Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dassler

őstag

válasz Andre1234 #27 üzenetére

Na, a lényeget leírtad, mint ahogy már fentebb is más. Látszatjólét. Én iylen szempontból mázlis agyok - vagy csak épeszű voltam - nem vettem fel semmire hitelt. Mondjuk sokaknak nem volt más választása, mert mondjuk autó, lakás stb. kell neki vmi miatt, és hát épp nem tudott farzsebből kipengetni 1 millát - mert azért egy normális használt autó is ennyi, ami még pár évet használható különösebb gondok (és ráfordítás) nélkül. Dehát az emberi természet: minden most, rögtön, azonnal. Erre épül a modern hitelvilág. Mert ugye anno a hitel arra volt jó, hogy ha nem volt pénzed valami pénzhozó dologba belevágni, akkor felvetted, megcsináltad a szerencsédet és visszafizetted. Erre találták ki. De aztán jött ez a fajta áruhitel. Egy tv, autó (márha nem munkaeszköz) vagy más fogyasztási cikk nem sok fiskális haszonnal kecsegtet, márpedig azt is vissza kell fizetni. Az alap ötlet még itt is elmegy, hogy nincs egyszerre sok pénzed, de van egy foylamatos jövedelmed, amiből mondjuk 6-12 hónap alatt részletekben kifizeted. Dehát itt is elszálltak az emberek, meg a bankok is már fedezetlen pénzt "adtak kölcsön"...előbb utóbb valakinek ki kell fizetni, az eredmény megvagyon. Csak a szomorú vagy nem tudom hogy nevezzem, hogy ezt akiknek kell, azok előe láttákk/tudták, és most jól megszedik magukat belőle. Csak a jól bevált irányvonal, az emberi mohóságot kihasználva megszedik magukat.

Új hozzászólás Aktív témák