- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
rantotta
csendes tag
Na, elegem lett ebből a tablet-ből.
Szervíz után is ugyanazok a problémák (random érintőképernyő érzékelés, fagyás, kezelhetetlenség)
Nincs rajta semmilyen extra app, szóval tuti nem attól van.
Tudtok valami hasonló kaliberűt (Android, ~10-es, FHD) javasolni? Az új Samsungok pl.? -
rantotta
csendes tag
válasz
geckowize #253 üzenetére
Nem, nem volt/nincs rajta fólia.
Párom használta a szervíz után, olvasott rajta valami könyvet, azt mondta, hogy megint olyan volt mintha néha magától érzékelt volna valami érintést (kilépés/belépés megoldotta)
Én a szervíz óta kb. 90%-ban chrome-t használtam rajta, nekem egyelőre OK. Szervíz előtt Chrome is használhatatlan volt. -
rantotta
csendes tag
válasz
geckowize #245 üzenetére
Sziasztok
Nekem is ilyen gondjaim voltak az LTE verzióval:
- random időpontban lefagyott aztán újraindult
- random kijelzőérintéseket szimulált és összeszarta magát
(pl. összevissza ablakok, amikhez tartozó gombokat nem nyomtam meg, felugranak: pl. böngészőben mentés kedvencek közé; megnyitott programok között ( alsó jobb oldali erre szolgáló gombbal) nem tudok adott programra átváltani, mindig a kezdőképernyő jön vissza)
random=rengetegszer, gyakorlatilag nem lehetett használni.Próbálkoztam gyári teljes visszaállítással, az se segített.
Nekem is futár jött érte, futár hozta vissza, szervíz azt írta hogy op.rendszer frissítés.
Azóta 1-2szer volt fagyás, a random kijelzőérintés-szimulálás talán megszűnt.
Nagyon remélem hogy most már OK lesz. -
rantotta
csendes tag
Sziasztok
Egy hete történt valami, kb. kétpercenként lefagy a tab, főleg chrome használata közben.
Olyan mintha magától "megnyomódna" egy-egy gomb aztán lefagy.
Mi segíthet ilyenkor? Újraindítás nem oldotta meg tartósan csak egy-két percig.
Köszönöm előre is. -
rantotta
csendes tag
szia
én nem értek hozzá, azt írtam le, amit más oldalakon olvastam
szóval se pro se kontra nem tudok nyiltakozniazt javasolták egy csomó helyen, hogy rakni kell egy .noname nevű file-t azokba a mappákba amiben pl. sok képünk/zenénk van, és akkor a különböző programok ezt a mappát nem fogják beolvasni - így az alkalmazás nem fog beakadni.
De főleg az jött le nekem, hogy senki se tudja se a tuti okot, se a tuti megoldást
-
rantotta
csendes tag
Utánaolvastam, és úgy tűnik a médiaszerver nevű valami szívta le az akksit.
A futó alkalmazások között a médiaszerver volt jelezve mint ami ~80%-ban volt felelős az akksi használatértSok helyen, sok készüléknél írtak erről a jelenségről, de igazi megoldást nem írtak - csak annyit hogy vélhetően valamilyen hibás/sérült media file okozza, és ezért ez a médiszerver folyamatosan pörög, nem lehet kikapcsolni.
Legtöbb helyen a hibás file-ok törlését javasolák. Nekem egyelőre 0 zene, illetve film van a gépen, kép pedig csak az amit magától leszedett a gmail miatt. Szóval nem tudom nálam mi lehet a "hibás".Az újraindítás segített, reggel nem volt ott a médiaszerver a futó alkalmazások között
Kicsit azért aggódom, rengeteg helyen panaszkodnak erről, igazi megoldás nélkül. A panaszkodók akksija nagyon kevés ideig bírja. -
rantotta
csendes tag
Sziasztok
Nektek meddig bírja a gép akksija?
Az OK ha alvó állapotban reggel 8tól este 7re lemerült 35%-ot?Az akkuhasznalatnal azt irta ki hogy 79% használat a mediaszerver. Ez micsoda pontosan?
Köszönöm
-
rantotta
csendes tag
Sziasztok
Ma elkezdett fura hangokat kiadni a tablet
Töltőn volt és olyan hangja volt mint egy órának, halkan aprókat kattogott.
Mi lehet ez?
Köszönöm -
rantotta
csendes tag
"az indító alkalmazás sajnos leállt" problémát én úgy oldom meg, hogy amikor ugye kilép az appból vagy onnan ahol épp vagy "visszalépne" a kezdőképernyőre, gyorsan áthúzom a bal (vagy jobb) oldalra, akkor kicsit belaggol (kvázi olyan mintha helyreállna), "
Végül több helyen a Nova launcher-t ajánlottak, felraktam, egyelőre azóta nincs hibaüzenet
-
rantotta
csendes tag
Ha valaki venne ilyet:
"ASUS MeMO Pad FHD 10 TransCover, Fekete"egy info: az LTE verzióhoz nem jó, csak a wifi-shez. ME302C- hez jó, ME302KL-hez nem. Illetve belefér, csak a csatlakozók helyei nem stimmelnek. Illetve lehet hogy van a KL verzióhoz külön is, de a shop nem tudta megmondani, nekik nincs.
Még jó hogy ezt a shop weboldalán elfelejtették feltüntetni.
és csak kibontás után derült kiHa valakit érdekel, van egy ilyenem eladó fekete színben.
Elvileg visszaveszik, de hátha valaki örülne neki -
rantotta
csendes tag
Sziasztok, segítséget kérnék
Eltűnt a kezdőoldalról a gyors beállítások panel, amit "felülről lehet lehúzni" (ekkor jelenik meg, ezen van a wifi, gps, hang, fényerő,,,stb állítása, értesítés ha új levél ha érkezett stb.)
Most hiába huzigálom (), nem jelenik meg
Valahol/valahogy deaktiváltam? Hogy lehet visszavarázsolni?"swipe down the notification bar on the top of the screen to display ASUS quick settings panel"
Illetve többször kiírta már hogy "az indító alkalmazás sajnos leállt"
Nem örültem neki, mitől lehet ez? Semmi extra app-ot nem telepítettem rá.
Volt hogy újraindítás se segített.köszönöm!
-
rantotta
csendes tag
sziasztok,
egy újabb kérdés (illetve még előtte: itt ebben a topikban jöhetnek nem MeMoPad specifikus kérdések, mint ez a következő, vagy erre inkább van szaktopik?):
-létrehoztam 2 felhasználó fiókot, az lenne a kérdésem, hogy az alkalmazásokat hogy tudom megosztani közöttük? Pl. letöltöttem/telepítettem a quickoffice-t a saját fiókomban, a másik fiókba újból le kell tölteni/telepíteni?-illetve még egy kérdés: ezeknél a tableteknél van ajánlott töltési mód, hogy tartós legyen az aksi (mint régebben azt mondták telefonoknál, csak akkor érdemes tölteni, ha kb. teljesen lemerült) vagy nyugodtan rá lehet tölteni? Illetve ehhez kapcsolódóan: a használati azt írja, hogy nem ajánlott/szabad sokáig töltőn hagyni, ha már feltöltődött; az azért belefér, hogy este 10kor rádugom, és éjszaka, mondjuk reggel hatig töltődik (mennyi idő alatt töltődik fel pl. 30%-os állapotról)?
Köszönöm előre is!
ps: egyébként eddig nagyon tetszik a tablet, szuper használni
-
rantotta
csendes tag
sziasztok
ismét segítséget szereték kérni
memóriakártya kapcsán - van gyártó aki ajánlott, nem ajánlott? Sok évvel ezelőtt, még fényképezőgéphez mindig Sandisk kártyát vettünk - gondolom ez most se ellenjavalt. Pl. ez?Illetve: korábbi hozzászólásban azt olvastam, hogy "class 10" kategória ajánlott - ez stimmel?
köszönöm!
-
rantotta
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
rantotta
csendes tag
sziasztok
egy kérdés:
ma megnéztem egy fehér hátlapos LTE verziót - a leírásokkal ("nem mellesleg pedig érdes, recézett felületet kapott, ezáltal színvonalasabb lett a külső, ujjlenyomatokat nem fogunk találni")ellentétben a hátlap egyáltalán nem volt érdes, recés. Csillogó, sima burkolat volt.
A képek alapján (pl. itt[link]) a fehérnek is érdesnek kellene lennie. Ennek mi lehet az oka? A Ti példányotok hátlapja milyen? Na nem mintha annyira számítana, de lehet hogy többféle verzió létezhet gyártóhelytől függően? És akkor esetleg belül (=teljesítmény) is különbözhetnek? Vad felvetés, tudom, csak kicsit elbizonytalanodtam
Köszönöm előre is -
rantotta
csendes tag
sziasztok
két kérdésem lenne-a wifis illetve LTE verzión mennyi tárhely van a 16 GB jelzett helyből? Az operációs rendszer, az alapból telepített alkalmazások mellett mennyi marad?
- ha veszek a tablethez kiegészítésként SD kártyát, ez úgy viselkedik, mint az alap tárhely, vagy van valami kompromisszum? Más szóval egy 32GB-s tablet = 16 GB-is tablet plusz 16GB-os kártya?
Köszönöm szépen előre is
-
rantotta
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni
teljesen kezdő tablet felhasználókéntCsaládi felhasználásra szeretnénk egy tabletet vásárolni, ebben a méretben (10)
Amire használnánk, amit szeretnénk hogy tudjon (kérem nem nevetni, tényleg nem értek hozzá):
- általános internet böngészés
- levelezés
- youtube videók - kérdés: van egy Samsung F5300-as tv-nk - ez a tablet tud ezzel a TV-vel kommunikálni, a rajta lévő saját videónkat (rohangáló gyerekek pl.), vagy akár youtube videót meg tudjuk nézni a tv-n? Vezeték nélkül persze
- képét lehet tükrözni a tv-re, vagy ezt csak a saját gyártmányú tablet (samsung) tudja?
- skype- lehet rajta (kép is, hang is) ?
- van egy Sony Hifi-nk (ez olyanokat tud, hogy DLNA, meg airplay - ez utóbbi kapcsán azt hallottam, hogy Android-ra létezik alkalmazás, amitől tud Airplay képes lejátszokkal kommunikálni. Szóval ezzel a tablettel tudunk úgy zenét lejátszani, akár webes felületről, hogy a Hifin szólaljon meg vezeték nélkül?
- MS Office dolgokat lehet rajta kezelni? Doc, xls file-ok, vagy pl. pdf?
- "okos" tok létezik hozzá (lehajotom >> alszik), ebből milyet érdemesHol lehet/érdemes ilyet Bp-n venni? Személyesen vennénk át.
Azt hiszem ennyi
Köszönöm szépen a segítséget előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Home server / házi szerver építése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest