- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
attila9988 #98 üzenetére
Ismét egy távgyógyítós megmondás...
Nem szar, egyik sem. Bár gondolom az fel sem merül abban az okos fejedben, hogy a lapost kevésbé kell hűteni lévén h az összes áramkör teljes terhelés melletti hődisszipációja alacsonyabb az asztali gép idle állapotában malmozó cpujáénál. Bár kétségtelen, hogy a prociventi lehetett volna kicsit halkabb, ha nagyon elkezdek válogatni anno, de vehettem volna brand gépet lapos árában is, de akkor megint csak miről beszélünk. -
floatr
veterán
Nekem párszor ütött be a mennykő, egyszer szó szerint túláramot kapott a gép egy viharos éjszakááán. Minden egyes alkalommal az volt a "megfelelő" szervizes hozzáállás, hogy örüljek h nem kell az egészet cserélni, ami láthatóan megy, az maradhat. Nem akarok belemenni a dologba, mert hát nyilván van árelőny az asztali dolgokban, de nem kell azt sem túl misztifikálni, illetve az ember a mobilitást meg kell h fizesse.
-
floatr
veterán
válasz
Jim Tonic #64 üzenetére
Leginkább a netbookokat váltja fel ez a kategória, és a smarttop/book. A vicces az egészben, hogy az olpc indulása idején hasonlóképpen leegyszerűsített kezelést szerettek volna létrehozni. Hát a kezelés téma nem jött össze, ezért most a gyártók, a sajtó, és a vásárlók figyelme is a tapizható ikonos felületek felé fordult, ahol azért brutális teljesítmények is közelegnek játék és multimédia területén. Ez azért hiányzott a netbookokból. Ezzel szemben a tablet egy sokkal élhetőbb élményt nyújt. Eleinte én sem akartam megérteni, de amikor csak a "gagyi" okostelefonom került a kétéves gyerek kezébe, akkor jobban feltalálta magát, mint egy átlagfelnőtt a zikszpé előtt.
Amúgy épp nemrég vettem egy netbookot olcsóbban, mint amennyiért a hwaprón mennek a dolgok.
(#66) Dany007 tom én vagyok az igénytelen, de az én asztalimban összesen nem volt 10eft a táp. Megint más kérdés, hogy bár asztali gépeimben párszor volt hasonló probléma, de laptopokkal ilyesmihez nem volt még soha "szerencsém"
-
floatr
veterán
Amikor összeraktam elég jónak tartottam
Bár a ventilátor hangjára nem helyeztem akkora hangsúlyt. Csak azért hogy csendesebb legyen, most már nem fogok költeni rá. Majd max eladom. Vagy veszek egy tabletet
Nekem ez jött be inkább praktikum alapján
(#47) attila9988 a laposban több erő van minden tekintetben, mint az asztaliban. Van a kettő közt korkülönbség persze, de most hirtelen semmi olyant nem tudnék az asztali gép mellett mondani az előnyösebb árfekvésen kívül, ami miatt arra lenne igazán szükségem.
-
floatr
veterán
válasz
attila9988 #41 üzenetére
Én meg nem egyedül élek
Amellett meg jövünk-megyünk, aztán így talán egyszerűbb is az "IT-részleget" magunkkal hordani.
-
floatr
veterán
Ne nagyon zavartasd magad, hogy esetleg elolvasod amire reagálsz
(#37) ddekany lehet h az én otthoni gépem lett egy kicsit szerencsétlenebbül összetákolva, de ha azon mint szokványos erősebb alkalmazás -- flash -- fut, illetve a laposon jbossban egy összetettebb feldolgozás, akkor még mindig a lapos a sokkal csendesebb.
A kényelmességgel kapcsolatban meg az a meglátásom, hogy szubjektív. Nekem használhatóbb ez, bár kisebb a kijelző, de a felbontás nem sokkal másabb. Filmet tévén nézek... Egyre kevésbé praktikus az asztali gép. Eddig erős teljesítménybeli gondjaim voltak a laptopokkal, de mostanára ez kezd enyhülni.
-
floatr
veterán
válasz
attila9988 #32 üzenetére
Lehet h idle-ben mkv-t tömörít
-
floatr
veterán
Van egy üzemi laposom, egy asztali betonkeverőm, meg egy netbook. Legtöbbször a lapost használom, az asztali egy maradvány, a netbook meg... csak
A fogyasztás téma nekem is gyakran jár a fejemben, de az sem elhanyagolható, hogy a két lapos együttesen is sokkal csendesebben szöszöl, mint az asztali, és nem mellesleg helytakarékosabb is. Ráadásul a nagyobbik lapos teljesítményben is körbeszaladgálja az asztalit. Szóval vannak érvek mellette, de valóban nem mindennapi dolog, hogy beszaladok a bótba egy laposért mer benéz a divat az ablakon.
(#20) listerrr részben azért nem vonom be magam a statisztikába, mer nekem hivatalból van laposom, részben azért mert egy kicsit jobban állok, mint egy tecsós pénztáros
(#21) moonman én egyre több embernél látom azt, hogy bár nincsen tudatában a dolognak, de eléggé megvezeti az aktuális hóbort. Ez nem lámaság/lézerség, hanem csak egyszerű fogyasztói szemlélet.
(#24) zsivagooo próbáld ugyanezt úgy, hogy az asztalit kihúzod a konnektorból
Bár meglepő lehet, de a lapos is megy áramról
-
floatr
veterán
Egy félrefésült hajú átlagember mit akar manapság...? Netezni, olvasni, játszani, hasonlók. Korántsem biztos h akkora szüksége van összetettebb dolgokra.
(#5) SymbianOS pedig ha már "mindenki" laptopot vesz karácsonyra, akkor már fedi a jelenséget a "trendi" jelző. Bár kicsit mókás fogalom, lehet h szándékosan használta ebben a formában.
-
floatr
veterán
Tetszik vagy sem, az utóbbi években "trendi" lett otthonra notebook-ot venni. Még idehaza is, ahol nem éppen az jellemző, hogy a havi fizu töredékéből kicsengeted egy közepes lapos árát. Az esetek többségében sztem is durvára felesleges, de ez részben a "trendiesített" reklámozásnak is köszönhető, amikor azt a képet próbálják sugározni a józsinak, hogy aki nem egy szarházi suttyó, az vesz magának egy lapost, persze mobil szolgáltatótól, mer az az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged