- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzl
senior tag
Mondtam én egyetlen Szóval is, hogy a rendszer minden eleme változni fog? Az átlag Júzer nem turkál a beállításokban, amivel találkozik, az a launcher meg az app drawer.
Most komolyan azt próbálod meg megmagyarázni, hogy az android azért szar, mert nem lehet minden grafikai elemét átalakítani, csak egy részét, míg a wp meg az ios azért jó, mert semmit nem lehet átalakítani benne? Jó, értem én, hogy neked az jobban tetszik, de attól még tény, hogy nem tudod módosítani, míg a droidot igen. Alapkinézetét könnyen appokkal és skinekkel, a teljes rendszert mókolósan, de lehet. A többivel meg nem lehet, ne magyarázzuk már meg, hogy az egyenkinézet a jó és az mindenkinek tetszik és megfelel...
Nekem pl. A csempe nem tetszik, túl szögletes az egész, ezért sosem lesz wp7 telefonom. Az ios tetszik, az lehet, hogy lesz egyszer, egyre közelebb kerül ugyanis az elvárásaimhoz, egyre több dolgot tud azok közül, amiket én igénylek (és amiket jelenleg a droid képes kiszolgálni). Nem vagyok én droid fanboi (meg sajna már pattanásos kamasz sem, régen), de ettől még hülyeség droidot belekeverni a kinézet-vitába, mert mindenkinél másképp tud kinézni, szemben a két fix külsejű rendszerrel. -
tzl
senior tag
De könyörgöm, ki beszélt a rendszer módosításáról? Végig a KINÉZET módosításáról beszéltem. A launcher-cserére te írtad, hogy moddolás, olvasd vissza. Az meg tényszerűen egy app telepítése marketről.
Örülök, hogy örülsz az új notificationnek, én már régóta örülök neki és megnézem onnan a mailjeimet, viszont pl. A naptár widgettel jobb, mert nem csak az aktuális eseményt látom, hanem többet előre. A beállító widgeteken kívül van még egy csomó hasznos widget, ami kiegészíti a noti bart, időjárás, monitor widgetek, zene widget, gyorshívó widget stb-stb.
Köszi az infót, hogy a kitchenhez root kell :-) szerinted mire vonatkozott az 1.5 v Júzer megjegyzés? Na mindegy, ha ennyi idő alatt nem értetted meg, hogy kinézetről és nem rendszerről volt szó végig, akkor már nem is fogod, úgyhogy én befejeztem. -
tzl
senior tag
No akkor még egyszer, a te kedvedért, kinézetről volt szó és nem rendszerről. Kurva nagy moddolás mondjuk letölteni marketről launchert meg hozzá skineket.
Megjegyzem, a wp7 mutatós, de nekem a csempefilozófia nem jön be. Az ios gyönyörű és egységes és konzisztens, cserébe funkciótlan. Mi értelme annak, hogy van egy kijelző, amit csak ikonok tárolására használunk és bármire kiváncsiak vagyunk, ahhoz appot kell indítani. Ebben szerintem sokkal jobb a wp7 csempéje meg az android widgetjei. Tudom, jailbreak és néhány widget hozzáférhető lesz, de hát ugye szerinted már az apptelepítés is moddolás.
Ja, egyébként tegyük hozzá, hogy a framework moddolásához sem kell ma már konzolhuszárnak lenni, simán weben megcsinálható, de ez már 1.5-ös verziójú Júzert kíván, ez tény. -
tzl
senior tag
Egyetlen Szóval sem mondtam, hogy a rendszer lesz más. Olvasd vissza, azt írtam, ha csempéket akarsz, vagy ha ios KINÉZETET akarsz. Tekintve, hogy nem rendszerről és szolgáltatásokról volt szó, hanem kinézetről, nem értem a reakciókat. Kinézetre olyan lesz, amilyet akarsz? Igen. Ha bazári gagyira alakítod, olyan lesz, ha ízlésesre, akkor meg ízléses. Ha tetszik másik rendszer KINÉZETE, akkor el tudod érni, hogy olyan legyen. Sem wp-n, sem ios-en nem tudod magad alakítani a kinézetet, azt használod, amit kapsz, akár tetszik, akár nem. Ennyit mondtam eredetileg is. Eléggé parttalan android kapcsán kinézetről beszélni, tekintve, hogy teljesen átalakítható. Kb. Olyan ez, mintha nekiállnál Windows gui-ról értekezni szemben a linux-guiról. Mi az, hogy Linux-gui? Kde, gnome, unity, xfce, lxde, openbox stb-stb.?
-
tzl
senior tag
Tekintve, hogy kinézetről volt szó, a launcher eléggé meghatározó, mivel azt látod.
Milyen szolgáltatásokra gondolsz? Email? Van. Dokumentumkezelés? Van. Naptárfunkciók? Van. Egyéb programok telepítése? Van. Keresés? Van. Térkép, navigáció? Van. Fordító szolgáltatás? Van. Gyakorlatilag minden fontos szolgáltatásra van saját megoldása a google-nek. -
tzl
senior tag
Csak halkan jegyezném meg, hogy a people koncepciója nem új android vonalon. Még a wp7 előtt megcsinálta ezt a Motorola a Blur-ben. A contacts össze van kötve facebookkal, twitterrel, úgyhogy a contactsban követhetők az emberek, nem kell külön social app. Meg a Se timeline-Ja is hasonló elvet követ. Úgyhogy ha már koppintás, akkor az ms is lophatta az ötletet ezektől. Bár én inkább naivan szeretem azt gondolni, hogy ezek annyira magától értetődő dolgok, hogy miért ne juthatna erről gondolkodó emberek eszébe párhuzamosan is.
-
tzl
senior tag
Ez a bazári gagyi szépen hangzik, de nem igaz. Pont olyan lesz a rendszered kinézete, amilyenre magad alakítod. Csempéket akarsz? Hajrá, felteszed a launcher 7-et és máris csempéid vannak. Túl egyszínű a csempe? Skinezed és máris egészen más. Ios kinézetet akarsz? Feldobod a miui-t és voilá. Ezer féleképp alakítható a rendszer, csak az ízlésedtől függ, mennyire lesz gagyi és bazári. Pont ez a lényege, te döntesz a designról nem pedig egyféle "exkluzív" felületet kapsz. Nem mások mondják meg neked, mi a szép, hanem te alakítod olyanná, amilyenné akarod, akár exkluzív csempéssé vagy épp bazári gagyivá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest