- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Ny
senior tag
válasz
hugo chávez #25 üzenetére
Én meg a környezetvédelemé. Éljenek a hardverre optimalizált szoftverek! Le a felesleges áramfogyasztással! Vesszenek a burzsuj vadkapitalista csakapénz cégek!
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #23 üzenetére
Persze, a C-re épül (ahogy az OpenCL is és több más), de egy ilyen kód attól még platformfüggő és a kódoláshoz meg kell ismerni az egész CUDA rendszert, bizonyos mértékig a HW felépítését is figyelembe kell venni.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #19 üzenetére
Cray rendszerekre hogy programoznak? C-ben, Fortranban (néhány éve még nagyban használták ezt matematikusok, fizikusok, nem tudom, most mi a helyzet) vagy valami spécibb? A MathLab-ot szokták még emlegetni, amit szintén többfelé portoltak már. (De lehet, hogy keverem valami hasonlóval. Mindenesetre, van valamilyen platformfüggetlen matematikai cucc.)
Nehezen tudom elképzelni, hogy ezek most nekiálljanak CUDA-zni... Esetleg valamilyen hacker ügynökök.
Igen, a saját oprendszer(verzió) az várható, plusz állítólag a Windows8 is futni fog ARM-okon. Csak hát ez még csak az alap, a supportban nincs benne, hogy megírjuk helyettetek a szoftvert...
Nem tudom, double prec.-ben most mi a helyzet, de peak single prec.-ben valami dupla számok vannak AMD oldalon. Bár elvileg a feltételes ugrásokat kevésbé szereti. Azt meg ugye egyelőre nem tudhatjuk, hogy az AMD mennyire célozza a HPC-t a jelen fejlesztéseiben... De nem valószínű, hogy pusztán a PC-s grafikára gyúrnának.
Nem hallottam még erről a Cilkről és most nincs is időm elolvasni, de nem hinném, hogy ne lehetne "kézzel" optimálisabb kódot írni. Inkább talán arról van szó, hogy ez viszonylag optimális low-level kódot tud generálni, magas szintű nyelvből.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hugo chávez #19 üzenetére
Az annyit jelent, hogy a Cayman esetében el tudsz indítani több GPGPU alkalmazást is és párhuzamosan futhatnak. Például több folding egyszerre, ugyanazon a GPU-n.
A Ferminél jól írod ez a megkötés. Ez annyit jelent, hogy nem futtathatsz több foldingot ugyanazon a GPU-n. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hugo chávez #14 üzenetére
Ahogy látom az OpenCL-t jól támogatja az NVIDIA, csak az asztali termékek esetében lassabb az implementálás. Ennek az az eredménye, hogy a GeForce driver még mindig OpenCL 1.0-s, míg a Catalyst már október óta OpenCL 1.1. A Quadro driver például már más. Ott van korrekt OpenCL 1.1 támogatás.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #14 üzenetére
Ezért lenne jó, ha lennének végre rendes tesztek ezekre. Ha ezáltal (OpenCL vs. CUDA, Nvidia vs. AMD) bizonyítást nyerne, amit írsz, szerintem rá tudnának hatni a 3 betűsek, hogy ne csíteljenek...
De a legnagyobb poén az lenne, ha AMD GPU-kon gyorsabb lenne az OpenCL, mint Nvidián a CUDA.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #12 üzenetére
Miket tudnál ajánlani ezek helyett? Csak mert a CUDA jól helyettesíthető az OpenCL-lel.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #7 üzenetére
C&P a cikkből. Nekem is furcsa volt, de gondoltam, talán egy olyan is van ott.
Így rákeresve csak nemzetit találok.
Szerintem legalább olyan fontos, nekik aztán főleg, hogy ne egy cégtől függjenek...
(#8) Duracellm...: Az már a chipjeik felépítéséből is látszik egy ideje. Abu nem véletlenül írja, amit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest