- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
adamka16 #136 üzenetére
Szerintem u.a. lesz mint tavaly, majd Július-Augusztus közepén szólnak, hogy jaaa, használjátok tovább.
Nem akarom elkiabálni sem, de mintha láttam volna valamilyen költségvetési tervezést, amiben tán' 2017-ig biztosítva van rá a lé. mondjuk ebben az országban az a biztos ami már elmúlt. (mondjuk erre is van ellenpélda...)
-
Tonyk
veterán
válasz
adamka16 #132 üzenetére
"Van olyan suli ahol nincs külön switch, csak a cisco-s jelenlegi, na most ha nem kéri a suli, hogy maradjon ott, akkor egy nagyobb géptermet hova köti az ember?"
Nálunk meg sem kérdezték, hogy marad-e, kérjük-e. Otthagyták. Alapból ki volt töltve a papír, hogy kérjük, csak a nevemet kellet alábiggyeszteni.
Biztosan van ilyen, de nálunk (6 iskola) egyetlen egy helyen sincs olyan iskola, ahol nem volt ott a 24 portos switch, pedig van közötte tényleg kicsi iskola is. Na meg ki az a hülye, aki nem kéri. -
Tonyk
veterán
Gazdaságis Marika* (nálunk pont ilyen van
) helyét átvette a KLIK meg az üzemeltetésért felelős önkormányzat. KLIK szarik az egészbe, az önkormányzat meg mivel neki csak kiadása van vele + minek vegyen az államnak gépparkot még inkább. Szépen lassan a fejünkre rohad az egész.
A múlt héten dobta vissza az órarendkészítő program iránti kérelmünket a KLIK, ha erre nem ad lét, szerinted mire ad?
Ja, de minden suli kapott DVD-T beltérit meg erősített antennát (biztos volt valakinek elfekvőben pár ezer darab), de minek? Évek óta nem tv-ben megy az érettségi. Édes életet meg nem nézünk suliban.
*
Gazdaságis Marika: közvetlen kolléganőből az önkormányzat iskolaüzemlető cégének embere lett. Akinek elsőrendű feladata, hogy minden kérelem elé piszlicsáré akadályokat gördítsen, ezzel is hátráltatva a normális haladást. Ő is érzi, tudja, de hát munkahely...Szóval így megy ez mostanság. Sajna, nem nagyon lehet kivitelezni bárminemű fejlesztést, még akkor sem ha az olcsóbb lenne. Na, megint kisírtam magam...
-
Tonyk
veterán
Küldtem egy privátot
-
Tonyk
veterán
Annál nem az volt, hogy csak otthoni usereknek ingyenes? Intézményi felhasználóknak nem? Nem tudom pontosan, de valami volt körülötte.
szerk: Rákeresetem:
TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI JOGOK.
Otthoni használat. Amennyiben Ön otthoni felhasználó, úgy Ön a szoftver tetszőleges számú példányát telepítheti és használhatja a saját személyes készülékein az Önnel közös háztartásban élő személyek általi használatra.
Kisvállalat. Amennyiben Ön egy kisvállalkozást üzemeltet, úgy a szoftvert legfeljebb tíz (10) készülékre telepítheti a vállalkozásán belül.
Korlátozások. A szoftver nem futtatható kormányzati vagy oktatási intézmények tulajdonában lévő készülékeken.
-
Tonyk
veterán
Nálunk már a magyarországi forgalmazó verte az asztalt a KLIK-nél, hogy ne szopassanak már bennünket halálra. Május első hetében adtam le az igénylést (aug.31-i lejáratú volt a rendszer), dec. 6-án jött meg az engedély egyenesen Budapestről.
Egyébkét mit használsz, ami ingyenes okt.intézmények részére is? -
Tonyk
veterán
Nekem egy hónapja ment tönkre az egyik szerveremben 2 db hdd. A szervert annó ajándékba kaptunk a fenntartónktól (kistérségi társulás) mert kinőtték: "itt van vigyétek", nekünk meg jól jött. Kértem a várostól (az intézmény üzemeltetéséért felelős) 2 db hdd. Nem adnak, mert nincs leltáron, azaz ilyen eszköz nincs is.
A város felé jeleztem, hogy ha nincs leltáron az eszköz, és ezért nem vesznek bele, 30e-ért hdd-t, akkor kérünk egy komplett, új szervert, azt leltárba vehetik ha akarják. Volt ám pislogás!
Kértem a KLIK-et: Nem adnak mert ez üzemeltetési feladat. 3 nap szopatás után az értünk másfél éve nem felelős, gyakorlatilag totálisan érdektelen kistérségi társulás vett saját kontójára AZONNAL 2db HDD-t, hogy segítsenek rajtunk. 30E forint volt...
Egymilliószor gördülékenyebb volt minden a KLIK előtt... Ők azok akik is, akik a hónapok óta beadott továbbképzések számláin ülnek. A késedelmi kamatok pedig terhelődnek az érintett kollégákra, volt aki azon izgult, hogy egyáltalán vizsgázhat-e, mert januárig a klik nem volt hajlandó a tandíját átutalni. Vírusvédelmi rendszerünk is fél évvel a lejárat után lett meghosszabbítva mert nekik ráér. Arr bezzeg van idejük, hogy az intézményi honlapokat figyelgessék, ellenőrizzék, hogy az eseménynaptárak frissek-e rajtuk... -
Tonyk
veterán
Mekkora tárhely? Mysql és php támogatás kapunk?
Szerk. látom közben: van mysql és php is.Marad a kérdés: mekkora tárhely?
Illetve van-e lehetőség a költözés alatt, arra hogy addig az eredeti is működjön. Az én igazgatóm két percet nem bírt elviselni, ha van kimaradás. Vagy inkább hagyjam nyárra költözést? -
Tonyk
veterán
"A hangsuly az uzemeltetesen volt..."
Az ismerős ugye, hogy "Szegény ember vízzel főz." ?
"belso halos szerverekhez"
A fentiek közül melyik volt kimondottan belső hálós ? Mikor többnyire -már ahol van- a DC-n van vpn, a proxy, de átjáró, ftp, még a web is! Dedikált szerverk. Azt hiszen néhány kolléga igencsak örülne neki, ha lennének ilyenre lehetőségek.
Én szerencsés helyzetben vagyok, van külön proxy és web szerverem is. A legtöbb helyen nemhogy normális szerver de még rendszergazda sincs (legszarabb fizetés, a biztosnági őrök meg a portások is többet keresnek náluk, az igazgatók spúrok, ha lehetett valahol eddig ezeken az álláshelyeken spóroltak). A számtechtanárokat meg hagyjuk - tisztelet a kivételnek!-, mondjuk nem is ez a feladatuk.
"data centre-ben van a helyuk"
Mondom krétára/táblafilcre sincs pénz! Ezt hozta ez az isteni központosítás. Minden fontos csak épp a gyerekek nem.
Nekünk pl. akkora a webhelyünk, hogy bele se menne az állam biztosított által adott 1 vagy 2GB-os tárhelybe. kénytelenek vagyunk helyből megoldani, és igen ekkora uppal. Ez van. -
Tonyk
veterán
"Amugy miert kell egy iskolanak egyaltalan uzemeltetni barmilyen server-t is"
Hinnye! Ezt ugye nem komolyan kérdezted?
Domain Controller(ek), Proxy, FTP, VPN, Mail, Webszerver ,csak hogy egy párat említsek a lényegesek közül.
Mailserver van központi.
"Hogy lehet egy mail server-t uzemeltetni 1mbit up al?
"
Lehet. Próbáld ki.
Pár iskolai rendszergazda csinálja, csak nem 1Mbit uppal hanem 256kilobittel.
Bár akkor már inkább központi mail, vagy a suliknak ingyen igénybevehető MS Office365.
Egyébként up nem csak szerverhez kell ám, hanem a sima netezéshez is!
-
Tonyk
veterán
Ez még az a projekt volt (talán 2006-os), ahol sikerült 800.000Ft/darabáron beszerezni AP-ket a minisztériumnak? Ebből az összegből darabonként 150.000 volt a felszerelés (3 darab csavar és 2m UTP kábel, felszerelés darabonként kb 1.5 perc. Aláíratták velünk a számlát, akkor láttuk, hogy 150E-ért tették fel. Rákérdeztünk, a minisztériumból meg kirúgással fenyegették meg az igazgatót.) Mondom a szerelő gyereknek , hogy ide meg oda kéne feltenni. Erre, aszongya hogy nem úgy van az, ő csak oda rakja fel, ahol kiépített hálózat van.
Mondom akkor nem kértünk volna WIFI-t.
-
Tonyk
veterán
"Nem mintha nagyon tudnam mifolyik ott gyongyoson"
Nem hogy Gyöngyösön, hanem Magyarországon! Ugyanis ez a csoda (KLIK) az iskolák ura, fenntartója, vagy inkább réme immár lassan másfél éve. Mint ezt is csak azért hozták létre, hogy hatékonyabban lehessen zsetont kiszipolyozni
(ellopni)az intézményekből. -
Tonyk
veterán
Be fog az állni egy idő után úgy gondolom. Nálunk olyan szinten jól jönne legalább a 4mbit duplája, hogy a seggünket vernénk a földhöz. 17 teremben van interaktív tábla rendesen használják is őket (nem csak kivetítőnek
), de ha youtubeot akarja használni, amivel az óráját akarja színesíteni a tanár, az halál, ha a 4 számtech teremben óra van, pedig proxy, tartalomszűrés, stb.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
"Szerintem a digitális analfabetizmust nem laptoposztogatással lehet csökkenteni hanem az informatika órák visszaállításával legalább heti 2 órára"
Itt kezdődne valóban a dolog. Szánalmas amit az informatika oktatással csináltak az elmúlt pár év alatt.
Router: hibátlanul működő routert cseréltek. Sávszélesség bővítés nem megoldható. Marad a 4Mbit/256kbit 150 gépre. De van új routerünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest