- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
Én igazából arra gondoltam, hogy bizonyos feladatokra idővel kiválik egy célhardver az általános célú végrehajtókból, majd ha teljesítményt tekintve már nincs rá szükség, akkor ismét visszaköltözik az általános végrehajtóba, és ez periodikusan ismétlődik.
Igazából szebben is meg lehetne fogalmazni, de szerintem a lényeg így is érthető.
De példának ott az FPU, a memóriavezérlő... -
GerykO
aktív tag
Tyű micsoda magas labdák repkednek itt.
Igazából, ha csak hámozott lufi lenne ez az AMD részéről, akkor vajon mégis mitől lenne ilyen sikeres a Fusion (persze eddig csak a Brazos, meg az Ontario van csak a piacon)?
Persze én csak mint laikus szemlélő nézem.Bár igazából minden része teljesen világos volt amit feldobtatok -ezek szerint nem kopott meg a fősulis tudásom
-, és mindben van is igazság. De nekem is az AMD terve a legjobb rövid távra, és gondolom hosszú távon, mire a szoftverek is fel lesznek készülve a fúzióra, addigra fognak jobban összekuszált architektúrával előállni. Bár már a CPU-k is ötvözik a CISC, és RISC rendszerek előnyeit, ha ebbe még belevegyítik a GPU-k szintén vegyes architektúráját, egy elég kusza dolog fog kisülni belőle. Arról nem is beszélve, hogy a cache kezelés is elég zagyvává válik -erre egy példa az AMD demóvideójában lévő multitaskolás alatt jött elő az SB prociból.
Ezzel az egésszel csak annyira akarok rávilágítani, hogy egyelőre nem érdemes pálcát törni egyik architektúra mellett sem, mert szerintem csak a "sötétben tapogatóznak" -persze azért pozitív irányba fejlődtek az architektúrák-, hogy melyik is a legjobb irány. Látszik, hogy teljesen másik szemszögből keresik a megoldást ugyanarra a problémára.
A Llano megjelenése után már legalább össze lehet majd vetni őket. Aztán, hogy mire állnak majd rá a programozók, az egyszerűbb programozásra (AMD), vagy a bonyolultabb mellett maradnak(Intel) -valószínű a sok pénzmag megéri a túlórát.Neumann vajon hogy a fenébe látta ezt előre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- MSI Gaming X Trio 3060
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest