- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #66 üzenetére
irtam az elozo postomban a 750k-t es az (fm2-es) en a kaveribol "csonkolt" cpu-kra gondolok amik majd mennek a +-s lapba is.
(#65) woodstock323
en sebessegre gondoltam egy 1600 Mhz-s ala most mar nem erdemes menni , IGP nelkul meg e fole is szuksegtelen.
-
woodstock323
tag
Még nem sürgős a dolog,csak már illene. Amúgy van 8 giga ramom,most vettem a 7790et,szóval nemsokára ideje a proci újításnak de akkor már jöhetne új lap is. Szóval időben el kezdem a nézegetést hogy mi is kell nekem,meg hogyan is van most az amd vonal mert tényleg megkevernek ezzel az apu dologgal.
-
F34R
nagyúr
válasz
woodstock323 #63 üzenetére
ne agodj lesz bele igp nelkuli cpu is. azt nem tudjuk pontosan mikor esetleg nem akarsz vele varni most megveszed a fm2+-s lapot meg egy 750k-t es kesobb mar csak cpu-t kell ha kijon az uj szeria. RAM-okkal hogy alsz ?
-
F34R
nagyúr
Nehol ezt is irjak
"if not the next-generation Intel CPU, the AMD Kaveri will be able to match the Intel Haswell Core i7-4770K somewhat."
nem tudom mire gondolnak mert hogy igp-ben mar regen lenyomtak cpu-ban meg ezt a szintet egy APU sem fogja elerni.
(#60) stratova
Ahogy leirtad pontosan ugy van.
"You have to take the given "benchmark numbers" with loads of salt for the below reasons:
13CU and 832SPU would make for a huge die - we are expecting 8CU and 512SPU
One possible conclusion is that this is a 7CU (448 SPU) Kaveri attached to a 6CU (384 SPU) Hainan discrete GPU
Could be spoofed" -
stratova
veterán
Ha a felét szó szerint értjük, akkor az nem is lenne elrugaszkodott ötlet. Viszont ez a 832 egység biztosan Dual graphics felállással jön ki pl. legnagyobb asztali Kaveri (512) + R7 240 (320 ráadásul ez (eff) 1600 MHz DDR3-as, tehát még így is passzolna a táblázathoz 1 GB a dVGA-n, 2 GB a gépben).
Findzs Nem, én 2012-t akartam írni. Janus27 szerint egy éve kint kellene lenni Kaverinek, azaz szerinte még 2012-ben kellett volna megjelennie. De 2012 februárjában is 2013 szerepelt Kaveri mellett a FAD doksiban (Appendix A).
-
stratova
veterán
válasz
MiklosSaS #19 üzenetére
Annyi mint FX-8350 mellett FX-8320-nak felállásnak. Kiszórják picit rosszabb fogyasztás/órajel paraméterekkel bíró ám teljes értékű lapkákat.
De az is lehet, hogy semmivel nem rosszabb ténylegesen az APU csak olcsóbban is el lehet így passzolni (lásd Phenom II X4 965-980).Szerk.: Az FX-63xx és FX-43xx példa más-más TDP-be esett volna ezért kiszedtem.
Szerk2.: Balika911 ugyanezt a gondolatmenetet fejtette ki.
Janus27 Korábban sem ígérték Kaverit 2012 végére.
-
Dilikutya
félisten
válasz
woodstock323 #54 üzenetére
Akkor te nem értetted. Mivel a videókártyád jobb, mint az ebben lévő IGP, ezért az IGP nem lenne kihasználva (dual graphics nem megy ezzel a kártyával, és amúgy sem tökéletes). Nézhetsz helyette inkább valami IGP nélküli procit, ami gyorsabb. Jobb videókártya mellé nincs értelme APU-t venni.
-
woodstock323
tag
válasz
Dilikutya #53 üzenetére
Félreértetted.
Nem akarok videókártya helyett ilyet,csak ha újítom a gépem akkor kell majd poci,meg alaplap(többi az jó).
És ezért kérdeztem hogy ha már veszek procit meg alaplapot a meglévő dolgok mellé akkor érdemes-e ilyen hibrid megoldáson agyalni,meg egyáltalán az FM2-re váltani mert ugye jelenleg am3+os a lapom de az meg fog szűnni idővel.
Én meg az a fajta vagyok,hogy szép lassan kisebb,nagyobb vásárlásokkal újítom a gépet,nem pedig 2 évente kompletten az egészet. -
Dilikutya
félisten
válasz
woodstock323 #48 üzenetére
Nem tudom, a Kaveri mit fog tudni, de jelen pillanatban a leggyorsabb APU IGP-je is alatta van a HD7790-nek, úgyhogy nem érdemes ilyet venned, inkább valami jobbfajta IGP nélkülit.
-
TomiLi
addikt
"Troll ON: "
Hype az van, Kaveri meg sehol.... inkább ne adnának ki semmit a 6800k "helyett"/ elé, mert így még többen - szerintem joggal - felháborodnak, hogy hol a viharban van már a kaveri...... tudjuk, jövő év február - elvileg!!!
"Troll OFF! " -
TeeBee73
veterán
Olvass utána, kérdezz felhasználókat.
Kapom itt a negatív hsz.-eket, holott, csak tényeket közlök.
1. A HD videó lejátszás tökéletes.
2. Med/Low beállításokkal az új játékok is mennek 1440*900-on, AA nélkül.
3: Alaplap+Proci+2*2GB 1866-os Gelil EVO kit kijött ~50k-ból. Rakj össze egy iNtelt , ami ugyanezt tudja játékok alatt. Mennyibe fáj?
Félreértések elkerülése végett, NEM fHD-ről beszélek.MOD: daa-raa: Igaz.
MOD2: Még valami: 2 AMD-s, és 3 Inteles gépem van. Elfogultsággal ne piszkáljon senki.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Az APU esetén a GPU mint segédprocesszor jelenik általános jól párhuzamosítható feladatokhoz, csak ugye még a hagyományosabb videókártya funkciókat is ellátja
-
F34R
nagyúr
válasz
persze most is lehet herelt igp-s AMD-t venni 750k neven. en meg varnek vele egy keveset es vennek egy fm2+ lapot es egy majdani integralt grafika nelkuli CPU-t.
-
woodstock323
tag
Én nem értek az APUkhoz,de egyre több cikket olvasok ezekről.
Ami tiszta hogy ez gyakorlatilag egy processzor amiben van GPU is ezáltal gyenbgébb videókártyákat kiválthat.Valaki elárulhatná ha van kedve,hogy ha én nemsokára szeretnék új alaplapot és procit a meglévő gépemben újítani,akkor érdemes-e ilyenben gondolkoznom,illetve az FM2 foglalatba egyáltalán lehet más procikat venni mint ezek?Nekem jelenleg egy phenomII X3 van a gépben de már öregecske viszont ahogy látom az AM3+ már kihalóban van de nem látom át a következő generációt a keverések miatt.
Amúgy természetesen úgy használnám hogy mellette lenne rendes videókártya is ami most épp egy hd7790( az AMD vonal maradna mindenképp) -
Findzs
addikt
aztán meg decemberben jön a 6890k 100mhz -el gyorsabb verzióban?
-
Ez a proci vajon hogy született?
Újabb stepping, vagy valóban a kevésbé jól sikerült példányokat adják el így? -
F34R
nagyúr
ezt nem ide kellene , van neki "milyen asztali gepet vegyek" c. topikja. Es ha lehet a warez-t azt hanyagold.
-
MongolZ
addikt
válasz
E.Kaufmann #39 üzenetére
Az valóban jogos.
Én egyébként megfogadtam, hogy inkább soha többet pico psu. Macerás, drága, szerintem nem éri meg. Igaz, nekem nem volt problémám a hellyel. -
MongolZ
addikt
válasz
E.Kaufmann #34 üzenetére
Mennyibe kerül egy komplett pico psu tápcsatival együtt és annak mennyi a hatásfoka?
Az életbe nem jön vissza a különbség egy normális kisteljesítményű táp és a pico psu között.#32 W.Wilson
A konkurencia árát nyomta le, nem kevéssel. Ez minden vásárlónak jó. nVidiáéknál nem természetes, hogy a top kari az előző top kari helyére jön - árban. -
bteebi
veterán
Not bad.
-
E.Kaufmann
veterán
Kár
Nekem elég lenne amúgy a Richland is, csak most GPU vonalon a GCN a sztár, az a hosszú távú fejlesztési irányuk és nem bízok nagyon abban, hogy jövőre foglalkoznak-e még tisztességes driverekkel a régi architektúrájú gpu-ikhoz én meg azért hosszabb időre venném a cuccost és nem vagyok nagy gémer.
-
a.sebi
őstag
sziasztok!
szeretnék magamnak egy pct összeállítani , amelyet arra hasznalnék hogy egésznap menjen rajta a letöltés...
lenne mellé egy xbox 360 as és egy xbox one is, ezeket használnám játékra.
a pc szerepe a multimédiás tartalmak lejátszása lenne ,illetve azoknak beszerzése..
de ha belenyomok egy ilyen procit akkor előfordulhat hogy ezzel játszhatok is néha?
elmondom mi a tervem; lewarezolok egy játékot , kipróbálom és ha tetszik megveszem az x1 re...
fontos lenne hogy a gép maga kicsi legyen akár ilyen mini itx is érdekel , maximum költségvetés 100000 ft lenne...
terv egy ilyen proci
ehez való alaplap
8 gb ram
SSD a renszernek??????
2 terra winyo a 3 terra külső mellé...
illetve egy szép kisméretű házacska ...
ilyen pénzből kijön?
illetve normál beállításon elfutnak rajta az újabb gamek? -
Vagyis csak decemberben lesz a (paper-)launch időpontja is.
(#4) E.Kaufmann: csak Abu mondta, hogy decemberben már itt lesz, mert ha az OEM-ek megkapják a saját példányukat, akkor a kereskedelmi forgalomban is ott lesznek decemberben. Hiába állított mindenki mást, Abu kitartott a saját elmélete mellett (mondván, hogy a külföldi újságírók rosszul értelmezik a dátumokat).
-
W.Wilson
aktív tag
-
-
MongolZ
addikt
Én E-450 után váltottam 5400K-ra. Elegem volt abból, hogy egy FullHD videót nem tudok megnézni rendesen a Yuotube-on. Teszem hozzá: nem a brazos hibájából. Egyébként óriási a különbség a kettő között más szempontból is, fogyasztásben meg nagyon minimális.
Egyébként nem tudom miért izgulsz fel a 100W-on, ha HTPC-be kell, akkor tudnod kellene, hogy üresjáratban nem fogyaszt annyit. Az a maximális fogyasztás.
-
törölt tag
válasz
andrew911 #26 üzenetére
Épp ezt mondom: simán lehet, hogy mindet 6800-nak tesztelik, mert a kihozatal miatt ez az egyszerűbb és olcsóbb. Mégis, egy részét 6790-ként adják el, mert abból valamivel olcsóbban valamivel több fogy, közben meg bekerül az AMD és a Richland a hírekbe.
De ha már itt tartunk, tök jó lenne egy cikk a chiptervezésről, -gyártásról és -tesztelésről, én legalábbis szívesen olvasnám!
-
Janus27
tag
Én azt mondom hogy baxák meg!!! Az eredeti tervek szerint már 1 éve piacon kellene lennie a Kaverinek, erre még mindig a Richlandből ad ki "új" verziót, a rohadt Kaverit meg megint csak eltolja!!!!!!!
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #23 üzenetére
Persze, hogy ugyanaz. Tényleg nagyon közel vannak, de attól még üzletileg megérheti, ezt nekik kell tudni.
(#22) andrew911:
Egyáltalán nem biztos az, hogy nem fut. Simán lehet (sőt, szerintem ez a valószínű), hogy ugyanarra az órajelre tesztelik őket, aztán leválogatják, és X db megy 6800-nak, Y db pedig 6790-nek.
-
Dilikutya
félisten
válasz
#72042496 #20 üzenetére
Feltételezem, egy az egyben ugyanaz a chip, mindenféle hibától mentesen. Így viszont a 6800K teljesen értelmetlenné válik.
andrew911: Ha már a 6800K órajelén sem fut stabilan, akkor a szorzózármentesség értelmetlen lenne, nem? Amúgy a "selejtes" példányokat nem 2,5%-al alacsonyabb teljesítményre szokták belőni.
-
törölt tag
Egy dolog, hogy ha egy chipben letiltanak ezt-azt, akkor már megy a selejtezés, de itt a 6800K-hoz képest annyi a különbség, hogy 100 Mhz-cel alacsonyabb órajelre állították be. Miért lenne ez selejt?
Egy otthoni általános gépbe tök jó lehet, de a tuning... oké, el lehet vele szórakozni, csak éppen minek?
(#19) miklosss2012:
Gondolom minél gyorsabban minél több chipet ki akarnak még szórni, mielőtt jön a Kaveri.
-
MiklosSaS
nagyúr
Most komolyan, ennek meg mi ertelme van ?
-
válasz
E.Kaufmann #4 üzenetére
Volt ilyen pletyka, hogy decemberben már elérhető lesz, de sajnos csak februárban lesz a start. Viszont novemberben leleplezik.
-
TeeBee73
veterán
"a keveset fogyasztó és apró multimédiás PC-kbe jó alternatíva lehet"
TDP: 100W. Khmmmm..... -
E.Kaufmann
veterán
-
vgergo
aktív tag
"Az A10-6790K alig lassabb az A10-6800K-nál, viszont olcsóbb és nincs szorzózár sem."
"Mivel a termék nem rendelkezik szorzózárral, így elsősorban a tuningban gondolkodó felhasználók érdeklődését válthatja ki."Én úgy tudom, hogy a 6800K is szorzózár mentes, vagy tévedek? Ha tévedek, akkor a "K" jelzés mire utal?
["The processor has unlocked clock multiplier"] -
mghltm
addikt
a zsortolodes helyett inkabb orulni kellene az amd utobbi idoben vegzett tenykedesenek, szepen nyomja lefele a diszkret vga-k arat, most pedig megkaphatod a 6800k teljesitmenyet olcsobban ( a cpu orajelekben 2,5% a kulonbseg, a grafikus resz teljesen megegyezik )
-
Televan74
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #4 üzenetére
Én meg úgy tudom, hogy az OEM -ek kapják meg idén, és kereskedelmi forgalomba csak jövőre lesz kapható.
-
Televan74
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Mi más?
Kaveri jövő február közepe, ha jól tudom. -
andrew911
tag
Sok értelme nincs, de el kell adni a selejtet is...
Jöhetne már a Kaveri, messze a február. -
E.Kaufmann
veterán
Má megint Richland?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Intel I3-9100F
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest