Alkalmazásbemutató: JóSzaki

Ma egy érdekes koncepcióval rendelkező alkalmazást nézünk meg, mely a különféle szakemberek utáni keresgélést és a kapcsolatfelvételt teszi egyszerűbbé. A JóSzaki névre hallgató kezdeményezés közösségalapú: a regisztrált szakembereket bárki értékelheti, a szaki reagálhat a hozzászólásokra. A pontszámok és vélemények alapján pedig egy valós, a felhasználók visszajelzései alapján készülő ranglista alapján válogathatunk az adott munkához illők közül.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A bemutatót egy rövid történelmi összefoglalóval kezdjük, a JóSzaki szolgáltatás ugyanis már egy jó ideje létezik. Eredetileg egy iwiw-alapú kisalkalmazásról volt szó, a magyar közösségi portál tagjai regisztrálhattak szakemberként és értékelhették a munkákat. Az iwiw hanyatlásával párhuzamosan elindult a www.joszaki.hu weboldal, a szolgáltatás Facebook-integrációval bővült. A regisztrált szakemberek száma mára eléri a tízezret, a napokban pedig az iMind jóvoltából az iOS- és Android-alapú kliens is napvilágot látott, cikkünk utóbbi apropójából született.

A JóSzaki app nem cicózik, elindítás után kapásból a szakmakereső nézetben találjuk magunkat. A főképernyő tetején a lakóhelyet állíthatjuk be (ezt megadhatjuk GPS- és szövegalapon is), az alkalmazás többek között ezt is figyelembe veszi a találati lista összeállításakor. A legnagyobb részt a kategóriák listája foglalja el, a tizenhárom főcsoport (állatok, autó/motor, egészség, egyéb, gyerekek/tanulás, ház/kert, informatika, művészet, pénzügyek, szállítás, szépségápolás, üzlet/iroda, vendéglátás) rengeteg további lehetőséget tartalmaz, így pontosan behatárolható a probléma. Természetesen szöveges keresés is elérhető, ezt a nagyítóra kattintva varázsolhatjuk elő.

Az egyes foglalkozásokat kiválasztva egy újabb listát kapunk, mely az adott kritériumnak megfelelő szakembereket listázza. Megjeleníti továbbá az értékelést (ez egy ötpontos skála), a kapcsolódó címkéket (tanácsadó, JóSzaki vagy minősített JóSzaki), valamint a munkavégzés helyét is. A címkéket megérintve egy felugró ablakban szöveges formában is látható a minősítés. A szakikat kiválasztva a részletes nézetre érkezünk, ahol egy rövid leírást és a felhasználók szöveges visszajelzéseit is láthatjuk, valamint az ajánlatkérés is itt történhet. Ez egy nagyon egyszerű űrlap kitöltésével történik, meg kell adnunk egy email címet és a munka rövid leírását, opcionálisan fotókat és telefonszámot is mellékelhetünk. Ezeket az adatokat egyébként megjegyzi az app, így egy újabb ajánlat kérésekor nem kell mindent újra begépelni.

Az ajánlatkérés után a felhasználó visszaigazoló levelet kap, a szakembert pedig SMS-ben és emailben értesíti a rendszer. Fontos kiemelni, hogy naponta legfeljebb öt ajánlatkérést indíthatunk. Véleményünk szerint egyetlen dolog hiányzik a mobilverzióból: az elküldött ajánlatokat csak a weboldalon követhetjük nyomon, erre telefonon nincs lehetőség.

Maga az alkalmazás kimondottan igényes, teljes mértékben betartja a tervezési irányelveket, az egyedi elemek csinosak. A felhasználói felület egyértelmű és letisztult, melyhez logikus navigáció és könnyű kezelés társul; le a kalappal a fejlesztők előtt. Az app használata ingyenes, legalább 2.2-es Android (letöltési link itt) vagy iOS 5.0 (itt lehet beszerezni) szükséges hozzá, természetesen az iPhone 5 optimalizáció sem maradt ki.

Értékelés: JoSzaki (Android 2.2+ / iOS 5.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android és iOS)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: E-Robot

    Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.

  • Alkalmazásbemutató: Carbon

    A Carbon egy alternatív Twitter-kliens, mely eredetileg WebOS-en hódított, ám a HP platformjának hanyatlása után a fejlesztők átpártoltak a robotos rendszerhez.

  • Alkalmazásbemutató: Routing

    Mai alkalmazásbemutatónk egy újabb magyar fejlesztést mutat be, mely a sokat utazóknak és főként autózóknak lehet hasznos applikáció.

  • Alkalmazásbemutató: Hungry Beagles

    Szerencsére szinte nem telik el hét magyar fejlesztés nélkül, most éppen a Hungry Beagles kerül porondra, mely a logikai játékok szerelmeseinek ajánlott.

Előzmények

Hirdetés