- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Szerintem kifejezetten kényelmes hogy nem kell még a chipset-hez is külön driver-t vadászni és havonta frissítgetni. Remek példa erre az nV aki félévente adta ki az újabbnál újabb nForce csomagokat és mégis szarakodott a cucc. Nyilván nem véletlen hogy az AMD-hez nincs feltétlenül szükség külön csomagra hogy jól működjön a rendszer (a RAID-et és az AHCI-t leszámítva). A Win7 esetében pedig valszeg az AMD már régen elküldte a Microsoft-nak azokat a meghajtókat amelyek szükségesek a chipkészleteik tökéletes működéséhez. Amúgy abban sem vagyok biztos hogy a Win7-hez már kell az INF Update Utility.
Nálam XP alatt felrak egy ATI SMBus vezérlőt valamint egy AMD PCI IDE és SATA controller-t de ennél szerintem több eszközhöz nem is kellene meghajtó. Az USB az valszeg szabvány így ahhoz nem kell driver.
-
Oliverda
titán
Az NCQ dekstop-ra nem javasolt. Elsősorban szerverekhez találták ki ugyanis a legtöbb esetben inkább ront mintsem használ.
"Jó persze az IDE mód is, de már az AMD nem ad ki új driver-t hozzá, a legutolsó 2008.06.18-i dátummal van felvértezve."
Ez miért baj? Úgy értem hogyha nincs semmi probléma akkor miért kellene 3 havonta új driver?
Mondjuk én annak örülnék ha 1 vagy 2 portra be lehetne kapcsolni az AHCI-t mert akkor arra rádugnám a rack-et a többi pedig maradna IDE-n aztán csókolom.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #42 üzenetére
Mondjuk én az AHCI-nek úgy alapból nem látom túl sok értelmét egyszerű desktop gépen. Az egyetlen fícsör ami tetszik benne az a hot plug, bár ezt is ritkán használnám. A másik problémám pedig az hogy a SMART nem működik vele és ezen felül nem lehet úgy beállítani hogy csak 2 port működjön AHCI módban a másik 4 pedig sima IDE-ben. Mondjuk ez utóbbi lehet hogy lap függő, nem tudom,
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #36 üzenetére
Miért ne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Gurulunk, WAZE?!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest