- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narancs
őstag
válasz
BlueAthlon #53 üzenetére
Wow, tényleg megy ennyit, bár kézrátéllel vizsgálva elég melegek a chipek. A procihűtőről leáramló levegő hűthetné őket, de az a venti forog kb 800-at, így az orkán elmarad
Majd szétvágok vmi régebbi lapos bordákat és ráragasztom a ramokra, hátha érnek valamit...DraXon: az a kvarc cucc valószínűleg az SB700 miatt kellett a lapra, mindkét lapot szerelték SB710-el is, ott ez a chip hiányzik. Ha neked nincs ott az lehet jó hír, mert bár hivatalos gyári ACC támogatás egyik lapon sincs, a 710-es deszkánál legalább meg van rá az elméleti esély, hogy később majd lesz, vagy valaki csinál ilyen bios-t. De ez csak elmélet, a teljes igazság akkor derülne ki, ha levenném a hűtőbordát és szemrevételezném a chipet - a gép első kitakarításánál tervezem ezt meglépni.
nandon:
Mindenkinek a köszönöm a hozzászólást, és hogy elolvastátok a cikket.
-
Narancs
őstag
Tényleg, most látom, hogy a GM-LE sem tudja spec szerint az ACC-t. Akkor a későbbi ACC belevarázsolás esélytelen. Mondjuk ilyen BIOS mahinálással vszínű úgysem próbálkoztam volna...
VaniliásRönk: És nem pukkan el? Asszem a 3.4-et még alapfeszen bírta a proci, csak olyan hülye memóra órajelek párosultak hozzá, hogy inkább a 3.2-őt választottam mindennapos használatra, de akkor megnézem magasabb időzítésekkel mennyit bír a ram, kösz az infót
-
Narancs
őstag
Várj, nekem Everst szerint 710-es a déli híd. Akkor lehet újabb BIOS revben már ott feszít az ACC? Vagy mekkora esélye lenne, hogy A780GM-LE biosát bele lehessen flesselni?
Az az S verzió nekem is feltűnt, elvileg az egy olcsóbb lap, pár csatlakozó meg kondi hiányzik róla, de az ACC-t tudja a honlap szerint. Fura.BlueAthlon, VaniliásRönk: wow, ezt nem is tudtam, előző lapomban nem lehetett állítani, és alapból 800-on is CL5-ben ment, most már annak is örültem, hogy CL4-ben hibátlan. És megéri ennyire feltenni az időzítést? Nem lesz tőle nettó lassabb? Amúgy mennyi az a +fesz?
-
Narancs
őstag
Wow, tuti attól halt meg? DDR2 amúgy is szeret megpusztulni
Bár az biztos, hogy nem egészséges, hogy hozzáér, majd teszek közé valamit, vagy kicsit leszedek a hűtőből. Tervben van még egy fém merevítő hátlap és a lefógató keret csavaros rögzítése. Meg akarok még valami kis 5V-ra kötött ventit az NB-re, csak hogy jobban aludjak -
Narancs
őstag
válasz
cowboy_bebop #4 üzenetére
A780GXH/128M nagyon fasza kis lap, ha lett volna még pár ezer a projektre olyat veszek
-
Narancs
őstag
Tényleg fura, mert amit a Google kiad képtalálatot a két lapról ott tényleg látsznak ezek a különbségek, ezzel szemben az én konkrét lapomon rajta van a hiányzó kvarc kristálynak tűnő kis gyösz:
Az USB chipek mellől is mintha hiányozna két cuccocska a guglis képen, ami az enyémen sincs, de ha megnézed ezt a nagyfelbontású képet az A780GM-LE-ről, akkor látszik, hogy ott sincsenek ilyenek:
Enyém:
A780GM-LE nagy felbontás: [link]
Szóval úgy tudom nincs különbség a lapok között külsőre, bár lehet a korábbi revíziók közt lehetnek apróbb eltérések.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest