- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
válasz
kleinguru #24 üzenetére
Aham, akkor bizonyára félreértettem.
Egyébként meg, az általad felvetett definícióba is belefér az időjárás, mondjuk egy bazi nagy hurrikán útvonalát kéne megjósolni, lehetőleg nagy pontossággal, mert mondjuk útba eshet néhány nagyváros(milliós), pár (atom)erőmű, stb. Szóval szerintem ilyen értelemben is lehet „kritikus” az időjárás előrejelzés.
-
DRB
senior tag
válasz
kleinguru #19 üzenetére
Nagy vonalakban az időjárás előrejelzés úgy működik, hogy különféle modelleket futtatnak a számítógépen. Ahhoz, hogy ténylegesen meg tudjuk „jósolni” az időt(nagyjából, több napra vagy hétre), egy sok változós, rendkívül számításigényes modellt kell futtatni, minél több (az időjárást befolyásoló)tényezőt sikerül belevinni a számításba, annál pontosabb eredményt kapunk, viszont ehhez nagyon nagy teljesítmény kell, na ettől kritikus a dolog. Talán nem a legjobb szó erre a „kritikus”, szerintem a kolléga itt a nagy erőforrásigényt értette.
Mondjuk, most hogy nézem, a „kritikus” szót Te használtad a kérdésedben, a válaszban nem szerepel, így végül is azt kéne kideríteni, Te vajon mire gondoltál.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest