni, ha kinőné már magát. Nem kéne túl sok ponton belenyúlni, hogy megfeleljen nekem. 20-30 apróság, amit sztem egy patch-el ki lehetne javítani, ha akarnák, ha foglalkoznának vele, vagy ha nem "üzletpolitika" lenne.
Akkor a WP-t is tudnám szeretni. De így igazából nagyon fel tud húzni, és bizonyos funkciók, amik hiányoznak belőle, nekem néha (nem a hét minden napján) létszükséglet.
Ezért nem.Ami miatt meg külön haragszom rá, hogy nem tesz jót a Nokiának, ami a 2. kedvenc márkám, így nem szeretem nézni, mit szenvednek WP miatt (is).
De ez a BB10 nagyon tetszik. 4,2 col... hát nekem már ez is nagy, de ha a kávát vékonyabbra tudnák venni alul meg felül a következő modellen... nagyon erősen el fogok gondolkodni rajta. A rendszer tudása (azok alapján amit eddig láttam) nagyon meggyőző. Főleg, hogy úgy hírlik, a BIS dolog is megoldódni látszik, plusz ha jól tudom Push Email lesz rá. Fincsi...
#73) Cyberpunk
+1
Jaja...
-
Cyberpunk
félisten
Androidnál ja ez van, bár van ott is kisebb, de jó. SXS, Meizu-k például. De WP-n már más a helyzet, iPhone esetében meg egyértelmű, most akkor itt a BB is. Azért lehet választani, de tudom droidnál sajnos nem az optimalizáció a fontos, mert mint tudjuk erőből oldják meg, és gáz, hogy 2GB RAM meg 4 mag kell ahhoz, hogy úgy igazából fel tudja venni a versenyt egy iOS-el szemben például. Jó tudjuk miért van ez dalvik, cserébe testre szabhatóbb a rendszer. Valamit valamiért.
-
zombinyul
addikt
Vegre valaki nem allt be a sorba hogy pingpongasztalokkal majomkodjon... Szamomra ez egy nagyon szimpatikus huzas. Tudom, sokan szeretik a nagy kijelzot, tudom sokaknak bejon, es tisztaba vagyok az eladasi statisztikakkal is, de meggyozodesem hogy az emberek nagytobbsegenek kenyelmesebb a 3,5-4,2 coll mint a nagyobb, csak nem annyira vagany elokapni egy kisebb kijelzos telefont...
Marpedig nagyzolni azok is akarnak, akiknek nincs mire. Tudjatok, a divat diktal. Plusz ritka a normalis kijelzos, de korrekten hasznalhato telefon. Szoval hajra BB, nagyon szimpik vagytok, sok sikert!
(zord01 kollegaval pedig maximalisan egyetertek, meg ha WP ellenes is.
)
-
zord01
senior tag
Természetes, hogy a legerősebb piacot kell kiszolgálni a legjobban, csak azt nem értem, hogy miért nem csinálnak a sok tepsi mellé EGY azaz egyetlen egy darab igényes, kompakt telefont.
Egy tesztelő mondta régebben "A phone should be compact, and ultra portable". Én a mai napig ezt vallom, és nem zavar, hogy mások nem. Az már annál inkább, hogy az elmúlt 2 évben vagy 100 telefon jött ki a nagy gyártóktól, és egy sem volt köztük, amit elfogadhatónak találtam volna.Régen azért ez nem volt jellemző. Betömködték a piaci réseket. Most tojnak rá. Pedig szerintem lenne rá igény. Mekkora hype övezte a Galaxy S3 Minit? És mekkora csalódás lett végül, hogy nem hogy az S3-mal nem ért fel, de gyakorlatilag egy S1-es volt, vagy egy Ace, drágábban. Plusz még csak Mini sem volt.
Kíváncsi lennék annak a telónak az eladásaira, de mivel nagyon agyon van hallgatva a téma, szerintem nem lett túl sikerese.
Szóval igény van, piaci rés van, de senki nem akarja felismerni, és betömni. Furcsa ez számomra...
-
dejaris
addikt
1:1 aranyu kijelzo. Ez nagyon kiraly. Kivancsi vagyok ra nagyon.
-
Dany007
veterán
Sajnos igaz, de nincs mit tenni. A gyártók mindig is a többségi igényeket fogják maradéktalanul kiszolgálni. Hiszen abból van pénz. Én remélem nem terjednek el ezek az 5-6 colos telefonok. Illetve, hogy nem veszik át a stafétát a mostani 4-4,8 colos telefonoktól. Mert az már tényleg katasztrófa lenne nekem is.
-
-
zord01
senior tag
Részben igazad van, egy dologban tévedsz. NIncs viszonyítási alap. Könnyen lehet, hogy azért a legkeresettebb modell az S3-as, mert hardver szinten ezt kisebb telefonban nem kapod meg. Tehát gyanítom a vásárlók egy része nem azért vesz S3-at, mert olyan nagy, hanem mert olyan erős, és vagy jó.
Akkor lenne igaz az elméleted, ha kiadnának egy közel hasonló tudású telefont, kisebb méretben. Akkor meg lehetne nézni, hogy melyiket viszik jobban, és annak a gyártására kéne ráfeküdni. Így, hogy komoly tudás csak nagy méretben elérhető, torzítja a képet, sokan azt a következtetést vonják le, hogy a méret miatt veszik a telefon, nem a tudása miatt. (És egyébkén nincs kizárva, hogy így van).
Egy a lényeg, nekem I9000-nél nagyobb telóm nem lesz. És egy laggos vacakkal sem fogok szívni. -
BiP
nagyúr
Azt a tényezőt ne felejtsük el azért, hogy nem (csak) azért vesznek nagy képernyős telefont, mert feltétlenül azt akar, hanem azért (is), mert kisebb méretben nincs csúcskészülék.
A kisebb méret teljesítménybeli kompromisszumokkal jár, ezért gondolom többen lenyelik, hogy nagy a kijelző.Szerk: Én pl. Legszívesebben ezt venném meg, de nálunk nincs
Ekkora méretben csak lassabb van, még 4"-on is, vagy ugyanilyen teljesítmény min. 4,3"-ban. Köszi. -
smkb
őstag
Továbbra is azt mondom, nem értem a trend szüli a termékeket, meg nem kéne 4 colnál nagyob meg egyébb érveket. Egyszerű. Nézzük meg a Samsungot, ő a legnagyobb. Van ott minden méretben telefon. Meg kell nézni melyik, hogy fogy (furamód az SGS3-ból adnak el legtöbbet, az egyik legdrágább és egyik legnagyobb modellből, valamint szép számmal a Note 2 tepsiből is), mit vesznek az emberek, nem az utcán nézelődni, mert a magyar utcakép nem jó minta, ráadásul az utcán metrón villamoson nem is azok közlekednek, akik kompromisszumok nélkül vásárolnak úgy, hogy azt veszik meg ami tetszik nekik, amire szükségük van, meg amit akarnak, hanem masszívan a budget/best buy, legjobb ár érték stb vásárlók. Az eladott mobilok statisztikáit kell megnézni, hogy melyik vezet. Ennyi. Azt is megnézhetjük a dual simes fórumban, hogy kik miket rendelnek kínából. Még onnan is a zöm biza 4,5"- os és afelettit... én a ritka 4"-osok közé tartozom, de csak mert kicsi a kezem. Egy gyártó ha van esze lefed jópár méretkategóriát, mert a vásárlók nagyon kis rétegét fogja tudni így megfogni. Gondoljunk arra, hogy pl ha valaki egy ökoszisztémát szeretne a családban, feleség, férj, gyerek stb, akkor megnézi van e asszonynak való méret, van e tepsibb ami a férjúrnak kell, van e ami a gyereknek passzol stb. Ja hogy BB-ben nincs választék, nincs olyan ami anyunak tetszene? Akkor nem BB-zünk, nem fogunk 2-3 ökoszisztémára berendezkedni, hanem droidoznak....
-
BiP
nagyúr
Ha már egységes képernyőméret meg fejlesztők, akkor miért nem 768x768 lett a Q10, hogy szinkronban legyen a Z10-zel az egyik oldala?
-
Azie
őstag
Igen. Talán azért, mert a fanboi-ok rájöttek, hogy nem biztos, hogy kipengetnek X pénzt egy számcseréért. A nem fanboi-oknak meg van megfelelő _rendes_ ár/érték alternatíva minden platformon. (Amik több szempontból is jobbak, mint i5.)
De ezzel nem a trend-után-menetet magyarázod.
(ahogy alattad már le is írták)
-
zord01
senior tag
Én nem mondtam, hogy ez befolyásolná az eladásokat. Csak annyit mondtam, hogy kényelem tekintetében visszalépés. Bár könnyen lehet, hogy többet számít a vékonysága, mint a 4 col. Lehet, hogy ha meghagyják a 4S vastagságát, (és a hátsó üveglapot alu helyett) akkor talán nem ilyen kényelmetlen.
Amúgy vélemnyem szerint a szappantartó Iphone volt a legkényelmesebb. Ronda volt, de kényelmes. Aztán a 4/4S kicsit "élesebb" lett, de még nem bántóan, és nem mellesleg nagyon szép is lett. Elegáns.
Viszont az 5-t én már kényelmetlennek érzem, és a hátlapja is nagyon sérülékeny...Apple helyében (sőt bármilyen gyártó helyében) én 1,5 colonként dobálnám ki a telókat, és minden kategóriában lenne egy komoly modell.
3,5" (esetleg egy 4-4,2"-t beszúrnék ide), 5", 7,5" tablet, 9+col tablet 12" óriástabletEgy ilyen palettába mindenki megtalálná amit keres.
Jah és csak úgy poénból csinálnék egy IPod nano méretű telefont. Abban még kamera sem lenne, semmi. Csak telefon.
-
legiaap
félisten
-
zord01
senior tag
És nem is volt jó húzás. Volt a kezemben 4s és 5-ös Iphone is, és a 4S sokkal kényelmesebb. Természetesebb érzés fogni. Még mindig nem ez a legergonomikusabb telefon a világon, de az 5-snél jóval kényelmesebb...
Igaz ott már a vékonysága is belejátszik, hogy kényelmetlen. Meg a nagyon kemény élek. -
zord01
senior tag
Megint csak mondom, nem az a baj, hogy xy trend létezik, és hogy a termékek 90%-a ezt követi. A baj az, hogy a maradék 10% silány, értéktelen árú. Magyarán, ha valakinek nem fele meg a nagy telefon, az dönthet, hogy vagy semmit nem vesz, vagy valami silány vacakot, ami éppen csak hogy súrolja a használhatóság határát.
Szavam nem lenne az ellen, hogy 100 telefonból 99% 6+ colos, ha lenne 1 darab, ami kicsi, és minőségi.
De jelenleg tényleg semmi nem képes kielégíteni az igényeimet, max talán a Ray, de az már túl régi cucc, már nem venném meg, nincs rá támogatás, hovatovább már a márka is megszűnt.
Hát ez az én bajom, és asszem idén sem veszek új telefont. Marad a 6700 Gold és a Nexus 7...
(#48) sokol
Nem kell ahhoz zombinak lenni, hogy valaki nagy telót vegyen. Sok előnye van. Könnyebb eltalálni rajta a gombokat, nagyobb képernyő= jobb böngészési élmény, mazochisták még filmezni is tudnak rajta.
Csak számomra ezek már nem túl mobil eszközök. Sok esetben a zsebembe nem fér el kényelmesen, tokot, táskát meg nem akarok hozzá hordani. A fél napos üzemidő meg szó szerinte rémálmom... -
sokol
tag
Én is ezt sugalltam.Fogyasztói társadalom.
A cégek egyéb ,hasznos innováció híján a képernyőt növelgetik,ezzel próbálnak/tudnak izmozni.
Viszont ezt meg el kell adni,ehhez meg kell a reklám,befektetett súlyos pénzek,agymosás,stb,a zombik meg rohannak a boltba megvenni,többszörösen megtérül. -
zord01
senior tag
válasz
bloomberg #43 üzenetére
Nincs nagy különbség, de az a kicsi is számít. Nem mindegy, hogy egy milliméterrel a fejed mellet megy el egy golyó, vagy fejbe talál...
Nekem a 4 col a max. De már az is nagy. Számomra a 3,5-3,8 az ideális, tehát a 4,2 már hatalmas nekem.
Nem is annyira maga a kijelző (4 colt még átérem) hanem az életstílusomból következik, hogy nem tudok mindenhova magammal vinni ( vagy csak nagy bosszúságok árán ) egy 4 colos telót. Igazából számomra méretét, arányait tekintve egy SE Ray lenne az ideális telefon, ám amióta az kijött, nem kapni ekkora méretben, komoly tudású telót.Ráadásul, hogy nehogy boldog legyek, a Z10-nek még a túlnyúlásai is igencsak nagyok. Sajnos...
Ami pedig azt illeti, hogy minden márkából van kicsi teló, persze, ez igaz, csak nem tudnak semmit.
Nekem nincsenek vérmesen nagy elvárásaim, de nem találok magamnak való telefont. Egy Ray utód kéne, de a Sony mostanában annyira unszimpi dizájnnal nyomja, hogy ha jön is Ray utód, biztos nem fog tetszeni.Úgy fest, 2013 sem az én évem lesz.
Mondjuk ezt a távirányítót látva, azt hiszem a gyártók is érzik, hogy kezd kicsit sok lenni a jóból...
-
sokol
tag
Annyit nem árt ha tudsz,hogy a mai világban a trend szüli az "igényeket"(mesterségesen),és nem pedig az igény a trendeket.
Magyarán megfelelő reklámmal bármilyen telefont el tudnak adni,a különbség Magyarország és a nyugat közt pedig annyi,hogy ott fel tudnak ülni ezeknek a trendeknek,azaz meg van rá a zsozsó.Jah,és nézek "nyugati" filmeket de nem sok szereplőt látok benne 5 colos telókkal telefonálni,inkább Iphone,Blackberry meg Nokiák "mennek.
Ázsia meg más tészta,ott kulturális okai is vannak a dolognak.
-
Azie
őstag
Feladatok:
1. Menj ki az utcára (Bp), és nézz körül, miért nem veszi elő boldogan senki a 4"+ telóját, ami sanszosan 20k+ árazású.
(vagy éppen miért nem tud, ha szeretne is 4"+ telefont venni)
2. Menj ki az utcára, vagy nézz meg egy filmet (Ny-Európa/US/Ázsia akár Kína!), milyen és mekkora telefonokkal járnak és miért trend ekkora telefonokat gyártani a VALÓDI célzott piac számára. És pl. a noname kínai mobilok is miért nem 3" kijelzősök.
...Ha már a többségről beszélünk.
-
Azie
őstag
Ebben teljesen igazad van. Sajnos "trendekhez" gyártanak telókat manapság. Szerencsére azért talán minden oprendszeren van kicsi-jó teló (de mind szubjektív ofc.). Nekem alapvetően a legnagyobb szívfájdalmam az évek óta tartó "lekerekített sarok"-mánia - és hogy nincs rá alternatíva nagyon (lumia/xperia és ennyi kb.).
Épp ezért örültem meg a szögletes BB-nek az eddigi videókban és gondolkodtam el rajta. Aztán kiderült, hogy csak iphone klón jön... :S Sajnálom.
-
zord01
senior tag
Egyáltalán nem nehéz elfogadni, hogy van aki szereti a nagy telókat, a baj azzal van, hogy értelmes tudású telefon 4 col alatt nem létezik. Ezért sír a kis teló pártiak szája (pl az enyém), mert konkrétan nem tudnak (tudunk) mit venni. A nagy telefont kedvelők kismillió modell közül választhatnak, aki meg kicsit akar, szophatja a gumicukrot 1 maggal, meg 3-5 mp-s kamerával, nem hogy a full-hd de még a HD lejátszás is felejtős, stb.
Hát ez a baj, és nem az, hogy van nagy teló is...Nagyon vártam a BB10-et, de ezen hír fényében... hát nem hiszem hogy ilyenem lesz. Sadpanda...
-
gzbotii
nagyúr
Az az 1 eves frissitesi ciklus, csak szerintem keves? Lasd WP, iPhone 3GS...
-
-
zord01
senior tag
Ó... én szomorú vagyok.
nekem a 4,2 col már nagy. Mindig is abban reménykedtem, hogy lesz egy 4 col alatti érintős modell is. Hát ez roppant sajnálatos. Roppantul roppantul sajnálatos.
Még ha brutálisan levágnák az alját meg a tetejét... talán. De így...
Nekem I9000-es galaxy S a max, ami elfér... hát szomorú vagyok, de nagyon... a rendszer jónak tűnik, nagyon vártam, de így... valszeg nem lesz ilyenem. -
siti
őstag
első telefonom. nem fért el zsebben.
tejóégtejóégtejóég... -
hitvanyalak
senior tag
Pillanatok alatt eljutottunk megint a kicsi-nagy hülye vagy-minek nézed akkor pontig...
-
Hina
aktív tag
Ami nem baj, hanem inkább pozitív dolog.
-
Nagyon szépek lettek az új készülékek, és a kijelzőméret fixálásával a programozóknak is kedveznek.
Részemről maximális respect a BB-nek, hogy így gondolkozik.
Mindkét készülék szép lett
-
legiaap
félisten
válasz
Cyberpunk #19 üzenetére
Próbálj már zsebre rakni egy Note 2-tőt, vagy ne adj isten, ha tovább növelik a méretet, akkor hogy fogod hordani?
Már nem lesz kényelmes zsebben hordani.
És az emberek többsége zsebben hordják. (csajok néha melltartóban is)
Egy telefon meg szerintem addig telefon míg zsebben kényelmesen elfér.
Persze tudom, van térdig érő zseb is, de ne legyünk már nevetségesek azért.
Inkább törekedjenek arra, hogy úgy növeljenek kijelző méretet, hogy a méret nem változik, ergo amit a Moto tervez. Széltől, szélig kijelző. Na az innovatív.
Az alma növelt, de nem hinném, hogy valaha is ki fog adni 5 colos bizbaszt. Valahol meg kell húzni a határt.Amúgy meg ha többiek kútba ugranak effekt van itt kérem szépen. Nem muszáj és nem is kell követni őket.
-
NeRo28
aktív tag
Persze efelett tényleg csak papíron számít a felbontás,de el sem tudom képzelni h mivel tudnak még kijönni a gyártók azon kívül h nagyobb átmérőjű,felbontású kijelzőt több és erősebb magot raknak a telefonba.Bár lehet az én fantáziám szegény.Ja esetleg hajlékony kijelző meg még több szenzor ami már azt is érzékeli majd ha fingottál!
-
Sanraith
aktív tag
"...hiszen a fejlesztők számára szinte lehetetlen minden felbontáshoz és képernyőmérethez tökéletesen igazodó felületeket alkotni."
Ezen jót mosolyogtam.
-
Cyberpunk
félisten
Kéne a nagyobb pedig. Majd belátják ők is.
-
smkb
őstag
Szép elképzelés, csak épp nem fog működni, pont úgy, mint ahogy az Apple-nek sem működött, ha tetszett, ha nem felbontásokat és képernyőméreteket is kellett változtatniuk, mert a konkurens megoldások mindenféle létező variációt piacon tartanak, az emberek meg pont ennyire mindenélék.
-
Alwares
aktív tag
Fogyatékosak tán azok a fejlesztők?
A legtöbb más platformon megoldható volt a más felbontások támogatása, pixelfüggetlen-relatív designal és a statikus (kép) elemek mellőzésével. -
legiaap
félisten
Értelmes gondolkodás és jó döntés végre.
Ki a fene akar tepsikkel telefonálni. Szánalmas. Lassan ott tartunk, hogy a telefon elveszti, mint szó elveszti értelmét, mert pl. egy Note 2-vel telefonálni, na nekem már az is vicces. -
sasa134
addikt
válasz
hitvanyalak #11 üzenetére
A BB Z10 ma indult Angliában, a független készülék ára 480GBP. Korrekt szerintem. (Euróban ez kb 560Eur-t jelent...Persze mire beér Mo-ra, addigra nem ennyi lesz. De a lényeg h Európában ennyiért hozzáférhető függetlenül).
-
hitvanyalak
senior tag
Kezdek újra prémium-unikum telefonként tekinteni a BlackBerry-re. Nagyon szimpatikusan viselkednek. Gondolom árban azért most sem lesznek szégyenlősek...
-
Retekegér
MODERÁTOR
Arany középút.
-
vipnolf
aktív tag
nekem is tetszik mindkettő. de mivel nem vagyok nagy email/sms mágus, ezért a gombok számomra nem elengedhetetlenül szükségesek. ennek ellére tetszik a gombsoros verzió is. ez az első portfoliója van a BB-nek, ami maradéktalanul elnyerte a tetszésemet
hajrá bb, csak így tovább
-
Vikt0r
aktív tag
Táblagépek gyártásán egyébként nem gondolkodnak?
-
bloomberg
tag
Minél többet nézem, annál jobban tetszik a q10 (tudom, ne nézzem
)
Nagyon várós...
-
Straw
senior tag
Szerintem ezt ők is így látják, csak ugye szó volt róla hogy licencelhetővé válik a rendszer és a jövőbeli partnerek felvilágosításaként köpött el ilyeneket, hogy ne akarjanak 5 meg 6 colos óriás kacatokat gyártani, konkrétan megmondta hogy van a 4,2" meg a hozzá való felbontás, és pont.
-
Remélem, be is tartják!
A 4,2 colos méret pont jó, csak az a "baj", hogy mindkét típus tetszik és nem tudnék köztük választani.
Mekkora mák, hogy egy vasam sincs rá, így egy gonddal kevesebb.Mi értelme lenne 5-6 col környékén a 4k-nak? Lehet, hogy így lesz, nem vitatom, de ki látja meg a különbséget 400 ppi felett? Én már a 250 és a 330 közöt is csak nagyon nehezen látom a különbséget, de mondjuk biztos van, aki 400-ig még meglátja. Talán.
Ha feltesszük, hogy 2015-ben 6 colosak lesznek a telefonok, akkor is 783 ppi-t jelent egy 4k-s kijelző. 5 colon 939ppi.
Ez legfeljebb arra jó, hogy el lehessen adni a brutál erejű SOC-okat, amik ezen a felbontáson is normális sebességgel viszik a játékot, filmet, stb. -
NeRo28
aktív tag
Szerintem max a következő szériát adják ki még ugyanezzel a kijelzővel,felbontással!Ha kiszámoljuk h a következő generáció kb. 2014 elején jön ugyanilyen paraméterekkel, és az azutáni váltás 2015 tavaszára esedékes akkor androidos fronton már a 4k-s kijelző sem elképzelhetetlen.Így biztosan lépniük kell,ha más nem akkor a képpontok négyszereződésével mint az Apple.A méret az más kérdés...
-
Blyan
félisten
Ezt teljesen jó ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest