- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SylverR
senior tag
válasz
Oliverda #127 üzenetére
Hogy mi?
Böngésző terhel? Nekem kb folyamat fut az FF, minimum 10, de sokszor 20 aktiv tabbal. Plusz további 20 inaktivval. Mikor bezabálja a 800 mb ramot, akkor kezd akadozni. De akkor is csak maga a böngésző, a gép nem. Persze lehet, hogy akkor már terhel. De az ritkán fordul elő. (és Trinitym van) -
Oliverda
félisten
válasz
pakriksz #124 üzenetére
"írtam egy programot, ami csak összeadogat. Elindítottam ebből 1 szálat, 25% terhelés, feladatkezelő grafikonja nagyjából egyenletes terhelést mutat mind a 4 magra, ami hülyeség. 2 szálnál detto. 3 szálnál-nál is. Sajnos olyan technológia nincs még ami 1 szálat ketté tud osztani
bár nem is lesz, hiszen kb olyan dolog mint a 0-val való osztás, csak chuck norris tudja."
Ez azért van mert a kernel elosztja a terhelést az egyes magok/szálak között, de ez Windowsnál teljesen normális. Persze ez sem minden processzornál működik így. A HT-s Inteleknél és a Bulldozer-alapú AMD-knél a Win 8 már máshogy osztja el a terhelést.
"Milyen feladatokat végeztet az ember, ami erőforrásigényes? Játszik pl. Más olyan feladatot átlag otthoni júzer nem igazán végezted a géppel ahol a cpu lenne a szűk keresztmetszet, ha csak nem fantasztikus flash-es izéket használ"
A tömörítés és konvertálás elég erőforrás igényes tud lenni. Ilyeneket még az átlag júzerek is szoktak csinálni, persze nyilván nem napi 8 órában, de egy böngésző indítása 10-20 tabbal szintén eléggé terhelő tud lenni.
-
pakriksz
őstag
válasz
Oliverda #123 üzenetére
Igen, minden random dolgokat mutat ami az OS terhelésadataira támaszkodik (ezek a monitorok pedig általában variációk egy témára, ugyan azt az adatot kérik le az OS-től mint a feladatkezelő).
Persze a rendszer elosztja a szálakat... feltéve ha van annyi szál amit el lehet osztani, és nem brutálisan asszimmetrikusan vannak terhelve a szálak, ahogy a játékoknál szokás. Ott gyakran egy szálon fut a render(directx9 módban biztos mert nem futhat többön a render), ami szinte mindig túl van terhelve, és 100%-on pörget egy magot, a maradék szálak pedig erre várnak, a mantle api is ezt akarná orvosolni, hogy ne jelentsen olyan nagy terhelést a draw callozás (kb ezt csinálja a render thread), mint a jelenlegi apiknál jelent.
De mondom, egy 5 perc alatt megírható programmal tesztelni lehet. Én kipróbáltam(mert már más esetekben is láttam hogy a feladatkezelő magonkénti grafikonjának köze nincs a tapasztaltakhoz), írtam egy programot, ami csak összeadogat. Elindítottam ebből 1 szálat, 25% terhelés, feladatkezelő grafikonja nagyjából egyenletes terhelést mutat mind a 4 magra, ami hülyeség. 2 szálnál detto. 3 szálnál-nál is. Sajnos olyan technológia nincs még ami 1 szálat ketté tud osztani
bár nem is lesz, hiszen kb olyan dolog mint a 0-val való osztás, csak chuck norris tudja.
itt van a program és mellette a forráskódja Java-s mert ez van telepítve, nem fogok ezért egyéb fordítókat rakosgatni
. kicsomagolod a .jar fájlt, nyitsz egy parancssort, és "java -jar threadtest.jar 4" a szám természetesen a szálak száma, azt lehet váltogatni.
[link] itt pedig egy inteles bejegyzés ahol le is írják hogy a task manager magokra számított terhelése pontatlan, nem valós.
Milyen feladatokat végeztet az ember, ami erőforrásigényes? Játszik pl. Más olyan feladatot átlag otthoni júzer nem igazán végezted a géppel ahol a cpu lenne a szűk keresztmetszet, ha csak nem fantasztikus flash-es izéket használ
Több erősen cpu terhelő feladatot kevesen csinálnak egyszerre. A legtöbben 1 dolgot csinálnak 1 időben a PC-n, a rendszer háttérfeladatok cpu terhelése pedig nem olyan nagy. -
Oliverda
félisten
válasz
pakriksz #122 üzenetére
Milyen feladatokat végeztet az "ember"?
A másik kihasználási mód elég nyilvánvaló. Több alkalmazás fut párhuzamosan, ami nem túl ritka.
"Kár hogy nincs eszköz ami ki tudná mutatni(bár az intelnek van valami performance monitorja az állítólag képes rá) hogy melyik cpu mennyire van használva (a feladatkezelő egy vicc, és a többi hasonló is, csak az összesített cpu terhelést mutatja rendesen, a magonkénti grafikonhoz generál valami random adatot)."
Erről még nem hallottam, de így elsőre elég vadul hangzik.
Láttam már ilyen (PowerMonitor) alkalmazást, és az összhangban volt a feladatkezelő grafikonjaival. Persze lehet hogy az is random dolgokat mutatott.
Ha a program készítője nem állít be affinitást, akkor a kernel elosztja a szálakat, de ennek módja már CPU függő, legalábbis Win 7 óta. Az XviD például egy magra/szálra fixálja magát, amit jól mutat a feladatkezelő illetve az eredmények is.
-
pakriksz
őstag
válasz
Oliverda #121 üzenetére
Jó hogy felsoroltál pár n agyon egyszerűen párhuzamosítható feladatot, de sajnos a leggyakrabban az ember nem ilyen feladatokat végeztet.
"Ahh... hogy innen fúj a szél. 4 mag esetében 50%-os érték a feladatkezelőben nem azt jelenti, hogy csak 2 magot használ ki, hanem azt, hogy négy magot használ 50%-on."
Vagy nem... Leggyakrabban azt jelenti hogy 1 mag 100%-on megy a render szállal (és cpu limitet ad), a többin meg eloszlik a maradék számítási feladat.
Kár hogy nincs eszköz ami ki tudná mutatni(bár az intelnek van valami performance monitorja az állítólag képes rá) hogy melyik cpu mennyire van használva (a feladatkezelő egy vicc, és a többi hasonló is, csak az összesített cpu terhelést mutatja rendesen, a magonkénti grafikonhoz generál valami random adatot).
Tudod egy ősrégi szigorúan egyszálú játékot futtatva is az fog látszani hogy 25% cpu terhelés, és az egyenletesen elosztva a magokon, pedig a valóság az, hogy 1 mag meg 100%-on a többi semmit sem csinál. De ha tudsz programozni, írhatsz egy kis tesztprogramot ami a beállított mennyiségű szálon futtat végtelen ciklust, tesztelgetésre.Az utolsó példánál pedig az látszik hogy a divx-nél ezek szerint van valami fő szál ami kipörget 1 magot 100%-ra, és visszafogja a többi szálat (várni kell erre a szálra a többinek), tehát az sem igazán jó több szálú program.
-
Oliverda
félisten
válasz
pakriksz #120 üzenetére
A jelenlegi csomagban ezek még Ivy Bridge-E alatt is végig 100%-on mentek:
Cinebench R11.5 (64-bit)
Autodesk 3ds Max 2014 (64-bit)
Indigo Renderer v3.4.16 (64-bit)
Adobe Premiere Pro CC (64-bit)
Sony Vegas Pro 12 (64-bit)
CyberLink PowerDirector 11 (64-bit)
Sorenson Squeeze 9 (32-bit)
x264 build 2334 (64-bit)Ezek pedig folyamattól függően 60-100% között mozogtak:
Cockos REAPER v4.402 (64-bit)
Apache 2.2.25 (32-bit)
AVG AntiVirus Free 2013.0.3392(64-bit)A Tomb Raider 8 szálig skálázódik.
"Tomb Raider pár hónapos játék, max 50%, van (vagyis 2 mag)"
Ahh... hogy innen fúj a szél. 4 mag esetében 50%-os érték a feladatkezelőben nem azt jelenti, hogy csak 2 magot használ ki, hanem azt, hogy négy magot használ 50%-on.
Erre jó példa a DivX, ami 8 szálat (magot) kb. 30-40%-ra terhel, de ennek ellenére az összeset használja, amit a fenti grafikonon jól mutat a hatmagos Intelek előnye a négymagos rokonaikkal szemben.
-
pakriksz
őstag
válasz
Oliverda #119 üzenetére
Nem ütnek mindet, de azért ott vannak a toppon, sokkal drágább procikat vernek. Ezzel szemben a játékteszteknél és az álltalánosabb alkalmazásoknál nagyon nem így van... na vajon miért? Talán azért mert alig mozgatnak meg pár szálat...
Nem használok régi alkalmazásokat, mindet frissítem, ezeknél látok csak 100%-ot: 3ds max render, 7zip, x264 kódolás(de 2 passnál az is csak a második passnál éri el, elsőnél 3 mag körülit használ), kb ennyi.
Tomb Raider pár hónapos játék, max 50%, van (vagyis 2 mag), skyrim sem olyan régi, az is maximum ennyi. Mafia 2 is kb ennyi, serious sam 3 40% körül.
Tudod attól hogy az idő telik még nem lesz könyebb több szálra osztani a dolgokat... főleg korlátokkal mint a directx... -
Oliverda
félisten
Miért ütnének mindent?
Egy példa: [link] A három renderelőnek még 24 mag sem kottyan meg különösebben, de ennek ellenére távolról sem ütnek mindent az FX-ek.
"és gyakrabban látnék 100% terhelést a 4 magos procimon."
Valószínűleg rossz, régi alkalmazásokat használsz. Lehet nem ártana frissíteni az 5 évvel ezelőttieket.
-
válasz
antikomcsi #117 üzenetére
Abban a percben nem voltam túl nagy AMD fan...
Vagy nVidia fan? Nem is számít.
Vettem másikat, amint összejött a pénz, de akkor már SiS chipsetes lappal, mert az NF2-es lapot el kellett adnom, hogy legyen proci - a különbözetből majdnem kijött egy használt 2500+. Évekig nagyon elégedett voltam vele.Egyedül a lesarkazás-mizériát nem értettem soha, nekem sosem sikerült, pedig ha 8-9 alkalommal nem tettem fel új hűtőt, akkor egyszer sem.
-
válasz
antikomcsi #115 üzenetére
Azért nem tettem hűtőt a procira, mert még nem tartottam ott a szereléssel.
Az volt a balfaszság, hogy bedugva felejtettem a tápkábelt - nem volt kapcsoló a tápon.
Véletlenül nyomtam meg a bekapcsoló gombot szerelés közben.
Sok gépet raktam össze, így nem hittem volna, hogy a sietségnek ez lehet az ára.
Bekapcs után 1 mp múlva pukk, és proci kampó.Nem tudom, hogy be volt-e akpcsolva a hővédelem, még nem volt alkalmam a BIOS-ban turkálni, és ez volt életem első AMD-s gépe, így nem is godoltam arra, hogy létezik ilyen.
P3 Tualatain-ról váltottam. -
antikomcsi
veterán
Nforce2? Az már csúcs lapkakészlet volt. Már a sokkal korábbi lapokban is volt hővédelem, ami szerintem Nálad nem volt aktív.
Az Athlon xp-k meg már szintén "szuper" procik voltak.
Tehát biztosan el lehetett füstölni őket, de a lényeg az, hogy a hisztéria nagyobb volt, mint amekkora indokolt volt. Illetve az is gond volt, hogy sokan átrakták a régi kis apró bordákat az új procijukra.
Már akkoriban is volt a fórumon, aki tudta, hogy mi a helyzet.
És ezeket csak megerősíteni tudom, mert nekem egy procim sem füstölt el, pedig drótoztam a lábaikat, és kötögettem a hidakat rajtuk, mert akkoriban nem csak egy kattintás volt a fesz emelés.
Ja és szeretném megkérdezni, hogy miért nem tettél hűtőt arra a procira?
-
válasz
antikomcsi #113 üzenetére
Én egy procit füstöltem el, azt egy ASUS nForce2-ben.
Akkoriban ez volt a fórumon is az általános nézet, hogy hűtő nélkül elcsattannak az Athlon XP-k, amit a saját példám alátámasztott.
-
-
SylverR
senior tag
Az is lehet. Tulajdonképpen vettem egy használt VIA-s, DDR-es alaplapot a régi helyére, és csere után már egyik alaplappal se indult el a gép. Bár a bátyám betudta inditani a régi alaplapot az 1700-essel, de alacsonyabb órajelen futott mint kellett volna, majd lassulva szépen lehalt újra a gép. A táp Acorp volt.
-
pakriksz
őstag
Régen volt az 2500+-os thoroughbred-B-m, ami 1,7 ghz-n (alap órajel) futott, olyan szép volt nézni ahogy szénné alázta a 3 ghz körüli P4-eket is
Az meg különösen vicces volt hogy mindezt 15 ezer forintért, míg a 3 ghz körüli p4-et 30-40 ezer körül adták
Akkor találták ki az intel fanboyok a "de az amd akkor is fagy, meg elég" szöveget. 4 év alatt 1x dobott kékhalált azt is egy elcseszett hangchip driver miatt. CPU azóta is használatban van (2,1 ghz-ra húzva jópár éve, és a 10. évét közelíti) -
Arra gondoltam, hogy valami agyoncrackelt és / vagy vérsándor tuningXP. Egy csomó ilyen volt anno.
Csak mellékesen, nekem is AthlonXP 1700+-am volt + mx440 majd később R9550 szénnéhúzva (9600Pro szint), és sose volt teljesítménybeli anomáliám. Aztán pár évre rá P4 nortwood 2800/533 ment az Athlon XP helyére, de játékokban nem vettem észre semmit, sose volt CPU limitem.
-
SylverR
senior tag
Legelső szűz XP. Egyébként a tisztázás kedvéért: futottak a dolgok szépen, csak nem érte el a 60 fps-t, csak ritkán. 3D Mark alatt elvileg megfelelő értékeket kaptam. 6k. Később az Omega driverrel felugrott 8k-ra. Játékok alatt is javult. De tényleg csak az ilyen voodoo 1, voodoo 2-re irt játékok futottak teljesen egyenletesen.
-
SylverR
senior tag
válasz
cskamacska #99 üzenetére
Várni kell egy kicsit. Intel is felfogta már, hogy nem járható út a cpu erejének növelése. Mint látod, alig tudnak növelni rajta. Röhögtem mikor kijött a legutóbbi Intel sorozat, és tele volt a fórum istenitéssel... Közben 5%-kal lett erősebb az elődnél. XD Amilyen tempóban erősödik az Intel, az AMD idővel képes lesz befogni. Valószinűleg nem lesz 4 modulos AMD már, csak 2. Viszont amint csökkentik tovább a gyártástechnológiát, úgy több cucc fog beférni, és szerintem nem csak a GPU-t fogják buffolni. Szerintem.
Mondjuk nálam az a helyzet, hogy sokkal mélyebbről léptem ide fel, igy nekem ez brutális előrelépés volt.
@lezso6:
Tudom. Ennek ellenére bátyám gépén egy q2 motoros játék tökéletesen futott. Láthatóan 60 fps fölött. Mig nálam csak a nagyon régi játékok voltak erre képesek. Pedig neki akkor még egy GF2MX440 volt. Attól a 8500LE elvileg erősebb. -
cskamacska
addikt
De pont ez az, hogy nem lesz AMD alternatíva, se olcsón, se drágán. Eddig(konkrétan ez évig, plusz pár kivétel régebbről) az volt a gond, hogy egy i3 is bucira verte az egész Phenom II X4/X6 FX4/6/8k bagázst, mert a játékok által támogatott ~2 magon sokkal jobb volt.
Most, hogy a Crysis 3(CryEngine) tűrhetően, a Battlefield 4 pedig gyönyörűen támogatja a 8 magos procikat, és más fejlesztők is kezdik összeszedni magukat e téren(jó lassan, de legalább biztosan), na erre kijelentik, hogy az egy magra jutó teljesítményben már előrelépést mutató(?) új procik(APUk, anyuk, whatever) NEM lesznek elérhetőek 6-8 magos kiszerelésben.
Persze előferdülhet, hogy a mostani Piledriver FX-ek idétlen időkig megmaradnak, mint a go to megoldások a Fusion kánaán bekövetkeztéig, de gondoltam tán frissítenek egyet-kettőt még addig. -
SylverR
senior tag
válasz
cskamacska #96 üzenetére
Mondjuk azért poén, hogy még mindig itt tartunk.
Annak idején megörököltem egy Duron alapú AMD procit, majd a tesztek és egyebek alapján eldöntve beruháztam egy 1700+-os Athlon XP-be. Ami elvileg hozta a P3-asokat teljesitményre.
Aztán láttam a bátyám Celeronját úgy futni játékban, mint az én gépem soha... Mai napig nem tudom mi okozhatta. Lehet, hogy a 8500LE volt a bűnös. De nem tudni. Aztán egy Sempron 3000+ -t néztem ki. Úgyszintén tesztek alapján. Ott is csalódás ért. Ugyan megvétel után elég gyorsnak tűnt. 9600XT-re való upgrade után a 3d teljesitményem is ugrott.. Dehát... Idővel szép lassan belassult. Az ugyan igaz, hogy egy P4-gyel szemben nálam futottak már a 720p videók, mig azokon nem futott rendesen. De játékokban, stbben, nagyon alul maradt.
De mivel mai napig igaz az, hogy az AMD kinál olcsóbban okosabb megoldást.. -> lásd APU-k, jóval olcsóbban megkapom ugyanazt, mintha vennék CPU-t, meg külön dVGA-t. Ezért a Trinity mellett döntöttem. De nem is a legnagyobb mellett. A8-5600K. Bár a tesztek azt hozták, hogy sz.r lassú. Ha játékra kell vegyek külön procit, vga-val... Még a ph-s teszt is ezt hozza! És jé. Pozitiv csalódás, először az AMD részéről a számomra. Gyors! Lehet vele simán játszani... Még nem találkoztam olyan programmal, amiben maga a proci lett volna gyenge. Az persze lehet, hogy egy csúcs VGA-nál gondod lesz... De akkor meg vegyél i7-et, ha annyi pénzed van... -
cskamacska
addikt
Mondjuk azért poén, hogy a hurráoptimista PH! játéktesztekben már egy ideje mindegy hogy milyen proci van a GPU mellett, és csak az utóbbi számít, addig a valóságban grafikai beállításoktól függetlenül egy FX4100(de lehetne FX8150 is mert pont nem számítana, nem használja ki a a játék a +4 magot) maga alá borjadzik a Planetside 2 100+ fős csatáiban, illetve legnagyobb meglepetésre így csinál egy Piledriveres A10 5800k is
, addig egy teszkógazdaságos Core i5 2400 teljesen jól bírja.
Anno PH! tesztek alapján gondoltam, hogy elég lesz nekem egy húzott Phenom II, és miután nem voltam teljesen megelégedve, GameGPU.ru tesztek alapján gondoltam hogy AMD FX proci helyett ki kellene próbálni a Core i5-öt. A ruszkiknak lett igazuk..
Rendben van hogy The Future Is Fusion, de míg be nem köszönt az APU kánaán majd valamikor, addig mit csináljon az ember egy több magra kevésbé optimalizált, de legalább ipc zabáló játékkal?
-
ukornel
aktív tag
OK, akkor csak az a gond, hogy nem specifikáltad mit értesz az alatt, hogy "mit mutat föl az AMD egy 2-3 éves Intellel szemben". Ne rajtam kérd számon, hogy te speciel a multiplayer, esetleg MMO gaméra gondoltál, mint releváns tesztre - nem vagyok gondolatolvasó. Te viszont egy általános állítást tettél.
Persze, a tesztek az erőforrásigényes programokra gyúrnak, mert ott van értelme a tesztnek - aknakeresőre bármi jó. Az erőforrásigényes progik pedig már egyre több szálat használnak hatékonyan.
Azt viszont nem értem, az ipc miért lenne "totál kihagyva az egészből". IPC, órajel - ezek együtt határozzák meg egy adott architektúrájú mag erejét. Hogy lehetne kihagyni?? -
pakriksz
őstag
sajnos 5 éve is, és most is teljesen megállja a helyét. Ha nem így lenne az amd 8 magosai mindent ütnének, és gyakrabban látnék 100% terhelést a 4 magos procimon. De sajnos renderen, video kódoláson, és bizonyos tömörítőkön kívül ezt nem igazán tudja előidézni semmi, pont ahogy 5 éve.
-
devast
addikt
A tesztek 3/4-éd tipikusan többszálú működésre optimalizált programok teszik ki, mint pl tömörítés, renderelés, videóvágás/szerkesztés/kódolás. A játékokba meg be van rakva pár single player cucc, amik köztudottan nem cpu limitesek ésszerű felbontást használva. Számomra nem releváns ez a teszt.
Akik nem multiznak le tudják szűrni a tesztből, hogy kb mindegy milyen cpu-t vesznek. Akik általános felhasználásra veszik, azoknak is teljesen mindegy. Akik videót kódolnak/szerkesztenek/stb azoknak szól a teszt. Az ipc totál ki van hagyva az egészből.
Gondolom a cikk író feltételezi, hogy a közeljövőben már minden 4+ magra lesz optimalizálva, azért néz így ki a teszt összeállítása. Aminek én is nagyon-nagyon örülnék, de szerintem még nem tartunk ott. -
Hát, ők majd jól megszopják, vagy erősen optimalizálnak CPU-ra / átállnak GPU-ra, ha jót akarnak. Ez most nem arra vonatkozik, hogy most miért ilyen lassú az AMD. Már most alig gyorsult az intel a haswellel, mi lesz később? Intelnek is már kezd megtörni, ott a saját gyorsítókártyájuk, elkezdtek relatív használható IGP-ket gyártani.
-
Azért ehhez a fejlesztőknek és az intelnek is lesz egy-két szava.
Amíg van i7, addig a fejlesztők (=visual studio) nyomják a CPU-only kódot.
Amíg az intel készen nincs a saját ütőképes GPU-jával, addig nyomja erőből az i7-eket.
Következésképp, akkor, és úgy terjed el a GPU programozás, amikor és ahogy az intel akarja.
Ez persze elég pesszimista vélemény, de az intel szerintem erre játszik.
Remélem, hogy nincs igazam, és az AMD képes lesz rávenni a fejlesztőket a jóságra.Azért vagyok egyébként pesszimista, mert nálunk egy .NET-only cégnél a fejlesztők 99%-a azt sem tudja, hogy mi az OpenCL. Meséltem nekik, hogy meg akarok tanulni GPU-ra programozni, és azt sem tudták miről beszélek. HSA, meg GPGPU, meg C++ AMP, meg ehhez hasonlók hallatán meg azt hitték, hogy csak okosnak akarok tűnni, és kitaláltam az egészet.
A CUDA-ról némelyik hallott, hogy valami szuperszámítógépek programozására való nyelv.Tehát, először a fejlesztők fejében kell felkapcsolni a villanyt.
-
A jövő már nem az erősebb CPU-k felé mutat, hanem a nagy teljesítmény / tranzisztor arányú lapkák felé (pl IGP / GPU / APU), mert pár éven belül elfogy a nanométer. Sőt már most is komoly árproblémák vannak, már messze nem mindig olcsóbb ugyanazt a lapkát kisebb csíkszélességgel gyártani. Később még lehet új ISA-k is kellenek a csíkszélcsökkentés ellehetetlenülése miatt.
-
A render progik hamarosan GPU-n fognak menni, már manapság is sok jó render plugin van GPU-ra.
Tulajdonképpen a legtöbb olyan progi, ami jelenleg erős CPU-t igényel, átírható úgy, hogy legalább részben GPU-n fusson. Az AMD ebben gondolkodik.
Átmenetileg hanyagolják a jelent, hogy legyen jövőjük. -
SRII
őstag
értem köszönöm...kicsit már el vagyok keveredve, azt sem tudom ki kivel, meddig mikor, akkor marad az intel, nem várok...azt hittem majd lesz egy erős 8 magvas cpu ami kicsit közelebb lesz az i7-hez, de ahogy olvasom a híreket és haladunk előre, nem is akarja az amd ezen utat járni, inkább igp re hajt, de de akkor mi lesz az olyan 4-6 magos erős cpu függő játékokkal, főleg multinál, meg aki render és néha egy kicsit erősebb progikat használ, az nem vesz vagy nem játszik amd konfigon? az sem lesz előny az amd -nek...akkor elkönyvelhető az írás(otok) találgatások topikok alapján ,hogy az utolsó cpu a fx8350?
-
A kérdés első felére tudok választolni.
Az Excavator a Steamroller utóda. Az egy processzor mag típus, ahogy a Trinity-ben pl. Piledriver magok/modulok vannak, a Kaveri-ben meg Steamroller CPU modulok lesznek.
Az eddig ismeretlen kódnevű termékben meg majd Excavator CPU blokkok lesznek.
Az, hogy lesz-e IGP nélküli verzió, azt nem tudom. Szerintem nem.
-
SRII
őstag
AMD Excavator most akkor ez IGP proci lesz? mivel ezzel van telefossantva a topik mikor arra lettem volna kíváncsi jön e idén vagy jövő év elején amd processzor! (és nem IGP szarság, az akkor lesz jó ha majd egy 4 magos amd prociba lesz egy 280x vagy minimum egy gtx760: addig nem ér semmit, aki irodázik az még mindig alaplait tolja, vagy intel elég neki, aki meg játszik annak meg dvga-ja van lesz) téma lezárva..
lesz új AMD proci vagy nem, mikorra várható hány maggal stb. köszönöm a válaszokat! és köszönöm de nem az érdekel mikor jön ki a semmit nem érő proci+igp fossanytyú
-
ukornel
aktív tag
"Megnézted már, hogy mit mutat fel egy 2-3 éves középkategóriás intel cpu (i5 2500k pl) ellen az amd ? Nem 5-10% van ott, az a legnagyobb probléma. Hanem repkednek az 40-70%-ok. És ez lassan 3 éves"
Megy a csúsztatás, mint a curlingben...
Nézd meg légyszi még egyszer: az idézett számot a csúcs/felső kategóriára írtam a #70es idézett részében.
A(z általam kinevezett) felső kategóriában az FX-8350 az i7-26500K-hoz képest 4,1%-kal, az i7-3770K-hoz képest 15%-kal marad le a teszt szerint.
A 2500K-val nem találtam közvetlen összehasonlítást, de azzal az FX-8150 van kb pariban (4,34% a lemaradás itt). -
devast
addikt
Más tesztprogramokkal játszunk.
Megjegyezném, hogy a fenti ábrán látható teljesítmény mmo-s játékok körében nem kirívó, hanem általános. Én is ezzel szenvedek több játéknál is (alacsony minimum fps, grafikus beállításoktól függetlenül), mert gyengusz a q6600 -
Oliverda
félisten
Ott sincs 70%. Az A10-6800K és az i5-3470 között van 49%, és ha kicsit utánanézel, akkor könnyen kiderülhetne, hogy az utóbbi durván 9%-kal gyorsabb az általad felhozott 2500K-tól, ergo az A10-6800K (ami még nem a Kaveri) kb. 40%-kal van az i5-2500K mögött.
"Ha kiszeded a 8 magot kihasználó teszteket, mindjárt nem lesz annyira rózsás a kép."
Ahha, és szerinted mégis mely alkalmazások nem használják ki a 8 magot/szálat? Annyit segítek hogy nem túl sok ilyen van.
-
devast
addikt
Az apu-k, és a core i5/i7 -ek között. FX-ek piledriverrel meg tudják közelíteni, köszönhetően a 8 magnak (ettől függetlenül hulladék az ipc => ezért vártam a kaverit). Nekem nem kell 8 mag, nem kódolok videót, semmi olyant nem csinálok ami kihasználná jelenleg. Ha kiszeded a 8 magot kihasználó teszteket, mindjárt nem lesz annyira rózsás a kép.
-
devast
addikt
Megnézted már, hogy mit mutat fel egy 2-3 éves középkategóriás intel cpu (i5 2500k pl) ellen az amd ? Nem 5-10% van ott, az a legnagyobb probléma. Hanem repkednek az 40-70%-ok. És ez lassan 3 éves.
Teljesen nyilvánvaló, hogy a jövő az amd féle heterogén apu. És ha úgy fejlesztik a programokat, a gyengébb x86 sem probléma. De ez a jövő, ami valamikor egyszer talán bekövetkezik. De mire bekövetkezik, a jelenlegi apu-k is levélnehezéknek lesznek jók kb. A jelenben nem tudnak felmutatni egyetlen értelmes megoldást sem a mainstream szegmens felső felére. Hosszú távon valószínű ez be fog jönni nekik, de ez nem vígasztalja azokat, akik most szeretnének erősebb pc-t venni.Ez az egész a directx9-re, meg az ati 9500/9700 időszakra emlékeztet. Akkor is ők voltak az elsők a dx9-el, de mire igazán kezdtek érkezni a dx9-es cuccok, arra már maga a vas volt hozzá gyenge, a hajadra kenhetted a támogatást.
-
ukornel
aktív tag
válasz
antikomcsi #69 üzenetére
"klasszikus AMD proci egyáltalán nem lesz az már szinte könnyfakasztó"
Klasszikus Intel proci sincs már (az "extrém" szegmenst leszámítva), csak APU . Csak ott gyöngébb annyival az IGP, hogy erről ne vegyünk tudomást?
Igen, a csúcskategória után (Ivy-E/P) már a felső kategóriában (nem-E i7,i5) sem focizik AMD proci. Ez egy jóval szűkebb, és jóval nagyobb beruházást igénylő piac, ami a presztízsre sokkal érzékenyebb (5-10%os lemaradás már "alázást" és "nulla teljesítményt" jelent). Itt most az AMD-nek sokkal nehezebb lenne leérni a megtérülést, sőt, a nyereséget. Ahhoz sokkal nagyobb tőkeerő kell, jobb hírnév, és nagyobb piaci részesedés. Szinte könnyfakasztó, hogy ezek nincsenek, de építkezni alulról lehet.
-
antikomcsi
veterán
Amit Te írsz egy fórumra, az nyilvánvaló, hogy szerinted!
Bár lehet valóban jobb kiírni, nehogy valaki belekössön.
Mi itt csak annyit tehetünk, hogy megbeszéljük egymással a dolgokat, és véleményt cserélünk, sajnos beleszólásunk nincs a dolgokba, így esszük, nem esszük azt kapjuk, amit adnak.
Tök mindegy, hogy mi a terv, vagy mi volt a terv, én azért kissé csalódott, mi több szomorú vagyok az események láttán.
Nekem már az sem tetszett, hogy külön alaplapot kellett venni AMD és Intel alá, de hogy klasszikus AMD proci egyáltalán nem lesz az már szinte könnyfakasztó. Tudom, ezt kicsit nehéz megérteni sokaknak már.
-
válasz
antikomcsi #67 üzenetére
Így is lehet fogalmazni.
Ha annyi pénzük lenne, mint az intelnek, akkor lenne olyan gyors procijuk az integráció és HSA mellett is.
Szerintem kizárólag a pénz és a hosszútávú pénzügyi stabilitás miatt fókuszálnak egyetlen témára.
Lehet, hogy hirtelen ki tudnának préselni valami ütős X86 procit, de az annyi erőforrásba kerülne, ami az intel piaci politikája és az emberek márka hűsége miatt akkor sem lenne átütő siker, ha jobb lenne az intel cuccainál (lásd A64 vs P4). Viszont elvenne egy csomó fejlesztőt -> időt az integrációtól, HSA-tól, stb.
leginkább kidobott pénz lenne.
A leírtakat úgy kell érteni, hogy "szerintem ...". -
antikomcsi
veterán
Én régebben repülni akartam, de aztán úgy döntöttem, hogy a járást fejlesztem tökélyre, és minden energiám ebbe fektetem.
A 290x-nél szerencsésebb volt az Intel proci, hogy ne lehessen tiszta AMD platformról beszélni az egyik esetben. És gondolom ugyan olyan procit használtak az Nv kártya alá is. Igaz ezt nem tudom, de a józan ész ezt diktálná.
(#64) Oliverda
Igen sajnos, így van, részben hála a magyar árcsökkentéseknek is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #63 üzenetére
Nem pont így gondolkodnak. Azt a kérdést teszik fel, hogy mit ér a CF rendszered, ha a konzolra készült játékok funkcionális működését nem lehet átportolni PC-re. Következésképpen gyengébb játékmenetet kapsz PC-n, mint konzolon. Jelenleg ennek a problémának a kezelése az elsődleges indikátora az AMD fejlesztéseinek.
Ők attól félnek leginkább, hogy maguk is belefutnak a felállított csapdájukba. Belerakták a konzolokba a brutális tudású hardvert, amit PC-n csak ők tudnak gyorsan lekövetni, míg a többieknek minimum 1-2 évre van szükségük ilyen szintű integrációhoz. Viszont a játékmenet nem grafika, vagyis nem lehet csak kikapcsolni a PC-n nem futó részeket. Ez most hirtelen egy kellemetlen átmeneti időszak, ami igazából senkinek sem jó. Illetve a konzoloknak az, de a PC gaming is számít.
-
válasz
antikomcsi #63 üzenetére
A 290X képességeit is intel procival demózták.
Rég lemondtak erről az irányról.
Így döntöttek, mert tudták, hogy egy irányra van pénzük, és olyat választottak, amiben szerintük a legnagyobbat tudnak dobni. -
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #63 üzenetére
A CF teszteket az AMD is Intel processzorokkal (SB-E v. IB-E) csinálja. Viszonylag kevesen vesznek két csúcs VGA-t (lassan már egyet is), de nekik ott az X79-es platform.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Meteorhead #61 üzenetére
Tehát az AMD azt mondja, aki akar egy jó erős CF rendszert az vegyen alá Intel cpu-t?
Mert jelenleg a két modulos APU-k nem sok vizet zavarnak ilyen téren.
Ha valami nem jön össze, akkor persze egyszerű azt rámondani, hogy direkt így akarták.
Szerinted hol vonná ki magát egy gyártó a piacról, ha a vevők 80%-ban az ő termékét vennék?Az a nagy baj a szuper fejlesztéseikkel, hogy 10 ilyen szuper csodánál kilencből nem lesz semmi, vagy totálisan alkalmatlan időben dobják be.
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #60 üzenetére
Ja, akkor meg ne panaszkodj.
-
Meteorhead
aktív tag
Azoknak akik arra várnak, hogy lesz majd mégis csak egy tiszta CPU AMD oldaláról:
Szerintetek AMD vágná maga alatt a fát? AMD nev véletlenül tolja az IGP szekerét, mert ez az egyik előremutatóbb módja a teljesítmény növelésének. Már az Intel sem merne szerver fronton kívül tisztán CPU-t kiadni, mert nem erre megy a piac. AMD CPU-i közel nem muzsikálnak úgy, mint Intelé, ezért nem is ott szeretné megverni a konkurenst, hanem ott, ahol az van lemaradva cserébe. Ezért tolja HSA-t, hogy az IGP-t minél könnyebben és hatékonyabban lehessen használni.
Még a szerverpiacról is fokozatosan kivonja a CPU-kat AMD, mert ahogy megjönnek a programok, amik értelmesen használják az IGP-t, úgy értelmüket vesztik a CPU szörnyetegek. AMD magára vállalja, hogy ő gyártja az első APU-kat, amik CPU célokra messze alulmúlják a konkurenciát, viszont amikor elkészülnek az első progik, amik miatt már megéri APU-t venni, akkor neki már kész HW-ük lesz. Intel még csak akkor fogja tervezni/bejáratni a friss, erre a célra készült architektúráit.
Röviden: PC-n már rég lezajlott a CPU >> APU átállás. Szerverfronton most zajlik.
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #58 üzenetére
Erre is van megoldás: alulfeszelés.
-
antikomcsi
veterán
válasz
FireKeeper #53 üzenetére
Gondoltam beledobálom őket egy befőttes üvegbe, és kiviszem a meccsre, mert besz@rt a kereplőm.
Amúgy azt írtam, hogy erősebb?
Vagy azt, hogy új, jobb?
Ha a mostani 8350-es procim le tudnám cserélni egy olyan AM3+ procira, ami ugyan azt tudja fele fogyasztással, már rohannék is boltba, mint a kiskutya.
És nem az a baj, hogy sokat eszik, hanem, hogy baromi hangosak már a ventik a radiátoron játék közben.
Meg amúgy teljesen feleslegesek voltak az eddigi fejlesztések is, mert 640 kilobájt mindenkinek elég.
(#54) adamssss
Nem az a lényeg, hogy elég e, vagy nem, hanem, hogy meg bírja e állni az itteni felhasználó, hogy 3-4 évig ne vegyen új procit?
-
Oliverda
félisten
Egy FX-6300 vagy i3-4xx0 körüli teljesítmény a legtöbb felhasználónak bőségesen elég. Persze nem arra gondolok aki napi 8+ órában renderel vagy videókat tömörít/vág. Legtöbben még a lassan három éves 2600K teljesítményét sem tudják kihasználni, legfeljebb csak elégedettebbnek érzik magukat attól, hogy az van a gépükben. A "minden évben vedd meg a csúcs processzort" ma már egy eléggé mesterségesen generált igény, amit egyre kevesebben nyelnek be, mert egyszerűen nincs rá szükség, és anyagilag jobban megéri 2 évre ~megvenni az i3-at, majd később lecserélni, mint háromszor annyiért bevállalni az éppen aktuális csúcsmodellt.
adamssss: Miért, a DG nem pont arról szól, hogy valahogy kihasználd az IGP-t?
MongolZ: Bocs, dolgozunk, és ebbe beletartozik a napi x darab hír is.
-
szabi80sz
tag
Nem tudom, hogy miért gondolják egyesek, hogy a DG a minden... Jelenleg is lehet bármelyik APU-val gyorsítani az össze újabb videokártyát (amennyiben van értelme..), ha megfelelő alaplapod van. Márpedig, ha telik 7870-re, akkor egy harminc 1-2 ezres alaplapot is tudsz venni, olyat, amiben van Virtu. (pl.: http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-f2a85x-up4rev_10 ). Nekem ilyen van (A8 5600k-val) és a Geforce 650Ti-t is gyorsítja.
-
válasz
antikomcsi #52 üzenetére
Tudom nekem is ez a dilemmám.
Mindazonáltal, én szerintem beruházok egy FX8320-ba, mert játékra még az is bőven elég lesz egy 3-4 évig. (legalább is nagyon remélem.) -
FireKeeper
nagyúr
válasz
antikomcsi #52 üzenetére
erősebb = #mirekell?
ahogy Oli is írta pár hsz-el lejjebb, a középkat procik is már egy ideje eljutottak arra a szintre ami a vérpistike felhasználók kivételével mindenkinek elég.
-
ukornel
aktív tag
"Mellesleg jelenleg Q6600 van megrángatva, lefele nem fogok fejleszteni"
Lefelé fejlesztés?!
Oké, hogy ott a szmájli, de...
Nemrég volt egy sokszereplős teszt, amiben egy az egyben összehasonlították a Llanot, Trinityt, a Richlandot, és a Core2 Extreme QX6700-at. A te procid megrángatva lehet ennek a régi Intelnek a szintjén, amit az összes felsorololt AMD APU jelentősen felülmúl. A 4 magos APUk a 2 mag + HT Core i3-ak környékén (Sandy/Ivy Bridge) vannak, csak a CPU teljesítményt figyelembe véve. -
MongolZ
addikt
Megmondom őszintén simán lehet, eléggé felületesen olvastam most a cikket el. De azt azért nehéz letagadni, hogy nem így van: amikor bejött a Llano, már elég gyakran jöttek a hírek a Trinity-ről. Amikor kijött a Trinity, már jöttek a hírek a Kaveriről. Lehetne folytatni tovább...
-
devast
addikt
válasz
meridarider #40 üzenetére
Azt elhiszem, hogy a krájziszt elviszi rendesen, meg egy valag single player játékot is. Én ha játszom általában multizok. Az meg sokéves tapasztalatom, hogy oda nagyon kell a bika cpu. Hiába butítod le akármennyire a grafikát, viszonylag hamar cpu limitbe lehet ütközni. Tipikusan az egy szálon elérhető teljesítmény a mérvadó, lehet fikázni az engine-t, a programozót, a végeredmény szempontjából mindegy. Remélem ez a jövőben változni fog, bár nem látok jelenleg még erre utaló jeleket.
-
lacyc3
csendes tag
Várom a Kaveri-t. Nagyon tudnék örülni 6 vagy 8 modulnak illetve ha elérné egy i7-3930k-szintjét.
-
tixem
addikt
engem az érdekelne, hogy mikor jön egy fx 8320/8350 párost váltó proci. 2015-re jó is lenne, úgy valahogy terveztem kukázni a Piledriverem
-
válasz
VaniliásRönk #42 üzenetére
Jó lehet a 7870 kicsit túlzás, de egy 7750/70 lehet fogja, hozni, és akkor ott viríthat a DG.
-
Kb. minden cikkben és tesztben kihangsúlyozzuk, hogy csak annak éri meg APU-t venni, aki valamilyen módon ki tudja használni az IGP-t is
De a kaverivel pont ez fog megszűnni, nem? Ugye ott már mehet a GCN DG-be, és ha már egy HD7870 szintű karival össze tudna dolgozni az nagyon baba lenne.
-
meridarider
tag
Látom sokat használtál apu-t. Nekem egy 5600K-m van és nincs az a játék ami alá ne lenne elég a 7850 mellett. Ha egy crysis elfut küzel ultrán fullhdben az kicsit messze van a netezőstől nemgondolod?
Amúgy aláírom, hogy el vannak maradva teljesítményben, de kb annyira számít mint, hogy snapi 600 vagy 800 van a telefonodban. Intelt meg azért nem vennék, mert az amd sokkal innovatívabb, előremutatóbb és inkább őket támogatom a procivásárlással mint az Intelt -
Oliverda
félisten
Az valószínű, mivel a 7770-et a Carrizo fogja hozni/átlépni, az pedig ~2015. Mindenesetre az IGP-k is elég jó ütemben fejlődnek, így pár éven belül elérnek a mostaninál egy alapvetően jobb szintet, így szvsz a csúcsmodellek stabilan a középkategóriás VGA-k szintjén fognak mozogni. A CPU-k már régen elérték azt a szintet amire a legtöbb embernek nincs szüksége. Többek között ezért sincs már akkora kereslet az évről-évre megjelenő újabb cuccokra, de ez már egy másik téma.
-
válasz
VaniliásRönk #14 üzenetére
Mi van ráfestve?
Én egy olyan APU-ra várok amire le lehet váltani a Phenom II x4-es gépet, 3 modul + HD7770 szintű gpu olcsóbban mint ha külön lenne.
-
Oliverda
félisten
Persze hogy annak néz ki, hisz néhány esetben kb. fele annyiba kerül maga a processzor mint egy i5 vagy i7.
Kb. minden cikkben és tesztben kihangsúlyozzuk, hogy csak annak éri meg APU-t venni, aki valamilyen módon ki tudja használni az IGP-t is, ami viszont messze jobb mint ami a jelenlegi i5-ben vagy i7-ben található. Más esetben nem éri meg, ez ennyire egyszerű.
-
devast
addikt
Hát, a 30 rongyos apu is csak olcsó gépnek néz ki egy i5/i7 mellett... Leosztod kb 10k benne a gpu, és 20k a cpu. Ami teljesen reális ár, nincs is gond vele. Mondjuk én netezős gépbe is inkább intelt vettem (G2120), de ott tudtam nem lesz semmi 3d terhelés
Minimál játék + átlagos felhasználásra jók az apuk, jelenleg. Vannak szintek a 200k-s vga és az apuba integrált szutykok között azoknak, akik tényleg játszani is szeretnének. -
Joachim21
őstag
válasz
antikomcsi #25 üzenetére
Én is így voltam vele, de aztán összeraktam fateromnak egy 5600K+HD6570 köré épülő rendszert, és nagyon combos teljesítménye van az árához képest. Ha a steamroller mellé egy R7 260-at bepárosítanának, és mellé lehetne még valami hasonló kártyát crossfire-be rakni, akkor én azzal már el tudnám képzelni a jövőt, de persze jöhetne AM3+ foglalatba is egy 4/6 modulos steamroller proci, én is várok hasonlóra, csak nem sok remény van rá.
-
devast
addikt
Az a baj, hogy jelenlegi felállásban az amd-nek még legalább kb ~1 évig a legjobb apu-ja is netezős / olcsó gépnek való. Szép meg jó, hogy van integrált gpu, de az vga-nak gyenge, másra meg még egy ideig nem lehet használni. Én elviselném, hogy a gpu tranzisztorokat nem használom ki 1-2 évig, de ehhez az kell, hogy a cpu legalább minimális szinten versenyképes legyen egy 2-3 éves intel architektúrával.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
VaniliásRönk #10 üzenetére
A rövid reakcióm... Legyen akkor AMD Hellcat is vagy Wolverine, hogy ne érje szó a ház elejét, egyébként meg Mark_o-nál a pont, onnan jött az ötlet, de egyébként is szeretek minden járgányt ami úszik, repül, lánctalpakon vagy sok keréken gördül, esetleg máshogy mozog. De ezt most hagyjuk is itt, elvégre itt egy processzorról beszélünk, nem más gépekről.
(#21) Mark_o:
A témához:
Még mindig az a legnagyobb baj, hogy hiába az AMD központi egységei a legokosabbak, főleg GPU téren, de nem túl sok jó gép és laptop épül rájuk. -
Oliverda
félisten
Pedig de, illetve ahogy látom nem teljesen értitek hogy miről szól ez az egész, illetve mi alapján került felszínre a téma.
"Az AMD ott cseszi el (ott is elcseszi) a marketinget, hogy még ki sem jön egy termék, már a következőt reklámozzák"
Ez távolról sem reklám. A GCC patch jó előre meg szokott jelenni, így a programozók hamarabb dolgozhatnak az adott rendszerre. Az hogy ebből néhányan nem túl nagy nehézségek árán ki tudnak olvasni dolgokat, majd ezt lehozzák bizonyos oldalak, az egy bevett dolog, hisz hírértékkel bír.
A Broadwell-ről is írtunk már hasonló forrásra támaszkodva, először talán ~2 éve, pedig jelen állás szerint az sem jelenik meg mostantól számítva kb. 1 éven belül.
-
pakriksz
őstag
válasz
antikomcsi #25 üzenetére
ez volt a terv, külön cpu már nem lesz.
-
antikomcsi
veterán
Valami olyasmi meglepetés hírre várok, hogy jön egy új AM3+ cpu végre.
Tavaly vettem itthonra a 8350-et. Idén semmi, és úgy néz ki, hogy jövőre sem, de talán még 2015-ben sem.
Totál hidegen hagynak a jelenlegi apuk. És nem is hiszem, hogy 1-2 generáció múlva már jók lesznek számomra.
Valamit nagyon nem jól csinálnak.......
-
devast
addikt
IGP-t jelenleg biztosan nem tudom kihasználni. Illetve konkrétan grafikára sose fogom kihasználni
Tudom, hogy apu a jövő, csak dilemmába vagyok, hogy a beépített gpu-t mikor lehet majd munkára fogni...
Ha hozni fog egy sandy bridge szintű ipc-t, és megy 5ghz körül, akkor elgondolkozom talán a kaverin -
Oliverda
félisten
Te valamit nagyon félreértettél.
devast: A kétmagos HT-s, azaz négyszálas Haswellt majdnem biztos hogy lenyomja. A négymagos, nyolc szálas ellen nem nagyon van esélye. Mondjuk alapvetően akkor éri meg APU-ba fektetni, ha az IGP-t is ki tudod használni, abban pedig biztosan a Haswell előtt lesz.
-
Mark_o
tag
válasz
Badman 4ever #7 üzenetére
Kéne a forumba egy LIKE gomb ugy érzem
WOT ozol te is látom ! -
MongolZ
addikt
Az AMD ott cseszi el (ott is elcseszi) a marketinget, hogy még ki sem jön egy termék, már a következőt reklámozzák, ahelyett, hogy mindent az aktuális termékre költenének. Így sokan inkább megvárják a következő generációt. Aztán a következőt. Aztán inkább vesznek mást.
-
Valdez
őstag
válasz
VaniliásRönk #16 üzenetére
Valami összefüggés valóban lehet egyébként az eszmék és a különböző fejlesztések között, de nem hiszem azért hogy a fórumtárs ezért írta azt amit, bár nem ismerem őt.
-
devast
addikt
Nem azon dilemmázok, hogy richland vagy kaveri. Hanem azon, hogy kaveri vagy haswell. Ha cpu oldalról fel tud nőni egy kicsit, az már nem lenne rossz.
ps: kaveri-ből lesz 4 modulos (8core) változat, vagy max 2 modulos ?
Mellesleg jelenleg Q6600 van megrángatva, lefele nem fogok fejleszteni -
-
Valdez
őstag
válasz
VaniliásRönk #14 üzenetére
Tehát a többség azért szeret egy haditechnikai vívmányt, mert azon valamilyen szimbólum szerepel? Érdekes.
-
Valdez
őstag
válasz
VaniliásRönk #10 üzenetére
Van összefüggés egy szimbólum és a haditechnika között?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Badman 4ever #7 üzenetére
Csak miután a cég logójába csempésztek egy kis szvasztikát...
-
-
villamos
őstag
Vajon mihez kezdenek majd, ha elfogynak a munkagépek?
-
Valdez
őstag
A másik meg, 2015-ig 28nm-en akarnak maradni? Az nagyon gáz lenne.
Vagy átveszik az intel taktikáját és 2014-ben jön egy új kaveri modell kisebb csíkszélességgel, amit majd felhasználnak 2015-ben az excavatornál is? -
TOM-202
senior tag
Sokan izgatottan várjuk, viszont 2015 még jócskán odébb van. Azt még meg is kell élni.
-
Még itt sincs a gőzgombóc, de már exhumátorról beszélünk.
-
GETLEF
újonc
csak jönne már a Kaveri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest