Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emilio78
friss újonc
Nektek lenne bizalmatok egy olyan alkalmazáshoz, aminek az adminjai nem érhetőek el telefonon, az oldalukra nem teszik ki elérhetően, és az ÁSZF-ben szereplő számuk állandóan kikapcsolt, és emailen esetleg vagy válaszolnak vagy nem, amellett hogy a virtuális tuti referenciákat magukról ők biztosítják...?
-
axioma
veterán
En ugye mondtam egyet: ha egy szaki dolgozik nalam, annak az adatait nem a sajat offline noteszembe irom, hanem valami adatbazisba. Ezen kivul kell egy bizalmi halo, ami az ismertsegi halo folotti sulyozassal megoldhato. Innentol kezdve a ketto osszefuttatasa (tobb graf-elen vegighaladva, a sulyozassal korrigalva) kapnek 1. listat, benne hasznalhato (ismerosokon keresztul utat megado) referenciakkal 2. meg sulyozast is, ha ertekeles is van - de sztem ez, foleg a mennyiseg miatt, mar felesleges, inkabb csak plusz ES kell a minusz!! Azaz arrol is legyen, hogy veletlen se ot hivd - megjegyzem, itt mar ugye nem tudna a szaki beleszolni a masik szakieba, hacsak nem kozeli bizalmasok valakin keresztul.
-
Dr. Oid
aktív tag
Azert ez egy eleg radikalis pelda, bar biztos megeshet.
Visszaforditom a dolgot: tudtok-e mondani barmilyen, ennel jobb modszert szakikeresesre? Mert ha a szemelyes ajanlas tobbek kozott erre sem jo, akkor odajutunk, hogy vagy letezik egy minden tudas titkos gazdaja, akihez el lehet zarandokolni es hallgatni ra, vagy pedig el kell varni, hogy ahogy hagel kollega mondta az elejen, a szaki hazhoz jojjon harom gyurus mappa referenciaval (amí mellesleg szinten lehet hamis, illetve meg kell tudni talalni a szakit)
En ugy vagyok vele, hogy egyreszt hulyeseg ellen nincs orvossag, masreszt ha valaki at akar verni, akkor igy vagy ugy, de at fog.
-
gtasystem
őstag
válasz
Robertoq #101 üzenetére
szerintem csinálhatnátok valami útmutatót az értékelésekhez (ha még nincs) mert az ilyen "dekirály" "hűdepöpec" típusú egymondatos értékelések eléggé lerontják az összképet..az ilyenekről egyből az jut mindenki eszébe hogy a szaki megkérte a havert hogy írjon már valami kamut róla, vagy családtag értékelte..
ha már lehet csalni, akkor legalább ne legyen olyan egyszerű..a probléma az értékelések minősége, úgyhogy azt kellene emelni valahogyan..ha komolyan vehetőek az értékelések akkor az oldalt is komolyan veszik..
-
axioma
veterán
válasz
Robertoq #101 üzenetére
google play-hez kepest a kulonbseg nagyon nagy:
1. az app termek, ami mindenkihez pontosan ugyanugy jut el, mig a szaki dolgozhat jol vagy rosszul (mi pl. epitkezeskor egy olyan fovallalkozot szereztunk, akit elozo evben dicsertek, de tul sokaknak, sokan valasztottak, ergo felvett mas embereket, akiket nem tudott ugyanolyan profin szervezni mar, es a minoseget se tudta ellenorizni)
2. a google play-en a velemenyezesek nagysagrendje (azoke, amik a listak tetejen vannak egy-egy feladattipusra) millios, itt ha egy szaki hetente 2 embernek dolgozik (atlagban igaz lehet, mert ahova surubben jar az ember, ott sok lesz az ismetles is), akkor is min. tiz ev alatt lenne 1000 velemenye
3. mivel a valasztek sokkal tobb, egymashoz hasonlo mennyisegu darabbol all ossze, raadasul foldrajzilag daraboltan, ezert a valasztasnal szoba kerulheto szakik kozott sokkal kisebb kulonbsegek vannak (kevesebb manipulacio is eleg, vagy maskepp szolva a manpulacio sokkal kisebb erofeszitessel sokkal nagyobb eredmenyt hoz, igy jobban motivalja sajnos azokat, akiknek ez nem erkolcsi gond)
Ne haragudj, nagyon kotekedesnek tunhet, en csak azt gondolom, hogy szerintem egyes tenyezoket nem jol vettetek figyelembe, es attol hogy most me'g nem latsizk, kesobb kibukhat. -
Robertoq
őstag
#98 DS39
Persze, ezért opcionális a "távmunka" lehetősége. Köszi#99 Egon
Itt a végén volt róla szó. Örök probléma, hogy bármilyen vélemény/ajánlás legyen az élő szavas vagy internetes bármilyen témában (szaki, app, kocsi) csak akkor lesz igaz, ha mi is azt tapasztaljuk, de azért ha többen ajánlanak valakit, akkor az egyre biztosabb és kereséskor valamire támaszkodni kell, ami alapján választani lehet.#100 axioma
Szerintem a vizes példa rossz ötlet, mert a rossz szakikat le is lehet választani és maradnak a jók, de a vízből már nehéz hatót csinálni. De ilyen alapon a google play is ilyen lenne, azért mert van x db rossz app, akkor az nem jelenti azt, hogy az egész használhatatlan lesz. -
axioma
veterán
Tovabba, az aru megerkeztevel lehet ertekelni a tartalmat nagyreszt, es bar a szarul felrakott tapeta utan is, ellenben az, hogy elszurt valamit a vizes az eltakart reszen, vagy egy erosebb szel lekapta a hazrol az xps-t fel ev mulva, azt mar eleg nehez.
Robertoq: nem tudom, mennyi sajat tapasztalatod van segederokkel - direkt nem irtam szakit, mert pont a problemasok altalaban nem azok. Nekem az a benyomasom, hogy felteszed, hogy a tobbseg tisztesseges, es ebbol arra a kovetkeztetesre jutsz, hogy az app az esetek tulnyomo reszeben jo infokat fog adni. De itt valami olyan hatasra gondolj, hogy ha 10 m3 ivovizbe csak egy deci sz*rt keversz, az az egeszet ihatatlanna teszi.
-
Egon
nagyúr
Megis, ha sikerulne egy Vatera- vagy eBay-jellegu ertekelesi rendszert kiepiteni, hitelesitett felhasznalokkal (mint ahogy anno a TeszVesz csinalta), szerintem jol mukodo szolgaltatast lehetne ebbol faragni.
Itt jön be a képbe egy olyan probléma, amit (ha jól láttam) még nem említettek mások, és ami szintén csökkentheti ennek a szolgáltatásnak az értékét.
Egy vásárlás lebonyolítása viszonylag egyszerűen értékelhető. Ha nem féltégla van a csomagban, hanem amit megrendelt az ürge, már mehet is a pozitív jelzés. Ellenben pl. egy festő munkájának megítélése, sajnos nem egy esetben tartalmaz olyan mértékű szubjektumot, ami erőteljesen torzító hatású lehet.
Konkrét példa. Bő 10 évvel ezelőtt lakásfelújítás előtt álltunk. Kellett volna egy megbízható festő. Egyik kollegina ajánlott egy szakit, mondván, hogy náluk is ő dolgozott, és milyen szépen. Mivel eléggé messze laktak, nem mentem el hozzájuk referencia-vizsgálatra (hiba volt). Az ember olyan gányul rakta fel a tapétát, hogy rossz volt nézni. Utána elmentem a kolléganőhöz, és kiderült, nála is így néz ki a tapéta. Csak neki megfelelt így is... -
DS39
nagyúr
szakterület függvénye hogy kell-e internetes jelenlét vagy sem. (és főleg azoknak kell akik nagyvárosban dolgoznak, ill. globálisan gondolkoznak, mert egy faluban a cipész Pista bácsi nem fog a lakhelyétől távol megrendelésre dolgozni)
mindegy, egy szónak is száz a vége, én drukkolok hogy legyen sikeres a projekt, és kívánok sok tisztességes szakit az oldalra ebben az új évben!
-
Robertoq
őstag
#95 axioma
A negatív értékelés hiányát amiatt fejtettem ki, hogy sokan írták azt, hogy azok vannak elöl akiknek sok az ismerőse, aki jól tud csalni... de ha ez így lenne és nem dolgozna jól akkor x ajánlatkérés és megbízás után miért nincs negatív értékelése? Biztos van olyan aki nem foglalkozik vele, de a tisztességtelen előrejutás és a negatív értékelés hiánya üti egymást.
Egyébként regisztrációnál sok mindent ellenőrzünk a háttérbe, nem tud újra beregisztrálni ugyanazzal a profillal, újat meg nincs értelme létrehoznia mert kell egy minimum ismerős szám, ami mutatja a valósságát a profilnak.#96 DS39
Ezért dolgozunk rajta, hogy ne csak az ötlet hanem a rendszer is jó legyen, de talán nem csaló az egész világ, ilyen szemlélettel egy rendszer se jött volna létre.
Szakinak regisztrálnia pár perc, aztán kapja az értesítést sms-ban és e-mailban. (Nem kell, hogy okostlelefonja legyen, az app jelenleg azt az oldalt nem is támogatja.) Azért mert pl egy hétvégén amikor nem dolgozik rászán pár percet hogy regisztráljon azt nem jeleni azt, hogy nem jó szakember. Vagy akinek van hirdetése, weblapja az már csak rossz szaki lehet? Akkor ha nincs ismerős hol keressünk szakembert? -
DS39
nagyúr
az alapötlet jó, de ebben az országban naivitás azt hinni hogy ez tisztességesen lesz használva, az emberek a másikat megkárosítják, átverik úton útfélen.
egyébként egyetértek azokkal akik azt írták hogy az igazán jó szaki nem ér rá ilyenekkel bajlódni, net, okosteló, regisztráció... képzelj el egy vidéki városban egy burkolót, vagy festőt, kiragasztja a hirdetéseit, szól a szomszédnak hogy szóljanak neki ha kell vmi, eszében sincs hogy ilyen van hogy okosteló, meg weboldal, meg szaki adatbázis.
-
axioma
veterán
Negativ feedback-re: eleg ezzel elaztatni a tenyleg jol dolgozo konkurenciat. El nem hinned, hogy milyen irigyek vannak, engem pl. egy forumrol(!) akartak mar tobben is kiuta'lni, meg feljelentgetni, holott tobbszor is szoltam, hogy mas melom van, nem vagyok aktiv uzletkoto az adott temaban, vagyis senki elol nem vittem el munkat (plane soxor nem is a jutalekkal jaro megoldasokrol van szo).
Mindezt csak azert irom, mert annyira azzal ervelsz, hogy a negativ hianya jelent barmit is. Szerintem meg az is lehet mogotte, hogy a szomszed szaki tisztessegesebb eszkozokkel jatszik, mint o.
(Peldaul, ha nem kell vallalkozoi adatokat, adoszamot leadni, ha bekap ket minuszt, ujra regisztral, es mar tolja is le a tobbieket meg generalja a fals pluszokat, nulla minusszal.)
Mondjuk nekem nem ettol lesz az a velemenyem rola, hogy ez igy valoszinuleg nem fog jol mukodni, nem tud beallni sem, de fura hogy mindig a negativ hianyat hozod fel ervnek, mintha az olyan abszolut lenne. -
Robertoq
őstag
Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!
Az iOS hibák javítva lettek.
#78 DS39
Igen, mert ez a legfőbb érv, ez különbözteti meg más rendszerektől. Előfordulhat nem valós értékelés, de nincs alapja annak, hogy a rendszer arra épülne, ez csak negatív feltételezés. A szakiknak nem csak pozitív értékelése vannak, több száz más értékelés is van. A megrendelők nagyrészt a lista elejéről választanak az ajánlatkéréshez és ezek a szakik nem álértékelések alapján kerültek oda, mert azt követően nem kaptak negatív értékelést, így biztos, hogy tényleg jól végzik a munkájukat és jogos az az értékelés.Egyébként nem csak két véglet van: szinte lehetetlen elérni, hogy minden tökéletes legyen, de ezerszer jobb mint a semmi.#79 darvinya
Negatív értékelést ritkán látható, mert ha többet kap a szaki lekerül a lista aljára ahova már ritkán jár megrendelő. Szerintem arról sem lehet általánosítani, hogy ki írná meg a negatív értékelést és ki nem, biztos van mindkettőből, de akinek van igazságérzete az úgyis ki akarja fejezni csalódottságát.
A rendszerbe nyomon követjük az ajánlatkéréseket és ez alapján is születnek az értékelések.#80 tPedro_
Attól függ mennyit töltesz fel: http://joszaki.hu/feltoltes#81 Hunter2
Itt fontos kiemelni, hogy új ügyfél, nem egy munka. Mert lehet egy ajánlatkérésből visszatérő vendég lesz. -
San398
őstag
Jó bornak nem kell cégér!!
-
x_o_n
veterán
nem vitatkozom,olvasd vissza amiket irtál....aztán amiket én.és higgadtan gondold át újra...rájössz hogy pár hülyeséget írtál ám és össze vissza....valamint félre lett értelmezve pár dolog...vagy nem jól fogalmaztad meg.
értem én mit akartál írni...és azt is mit gondolsz,csak van benne pár bibi.
ennek az appnak nincs értelme igy sem jövője.na de inkább családozzunk
Boldog új évet
-
darvinya
titán
Inkább te nem tudod melyik oldalon vagy és mit akarsz.
Vállalkozóként már eléggé lejárattak az olyanok akik csak lehúzni tudták a megrendelőket.
Már csak hányni tudok az ilyentől és visszaadtam az ipart, és csak a szűk körben csinálok bármit is.Nem kell ilyen olyan izé, mert másodpercként lesz ilyen ami is csak pénzbeszedő só/app.
B.U.É.K.
-
darvinya
titán
Aha az átlag embernek csak arra van pénze, hogy ügyvédet fizessen és pereskedjen.
A cég meg jogutód nélkül megszünik.
Aztán ember legyen(meg pénztárca), hogy győzze utólérni azt a kivitelező céget, meg ki volt a tulaj vagy akiről leverheti a javítás összeget.
Ja, hogy még javítás sincs elvégezve, mert a kókler után kajtattak.Nagyon kevés ember rendelkezik annyi ídővel és pénzzel, hogy ezt végig járja.
Menjbe a bíróságra és kérdezd meg mennyi ilyen per van és mióta megy.
Lehet te is meggondolod, hogy belevágjál. -
x_o_n
veterán
nem,ügyvédhez mennek,és nyernek is,sőt peren kivül meg egyeznek...persze ha nincs szerződés..akkor az gáz.
most akkor cégről aki átveri a vállalkozót vagy magánemberekről akiknek szar munkát végeznek..melyikről beszélünk?
mert a magánembernek van esélye... vállalkozónak a fővállakozóval szemben..na az nincs..a valódi értékelés akkor lenne ha valaki függetlent..megbiznának aki mindent le ellenőrizne..mindkét félnél..de ez itt..lehetetlen..
-
darvinya
titán
Talán vállalkozó a vállalkozónak igen, de magán ember elmehet a sóhívatalba.
Nem is tudom mennyi műsor/riport született a nem jól végzett, lelépett pénzzel, stb. esetekre.
És a bíróság az ügyészség sem jutott semmire a kedves kivitelező/fővállalkozó-val szemben.Azt, hogy nem nyeli be semmit nem ér.
Ráír negatívot fb-n iwiw -en, vállalkozó meg ráír 10x több pozítívat és szvsz.A valódi értékelés csak a app/honlap csata tudná elvégezni személyes ellenőrzéssel.
De ezt már kifejtettem. -
axioma
veterán
Az allami szint meg ennel is ngyobb hulyeseg lenne... egyszeruen el kene fogadni, hogy a kapitalizmusban az informacio ertek, es meg kell erte dolgozni. Peldaul sok idot belefeccolva...
Masreszt meg amiket a tobbiek hoznak peldanak, ebay/vatera, ott azert van (foleg elobbinel) kontroll, es levezetik a vitakat, dontenek valahogy, es joguk van a penzt kezelni (paypal eseten). Ha ezt vallalna az oldal, akkor erhetne valamit, csak sokkal dragabb lenne (es persze minden szamlaval kene menjen rajta, amit itthon sajna annyira nem lehet tartani, hogy a bankok meghatraltak es adtak hitelt papirok nelkuli epitkezesre is...)
Amugy meg lehet hogy en vagyok csak szkeptikus, es mukodni fog, de mar sok ilyen probalkozas megbukott, pont azon hogy nehez elerni a kritikus tomeget ugy, hogy korrekt legyen az epitkezos idoszakaban is az adatsor. -
darvinya
titán
Csak a negatív értékelés kevésbé fog megjelenni.
Hogy miért?
Egyszerű a magyarázat.
Az elrontott munka után azt javítani kell és a megrendelő nem avval lesz elfoglalva idegességében, hogy értékelje a kóklert, hanem minél hamarabb meg legyen csinálva rendesen.
És az időmúlásával a negatív véleményezés feledésbe merül.
pl: elrontott tetőnél nem fogja senki a kókler szakit értékelni, mikor beázunk.Itt nem kell semmilyen hatóságra várni.
Hanem maga app és hozzátartozó csapnak kell ezt megtenni, felmérni.
Ha már e app/honlapon keresztül megy a megrendelés/stb., így visszaellenőrizhető a csapat részéről.
De ha csak hirdetés app/honlap akkor meg túl sok létjogosultsága nincs, mert erre ott a kereső, ami így is, úgy is kidob valamilyen hirdetést. -
DS39
nagyúr
ezzel az értékelés opcióval érvelsz, de mivel mind a negatív mind a pozitív lehet fake, ezért az eredmény totál valótlan lesz. (értsd, vkit a család, ismerős agyondícsér, a konkurenciát meg agyonfikázzák, holott lehet a konkurencia egy korrekt szaki, az ismerős meg egy kókler.)
egy ilyen alkalmazást vagy oldalt csak is állami szinten lehetne csinálni, hatósági ellenőrzésekkel hogy igazán valós és korrekt képet lehessen kapni hogy ki mit is tud nyújtani a megrendelőknek. (de ilyen soha nem lesz megvalósítva) -
axioma
veterán
Nezd, en NEM ezt a programot vedtem. Ez ad kb. 3 percben osszefoglalhato infot a szakirol, az idegenektol jovo velemenyezesnek meg hat kicsit kevesbe hiszek. Es orulok, hogy megvan a hazad es jol sikerult, de mi pl. tok idegen helyre mentunk epitkezni, de elotte bekasi panelrengetegben se arrol hires a tomeg, hogy lehet kapcsolatot talalni meg epitkezesi infokat. Illetve egy volt, az az ablakbeepito, aki a tarsashazat akkor csinalta es korrektnek tunt, lelepett 50e ft-ommal, meg 2 honapommal amig vartunk ra... es ez a tag rendor itt (vagy hat akkor az volt), akie a vallalkozas.
-
Robertoq
őstag
#70 darvinya
Szakik munkáját hozzáértően és megbízhatóan elemző csapat létrehozása valóban ideális lenne, de várhatóan nem fog (újra) megvalósulni, viszont az, hogy itt megvan a lehetősége az értékelésnek, így ez áll a legközelebb ahhoz. Én itt nem csak a pozitív értékelések összegyűjtése a fontos hanem a negatív elkerülése amit csak normális munka elvégzésével tud megtenni.#72) szp1
Persze, hogy így is meg lehet oldani ha van hol körbekérdezni, de egy idegen helyen vagy bizonyos esetkben marad a net. És a sima találati listáknál sokkal jobb egy olyan találati lista ahol van értékelés is. (vagy épp nincs negatív)#73 Hunter2
A felhasználási feltételeket itt tudod elolvasni, egyébkét az oldal alján jelenik meg mindig. A költségekről (kreditekről) pedig itt találsz leírást.#74 justaview
Köszi a visszajelzést, megnézzük a problémát és köszi a szakma ellenőrzést illető ötletedet is. -
Dr. Oid
aktív tag
Csak ismetelni tudom magam: sokszor fordul elo olyan helyzet, amikor _nincs_ kapcsolati haloja a zembernek. Ha lenne, nem lenne szukseg sem internetes, sem szemelyes keresesre. Es igenis foleg Pesten nagyon sokszor fordul elo az, hogy hiaba kopogsz be a szomszedhoz, hiaba mesz a kocsmaba erdeklodni, nem tudnak effektiv segitseget adni, vagy "majd megkerdezik a Jozsit, mert az o anyja ismeri a Feri baratjat, akinek a lanyanak a vejenek a kisfia szobrasz, na es annak a baratnojenek a lanya jar a Kis Pista fiaval, aki vizvezetekszerelo"... Erre miert adjak jobban, mint a zinternetre?
Felreertes ne essek, en nem a te velemenyedet tartom rossznak, csak olyan peldakat hoztok fel, amire eleve nem is relevans ez a szolgaltatas, hiszen mindegyikotok mar letezo kapcsolatokkal dolgozik.Mas kees, hogy alapvetoen annak adok igazat, aki visszasirja a kulonbozo szervezeteket, mint ÉMI vagy KIOSZ, bar abban a rendszerben is elofordutak extrem szivatasok, lasd IKV, de modern formaban, minosegellenorzessel, mint egy régi céh, megoldana minden fentebb sorolt gondot.
-
justaview
senior tag
Nekem iPad3-on nem indul el az alkalmazás, csak egy tized másodpercre kiírja, hogy kapcsoljam be a GPS-t, és kikapcsol. Ettől függetlenül gratulálok az ötlethez és a megvalósításhoz.
"Regisztrációnál nem lehet ellenőrizni, hogy ki milyen szakmát választ ki, nem ellenőrizhetjük a papírjait."
Ellenőrizni természetesen nem lehet, de van ennek egy soft verziója is; lehetővé kellene tenni, hogy a végzettségeket igazoló dokumentumot a rendszerben rögzítse a szakember, és a megrendelő erre ránézhessen. Ahhoz azért elég elvetemültnek kell lenni, hogy valaki hamisítványt készítsen, ráadásul ha kiderül, az már minimum csalás.
-
szp1
addikt
Ja.
Nézd, én egy komplett építkezést bonyolítottam le mindenféle internet nélkül a jól bevált kapcsolati rendszeren keresztül és egészen jól sikerült...( 1xx m2-es családi ház teljes megépítése ). Pedig agrármérnök a szakmám. Az előny az, hogy akit helyben ajánlanak, az általában egy kisebb közösség tagja, akit a munka elvégzése után is meg lehet találni, mert azért nem vált kéthavonta lakóhelyet. Aki hibásan teljesít, arról gyorsabban elterjed a negatív hír, mintha a f..bukra tenné fel valaki. ettől függetlenül persze így is bele lehet futni valami sz@rba, de kisebb a valószínűsége, mint egy jópofa progika által kidobott tök ismeretlen szaki esetében aki teszem fel a harmadik faluból bumlizgat át a megrendelőhöz.Bozodi János : én elismerem a net jelentőségét és használom is mindenfélére, de azt látni kell, hogy nem mindenható, van amire alkalmatlan. Azt meg rád bízom, hogy eldöntsd, mire.
x_o_n : az én speciális szakterületemen ez úgy működik, hogy eleve kötelező a kamarai tagság: a szakértői névjegyzékbe csak így kerülhet be valaki, amit a tagság évente felülvizsgál. Etikai vétség esetén azonnali kizárás, engedély bevonás stb.
-
x_o_n
veterán
nagyon régen volt a kiosz.az kéne újra.
ki kéne szürni végre a sok kontárt és a nem szakembert.
akkoriban még volt mester vizsga is.és vállalkozó csak az lehetett akinek az megvan..
annyira egyszerü lenne...fel lendülne az ország is,mert ha leirhatja az adóból akkor rengeteg ember felujitaná a lakását,és ez által ez vonna magával mindent..mert ami bejön azt el is költi az ember más szférában.
ha kötelező lenne a mester vizsga vagy lenne egy kiosz szerúség(ahol akiknek ez volt a dolguk-ellenörzés pld)eltünne a sok kontár és nem szakmabeli.. -
darvinya
titán
Nézd egy óriási tapasztalat amit elmondok.
Volt egy szaki aki segített nekem és az én munkám, kivitelezési mechanizmusom, logisztikámat fényképezte és tette fel, mint preferencia.
Pedig kezét lábát tö…m a Ő valódi munkájára.Az én iskolában tanult szakmám Általános Villanyszerelő -ami a finom elektronikától az erősáramig mindent befoglal-, és rengeteg más szakma szaki alá is dolgoztam és kitanultam.
Így rengeteg a tapasztalatom van minden téren, mint Építőipar.Igazi megbízhatóságot, értékelést, csak független cég/társaság/csapat tudna adni ami figyeli/követi a szaki munkáját.
Anno ilyen a funkciója volt az ÉMI-nek, amit szándékosan leromboltak.
Így lehetet a feketét kiszürkíteni, és boldog boldogtalan építőiparos.Az ötlet nem rossz, de nem így.
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Polarstar #68 üzenetére
Ertem, igazad van. Ha rolam lenne szo, szamlakat pl en nem temnek ki es nem is kovetelnek meg, hiszen a szamlaadas (naiv vagyok, tudom) alapveto kotelezettsege mindenkinek. A referenciamunkak fontosak elsosorban, azokat meg lehet vizjeles fotoval es hitelesitett vasarloi ertekelessel minositeni, ahogy pl a Vateran is megvan.
-
Sok embernek fogalma sincs arról, hogy az ilyen olyan kiszivárgott adataival mi lesz a neten.
Az említett precíz szakember megoldotta. Az Ő adatkezelése nem volt aggályos, mert a bemutató után nem marad vissza kezelhető - másolható fizikai adat. /Eltette a dossziét és kész./
De az internet... Hááááátt.. Nem vennék rá mérget, hogy nem necces!!
A referencia itt személyes élettér lenne névvel-címmel.
Bocs, de én semmit nem adnék meg - ismerve a magyar efbiáj működését /NAV adatgyüjtés és társai./ továbbá sima adathalászat illegális felhasználást is. Mondjuk ki: Bűnözői adatgyüjtés!
Továbbra is úgy gondolom, hogy elég, ha a cégek tudatos internetes jelenléte megmarad - és ők gondoskodnak a referencia hitelességéről, pontosságáról. Akkor már lényegesen kevesebb lesz a csalás.
Tudatos off-line módszerrel nem lehet online adatot lopni. -
Dr. Oid
aktív tag
Egyetertek axioma kollegaval. A sarki kocsmaban is siman tudnak olyan koklert is akar ajanlani, aki a csapos veje vagy altalanos iskolai haverja, persze megteheted, hogy 1 honapig keresel referenciakat, de kinek van erre ideje?
Oszinten szolva kicsit furcsallom, hogy egy internetes forumon az internet haszontalansagarol irtok tobben, mikor pont az lenne az elonye, hogy rengetegen hasznalhatjak, konnyen elerheto es nem kell sok idot raszanni a keresesre. Valo igaz, hogy nelkule is megoldhato, de miert ne hasznaljuk, ha lehet?Ambel egyetertek, az tobbe kozott az ertekelesi rendszer hibas mivolta, azt tobben kifejtettek korabban. Megis, ha sikerulne egy Vatera- vagy eBay-jellegu ertekelesi rendszert kiepiteni, hitelesitett felhasznalokkal (mint ahogy anno a TeszVesz csinalta), szerintem jol mukodo szolgaltatast lehetne ebbol faragni.
-
Robertoq
őstag
Köszi a hozzászólásokat. Igyekeztem reagálni mindenre, ami újonnan volt felvetve, ha kimaradt valami jelezzétek, mert elég sok hozzászólás gyűlt össze,
Ha további ötlet, fejlesztési lehetőség van azt is szívesen várjuk.#13 Benőke
Sajnos nem lehet garantálni, hogy egy regisztrált szaki 100%-osan mindig megbízható lesz. Számos okból előfordulhat pl magánélet, túlvállalás stb miatt, hogy egy jó szakember egy adott munkát nem pont úgy végzi el, ahogy az értékeléseihez méltóan kellene. De pont erre jó az értékelési rendszer, hogy egy rosszul elvégzett munka kiderüljön a többi felhasználó számára. Ha csak úgy a netről találsz egy szakit aki rosszul végzi el a munkáját, akkor ezt követően nem tudsz visszajelzést adni és az azt következő meg az azt következő ügyfél is lehet szintén pórul jár vele míg itt jó esetben "csak" az első, mert ha megírja a véleményét akkor arról mindenki tudomást szerez az oldal által.#14 sgery
A legfőbb pont tényleg az értékelés, hisz ez különbözteti meg más gyűjtőoldalaktól. Ezen folyamatosan dolgozunk, hogy minél tökéletesebb legyen, de ahhoz, hogy ajánlatkérés/munkák alapján legyen az értékelések nagy része, ahhoz el kellet érni, hogy az emberek elkezdjék használni a rendszert, küldjenek ajánlatot ami alapján már lehet értékelni, de mivel első lépés a szaki kiválasztása, ezért a rendszer indulásakor kicsit 22-es csapda áll fent, mert ajánlatkérés kell az értékelés és az értékelés kell a szaki kiválasztásához és ezáltal az ajánlatkéréshez, Ezért is tud értékelést kérni a szaki, hogy legyen egy kiindulópont. Ez első sorban az ismerősi kör, de ahogy nő az értékelések/szakik száma, úgy lesz egyre nagyobb az esélye, hogy találsz olyan értékelést amit egy közös ismerősötök adott a kiválasztott szakemberről. De már eleve sokat elárul egy szakiról, hogy hogy néz ki az adatlapja, mert ha megírja a leírását, lecseréli a fényképét és értékeléseket gyűjt, akkor ad magára, ad a munkájára, hisz az is egy feladat, hogy hogy néz ki az adatlapja. Lehet van kókler, de nem lenne igazságos ez alapján megítélni a többi szakit, a leminősítő értékelést úgysem tudja sehogy sem manipulálni, így hamar kibukik, hogy igazából ő egy kókler.#15 hagel
Értékelésből - szélsőségeket tekintve - pozitív és negatív van. Lehet, hogy hamisít magának egy pár pozitív értékelést, de negatívat nagy valószínűséggel nem fog, viszont amint kiderül az első esetben, hogy kókler meg fogja kapni a negatív értékelést, mert annak úgyis szót akar adni mindenki.
Ha számodra az értékelések nem megbízhatóak még akkor is kapsz egy város/szakma szerinti szakember listát és azt a kényelmi funkciót, hogy nem Neked kell végighívogatni őket hanem ők fognak keresni egy pár kattintás után.#18 hagel
Az szerencsés eset ha valakinek bejáratott szakemberi vannak, de képzeld el azt az esetet, hogy valaki elkerül egy távolabbi idegen városba ahol vásárol egy házat amit fel kell újítani. Alap esetben az ember ismerősök körbekérdezésével szakikat gyűjtene a róluk alkotott véleménnyel együtt, de adott esetben ezt nem lehet kivitelezni. Különböző oldalak adnak listát szakemberekről, de a joszaki.hu listát ad véleményekkel akár csak az ismerősök.#18 Degeczi
A rendszer még fiatal, habár elég sok szaki van már, vannak olyan szakmák vagy olyan szakma és város kombinációk amik lassabban épülnek fel, időt kell adni a folyamatnak. A kérdés az, hogy ha nincs vélemény mi alapján dönthető el kit érdemes megkeresni?#22 darvinya
Pont ez a lényeg, hogy több mint egy kereső az értékelésekkel és az ajánlatkérés lehetőségével, így nem csak egy listát ad hanem segítséget a választáshoz.#23 virkir
Referenciaképek felöltésének lehetősége benne van a következő fejlesztési ütemben, de mint itt is felmerült, az is hamisítható, így valaki számára sajnos az is hiteltelen lesz, de attól függetlenül fontos lehetőség.
A linkelt szaki adatlapja tényleg egy kevésbé megnyerő, de nincs semmi kirívó ok arra, hogy töröljük. Ha nem tartja karban az adatlapját, akkor ahogy egyre több szaki lesz adott szakmában megnyerőbb adatlappal, akkor úgy fog lejjebb csúszni a találati listában és sokan el se fognak jutni odáig. Általánosságban is az a véleményem, hogy azért, mert egy gyűjtőoldalon elsőnek kiválasztott találat(szaki) nem nyerő, az még nem jelenti azt, hogy az egész oldal komolytalan, ha pl a Play-en is belefutsz egy gyenge alkalmazásba attól még nem komolytalan a rendszer.
A listában szereplő szakmák olyanokkal bővítjük amikre igény van, sok levelet kapunk, hogy kerüljön bele x,y szakma. Ha elég számú kérés van és tényleg van értelme akkor bekerül a listába. Egyébként pl műkörmös sokan keresnek az oldalon keresztül. Cégadatok bekérésének ötletét feljegyeztem.#24 Lorenzo9
Nem igazán lehet megsaccolni mennyi idő kell, de a nagy rendszereknek mindig is kellett idő, a google keresője se működött úgy első perctől mint napjainkban. Sajnos előfordulhat, hogy valaki kifog egy rossz szakit, de ha máshonnan vadászol akkor is lehet, hogy rossz szakit bízol meg a munkával, sőt talán még nagyobb eséllyel mert itt a szakiról leadott negatív véleménnyel lehet figyelmeztetni a többi felhasználót.
Az app jelenleg az ajánlatkérő oldalt támogatja, mindegy milyen telefonja van a szakinak, az sms értesítést kiküldi a rendszer. Attól, hogy egy szakinak van egy adatlapja az interneten és azon keresztül is megpróbál munkát szerezni még nem jelenti azt, hogy ne lenne jó szakember.#28 jimhun
Köszi a visszajelzést, megnézzük.#41 Victoryus
A szakember beállíthatja, hogy vállal-e kiszállást és azt hány km-es körzetben. Ha nincs az adott településen, de van olyan szaki aki elmegy oda, akkor azt (is) kilistázzuk., mert nem az a legfontosabb, hogy a szaki az adott településen legyen, hanem, hogy jó munkát végezzen.#41 vadmeggy
Lesznek referenciaképek. Sajnos általános tapasztalat, hogy mindig van valami probléma, de itt szóvá lehet tenni. Ha a szaki tudja, hogy következménye lehet a rossz munkának, akkor talán jobban odafigyel vagy "eltűnik" a listáról. -
axioma
veterán
Nem ertek egyet. Mert a sarki kocsmaban olyan nevet fogsz kapni, akik megcsinaltak egy feladatot az adott ugyfelnek megfeleloen. Utana ugyanaz az ember elmegy hozzad, es nem erted, hogy miert ajanlottak - pl. hidegburkolo nem probalta oda a csempet, es a szelen 3 centis csik maradt. Es ezt sokan jo munkanak tartjak, hiaba minimalis odafigyeles tgenylo szakmai szabaly az, hgoy ilyenkor fel koruli csempevel kezdjen. Meg veszik a cementfatyol-eltavolitot, mikor a szaki melo kozben egy egyszeru szivaccsal tisztara torolve hagyhatna' ott az eredmenyt, de mire jarhato lesz, mar raszarad. Es ez csak egy pelda amit nalunk rokon altal ajanlott szaki elkovetett, en meg nem is ertek hozza, csak a kovetkezo alkalommal dolgozo szaki mondta...
-
szp1
addikt
Valamikor régen, még a webkettő meg az okostelefon forradalom előtt, az ember lement a közeli "presszóba/kocsmába/stb.." és elkezdett a tulajjal meg a vendégekkel beszélgetni. Fél órán belül általában 2-3 nevet és telefonszámot kapott bármilyen "szakipari" tevékenységgel kapcsolatban, általában úgynevezett referenciákkal együtt...
Persze ez idő és pénz ( legalább egy italt meg kellett inni..) és kevésbé elegáns mint az okostelót tapizgatni vagy a pc-t püfölni. Van egy előnye is : az ember más emberekkel kommunikál közben - azaz beszélget...
-
axioma
veterán
Az a baj, hogy ez nem jo megoldas a mar felsorolt hibak miatt, de igazan jot se lehet... talan me'g az lenne a legjobb, ha ismerosnel vegzett munka szamitana, vagy kisebb sullyal ismeros ismerosenel, ami persze nem a sima fb-s vagy iwiw-es ismeros (20 eve osztalytarsam volt), hanem akiben ma is megbizok. Mert lehet, hogy van 5 ismerosom, aki az adott feladatot mar elvegeztette egy szakival, csak nem tudok rola, es nem jut eszembe hogy ot eppen meg kene errol kerdeznem. De ha tudom, hgoy ismerosok fogjak ezt az ertekelest figyelembe venni, mondjuk harmadik szinttol kb. nulla sullyal szerepel csak, akkor szivesebben irok is rola infot. Akar tobbet is, mnt hogy 5 csillag vagy sem.
Azzal egyetertek, hogy adoszam minimum kellene hozza.
Epitkezeses temaban amugy mukodik az, hogy forumokat olvasgatni belevagas elott, es aki ott ertelmesen segit a szabadidejeben, azt sokkal konnyebben megbizza az ember, es ha mar forumozokent elore valtott par uzenetet vele, akkor a vallalkozo is jobban remeli, hogy felti a renomejat abban a kozossegben, nem fog elszokni. Bar nem csak epitkezesre jo, haztartasi gepszerelot is tudok iyet, biztositasost is, ltp-st is, stb. mind index forumrol. -
Már kiszálltam.
Telefonszámot nem tudok nyújtani.
Az embereknek beszélgetni kell ilyenekről is...
-
x_o_n
veterán
nem ilyen téren kéne bevonni állambácsinak a navot..hanem amit már ezer éve igérgetnek..hogy ha te mint magánember felujitod a lakásod akkor annak a költségét leirhatnád az adó-ból mint ahogy évek óta igérgetik..az sok mindent megoldana..egyrészt több lenne a munka,miután számlás a dolog a gány link vállalkozók nagy része el is tünne..a másik ugye az amit régen megköveteltek hogy legyen róla papirod és csak akkor csinálhass ilyet...mert az elmult években ha hiszitek hanem..60-70 emberből aki az adott szakmában ismertem meg a felének köze nem volt az adott szakmához... a vállalkozóknak meg az épitőiparhoz..
-
nistv4n
tag
válasz
Polarstar #55 üzenetére
Ebből még nem értem, hogy egy szimpla magánember, - akinek többek között nem az a _feladata_, hogy szakikat felkutasson és ezáltal jót tegyen a "közösségének", jó áron; mint Te -, milyen számokat hívjon fel?
Ha van számom szakihoz, tényleg nem kell weboldal, főleg nem az a csúnya maffia által uralt internet. Ha nincs számom, akkor meg szívás marad. Lapozzam fel a helyi bazárt? Semmivel sem megbízhatóbb.
Ettől függetlenül sajnos ez a program/weboldal sem tudja megoldani a problémát hatékonyan, de legalább nyújt egy támpontot.
Viszont sokat kellene szigorítani: vállalkozói, valódi fénykép, vállalat címe -> erre esetleg megerősítő levelet küldeni egy egyedi kóddal.
Aztán a belépés legyen egy relatíve nagy összeghez kötve, amit talán nem fizetne ki minden jöttment. Majd ha valaki bizonyítottan elvégzett mondjuk 5 munkát az oldalon keresztül (lsd később), akkor az adott számlaszámra visszatéríteni a belépéskor befizetett összeget, vagy annak csökkentett részét.Értékelés ellenőrzés egyértelműen csak a megrendelő bevonásával történhet, ami mint már más is pedzegette, nem egyértelműen adott. De például a megrendelő megad telefonszámot, erre kap egy egyedi token-t, amit a szaki okostelefonján bepötyögve, mintegy elfogadva a "statikus értékelést" bizonyítja a munkát. Rokon és ismerős általi értékelések talán csak személyes ellenőrzéssel oldhatók meg, de ehhez se joga se kedve a készítőknek, úgy gondolom.
Érződik szerintem mindenkinek, hogy ez jelenleg nem életszerű. A felfogást kellene megváltoztatni, de az meg nem a készítők dolga
.
Persze ha a készítők belevesznek egy NAV-val történő összekötést, akkor az állambácsi kötelezővé teheti az alkalmazást, jogszabályban a használatát, és mehet a buli
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Polarstar #55 üzenetére
nem ertem, mit nem ertesz. kit hivjak fel? hova telefonaljak? kitol kerjek tanacsot, ha nem vagyok ismeros egy adott helyen?
tok jo, hogy te 14 evig voltal kozos kepviselo, isten bizony, komolyan irigyellek a felgyulemlett tapasztalatodert, de en mihez kezdjek? hogyan talaljak megbizhato segitseget szerinted?x_o_n: sajnos ez a magyar valosag sokszor, bar ez ugye internettol fuggetlen...
-
x_o_n
veterán
vállalni sem egyszerű..gyakorlatilag az elmúlt pár évben 80% ban ilyen -olyan vállalkozóknak tudtam melozni,és ezeknek is a 90% igy vagy úgy lehúzott...egyetlen jó dolog volt mindenhol meg voltak a festéssel elégedve és el kérték a számomat...
És bevallom szomorú tapasztalatom van ezekkel a vállalkozokkal akiknek jó szakik dolgoznak...de nem hagyják őket rendesen dolgozni..tehát pld spórolnak az anyagon,anyagminőségen stb stb...és hihetetlen hogy le van huzva az ember...
az utolsónál én megmondtam a harmadik munka után hogy én milyen anyagokkal vagyok hajlandó dolgozni és nekem ne hozzanak ilyen szar anyagokat mert én nem fogok vissza járni javutgatni 2x dolgozn i mert meg akar spóroln i magának egy 1,5 milliós munkán 40 ezer forintot a festéken meg a 2k anyagokon meg ne cmc vel ragasszak fel vinyl tapétát diszlécet meg szilóplasztal...tiszta vicc
-
Na én kiszállok ebből. Értelmetlen.
Egy pici sztori a bejárati kapuszerelőmről, akinek a munkája vitán felüli volt.
XII kerület, 5O lakásos társasház, igen magas önkormányzati tulajdon. A kapu a sok évnyi folyamatos gondozás elmulasztása miatt tönkrement. (Maga a kapu egy szárnya vagy 12O kiló - tömör fa.)
Pár telefon - és jött három ember.
Aki nyert ezt tette: Bejött az irodába és a megbeszélést azzal kezdte, hogy megnézte a címet. (mindhárom kiment a helyszínre előre.)
Majd mielőtt mondhattam valamit bármit is elővett a hatalmas pilóta táskából 3 gyűrűs dossziét.
Ebből kettő vegyes, egy pedig szigorúan magánmegrendelés.Kinyitotta ez elsőt.
A páros oldalon balra volt az előtte - jobb oldalt az utána (felújítás után). A felújítás kép alatt a helyszín címe, a megrendelés tételei, számlamásolat! és a megrendelő írásos véleménye + köszönő levél 3 hónap után.
Én német származású vagyok és méltányolom a minőséget.
Az illető természetesen több megrendelést is kapott ez után.
Az ár mindig elég magas volt.
De ha egy ilyen ajtót becsuktál magad mögött - akkor egy árva mukk sem hagyta el a lakók száját!Nos. Precíz és pontos munkavégzéshez NEM KELL INTERNET!
-
Dr. Oid
aktív tag
hagel: asszem, erre mar nem tudok mit mondani
virkir: ha hiszed, ha nem, en nem cikizesbol irtam hagel kolleganak, komolyan gondoltam. egesz jol megmagyarazta, szerinte hol van a hiba. amugy a bejaratott, megbizhato joszakinak biztos jo, csak en nem fogom tudni, hogy el-e, hal-e, erre mondjuk meg mindig jo lenne egy ilyen adatbazis. mar tobben irtam, de Pesten vagy barmilyen nagyvarosban egy igazi szivas vizvezetekszerelot, festot, vagy akarkit keresni
-
virkir
veterán
Elég jól kihúztátok vagy csak ritkán néztek fel ide.
Már vártam mikor jön a besértődős csináljobbatmértnemnekedjutotteszedbe.
Talán azért nem foglalkozik ő meg mások ilyennel mert nincs szükségük rá és alapból értelmetlennek találják a neten keresek jószakit?
Nehéz felfogni, hogy a "jószaki" magasról tesz az ilyenre mert van nélküle is megrendelése bőven nem ér rá ilyen marhaságokkal foglalkozni? -
gtasystem
őstag
volt már ilyen asszem szakilicit volt a neve vagy még van nem tudom
itt vanaz ötlet tulajdonképpen jó, de csak egy dologra: ajánlatkérésre..de talán még arra sem..
az értékelések simán hamisíthatók..gyakorlatilag az kerül a lista élére aki hitelesebben veri át az érdeklődőket, tehát pont nem a korrekt szakember, hanem a kókler..
kicsit jobban át kellett volna gondolni szerintem.. -
sgery
őstag
Én havonta futom végig a konkurencia oldalait és mindig találok koppintást. Múltkor pl. a teljes bemutatkozó szövegemet (ami nem rövid) szóról szóra lemásolta, csoda hogy a nevét átírta
De mindet meggyőzöm róla, hogy én kedvesebb vagyok mint az ügyvédemJavaslok a késői jövőre olyan fejlesztést is, ahol a Megrendelőket is lehet pontozni, mert nem egy van, aki a becsületes munkát nem fizeti ki.
-
-
.mf
veterán
válasz
Polarstar #33 üzenetére
"Ha-ha-ha!!!!"
Ugyan Terry Pratchett kategorizálása alapján eggyel több felkiáltójel kéne, de szerintem már így is beleférsz
Ez a módszer neve."Vegyük már észre, hogy aki ezeket a "könnyítő" alkalmazásokat használná általában egy igen lusta neten éldegélő személy"
Miből vegyük észre? Mindenki a kisujjából ráz ki ilyen-olyan speciális területre szakembert, akivel 100 emberből 1-nek van életében 1x dolga? Vagy ha volt bejáratott, de az már nem csinálja többet, nyugdíjba ment, elköltözött, nem ér rá, stb? Észrevennivalód inkább neked lenne, saját magadat kéne.
-
x_o_n
veterán
Igen ez igy van és az ilyenek ráadásul el is happolják az ember elöl a munkát..vagy azért mert ár alatt vállalja vagy azért mert megdumálja a kuncsaftot...idén két olyan munkám volt amire tettem ajánlatot de más csinálta meg...majd rá két hónapra hivtak sirva hogy leszakadt a plafon nem érik el az embert meg tudom e csinálni gyorsan....
a másik hogy nekem sok referencia fotóm van..de már lassan nem merem felrakni öket sehova csak keresztbe ráirva a nevemel mert már nem egyszer futottam össze az expresszen és más oldalon saját gipszkarton vagy festés vagy dekorfestő munkámmal...
harmadikként nem lenne rossz egy olyan bővités ahol info lenne álláskeresőknek hogy kinél ne dolgozzanak..mert engem és még jó sok szakembert karácsonyra pld jól lehuzott egy neves cég....
-
Vadmeggy
aktív tag
Ha képek is lennének referenciának, máris több értelme lenne az egésznek.
A facebookos értékelések használhatatlanok, amíg a legnépszerűbb szakinak is max 8-10 feedbackje van.
4 ismerőst megkér, hogy dobjon már oda pár dícséretet. Ennél még az is jobb referencia, hogy leugrok a sarki kocsmába és körbekérdezem az embereket.Minden megbízásnál kérnék 3-4 képet, munka közben és után, csak utána engedném értékelni. Persze egy masszőrnél vagy angoltanárnál ennek nincs sok értelme
, de ha a fodrász elrontja a hajad, akkor maximum 2 hétig hülyén nézel ki, de ha egy kőmíves ferdén rakja le a falat, vagy szarul csinálják meg a födémet, akkor nagy a baj. Hatalmas igény lenne egy olyan oldal létrehozására, ahol a szakmunkásokat referencia alapján lehetne kiválasztani, mert én még olyan ismerőssel nem találkoztam, aki mindennel elégedett lett volna egy új ház építésénél.
Nálunk a lépcsőt csinálták meg kegyetlen igénytelenül horror áron, fateroméknál meg a merőleges és párhuzamos fogalmával sem voltak teljesen tisztában
-
looser
addikt
A Yellow Pages emlékeim szerint évtizedek óta ezt csinálja, tőlük lehet lesni :-)
Én mindenesetre szorítok a csapatnak, sokunk negatív hozzáállása ellenére, remélem szépen ki fog alakulni és használható adatbázis lesz belőle. -
A városok kezelésével még gond van. Autófényezőt, kutyakiképzőt keresek Békéscsabán, erre csak pestieket ad ki. Pont olyan, mint a h.apró, itt is sokszor totál más várost talál a keresésnél... Lehet Békéscsaba már Pest része lett?
-
sgery
őstag
Persze hogy kell, elvégez valami kótványkodást kétszeres áron, megcsinálja ezt 10-20 emberrel aztán jön az újabb név, újabb 50 ajánlás és kezdi előröl, lehet közbe még szakmát is vált, miért ne.
És megéri neki az az 1 nap a pc előtt ajánlatokat tenni magára, mivel (szakmából kiindulva) egy kertépítésen, öntözőrendszer telepítésen milliókat nyerhet, az már más kérdés, hogy 1 év múlva több a gond mint az öröm (már a Megrendelő részéről)Egyébként nehogy azt higgyétek ez valami Magyar kuriózum (mármint az átverés), a világ összes táján találunk olyan embereket, akik kevés munkával, előtanulmányok nélkül akarnak sok pénzt keresni. Ők a kóklerek. Még sorozat is van róluk a tv-ben
Elég ha átugrotok itt az hardwareapró oldalra, lassan már 50-es betűkkel lesz kiírva, hogy ne utalj előre, hiába a pozitív értékelés... -
dontdoit
tag
zseniális, fel is van telepítve
-
DIESELPOWER
aktív tag
Nem rossz
-
szp1
addikt
A netes oldalt próbáltam ki : HiFi, TV, stb szerelők..., Győrben....
Mindenki döntse el, hogy mennyire használható a találati lista. Ha a mobilos app. is ilyen, akkor köszi, de nem kérem.
hagel-nek maximálisan igaza van : ahova f@szbukkal kell regelni, az eleve egy szeméthalom...pláne iwiw.
Jujj. -
-
Ha-ha-ha!!!!
Magyar könyvben miért legyen ép angolul leírva a rövidítés?
Az alap referenciával meg az a dolgom, hogy egy élő, valódi hivatkozás már személyes adat.
Egy: Biztos, hogy akarok nyilatkozni, és odarakni magamat nyilvános helyre?
Kettő: Ha a fogyasztószer reklámokat ismered, abban vannak ilyenek így: Peti, Kata, Laci, Béla... (húsz személyt is felsorolnak - ha lúd legyen kövér!)Tedd a szívedre a kezed. Ezek valódi személyek???
Mellesleg én is ismerek olyan lakatost, aki inkább netezik, mint dolgozna. Ő ebben a helyzetben pl irdatlan előnybe kerül, mert találna magának elegendő időt a rendszer reszelgetésére, kiskapuk keresésére és okos helyezkedésre.
Vegyük már észre, hogy aki ezeket a "könnyítő" alkalmazásokat használná általában egy igen lusta neten éldegélő személy, akinek van pénze, a valódi dolgokkal "marha könnyen" megetethető és lenyúlható - mert a valóságban nem jól ismeri ki magát!
Van ilyen ismerősöm, aki pont így tartja el magát. Ügyesen helyezkedik. Szerinte. Szerintem meg átejt mindenkit. -
.mf
veterán
Bennem evvel kapcsolatban erős kettősség van, az egyik oldalról az, amit írtál, hogy lehetnek sokkal jobb szakik, akik még csak nem is hallottak róla (de még mennyi), s jobban, szebben, olcsóbban dolgoznak. Továbbá a visszajelzések is hamisíthatóak, manipulálhatóak.
Viszont nézzük a másik oldalt is. Speciális területre szakember kell, ismerős nem tud ajánlani, mit teszel? Felcsapod a telefonkönyvet? Honnan tudod, hogy akit találtál, jó? Annyi kókler van ebben az országban... Mindenképp kéne valamilyen referencia, tapasztalat, ajánlás."GyELV" -- jujj, így se láttam még a SWOT-ot leírva
---
dr.Kind, az email-címed benne felejtetted :3
-
looser
addikt
-
jimhun
senior tag
Biztos jo program, de iOs 5.1.1 alatt inditas utan egybol kilep Iphone 4-en....
-
Visormail
addikt
A cikk első képén a 4 találatból 2 prostituált?
-
BandiHUN
veterán
Ez a tipikus baromság kategória.
Főleg mivel mennyi időnek is kéne eltelnie,hogy mire az adatbázis jó legyen,és a sok idiótából maradnának a VALÓS értékeléssel rendelkezők?Soknak...főleg vidéken.És ráadásul ott a kecsegtetés,hogy az ember szakemberhez jut,de vajon hányan cumizzák be a lehúzósokat,mire kialakul egy VALÓS szakigárda?
Ennél jelenleg még az is jobb,ha megkérdezek pár szomszédot,lakótelepen úgyis van sok ember,rögtön mondanak nevet,referenciát...vidéken meg az emberek,még a szakik 95%-a se tudja,hogy eszik-e vagy isszák az okostelefont,leszámítva a műszaki szakmákat...esetleg a számítástechnikusok járhatnak jól,mert az ő klienseik azért már járatosak ilyesmiben.De egy kőművesnek fingja sincs az Androidról,mikor még az ősi 3410-ét malterozza össze nap mint nap.Arról meg ne is beszéljünk,hogy a JÓ szaki nem ÉR RÁ ilyennel kínlódni,ott kezdődik...szóval a mekkelekeknek lehet van idejük ilyeneken áldozatra várni(max ha kiderül,hogy nehezebb a munka gányolásnál,hivatkozik időhiányra...még itt is bejön a fals,mert megyek pl.vízszerelőnek,DE mondjuk csak tömítéseket cserélgetek csapokban,és már "profi" is leszek? Jaa,hogy elhajtom akinek komoly munka kéne?...)
Egyébként ott kezdődik a dolog,hogy aki szaki,és hivatalosan dolgozik,annak ott vannak a cégadatok...akkor már van mihez tartani.Feketemunkát meg kár pártolni...az más,ha az egyébként számlaképes vállalkozó szakival ki lehet egyezni,hogy úgyis csak kis "maszek",nem kell számlaDE alap,hogy kelljen hozzá legális vállalkozói.Nem JóskaPista beírja,hogy mindenhez ért,és mindenhol ottvan,és apa-anya-kiskutya ajánlja,oszt' majd lesz valami.Megkárosított emberek...no,azok lesznek.Ígyis épp elég a kókler...
-
virkir
veterán
Pusztán jószándékú kritika jön, nem megsértődni hanem elgondolkodni azokon amiket mondok.
Alapjaiban jó lenne az egész kezdeményezés de...
Ma Magyarországon fészbúk alapú minősítéssel szakemberkereső=epicfail
Látszik, hogy ifjonti hévvel tapasztalat nélkül láttatok neki ennek.
Roppant egyszerűen megoldható lenne egy valós értékelés csak annyi kéne hozzá, hogy:
1- képekkel bizonyított referenciamunkák
2- legalább 1-2 telefonon és/vagy személyesen megtekinthető referencia
3- az ilyeneket kb egy év után kib.... a fenébe mert alapból komolytalan az első kattintásom volt, számomra ezután komolytalanná válik egy ilyen oldal
4- Szűrni a szakmákat mert szvsz műkörmöst, állatorvost biztos nem egy ilyen oldal alapján választanak az emberek
1.a- a regisztrációnál a publikus cégadatokat bekérni és a találatoknál megjeleníteni
Elsőre hirtelen ennyi amit alap hibának látok. -
darvinya
titán
Na megint egy Mekk Elek gyűjtő.
Mindenhez ért, csak ahhoz nem amiért hívták.Erre 10 pont.
Ilyenre nem lehet adni pontot, ez pont olyan mint ha Google, Yahoo, stb. keresőjére értékelést adnánk.
Valakinek ez, valakinek az a nyerő. -
Ez igaz!
A magyarokkal sok tekintetben baj van.
De!
Marketing tervezés alappontok. GyELV elemzés. Talán segít.
Gyengeségek
Erösségek
Lehetőségek
Veszélyek.Kedves Fejlesztők jó úton járnak. Nekem a helyzetem könnyű, mert a telefonban élő személyek telefonjai vannak benne - akik már bizonyítottak. Igen frappáns - jó módszerekkel és nagyon jó értékarányos minőséggel - kivitelezéssel.
Tessék az asztalhoz ülni és "kiseggelni" a "nem csak megbízhatónak látszó", hanem "megingathatatlan" megoldást!
-
McDog
aktív tag
Jó ez az alkalmazás a felhasználónak is, meg a vállalkozónak is. Sokszor úgy vadászik az ember egy-egy szaki után, pedig néha ott van egy utcával arrébb, csak nem tudunk róla.
Az értékelés meg előbb-utóbb minél több az értékelő realizálódik gondolom, vagy tényleg kitalálnak egy olyat, mint a Vaterán van az jól működik. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Polarstar #15 üzenetére
Biztos naiv vagyok, de szerintem ha ez a modell megbukik, akkor velunk, magyarokkal lenne a gond (megint). A hanyatlo Nyugaton sok ilyen kozossegi ertekelesre epulo szolgaltatas van, es jol, megbizhatoan mukodnek. Ja, hogy itt divat ugy gondolkodni, hogy lopnicsalnihazudni?
-
A virtuális valóságban az értékelések is virtuálisak.
Ha-ha-ha!!!
Minden profil, értékelés hamisítható.
Ha pedig pénzről van szó - semmi sem szent! /Ha nem tévedek, nem römipartnereket keresnek puszi alapon ezen alkalmazás segítségével - hanem megrendelést és pénzt./Az értékelés innen kezdve nem megbízható. /Ezek az alkalmazások nálam a "leszarom" kategóriába tartoznak./
Aki ezt kitalálta lehet, hogy komolyan gondolja, de az igazi élet kiábrándítóan más.
Ki kér egy virtuális csókot?? -
sgery
őstag
A vatera véleményezője picit más, mert ott csak kizárólag létrejött tranzakciót lehet értékelni, nem lehet több száz saját felhasználót létrehozni a semmibe és azok alapján véleményezni magamat. Márpedig a kóklereknek van idejük erre, ahogy több száz ismerőst is addig nyüstölni a facebookon, hogy pozitívat írjanak róla, mikor nem is ismerik.
Nem ellene vagyok ennek a szolgáltatásnak, csak ez egy gyenge pont, itt bukhat el az egész. Pedig én mint szolgáltató pénzt is fizetnék, ha megfelelő lenne a kialakítás, hiszen jó ötlet. De mivel a sok ismerős ajánlatát kapó kerül a lista elejére, így nem érzem fair versenynek, én pedig nem fogom nyüstölni a Megrendelőimet, hogy írjanak már rólam. -
Benőke
őstag
Az ötlet nem új keletű, csak egy újabb megvalósítás, de sok helyen vérzik a dolog. Sikerült belefutnom az oldalba és hittem a pozitív visszajelzéseknek. Nem kellett volna. Úgyhogy csak erős fenntartásokkal tudom javasolni...
Bőven van mit átgondolni és fejleszteni.
-
=Mentor=
őstag
Budapesten jól működik (mint általában minden), de kíváncsi lennék vidéki városoknál mi a helyzet...
-
Robertoq
őstag
Természetes, hogy időbe telik amíg felépül egy minden szempontból jó adatbázis, de már jelenleg is a JóSzaki Magyarországon a legnagyobb értékeléssel rendelkező szakemberes oldala. A szakinak lehetősége van értékelést kérnie és nem zárhatjuk ki (nem is tudnánk) az ismerőseit, így normális, hogy első körben ők adtak véleményt. Ettől függetlenül az értékelést valós, létező személyek adják. Célunk, hogy az ajánlatkérésekből is megszülessenek az értékelések, ami nem mindig egyszerű feladat, de nem is lehetetlen pl a Vetera alapja is az egymás értékelése és ott is működik.
Regisztrációnál nem lehet ellenőrizni, hogy ki milyen szakmát választ ki, nem ellenőrizhetjük a papírjait. De mint korábban írtam ha valami probléma van a szakival akkor az úgyis ki fog bukni, hisz a közösség a legnagyobb véleményalkotó.A főbb információkat a http://joszaki.blog.hu/-n vezetjük, de jogos a kérés, GYIK elférne az oldalon, ezt majd igyekszünk pótolni.
-
looser
addikt
Az eredeti elképzelést is remeknek tartom, plusz, hogy ezt egy appban is létrehozták, tényleg szuper! Abban pedig biztos vagyok, hogy ki fog ez alakulni, ha a fejlesztőcsapat független minden szakitól, akkor valós értékeléseket kapunk majd a későbbiekben.
-
sgery
őstag
Az ötlet jó lenne, de szerintem sok gond van.
Jó lenne az értékelés, ha nem az győzne, akinek a legtöbb ismerőse van, akiket felkér ajánlásra. Sokat végignéztem, anyuka, apuka stb... ajánlások vannak. Milyen anyuka lenne, aki rosszat ír drága kicsi fiáról?...
Jobban kéne ellenőrizni, hogy valódi megrendelők írhassanak csak, de ez szinte lehetetlen.
Ezekről mindig az olyan oldalak jutnak eszembe, ahol rengeteg pozitív visszajelzés van a főoldalon, amit rögtön levág az ember, hogy nem is létező emberek...További gond, hogy kevés megrendelő van, aki pozitív élmény esetén veszi a fáradtságot és értékel (ellenben negatív tapasztalat esetén rögtön írni fog). Szolgáltató vagyok, ismerem a Megrendelőimet, Ők biztos nem értékelnének és én se szólhatok Nekik, hogy értékeljenek már, mikor milliomos ügyvédek, cégvezetők stb..., hol érdekli Őket ez?
Bárki bármilyen szakmát beírhat, mit tud, így keletkeznek a mindenesek, csak legyen munka. Ne legyen már bádogos, kertész, favágó, kutyakozmetikus egyszerre, mindenhez érteni egy picit nem szakember kategória. Kihívok egy villanyszerelőt, mert 100 ismerőse jót írt róla, aztán kiderül, hogy azért villanyszerelő, mert ismeri a rézkábelt?
Hiba még, hogy a weblapon nincs semmi infó mire jó a kredit, milyen és mennyi jutalékot kérnek stb stb... Egy GYIK elférne az oldalra.
-
Robertoq
őstag
Panaszkodás előfordul mindkét oldalon: a szaki mert pl fizetni kell vagy a felhasználó akinek valamilyen okból nem sikerült megoldatni a problémáját és az a tapasztalat, hogy mindig az a réteg hangos, ezért is olvashatóak ilyen bejegyzések, akinek minden rendben van ritkán ír, mert nincs oka rá.
#7 hagel
Nem az a jó aki fel van iratkozva hanem akinek jók az értékelései. Feliratkozhatsz bármilyen szakmára, de ha az nem valós, vagy nem értesz hozzá ki fog bukni a közösség által, mert kapsz egy ajánlatkérést adott szakmában, azt nem tudod minőségien megválaszolni/elvégezni, akkor kapsz egy 1 csillagos értékelést, ahol le van írva, hogy mi volt a probléma és többet nagy valószínűséggel senki se fog választani ha elolvassa, feltéve ha eleve eljut az adatlapodig, ugyanis a lista végén vannak a gyengébb értékelésűek.
Ilyen a Play is, nem a Google fogja megmondani melyik a jó app, hanem a közösség az értékelésekkel.
Ha közös képviselőként kerestél szakikat akkor tudnod kell milyen nehéz eldönteni kit válassz, de összehasonlítva:
JóSzaki: budapesti asztalosok
Google: budapesti asztalosok
Aranyoldalak: budapesti asztalosok
Nézd meg a 3 oldalt és egyből láthatod mennyivel egyszerűbb kiválasztani a szimpatikus szakikat, hisz eleve mindenkihez van fénykép, az osztályzat, megbízásszám alapján látható ki a tényleg jó. A leírásuk szintén segít a döntésben. Nem beszélve arról, hogy tudsz ajánlatkérést küldeni, így biztos a legjobb árat kapod és a szakik fognak keresni Téged, nem Neked kell minden egyes szakit felhívni és elmondani egyesével a problémát újra meg újra. -
No, persze egy internetes oldal mondja meg azt, hogy ki a jó.
Aki fel van íratkozva!???
Emberek kapjunk már a búránkhoz!!!
Én is feliratkozom hídépítőnek és kutyafodrásznak, meg cukrásznak is.
És akkor mi lesz?
Idióta virtuális valóság.
/voltam közös képviselő - talán tudom miről van szó, ha szakemberre van szükség./ -
Maximum1
őstag
A Facebookon nem írnak túl jókat róluk, de lehet csak az emberek bénák és értetlenek.
Elégé úgy néz ki hogy nem a regisztrált "szakik" járnak jól, de remélem rosszul látom. -
Robertoq
őstag
Regisztrálni a külső oldalon lehet iwiw-es vagy facebook-os belépéssel:
http://joszaki.hu/regisztralj -
sgergi
veterán
Hasznosnak ígérkezik, fel is raktam.
-
NoMagix
addikt
válasz
PenczPatrik #2 üzenetére
köszi!
-
NoMagix
addikt
Remek 5let és jó program!
Hogyan kerülnek be a "jó" szakik az adatbázisba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A JóSzaki immár Android és iOS platformon is elérhető, az alkalmazás a szakemberek utáni kutatást és az ajánlatkérést teszi könnyebbé.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest