- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Roland
aktív tag
válasz
Komplikato #70 üzenetére
"Az itthoni árakat a nagykerek szablyák."
szabják...
-
LGabor001
tag
meliyk éri meg jobban egy 4850 vagy egy 9800gtx+ ?
-
Lares
csendes tag
Hali! Szerintetek tényleg megéri várni jövő év elejére árak miatt? Pl: Most csőre van töltve egy HD4850, alá egy Phenom 9850 X4, 4gb RAM stb... Elképzelhető hogy változhatnak annyit a dolgok hogy már akár Phenom 2 t is vehetnék és erősebb Ati VGA t? off off
-
_Toka_
senior tag
Neked viszont igazad van!
Csakhogy én már így olvastam... Helyesen... Aztán, mire leesett, hogy Te tán nem a kívánságodat írtad - tudom, az idézőjel ... de hát én így/rosszul gondolkoztam -, hanem a cikkből idéztél, ami a postod időpontjában még úgy nézett ki, már órákkal később jártunk. -
szki
őstag
Oké, köszi a linket, hogy volt eddig is!
Használtam én is már, de csak kisebb felbontásban lehetett és mpeg-ben. HD-re konvertálás biztos nem ment (nálam 320x240 volt a max, ami épp jó volt a telefonomra). Sajna nincs 4xxx-es VGA-m...Sanyix: nekem is ez a problémám, mert csak HD3200-as IGP-t használok. Mivel nem játszok, ezért nincs szükség erősebb VGA-ra, de a HD filmek lejátszásában sokat besegített az UVD+ tudás
Talán meggondolják magukat, és kiterjesztik a régebbi típusokra... bár lehet, hogy üzletpolitika: vegyen csak új sorozatú VGA-t a felhasználó!Vagy kell az UVD 2.2 a HD átkódoláshoz?
-
Chrys_
addikt
-
Sanyix
őstag
utolsó Catalyst meghajtója, amely engedélyezi a HD videók transzkódolását a Radeon HD 4000 szériás rendszerek alatt, az ingyenes ATI Avivo Video Converter segítségével.
és a 3xxx és 2xxx alatt miért nem engedélyezik, hogy az isten bassza rájuk a pokol kapuját. Megcsináljuk x1xxx-re, kihagyunk 2 generációt, majd megint kiszarjuk a spanyolviaszt?
-
ttt1
őstag
Catalyst Talán most jó
-
Komplikato
veterán
válasz
Ricco_hun #35 üzenetére
"Más: a boltok egy szempillantás alatt tudnak árat emelni (a raktáron lévő, még olcsóbban vett termékeknél is), még többet is mint amennekkora áremelést az árfolyamok indokolnának."
OFF: Boltban dolgozom és van rálátásom ... kb. semmi köze a boltoknak az árakhoz. Ha egy bolt nem akarja elveszíteni a vevőket vagy pláne a karácsonyi zsetont, akkor annyit tud tenni, hogy ilyen dúrva áremelések során csökenti az amúgy sem túl nagy haszonkulcsot. Viszont ez veszélyezteti a fentartását. Szerintem pont a durva áremelések miatt (is) be fog csődölni nem egy bolt a köv. fél évben.
Az itthoni árakat a nagykerek szablyák. -
xuldar
addikt
Az nV valóban azért vezeti be az új gyártástechnológiát, hogy több vevőt szerezzen, de nem úgy, ahogy te gondolod. A lényeg, hogy minél olcsóbban tudja előállítani, így az árcsökkentést is könnyebben viseli. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy 55 vagy 65nm-es chip van a kártyán, csak az előbbinél az olcsóbb előállítás miatt kisebb a bukta. A vevők legnagyobb részének fogalma nincs arról, mi az a gyártástechnológia. Ne a PH!-ból indulj ki.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #65 üzenetére
Mennyi Quadro van a közeledben? Ha egy sincs, akkor nem tartozol a célközönségbe.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #65 üzenetére
Arra gondol sztem ,hogy a Quadro FX neve a felhasznaloinak koreben igenis jol cseng. A munka allomasokba mar nem egy Quadro FX -szeriat szallitott az NV.
-
rootkiller
őstag
Annyi csúnya lépése volt már az nVidiának, átcímkézés, stb. Most hogy végre átálltak 55nm-re, tavasszal az ati már 40nm-en fogja gyártani az RV870et. Jövőre be is nevezek egy 5830/5850-re ideje lecserélni a 7300GT-t
(nah meg az egész szerkezetet). Remélem addigra valamit javulnak azok a referenciahűtők.
-
szki
őstag
Az ATI árak mellett ez is elég lényeges:
"A vörösök bejelentése értelmében december 10-én kerül kiadásra az év utolsó Catalyst meghajtója, amely engedélyezi a HD videók transzkódolását a Radeon HD 4000 szériás rendszerek alatt, az ingyenes ATI Avivo Video Converter segítségével."
Eszerint a CPU helyett a GPU tud majd szélsebesen konvertálni!!!!
-
Loha
veterán
válasz
WonderCSabo #61 üzenetére
Quadroknál a játékos szempontból rosszúl sikerült FX széria után nem hagyták el az FX jelzést, mert a célközönség számára nagyon jól cseng azóta is.
-
WonderCSabo
félisten
Quadro FX 5800 - Ez az FX név bennetek is rossz érzést kelt? Mert a régi FX széria egy nagy baklövés volt. Minek kellett ezt a nevet most visszahozni? Feltámasztják hallottaiból? Nekem úgy tűnik, mintha most egy lépéssel le lenne maradva az Nvidia az AMD-től.
-
schwartz
addikt
válasz
Iron Funeral #59 üzenetére
akkor ennél csak jobb már 55nm-en. pl 800mhz core
Nyugi, jonnek az egyedi nyakos szemetek is es a 0 tuning... Az Asus meg a Gigabyte biztos elarasztja majd veluk a piacot...
Remelem addig kifogok egy ref nyakos GTX280-at 55nm-en...
-
Iron Funeral
őstag
Nem tudom, valami nincs rendben nvidiáék fejében mostanában, buta számozások tömkelege, (pl 98gtx+ 98u helyett, meg 2féle gtx260, 2féle 96gso, meg egyáltalán ez a gtx 2xx számozás
) -20% fogyasztás nekem azt jelenti hogy jóval jobban skálázható, home tuningal is nagyon sok embernek megy 700-750mhz core clock G200a-val (legalábbis itt a PH! fórumban az jön le hogy jól lehet tolni nekik) akkor ennél csak jobb már 55nm-en. pl 800mhz core meg 1,8ghz shader nem is lenne kaka
-
Sandormaster
aktív tag
Nem mondod
mi meg lehurrogtuk itt a szegény kereskedelemben dolgozó embereket, hogy miért adják ilyen drágán a 4800-kat
...ejjj azért remélem nem csökkentette senki a hír hallatán 26ezer forintra a 4850-ét?!
Szóval akkor az új valuta alapján: 125x258 = 32.250Ft-ba fog fájni egy 4850...azért nem lenne még ez se rossz. -
Pyton
aktív tag
Quadro FX 5800...
Nem tudom mennyire jó ómen ilyesmi típusjeleket adni, bár az nv30-as fiaskó már régen volt.
-
XoZ
aktív tag
Tényleg csak 180 dollár lesz a 4870-es, nem inkább 280 (esetleg még a 180 euro elképzelhető)? Ha jól emlékszem ezek voltak az induló árak: 4870 299$, 4850 199$. Ha viszont tényleg 180$ lesz, azonnal meghirdetem a 4850-esem
szerk: a fudzilla hír szerint 180 euro, marad a 4850-es
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A többszálú támogatásra gondolsz? Az a procinak fontos.
Az AFR féle feldolgozás a legjobb módszer a több kari összekötésére. Egykaris, de több chipes rendszereknél el lehet gondolkodni objektum szintű leválogatáson, vagy valami Tile-Based elvű megoldáson. Nyilván a Crossfire Sideport nem véletlen lett kifejlesztve.
-
Csiborbogár
őstag
Hogy mi értelme az árcsökkentésnek?
AMD megmutatja milyen olcsón is állítja elő a kártyáit, chipjeit, és ezzel nagyobb piaci részesedést is szerezhet magának, mivel NV nem tudja ilyen ütemben csökkenteni az árait.
Vagyis még ennél is sokkal jobbak lesznek az ár/érték mutatói az AMD-nek. -
leviske
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem értem miért irkálnak az SLI2-ről ... Igazából semmit nem lehet javítani a mostani AFR feldolgozási elven.
Nekem már megírták mi a meglepi ... csak nem írhattam le pontosan. Ezért írtam, hogy: "A feltételezések szerint a CUDA-hoz és a PhysX-hez lesz köze." Ha lejár a kussoltató szerződés, akkor azonnal lesz róla hír. -
leviske
veterán
válasz
Iron Funeral #46 üzenetére
Nem akarok okoskodni, de ha a GT200b-t úgy lehetne skálázni, hogy ki lehessen adni egy Ultra változatot, akkor valószínűleg GTX270 és GTX290 néven jöttek volna. Nem?
(#47): Most, ha így belegondolok, nem biztos, hogy wikin olvastam...Sőt, valószínű, hogy nem.
Na mind1, valahol. Google-ben attól még lehet infókat találni.
-
leviske
veterán
Hmm... Mire ez a nagy árcsökkentés?
300$-ról 180$-ra a HD4870-et???
Vagy csak nem vagyok/voltam tisztában az árakkal?
Abu85: Wikipedia-n olvastam valamit arról, hogy elvileg hamarosan jön az SLI 2... Ez igaz, vagy csak alaptalan pletyka?
Mert amennyi infó kint van a SLI2-ről, az pont arra utalna, hogy akár ő is lehetne a meglepetés...
-
Iron Funeral
őstag
Azért 20% csökkenés a fogyasztásban nem semmi, az ha jól számolom olyan -50W fogyasztás (240W TDP-vel számolva) szóval az a ~190W már jóval barátságosabb
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami Ultra változat (a neve nem tudom mondjuk mi lenne
) és a GX2 is kezd elérhető közelségbe kerülni ezzel
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Csiborbogár #41 üzenetére
Mikor emelni lehet egyiknél sincsenek.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Csiborbogár #41 üzenetére
"Nem minden magyar boltban, bazárban vannak 1-2 hónapos késések az árkorrekcióknál..."
Akkor leírnád az általad legjobbank vélt magyar webshop nevét, ahol nem ennyire pofátlanok? -
Ste
addikt
"a jövő év elejére tervezett árcsökkentések betartásához az NVIDIA megkérte partnereit, tervezzenek saját, olcsón gyártható nyomtatott áramkört a GT200 chipekhez"
az Nv már nem először csinálja ezt partnereivel
akkor sem tetszett ez a hozzáállás -
t-shirt
veterán
Mi az a CUDA?
-
Sandormaster
aktív tag
Azt nézem hogy míg olvastam a hírt, felment az USD 203-ról 204Ft-ra.....vhogy csak kompenzálni kell az árcsökkenést
nehogy már jó legyen nekünk
-
Devid_81
félisten
Sajnos hozzánk egy ilyen jellegű "árcsökkenés" nem érkezhet meg...miből élnének a beszállítók?
Most hogy a dollár felment átlag 20%-al, rögtön 25%al mentek feljebb az árak, persze voltak csúcsok az árfolyamban...de amikor a dollár 200 körül van (mint pl ma)...akkor a számtech miért nem követi ezt?!
És most nem a kiskerekben szereplő árakról van szó, nekik van egy x,y készletük, nem követhetik a változást...de a nagykerek?! -
Ricco_hun
senior tag
"A szoftveres támogatás tekintetében az NV is jelentkezik a decemberi hónap elején egy meglepetéssel. Arról azonban mélyen hallgatnak, hogy ez mit fog tartalmazni. A feltételezések szerint a CUDA-hoz és a PhysX-hez lesz köze."
Ez tetszik. Miért még mihez lehetne köze? Ez olyan mint az időjárás jelentés: "Holnap lehet, hogy esni fog, de lehet hogy nem."
Más: a boltok egy szempillantás alatt tudnak árat emelni (a raktáron lévő, még olcsóbban vett termékeknél is), még többet is mint amennekkora áremelést az árfolyamok indokolnának. De amikor csökkenteni kéne az árat, akkor nem kapkodják el a dolgot. A franc essen a pofájukba. Nem akarom elkiabálni, de most mintha beállt volna egy egyensúly a forint-euro/forint-usd árfolyamon. És a hardverárak még mindig az egekben. Sosem tudom meg milyen lehet amcsikénet 125 dolcsiért megvenni egy HD4850-et.
-
tlac
nagyúr
ha ez viszont tényleg így van, akkor biztos, hogy a gyengébb 260-osok mind 65nm-esek
(#32) luw2win:
nézd meg ezt:
itt a 9800gt és 8800gt ugyanazzal a 65nm-es gyártástechnológiával készült, viszont a 9800gtx+ már a kisebbel (leszedték a hűtőket a tesztben)tehát 15W előny idleben, szerintem ekörül lehet az "új" gtx 260, 280-nál is
-
rocket
nagyúr
Ha titkolni fogja az azert lesz, mert van meg raktaron boven a 65nm-es kartyakbol, es nem akarjak, hogy a nyakukon maradjon.
Az NV-nek annyi fura felhasznalo ellenese lepese volt az elmult 1 evben, hogy mar meglepodni se kell egy ilyen hiren.
Emberek tobbsege nem olvasgat hardver forumokat/teszteket, sose tudja meg mit vett valojaban. -
ityam
őstag
mondjuk sok ember nem is tud rola hogy lesz kulombseg az uj es a regi kozott, es hogy ha tud is rola akkor is azt fogja eloszor hallani hogy ugyanolyan gyors.
a fogyasztas meg nem izgat olyan sok embert szerintem.az a par W amit meg fog sporolni az lofutyi.
ettol fuggetlenul gaz hogy nem lehet majd tudni hogy melyik az uj. mert akit erdekel annak jo lenne valamibol tudni.de szerintem azert majd lehet tudni rola.de ez majd elvalik. -
Eagl3
veterán
válasz
TomBoy1986 #24 üzenetére
Igen. De mivel nem lehet megjósolni, hogy mi lesz egy hát múlva, örülhetünk ha nem emelkednek a kártyák árai hanem maradnak a mostani áraknál
-
Eagl3
veterán
-
rocket
nagyúr
"Erről beszéltem az AMD egyik emberével. Amíg globális szinten tartják magukat a kártyák, addig nem lesz árcsökkentés. Itt az AMD már nem fog küzdeni."
[link]
Nagyot fordult a vilag 2 nap alatt.. -
tlac
nagyúr
most csak a kétféle 260-osról volt szó, ami nyilván hasonlóan készül, mint ahogy leírtad a 280 és 260 esetében
viszont az erősebb a 260-ost azért vezették be, hogy jobban fel tudják venni a versenyt az ati-val és kérdés, hogy akarnak-e még gyengébb 260-ost kiadnide igaz, hogy a kissé selejteseket eladhatják ugyanúgy, ahogy eddig...
-
Chrys_
addikt
nV bevezeti az új gyártástechnológiát, hogy több vevőt szerezzen, de eltitkolja, melyik kártyák tartalmazzák az új chip-eket? Ekkora idiótákat... biztos, hogy nem vennék így kártyát, ha otthon derülne ki, hogy a régebbit sikerült beszereznem. Szerintem ezzel csak vevőt (na meg image-t) veszítenek...
-
ityam
őstag
en arra leszek kivancsi hogy az uj GTX ek mennyire lesznek tuningolhatoak. a mostaniakat is eleg jol lehet huzni.
-
Komplikato
veterán
Van már HIS HD4830 99 júrért, a 4850 meg 124 euro ... remélem esnek még tovább is.
-
xuldar
addikt
A GTX 260 és 280 fizikailag ugyanaz a chip, a 260 úgy keletkezik, hogy a hibás G200-as chipekből letiltják a hibás rész(eke)t, esetleg ha nagy a kereslet, akkor hibátlan chipekből is készítenek 260-ast. Namármost nem hinném, hogy az 55nm-es szériában már 100% a kihozatali arány...
-
Eagl3
veterán
Egy apró hiba: "A zöldek vélhetőleg idén már nem fogja követni az AMD új árszabásáit"
-
dokar
addikt
NVIDIA megkérte partnereit, tervezzenek saját, olcsón gyártható nyomtatott áramkört a GT200 chipekhez
na ez már pofátlanság, ne is csodálkozzanak, ha egyre több partnerük kizárólagossága megszűnik
-
simonzé
addikt
"hozzávetőlegesen 20 %-al" - legalább TI írjátok már helyesen!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Sandormaster #3 üzenetére
Én abban nem hiszek hogy hirtelen ennyi lesz most a kártyák ára.
Hogy 40E-ről leáraznák 26-ra a 4850-et például. -
tlac
nagyúr
A 192 stream procis gtx 260-ból is lesz 55nm-es?
-
oliba
őstag
válasz
Igen, és akkor még számolj rá egy ÁFÁ-t, meg szerintem nem csempézve hozzák be
-
GegeWarrior
senior tag
válasz
Az tényleg durva lenne akkor még én is vennék az tuti
Pedig nem vagyok Ati fan de ami jó az jó
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TomBoy1986 #2 üzenetére
kb. 10-20 dolcsival voltak drágábbak.
-
.mf
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy az árcsökkentéseknek lesz-e még idén visszhangja itthon... a nyár végén 31k alatt vettem a 4850-esem, elérik-e még ezt az árszintet?
(Aki a "válsággal" jönne, rossz érv: az € az akkori 245 helyett most 260, ez még nem ok 15-20%-os áremelésre.) -
Sandormaster
aktív tag
Na akkor ezek szerint 125 dollár lesz egy 4850, ami még 210 forintos USD-vel számolva is 26250Ft!!! Ha tényleg ennyi lesz....
Nem beszélve arról, hogy azért most már viszonylag kezd normálisabb szintre kerülni a forint az USD-vel szemben, szóval a kereskedők legyenek most is olyan következetesek mint amikor emelni kellett az árakat -
TomBoy1986
veterán
Mennyi volt a Radeonok ára dollárban eddig? Azaz mennyit csökkentettek most?
-
GegeWarrior
senior tag
ÁÁÁ Nem értem az NVt Azért lehetne csökkenteni bőven az áraikat
Na majd jővő év elején
Talán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest