- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
Gadgetfun #80 üzenetére
Akkor ezek szerint ez kb 6.5 óra folyamatos használatot takar? Ennyi idő alatt egy hagyományos telefont is le lehet meríteni vagy legalábbis brutálisan esik az akku töltöttsége. Emlékszem amikor barátnőm előző telefonja megjött akkor állandóan játszott rajta és nagyon gyorsan merült. Igaz készenlétben több napig is bírta és még bírná is ha használná.
-
sagit
veterán
a használat mit takar? annyit megy a kijelző? az durva lenne
-
Gadgetfun
tag
Hát azért nem 5-10 percet, pontosan kétszer annyit használtad, mint amit írtál.
Egyébként nem érdemes így figyelni, hogy óránként hány százalék megy le, kell egy pár hét, és akkor kialakul mennyi is az annyi. Ez amit betettél, nem olyan vészes - majdnem két és fél óra használat 22% eséssel -, mert feltételez egy intenzitástól függően 6-8-10 órás használatot ami az általános max. üzemidő egy okostelefonnál. -
CsongesZ
csendes tag
-
AZTA
tag
Meg azt se szabad elfelejteni hogy az ilyen este ráteszem a töltőre, reggel meg leveszem témák, messze nem számítanak 1 teljes nap üzemidőnek.
-
balazs0102
senior tag
3G-n nyilván jobban merül..de azért ennyire nem kéne...főleg h 9 óra alatt minden nélkül 21%...az DURVA
Nekem a 3GS csinált iylet mikor 4.0*valamennyiről 4.1-re befrissítettem..Akkor mondta valaki, hogy a régi backupot ne tegyem újra...Azzal minden gondom megoldódott. A 4S-re se töltöttem vissza a 3Gs- backupját. -
CsongesZ
csendes tag
válasz
balazs0102 #68 üzenetére
3G allandoan megy. De azis csak az utobbi idoben, mikor megvettem, akkor mindent kikapcsoltam (programok, wifi, 3g, az idozobas cuccokrol akkor meg nem tudtam), ugy ejfel korul levettem a toltorol es reggel 9re 79%on volt
A push mi is akar lenni? :s
Paavoo: rendben, megnezem, koszonom.
Egy kerdes: en is olvastam azt a hirt arrol a csavorol, akinek 2 iphoneja volt es az egyik gyorsabban merult a masiknal, es mikor a beallitasokat atcserelte akk a masik merult jobban.
Probaljak egy olyat, hogy minden appot leszedek es megnezem mit reagal arra? -
Mr.Grincs
veterán
A "várhatóan orvosolják " az azt jelenteni, hogy nem fogják, illetve fingjuk sincs mi a baja a cuccnak. Csodákat várnak ettől az akksitól, pedig a 3GSemnél is max 3 napot bírt ki. De volt hogy estére kikapcsolt annyit használtam. Csodák nincsenek.
Sokat lehet faragni a funkciókon: wifi kikapcsolás, fényerő, programok kikapcsolása a háttérben, ki mennyit nyomkodja, zene hallgatás, stb szarásig lehetne sorolni. Ennyit tud a nagyképernyős plazmtévé. -
Org
aktív tag
Én meg fröcsögök, mert van viszonyítani valóm.. Ugyan úgy használtam a 4em mint a mostani 4Sem, ugyan azokkal a programokkal, és a 4 bírta 2-3 napig, ez meg sehol semmi, reggel leveszem este felrakom. Ha pl este töltöm és éjjel megy, akk 1 éjszaka alatt lemerül 20-30%ot nyomkodás nélkül. Ez vicc, a 4nél nem volt ilyen, és arra nem lehet hivatkozni h 2 mag van benne meg stb..
-
llaszlo
veterán
válasz
Gadgetfun #58 üzenetére
Sőt arról sehol sem írnak, hogy ez mennyire területfüggő. Mert usákiában teljesen más hálózat van és lehet, hogy ott tényleg gondot okoz máshol meg nem. És nekünk Mo a lényeg ahol úgy néz ki, hogy jól működik. Csak ugye kell a trolletető hír.
Saját telót ma lemerítettem kb 5 óra alatt. És mégsem fröcsögök, hogy milyen sz@r, mert hamar merül. Pedig köztudottan kevesebbet bír, mint egy iPhone.
-
Gadgetfun
tag
"Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy egy-két app ami gondot okozhat, esetlegesen becsúszott egy rossz széria a készülékek között. Semmi képen nem tartom általános problémának."
Nekem is ez a gyanúm...
A helymeghatározást meg külön is be lehet állítani egyes appokhoz, hogy melyik használhatja. Régebben így állítgattam be, de ahogy egyre kevesebben lettek azok a programok amihez használtam, egy idő után egyszerűbbnek tűnt ha kikapcsolom en bloc...
Amúgy nekem a negatív rekordom az egy délelőtt alatti kivégzés volt, amikor egy konferencián/kiállításon egyfolytában fotóztam, a képeket szerkesztettem majd felküldtem a facebookra. Öt órát bírta így. A pozitív rekord egy hosszú hétvége otthon, amikor több mint 4 napig bírta laza használat mellett (fentebb már belinkeltem).
-
fazr
senior tag
Nekem ennyire merül úgy, hogy BT kivételével mindig minden be van kapcsolva és sosem zárok be semmit:[link]
Na jó, hozzá tartozik az igazsághoz, hogy 3 napja itthon vagyok betegen és nem is használtam túl sokat.
Általában minden este felteszem töltőre, igaz közel sem merül le estére 6-7 óra használat után, viszont már nem bírná ki a másnapot. Nekem iPhone 4-em van, de haverom új i4S-e egy kicsit merül csak jobban. -
Xero
nagyúr
válasz
Gadgetfun #52 üzenetére
Nekem mint írtam bt-on és time zone-on kívül minden be van kapcsolva, és pár hsz-al ezelőtt ott a kép, hogy röhögve megy 2 napot a 4S. A 3G-m ezt kikapcsolt gps mellett tudta talán produkálni új korában.
Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy egy-két app ami gondot okozhat, esetlegesen becsúszott egy rossz széria a készülékek között. Semmi képen nem tartom általános problémának.
A gps-ről pedig: A 3G-nél mint írtam kikapcsolva tartottam, de manapság annyi szolgáltatás használja ki, hogy nem látom értelmét, hogy kikapcsolva tartsam. Ha fényképezek akkor is szeretem, ha ott van a geo tag.
Most megnéztem, hogy az utóbbi egy napban mi volt ami használta a gps-t nálam:
-Camera
-Facebook
-Navigon
-Siri
-Weather
Sys services közül:
-Cell Network SearchNa én ezért nem kapcsolgatom.
-
NGA
addikt
válasz
callmeakos #2 üzenetére
Szokásos epöl szöveg: ez nem hiba, hanem ficsör :-)
-
Gadgetfun
tag
Nekem például a helymeghatározás alapból ki van kapcsolva, az első dolgom volt a frissítés után. Nem használok foursquaret, nincs arra szükségem, hogy minden alkalmazásom alapból tudja éppen hol vagyok. Ha éppen olyan alkalmazást használok amihez meg mindenképpen kell, ideiglenesen engedélyezem a használatát, ez csak egy plusz mozdulat, nem halok bele
utána újra kikapcsolom... Ezt sokan nem teszik meg, használják a gyári beállításokkal és csodálkoznak, hogy estig sem bírja a telefonjuk
-
Gadgetfun
tag
Az egy dolog, hogy mi számít átlagosnak és mi számít intenzívnek, de még az is lényeges, hogy milyen a telefon beállítása. Függhet az akkuidő, hogy a GPS, helymeghatározás be van-e kapcsolva, és ha igen azt hány app használja és milyen mennyiségben, fényerő, bluetooth, különböző chateken online van-e folyamatosan, facebook, hírportálok, egyéb appok milyen gyakran frissítenek, milyen aktív a pl. közösségi oldalakon, és mindezek végtelen permutációja... Több tucat ismeretlenes egyenlet ez, annyi változóval, hogy az ember sose tudhatja éppen mitől merül jobban vagy kevésbé a telefonja.
(#48) fazr
Ez is bőven benne van a pakliban. Pont pár napja töltöttem le egy alarm clock appot, ami egy éjszaka 25%-ot szippantott le a telefonról, amikor a gyárit használva 2-3% a merülés egy éjszaka. Még jó, hogy fee app volt, ment is a kukába...
-
fazr
senior tag
Szerintem az akksi hibát egyes Appok okozzák, amiket nem frissítettek iOS5-re, ezért nem megfelelően működnek. Ezt támasztja alá egyik fejlesztő tesztje: Két iPhone 4S-e van és egyik nagyon merült és a másik pedig nem. Két telefon Backup-ját felcserélte (telepített Appokkal együtt) és ez után az addig gyorsan merülő készülék lett jó, a másik (korábban jól működő) pedig gyorsan merült.
Apple próbálja ezt helyre hozni, de ezt leginkább az App fejlesztőknek kellett volna megcsinálniuk még a beta időszak alatt.
-
Xero
nagyúr
Most lőttem i4S-ről a képet. Egyéb kérdés?
szerk: iOS 5.0 van rajta.
-
AZTA
tag
Azt kellene tisztázni hogy mi számít átlagos, és mi intenzívnek használatnak.
Nálam pl az sgs ha wifin keresztül játszok folyamatosan akkor 2-3óra alatt képes lemenni 50%ra jó mondjuk ilyenkor a rendszer sztem kicsit úgy számol hogy szerinte egy ideig még marad ez a terhelés, ezért ha abbahagyom és leteszem akkor kicsit feljebb megy a %. . De néztem már olyat is hogy egy fullos töltéssel 8nap után kb 1-1.5 óra képernyőhasználattal vmi 12%on tettem fel a töltőre. Ha viszont csak ilyen pár óra képernyőhasználat van, és mellé vmennyi telefonálás, akkor elmegy 2napig és csak a 3.nál kell feltenni.
Meg nem tudom ki hogy van vele de nekem aksi használtra mindig a képernyőé a legmagasabb %. Le is van véve a fényerő rendesen mert az még aztán olyan hogy gyilkolja szegényt aksit.
-
_ak_
addikt
Már elhangzott, de úgy tűnik vannak egy páran akik nem bírnak visszaolvasni, ezért úgy gondoltam, h egyszer megemlítem én is:
Ez az első bétája a közelgő javításnak, szó sincs róla, hogy ez egy végleges megoldás. -
kenny123
addikt
Szvsz fel van fújva az egész. Első körben tettem fel az 5.0-t, azóta semmi problémám nem volt az akksival. Ha nagyon akarom, simán elmegy 2 napig. Jelenleg tegnap este óta 29%-on van, reggel 7től folyamatos 3g-vel, netezéssel, zenével, pár sms-el és egy jó óra játékkal.
-
callmeakos
veterán
válasz
Mr.Csizmás #33 üzenetére
Te meg minek örülsz?
-
Gadgetfun
tag
Ilyen használat mellet amit írsz az iPhone is bírja addig, itt most intenzív használatról van szó...
(#35) hallerlaller
Nem, természetesen nem gondolom. Az Apple is elismerte, hogy létezik ez a hiba, én csak azt gondolom, hogy nagyobb a füstje mint a lángja, és nem érint annyi embert, mint ahányan és amilyen hangosan panaszkodnak.
-
debrejo
senior tag
Dettó nálam is, általában reggel kávé mellett a konyhában(15-20 perc) meg délután (átlag 2-3 óra) használom én is. Ha nem tenném még aznap este töltőre, a másnapot csak akkor bírná végig ha nem csinálok vele mást csak telefonálok, azt is mértékkel. A 3-4 nap kis wifivel, kis játékkal nekem még sosem jött össze.
Szerk: ja de, nemrég meglátogattam hugom külföldön, 3 napot voltam, kikapcsoltam a telefont ott. Alig merült!Viccen kívül, én elhiszem hogy neked kibírja, nekem nemigazán, még a 2 napot sem rendes használat mellett. (SGS)
Pár program van ami firssíti magát időről időre, de az nem hinném hogy zabálná az aksit. -
kolosanyi
veterán
Kisebb a kijelző, de IPS. Az elvileg többet fogyaszt az OLED technológiánál, már amennyiben nem fehér színeket kell megjeleníteni. A proci meg alacsonyabb órajelen megy az igaz, viszont a GPU érdekes lehet. Most így meg nem mondom, hogy melyikben hány MHz-en ketyeg, de az SGX még erősebb is, mint a MALI. Jó lenne tudni valami fogyasztásadatot. Ja és a Galaxyban nagyobb az akksi.
-
Mr.Csizmás
titán
-
V.T.CS.
senior tag
itt megint nagy vihar van készülőben...
-
furio
aktív tag
válasz
Gadgetfun #25 üzenetére
Galaxy S2nél megszoktam, hogy nap végén muszály felrakni töltőre, mert kidől.
Amikor megvettem az iPhone 4S-t mellé, és reggel nyomkodtam ( wifi nélkül, 3gn appstore ) 1 óra alatt az azelőtt egész este töltőn levő telefon 70%-ra merült, konkrétan láttam ha figyeltem, ahogy megy le az akkuszázalék... az irodában már csak 62% volt, ami a sima iPhone 4 esetében elképzelhetetlen volt, az sem bírta sokkal tovább 1 napnál, de az én (megjegyzem lehet hogy egyéni probléma volt) iPhone 4S-em hamarabb lemerült mint a Galaxy S2, ugyanolyan használat mellett. Ami azt nézve, hogy ebben kissebb kijelző, gyengébb processzor, eléggé érdekes. Remélem valami új szoftver megoldja, jelenleg 5.01 van rajta.
-
Xero
nagyúr
A 4S-em rendesen hajtva egy napot megy 5.0-val. Ha nem kínzom, akkor 1.5-2 napot kibír. Minden be van kapcsolva kivéve a BT és a time zone location service.
Nyilván ez mást nem fog boldogítani, de én is kissé felfújtnak érzem a problémát.
Engem sokkal jobban zavar a SimPin probléma. Ez nem kap akkora visszhangot, de sokkal kritikusabb hiba.
-
CsongesZ
csendes tag
Tudom, csak ironizaltam
Meglep, hogy mindenhol olvasok legalabb 1 emberrol akinek napokig birja az okostelefonja...
Ami persze legetseges, de ha ragondolok, h az iphoneom ejszaka 20% ot szokott merulni ( egy program se fut a hatterben, wifi is ki van kapcsolva), akkor azert elgondolkozok azon, hogy akkor hogy is van ez ... -
Szerintem ez kicsit felfújt dolog.Ha nyúzzuk és folyamatosan 3g,wifi megy nincs az a telefon ami 1 esetleg 1,5 napnál többet elmegy....
-
Harlek
tag
Ami engem érdekelne, hogy vajon ebben a verzióban megszűnik-e Safariban a gépelés közben tapasztalható laggolás? Kicsit zavaró, hogy amíg a 4.x.x iOS-nél minden rendben volt, addig az 5-ös verziótól zavaróan belassult a dolog. (iPhone 4-ről van szó, ami talán annyira még nem régi, hogy az a 5-ös iOS browserét ne bírja el.)
-
Gadgetfun
tag
Érdemes lenne kideríteni, hogy ez akku dolog egy valóban létező probléma, vagy csak egy hiszti. Találomra össze kéne szedni pár száz iPhone4S-t ugyanazokkal a beállításokkal, appokkal és minden más paraméterrel, feltölteni, és úgy megnézni a fogyasztást, hogy van-e eltérés az egyes darabok között.
Kezdek kételkedni a dologban, úgy vagyok vele mint a tárgynyereményekkel, biztos vannak olyanok akik már nyertek egy csokipapír beküldésével autót, de én egy ilyen embert sem ismerek, és olyat sem, aki ismer ilyet, mint ahogy gyorsan merülő iPhone-os ismerősöm sincs, valahogy mindenki meg van elégedve vele...(#24) debrejo
Hát ez az! Ha úgy használod mint egy smartphone-t (6-7 órányi net, játék, fotózás, feltöltés, videózás stb...), akkor egy napot bír, ha úgy mint egy hagyományos telefont (szinte csak telefonálás a többi készenlét), akkor akár 4 napot is. Ennyi.
-
csevede
tag
Akksin kéne javítani nem a szoftvert csiszolgatni
-
Totheground
addikt
Kicsit nagyobb betűvel ki is lehetne emelni, hogy 5.1ből még csak az első béta forog kint, tehát még várhatók változások.
-
atike
nagyúr
Hmm. Érdekes. Úgy gondoltam, hogy már csak presztízsből is javítani fogja ez a gyorsan elkészített patch... De nem sikerült? Ó jaj.
Mi lesz ebben a topicban is... Huh.
-
b4zsi-
őstag
Engem csak a kényszerfrissítés idegesített....Másfél hétig tudtam nézni a beállításokban, hogy elérhető az 5.0.1 de nem volt rá szükségem mert semmi problémám nincs az üzemidővel. Már csak azért is feltettem, hogy ne zavarjon már az a buborékba bujtatott 1-es
-
micimacko
aktív tag
Ha jól olvastam, akkor azt írta, hogy egész nap be van kapcsolva a Wifi...akkor soha az életben nem fog kibírni 2.5-3 napot...de még 1-et sem. KIZÁRT!!! Főleg ha még rendesen használja is.
Sima telefonként használva, párszor 3G-n leveleket ellenőrizve a többi is kibír 2-3 napot, de amint bekapcsolod a WIFI-t az brutálisan nyúzza az aksit.
-
knyitogato
őstag
akksibumper lesz?
-
Maxentius
addikt
válasz
balazs0102 #7 üzenetére
akiknek lefagy meg újraindul - ebből látszik, hogy még a szifonok sem hülyebiztosak, azaz, ahogy már többen is elmondták, az "it just works" szlogen itt megbukott, mert sokan szó szerint vették.
-
gzbotii
nagyúr
Azert vannak itt is boven hibak
Es meg, h ez tokeletes...es azt irtak nekem egy paran a multkor, h itt minden nagy hibat hamar javitanak es ...
Mind1 -
Mikor jön az 5.1 végleges?
-
CsongesZ
csendes tag
válasz
balazs0102 #4 üzenetére
Mire hasznalod az iphonet es milyen beallitasok mellett, hogy 2,5 napot bir?
-
joey04
titán
csak rájönnek végre, hogy ez nem hiba, hanem bizonyos beállításokkal ennyit bír. ez platform, márka, mindentől független. szvsz.
-
balazs0102
senior tag
Ugyanaz a telefon, ugyanaz az OS. Ha kibir egy napot akkor sem értem a vinnyogás okát. gondolom nekik egész nap rajta van 3G-n, meg sokkal többet használják internetezésre blah-blah -blah..én cégesként használom, mikor kell bekapcsolom a 3G-t, ha nem kell kikapcsolom. wifi állandóan be van kapcsolva, és a munkanapok 65-70%-án csak telefonálásra használom...ugyanis ez bárhogy nézem telefon
Szerintem azok vinnyognak akiknek egész nap megy a 3g, mail, net, camera, (vele együtt akkor már menjen a gps) nyomják a sok hülye játékot , MERT RÁÉRNEK egész nap a telefont b@szogani ahelyett, hogy dolgoznának. Csodát meg nem kellene várni. Ez is lemerül ugyanúgy mint a többi.Igaz én a többieket sem értem akik sokan írják ,hogy csak 2x fagyott le meg iylesmi. Nekem se a 3g, sem a 3Gs, sem a jelenlegi 4S sosem fagyott le vagy indult volna újra. az előző kettőt pedig jb-ztem is, akkor se volt egyszer sem, hogy megfagyott vagy újraindult volna. Így mondjuk érthető miért maradtam ennél, de sokan én nemtom mit csinálnak a telefonjaikkal. (mármint akiknek lefagy meg újraindul)
-
Rav3n02
senior tag
válasz
balazs0102 #4 üzenetére
Lehet nem vagyok képben, de szerintem nem azok nyavajognak akiknek 2,5 napot megy a telefonjuk
-
balazs0102
senior tag
Akkor mit javítottak az 5.1-ben?
Bár én egyik problémával sem találkoztam. 3Gs-em kibirt visitva 3 napot teljes lemerülésig..Ez kibir 2,5öt ugyanolyan használat meleltt. Most 2naponta töltöm. Ez oylan sz@r? Komolyan kezdem azt hinni, h a sok almafan már-már lehetetlen dolgot vár el a telefontól. Ha nagyon níúzzuk igenis tölteni kell ezt is meg a többit is naponta...hatalmas felfedezés.
ui.: végre beláthatnálk már itt az emebrek ,hogy ez sincs jobban hype-olva mint a többi gyártó legújabb kütyüi.
-
callmeakos
veterán
Lassan szerintem bekéne látni hogy ez az üzemidő dolog fel van fújva. (Mint sok más iCucc-os dolog) Azaz hogy ez a rövid üzemidő ez nem hiba, egyszerűen csak ennyiit bír. Ami cink......
-
kolosanyi
veterán
Ciki. Nesze neked support, meg out of the box minden igény kielégítése. Ebből is látszik, hogy tökéletes kütyü nincs, hiába a sok hype.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Windows 11
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest