Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Minek ennyi megapixel?

Én bőven elvagyok a 6-tal is...
Érdekes...10-12 évvel ezelőtti képeket nézegetem (canon 300d...6,3 mp) és nincs hiányérzetem...persze ha valaki minden képet A2-ben akar nagyítani, akkor megértem, de egyébként...tényleg, minek?
Schawo: igen pontosan így van, oly-nál minden manuálisan állítható...ráadásul pl1-2-nél 35 mbit-es a bitráta, ami valljuk meg nagyon jó...de az az AF videó közben már nem annyira rózsás...tudod; mindennek van árnyoldala...
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
4:3 képarány mellett nincs ott plusz 2 MP, az főleg "széltében terül el" és a multiaszpi miatt van rá szükség (azonos átlós látószög melletti 3:2, illetve 16:9 képarány).
-
schawo
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
A GH2 is 18,3 megapixeles érzékelővel rendelkezik.
4:3-on 16Mp-es, 3:2-n 15Mp-es, 16:9-en 14Mp-es kép készül.
-
sebgutkopf
őstag
A gh2 multi aspect szenzoránál hogy vannak az arányok?
Egész pontosan arra vagyok kíváncsi, hogy a 16MP az a gh2-nél a teljes multiaspect felbontás, vagy az attól nagyobb. Illetve a normál 4:3 arányú fényképnél hány mp-es képet kapunk?
Arra akarok kilyukadni, hogy az arány különbségbe bele férhet-e a G5 féle 18 - 16 mp aránya, vagy nagyobb a multi aspect miatti pixel veszteség? -
Tulku
veterán
Szerintem egész egyszerűen ez lesz a GH3-ban is csak ott multi-aspect-elhető lesz, itt nem, ott lesznek manuál videó beállítási lehetőségek, itt nem, illetve a videó szekciója mélyen a GH3 alatt marad (like G3 vs GH2)
Továbbra is a videó platform a panáé a fotó pedig az oly-é...
Mondjuk az omd videóban szerintem az emberek 90-95%-nak tökéletesen megfelel...
-
Zamasun
aktív tag
Nemrég vásároltam lx3-at, bőven elég nekem, habár a fullhd-t nagyon irigyelni fogom. lx3-as galériám
-
Beri78
őstag
a pana megint betalál, de félek extrém drága lesz
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ez teljesen megszokott, a G3 is így néz ki:
• 16.6 million total pixels
• 15.8 million effective pixels -
arn
félisten
válasz
sebgutkopf
üzenetére
en is erre a ket dologra tudok gondolni - lehet ezt hasznaljak majd a gh3ban, es itt nincs teljesen kiaknazva, a masik a multiaspect. a masik topikba linkeltem az iso3200as kepet - egesz jo, talan kicsit kisebb az elesseg, mint az em5nel (pixelvadaszattal), lehet a gh3 kapja meg azt a pluszt, amivel jobb lesz.
johetnenek mar a dxos meresek.
-
arn
félisten
válasz
sebgutkopf
üzenetére
tobb helyen is irjak - effektiv 16mp, de eredetileg 18. meg annyit olvastam rola, hogy tobbmindent beleintegraltak szenzor melle, ezert is ujabb. gyanitom olcsobb gyartani is.
At the Panasonic G5's heart is a newly-developed 16.05 megapixel, 4:3 aspect Live MOS image sensor in the standard Four Thirds format. The design includes per-pixel analog to digital conversion, allowing for the fast readout required for 60p video, high speed autofocus, etc. Total resolution is 18.31 megapixels.
-
arn
félisten
válasz
sebgutkopf
üzenetére
18mpes szenzor van benne elvileg, nem ertem, hogy miert ennyivel nagyobb. az em5e 16os.
-
TayRol
nagyúr
válasz
sebgutkopf
üzenetére
ha a sony lapka van benne akkor leteszem a hajam.

bár nem bánnám, egy kis verseny sosem árt... -
sebgutkopf
őstag
50p Végre!Nekem most ez tűnik a legjobb pana mft gépnek. Khmm, akkor a gh2 mehet a kukába?

Cukkolásképpen: milyen poén lenne, ha ebben a gépben az em5-ben már használt sony szenzor lenne a saját helyett!
Egyébként miért új benne a 16mp-es szenzor? Már a g3-ban és gx1-ben is 16-os van nem?
-
eclipse006
őstag
Tetszik, hogy nem a megapixelekről szólnak ezek a gépek, főleg az LX7-esetében. Kíváncsi vagyok a képminőségükre.
-
Csepe
aktív tag
Jó lett ez a G5, csak még a G3-nál is rondább.

-
fattyu
veterán
1,4-2.3 Ó igen...
Kár hogy annyiba fog kerülni amiért már kapsz egy milcet egy goyrs fixxel :S Ettől még az irány alakul. Gyors üveg. Még egy picit nagyobb szenzort

-
arn
félisten
ilyen fenyeronel ha nagyobb szenzort raknak bele, joval nagyobb lesz a gep. ha lenne egy negyharmados meretu szenzor, meg egy 4-5x atfogasu nagy fenyereju (f1.8, f1.4) zoom, dobnam az egesz kocerajt, es ujra kompaktot vennek.
-
Ed Parker
nagyúr
Ha ez kapna egy olyan szenzort mint g1x

Ütős kis masina lesz
-
Tulku
veterán
Ha lesz olyan képe mint az LX5-nek és valódi 50p-t tud, lecserélem az x10-et

Miért?
Ez a fényerő nagyon biztató, illetve tetszik a panák élessége raw-ban.
Meg vagyok győződve róla, hogy iso 800-ig használható lesz raw-ban, és hozzáadva ezt az 1,4 induló fényerőt...jó lesz ez.Persze 200 körüli induló áron...szerintem
-
madgie
titán
Full HD, 50p mellett? Végre

-
Gondwana
addikt
LX7: 4.7mm - 17.7mm
LX5: 5.1mm - 19.2mm
Tehát kb. 8% képátlócsökkenés történt.
(Azért nagyon vigyáznak ám, nehogy sokkal legyen jobb, mint az előző) -
wolfman
veterán
Nagyon kíváncsi leszek a Panasonic LX7-re milyen képet fog produkálni. Bár pont a legfontosabb paraméterek maradtak ki (szenzor méret+ár), de eleve nem hiszem hogy kedvező ára lesz. A szenzort ha növelik még lehet hogy érdemes is lesz lecserélem az LX5-ömet.
Várom a tesztet!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox Series X|S
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- TCL LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)