- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sajnos a jobb gepek jobb vga-val sokkal tobbe kerulnek
Ar/ertek aranyt nez a legtobb ember. es meg igyis a vicc az, hogy a 120.000Ftos laptopok fogynak a legjobban. a 300K-s laptopok mar ritka joszagok itthon. az 500k es 1,5 millas laptopok meg mar vicc kategoria. mert 5 olyanbol mar lakast veszel.
-
törölt tag
Ertem, tehat egy olyan jatekot akarsz 40-60 fpsen futtatni amit alapbol a vga el sem tud vinni. because of reasons. Szerintem teljesen egyertelmu, hogy olyan jatekokkal jatszol amit el bir vinni egy gtx 860m/960m.
Ezek meg mindig laptopok, nem asztali gepek. Nem tuningra vannak tervezve, es plane nem olyan jatekokra amiknek irrealisan nagy a gepigenyuk. witcher 3, es gtaV siman megy vele rendesen, pedig azoknak se tul kicsi a gepigenyuk. Mondhatni eppen elviszi a vga jatszhatoan ertelmes kinezettel. Es meg sem eg szet se a keze az embernek, se semmi. Erted a lenyeget amit mondok. ha veszek egy geforce 8800gt-t nem witcher 3at fogok vele jatszani, es plane nem fogom addig huzni amig elviszi, aztan meg csodalkozom, hogy melegszik. Ezek a kartyak ennyit birnak, erre valoak, es ha erre hasznalod nem lesz baj.Egyebkent witcher 3 medium es high beallitasok kozott nekem fix 48fps fraps mellett ami kb 48-60 kozott van valojaban csak a kijelto nem ereszt tobbet. (mert ugye 48htz a kijelzom [igen. uhd. grafikai progik miatt])
FullHdban jatszom.
Persze hairworks off, mert az vacak.
https://www.youtube.com/watch?v=vYyQzyZUi_E kb 5 perc alatt rendereltem ezt. a folyamatossag latszik, meg az is hogy, hogy nez ki a game. csak szar a rendereles minosege.
-
törölt tag
A problema az, hogy ez nem kompromisszum. senki sem akar 10-20 fps-el jatszani. es csak akkor tudod elerni hogy melegedjen ha ugy allitod be. 40-60fps beallitasok mellett soha nem fog tulmelegedni. a vga akkoris 100%on fog menni, de a proci nem. (foleg hogy nincs is olyan jatek amelyik az i7et 100%ra zabalja. eddig amit lattam az a max 35% kihasznaltsag volt jatek alatt.) a stressz tesztek meg egyszerre zuzzak szet a cput es a vgat is. ha jatszol, a cpu alig van hasznalva i7nel foleg. hameg renderelsz, vagy dolgozol, akkor a vga nem megy 100%on vagy siman ott se ulsz a gep elott, mert renderel. (tudom, en ezt csinalom.)
tl;dr: csak akkor melegszik a gep a teszthofokokra, ha egyszerre a cpu es a vga is 100%on uzemel. az pedig jateknal nem tortenik meg, csak tesztek alatt.
-
törölt tag
az asus, az acer, es a lenovo is teljesen jo hutesu laptopokat gyart. nem stressz tesztet kell futtatni, hogy megnezzed a hofokokat, hanem jatekot. ennyi. az asztali gepemben a gtx670ti is felmegy 110 fokra ha stressz tesztelem. jatek kozben meg 60. (akarmelyik mai jatek alatt se megy efole.) nekem konkretan lenovom van, de ez se megy 80 fok fole vga-val. wot alatt felmegy 78ig es annyi. witcher 3 alatt 65-70en megall. es ebbol kb 30-35 fokot erez az ujjam a billentyuzeten 1-2 ora jatek utan. tehat teljesen megfleelo a hutes. csak nem olyan programot kell futtatni vele ami szandekosan tonkrevagja az alkatreszeket, hanem arra kell hasznalni a gepet amire valo. azt pedig garantalom, hogy ha beallitasz egy jatekot 40-60 fps koze akkor nemfog melegedni nagyon. Persze ha felhuzol mindent ultrara minden jatekban es 4kban jatszol 3 fps-el akkor megeshet. de olyat senki sem csinal. A stressz teszt programok meg pont azt szimulaljak.
-
törölt tag
Jah. csak se clevo se xmg se schenker laptopot nem kapsz magyarorszagon. magyar bill ugrott, a garancia is tulajdonkeppen mert szlovakul meg mittomen milyen nyelven ugyse tudod ervenyesiteni, megnezni a gepet nemtudod vasarlas elott, lehet hogy eleve rosszat, torottet, hibasat kapsz, nah azt dumald le szlovakul... kalamajka az egesz, es arban is mas. Arrol nem is beszelve hogy egy darab fem sincs egyikben sem.
-
Laox
aktív tag
A GTX860M-re elég a hűtésük. Erre lettek tervezve. Nekem a WoT és a WoWs közben a videókártya 100%-on megy, de nincsen thermal throttling. Amúgy az i7 4710-nél is csak egyszer volt, amikor aidás cpu stress testet nyomtam rá, ami ugye nem teljesen igazságos. Akkor is csak pár másodpercig, mert túlságosan lehűtötte, levette a gép a ventik sebességét, aztán amíg visszatértek, addig lement 8% a teljesítményből. Szóval mondhatjuk, hogy túlméretezettek a hűtések. Legalábbis az Acernél. Amikor 1 éve megvettem a gépet, akkor be is linkeltem a tesztet valamelyik fórumba itt, mert én is azt hittem, hogy a hűtéssel lesz a legnagyobb probléma. Közben pedig azzal sem, szerencsére.
-
Laox
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Nintendo Switch 2
- Star Citizen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PlayStation 3
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Kompakt vízhűtés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged