Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Szergely83 #279 üzenetére
ja, főleg hogy 3000x2000 pixeles, tehát nem 4K hanem ha így nézzük 3K. vagy 6 MP.
ekkora méretben ez a felbontás picit érdekes lesz a dpi kezelés miatt, de majd meglátjuk. az tény, hogy inkább legyen nagyobb a felbontás, de akkor egy 4K jobb lett volna, az felesben pont egy full hd, ami ebben a felbontásban bőven elég, meg gondolom úgy a skálázás is sokkal egyszerűbb lett volna.
-
Tin
veterán
ha olyan az alkalmazás, akkor lehet hogy pont IE-n se megy, szóval ezt is cége és alkalmazása válogatja.
a multiplatform dologban meg biztos igazad van, de valahogy az office-t meg a többi ilyen alkalmazást is megírták mindkét képernyőre, gondolom akkor meg lehet valahogy csinálni egy custom alkalmazást is.
-
Tin
veterán
persze hogy nem. most még nem....
de egy webes alkalmazást, amiből van nem kevés, és amik elérhetőek a belső céges hálóról wifin, vagy akár vpn-en keresztül bárhonnan, simán tud kezelni. alkalmazásokat is lehet multiplatform módúra megírni és fordítani, pl. a gyakran használt belső alkalmazásokat. az office fut ezeken. a böngésző szintén.
sima info worker irodai ember ennyit használ. ha meg nagyon macera, felmegy távoli asztallal egy teljes értékű virtuális gépre, és megoldja onnan.
a multiplatform alkalmazások megjelenésével igenis egyre több ilyen lesz. és az ms jól csinálja, mert már most tudja azt az élményt, ami 2-3 év múlva fog igazán beérni, és akkor már kurva mindegy lesz, hogy milyen architektúrájú proci van a háttérben, a telefonban.
alevan: ez mindenhol így van. ahol meg nem, és kell, a következő fejlesztési ciklusban továbbfejlesztik a szoftvert. csak mert ez így igazi produktivitás.
-
Tin
veterán
válasz
Kilobeat #221 üzenetére
téged teljesen felesleges lenne tanítani, ez már minden megnyilvánulásodból egyértelműen lejön. szerintem ezt itt fejezzük is be, természetesen tiéd lehet az utolsó szó...
nexwo: nincs. 6th gen i5/i7, az integrált i5-ben HD 520 van, ez alapján 6200U vagy 6300U, az i7-et meg a másik procit nem tudom
-
Tin
veterán
válasz
Kilobeat #210 üzenetére
milyen telefon OS-re? windows 10 van ezeken a szarokon, te miről beszélsz? a desktop módban ugyanazt a desktopot kapod. a nagyvállalatok működéséről meg láthatóan pont annyit tudsz, hogy dolgozol valahol, és azt hiszed, mindenhol ugyanaz van. tippelhetek: állami tulajdonú cég 30-nál nem idősebb fideszes vezetéssel?
Gusztáv: főleg, hogy az üzleti notikra meg nem is raknak HDMI kimenetet...
ezért is nem értem, miért kellett volna rá HDMI.
viszont a LAN azért nem csak a kényelmes telepítéshez jó... ha nem offline dolgozol a géppel, hanem szervereket is használsz nagyobb adatmennyiségeket mozgatva, akkor azért hasznos tud lenni. -
Tin
veterán
egy újabb android bizonyító a WP topikban... nem zavar, hogy az egész onnan indult, hogy valaki elkezdte fikázni a felhozatalt?
sok szerencsét az androidhoz. én meg majd választok a másik kettő közül, pénztárcától függően. de most már hagyjuk abba ezt az android istenítést, ha van itt moderátor, kérem, törölje ki az egész threadet, vagy legalább az én hsz-eimet belőle, mert marhára nem ezeket a romolgató vérpistikéket akartam a nyakamba húzni.
-
Tin
veterán
válasz
beholder00 #158 üzenetére
mihez használnád amúgy? bármit rádugnál, átalakító kéne hozzá. a telefonnál van értelme, de ezeknél a gépeknél még jövőre is csak 1-nek lesz, és majd 2 év múlva lesz értelme cserélni őket.
-
Tin
veterán
persze, 3-4 SQL szerver, meg mellé még 2 virtuális gép... ugyan
te nem irodai dolgozó vagy, hanem fejlesztő. te leszel az utolsó a sorban, aki már a telefonjáról fejleszt - és akkor az már nem is telefon lesz, hanem személyi asszisztens.
irodai munkáról beszélek: outlook, word, excel, internetelérés, esetleg sharepoint, meg 1-2 belső vállalati rendszer.
a klasszikus PC fog kihalni. a mobiltelefon most már okostelefon, és egyre inkább át fogja venni a PC (azaz személyi számítógép) helyét. magyarul a kettő merge-ölődik, és lesz belőle egy zsebben hordható PA (személyi asszisztens), ami már nem klasszikus számítógép, de valójában meg az. ez a jövő.
-
Tin
veterán
ez teljesen így van, egyet is értek veled. az xp-s rész tetszett, de én még jobban szeretem, amikor 14"-os 4:3-as alacsony felbontású monitor van az irodisták előtt... éljen a produktivitás.
de amúgy ne magyarországból indulj ki, itthon ez van, az csak egy dolog, de azért ez egy viszonylag kis piac. és azt se feledd, hogy a jelenlegi telefonok hardverileg már most bőven elegek lennének irodai használatra, csakhát egy telefonon nem lehet excelekkel dolgozni.szerintem az irány most már teljesen jó.
-
Tin
veterán
szerintem le fogják, csak még nem most. kell még pár év.
ha végiggondolog, a tablet már egy megfelelő eszköz, de csak tartalomfogyasztásra. igazi munkára még mindig a notebook az ideális, de ez csak addig lesz így, amíg nem találnak ki hatékonyabbat a billentyűzetnél (az egeret szándékosan nem veszem ide, mert az pótolható touchpaddel, vagy bármivel).
az élőbeszédes irányítás nem az igazi - egyszerűen túl hangos. a szemmel vezérlés már jó, de még nem kifejlett, és nem alkalmas adatbevitelre - arra még fárasztó is. az agyi vezérlésé a jövő, de ahhoz meg idő kell.
szerintem most a személyi asszisztensek kora jön, amiket beszéddel irányíthatsz, és egyre okosabbak lesznek. de addig, amíg nem oldják meg a gondolati vezérlést, valószínűleg nem szabadulunk a billentyűzettől, mint leghatékonyabb beviteli formától.
a thin clientre meg: szerintem 1-2 éven belül vállalható áron lesz wp mobil, ami kiváltja az asztali gépet az office feladatokra. persze kell hozzá egy monitor, billentyűzet és egér, de ha lesz egy dokkoló, hovatovább egy wireless charger-communication pad, és mindez még valami roaming profile-al is tárosul az adatvesztés ellen, akkor az egy win szitu céges szinten.
-
Tin
veterán
válasz
Menthirist #139 üzenetére
azért, mert rohadtul unom. tegnap leírtam oprendszerenként 2 mondatban a véleményem, te meg tegnap este óta öklendezel itt nekem azon, hogy bebizonyítsd, hogy az android szuper. számomra egy szar, az meg, hogy neked megfelel, annak csak örülni tudok. méghozzá őszintén. de már vagy 3x leírtam a véleményem, leírtam az okokat, te meg csak lovagolsz és lovagolsz rajta. legyen igazad, legyek én a csúnya és rossz hater vagy amit akarsz, csak hagyjuk már a francba a surface book topikban azt, hogy mennyire szuper az android.
-
Tin
veterán
válasz
Menthirist #131 üzenetére
bocs, nincs kedvem tovább szájkaratézni. mindenben igazad van, és mindenben én vagyok a hibás. téma lezárva.
-
Tin
veterán
válasz
-Skylake- #128 üzenetére
nekem mindössze annyi a bajom az android ökoszisztémával, hogy egyszerűen nem látom működni. az ismerőseim jó része kezdte androiddal, mert az iphone durván túlárazott volt, és vannak, akik - nem anyagi okok miatt - egyszerűen nem akarnak negyedmilliós telefonnal futkározni, de azok az ismerősök is egy idő után mind csalódtak benne. amikor nem tudod felvenni a telefont, mert szétfagy, amikor nem riaszt, amikor egy weboldalt nem bírsz megnyitni, amikor a gyártó kidob egy bughalmaz szoftvert... és sorolhatnám.
az android akkor működne, ha a gyártók a szoftveres oldalra is figyelnének, de ez így, ebben a formában egyszerűen kényelmetlen, és hiába nyitott meg hiába tud mindent, nem mindenki akar romozgatni, customizálni, a többség egyszerűen telefonálni meg facsézni akar.két kivétel van: a csúcskészülékek, és a google sajátmárkás készülékei. ezekre odafigyelnek, használhatóak, megkapják a támogatást az életciklus végéig, és kellően erős bennük a hardver, hogy működjön a dolog... csak éppen az áruk, az a nagyon sok.
a wp pedig erős alternatíva. még a legalja is teljesen használható, nagyon sokmindent nem tud, de amit igen, azt legalább tudja. a fejlődési irány látva pedig - mondhat aki amit akar - szerintem igenis van jövője, és van benne lehetőség. évek kellenek hozzá, mire ios legyen, sőt lehet sosem lesz az, de kit érdekel, ha közben működik. az más kérdés, hogy a tényleg drága wp telefonoknak egyelőre - 8.1 alapján - sok értelmét nem látom, mert ugyanazt tudja, amit egy negyedannyiba kerülő lumia, csak gyorsabb, jobb és szebb.
az iphone meg... arról is megvan a véleményem. nekem, aki nem játszik telefonon, nem social networkingezik, ez egyszerűen egy szuper minőségű, jó telefon, elképesztően túlárazva. ráadásul, látva az ios-t, csak röhögök, mert évekkel korábban megengedhetetlen lett volna ez a minőségi szint, ami szépen lassan, alig észrevehetően csúszik lefelé. és a vicc, hogy eközben az eladások meg nőnek. dehát, a tömeghisztéria már csak ilyen.
a tegnapi ms bemutató volt évek óta az első, amire azt mondtam, hogy "húb+" ebben most van valami. az apple őszije vérszegény volt, tele koppintással, a google meg hozta a szokásos közepest.
-
Tin
veterán
válasz
Menthirist #111 üzenetére
nem, és hiába próbálod ezt rám húzni. senkit nem nézek hülyének, írtam 2-3 mondatot az androidról, belekapaszkodtál egy másik sráccal, és toljátok-toljátok, már olyan dolgokat a számba adva, amit nem is mondtam - ami lássuk be, nem engem minősít.
nem fogok védekezni. örülök, hogy neked bejön az android egy google sajátmárkás flagship készüléken, de próbáld ki egy, az átlagemberek számára elérhető árú középkategóriás, akármelyik gyártó által gyártott telefonon vagy tableten.
fél tucat android eszköz után mondhatom, hogy nem köszönöm, de azt még egyszer a kezembe ne adják. nem akarok hónapokat várni a javításokra, azt tapasztalni, hogy egy éjszaka alatt csontra merült a teló és kikapcsol, befrissítenek egy alkalmazást és utána hetekig nem használható a telefon, és bár marha jó, hogy testreszabható meg minden, de nekem egyszerűen amúgy sem lenne időm testre szabogatni mert nem érdekel. ja, és a fele androidot teló pontosan arra nem volt az igazi, amire elvileg tervezniük kellett: telefonálni.szóval nem barátom, te nem az androiddal vagy elégedett, hanem a nexus 5-el, amit supportálnak. én pedig úgy összességében beszéltem az androidról. egyébként, csak úgy mondom, az mekkora húzás volt, hogy a mai napig használható nexus 7-emet előveszem majd 1 év után, jön rá a frissítés (5-ös), és egy darab sz@rt csinál belőle. tervezett jövőbeli frissítés meg nincs. brávó google. de beszélgetnék a sonyról, amivel képtelenség telefonálni, vagy a másikról, amivel szintén. a samsung tabletről, amire ebben a régióban elfelejtenek 4-es androidot kidobni, a másik samsung telefonról, ami folyton szétfagy. a z-ről, ami csak néha működik, meg egy rakat olcsóbb telefonról, és az elegemről, amikor visszatértem egy feature phone-hoz, mert egyszerűen nem bírtam használni a telefont arra, amire való.
amikor elmentem, és gombokért vettem egy alap lumiát, majd utána elkezdtem használni, már akkor láttam, hogy nem fogok újra androidos lenni. akkor sem, ha a wp-re alig van app, mert legalább használható, és ha tönkremegy, kuka, és veszek másikat.
-
Tin
veterán
válasz
Menthirist #108 üzenetére
Ja már értem így visszaolvasva. Megbántottam az androidosokat. Bocs! Szerintem sz@r, de másnak még lehet jó.
-
Tin
veterán
válasz
Menthirist #84 üzenetére
és ez azonnal kölcsönössé is vált
nincs ismerősöm, aki ne menekült volna el az androidtól. kivéve a csúcsmodelleket, amiket 2 évig támogatott a gyártója, ha újkorában vetted...
-
Tin
veterán
mitől lesz amúgy egy app univerzális? hogy telefonra, tabletre és pc-re is elkészítik a felületét? mert kb a ui az egyetlen, amiben különböznie kell, a többit majd elintézi a fordító, gontolom a framework menni fog ezen is, meg az asztalin is.
a win10 kiforratlan, de az ms-nek lépnie kellett. a win7 idejében azt, hogy az bizony sose fagyjon és legyen jó, de ott is az sp1-re lett stabil. most kell a feature, meg kell szerettetni az emberekkel, és lesz kb 1 év átmenet mire használható lesz, de onnantól... gondolj csak bele.
az ms-nek most megvan az, hogy a telefonod kell csak, és mindened megvan. minden adatod, az egész géped, mindened. ezt sem az android, sem az ios nem tudja. az ms-nek meg van egy oprendszere, ami képes az okosórától az óriásgépekig elfutni mindenen. ez a power benne, nem az, amit ma, október 6-án látsz belőle.
-
Tin
veterán
válasz
Meteorhead #68 üzenetére
most e
-
Tin
veterán
figyelj, most őszintén...
wp annak való, aki telefonálni akar, levelezni, netezgetni néha, hogy tudjon fényképezni, zenét hallgatni, akinek fontos a naptár, meg az ehhez hasonló, de mondjuk nem érdekli a játék meg az ilyenek.
akinek fontos a csillogás, a lekerekített élek, a "valaha volt legjobb" érzés, az egytrillió app, az meg vesz iphone-t.
androidot meg nem tudom ki vesz... talán a gyerekek. meg azok, akiknek nincs pénze iphone-ra, de még nem volt wp-je.
felesleges fikázni. 20-ért korrekt wp8 telefont kapsz, 50-ért már egészen jót, 100-ért meg teljesen jót. ugyanez androidnál jóval feljebb kezdődik, iphone-ból meg...
az meg, hogy tartja az árát az iphone? de tartja ám, és ez tök jó. mindig lesz, aki villantani akar, és ezért. az ios 9 egy rohadt vicc, ha jobs élne, lefejezné a fejlesztési részleget.
-
Tin
veterán
fogalmam sincs, hogy tudják-e, de a cégek amúgy sem fognak elsőre rácsattanni erre, de ha otthon megkapod a számítógépet egy mobilon, amin rajta vannak a személyes cuccaid és elég netezésre meg egyszerűbb játékra, minek vennék asztali gépet?
ebben iszonyat nagy lehetőség van. már a w8-nál látszott, csak ott elcseszték az irányt. de most megvan, és ha most ráfekszik az ms a marketingre és tolja és tolja, pár év alatt feljuthatnak a csúcsra.
ja és még valami. az apple 1 hónapja, a google fél hónapja mutatta be az újdonságokat. az ms-nek most van minimum fél év előnye, amíg nem másolják le, de hidd el, jövőre jön az ibook pro, és csak röhögni fogunk, hogy egy újabb másolat lesz, ahogy az ipad pro, az apple tévé konzol, az óráik, és a többi kacat, ami már mindg csak trendkjövetés de nem trend-diktálás.
szted a google miért dobja ki a termékeit az win phone-ra? mert döglött?
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
KELL!
végre valami, ami munkára is használható, de kicsi és könnyű, és nem kell egy külön tablet meg egy külön notebook, nem kell ölben ülve type coverrel szívni, nem kell támaszték a hátlapnak...
nem tudom mit ettek a srácok az elmúlt pár évben, de ma nagyon beértek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged