Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kolosszus87 #46 üzenetére
A fényerőt én is írtam korábban, és okkal szerepelt a QN85, ha már IPS. Lehetett volna egy NanoCell is valószínűleg, de azokat nem ismerem. Az 1100:1 viszont nappal is gyenge.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #30 üzenetére
Az, hogy a VA panel kontrasztja sötétben látványosabb, az IPS gyenge kontrasztja pedig világosban nem olyan feltűnő (ezt is írja az RTINGS, ahogy én is írtam lejjebb), nem jelenti azt, hogy egy VA paneles készülék nem lehet jobb világosban is, mint egy IPS.
Azt is írtam, hogy ez a dolog nagyon véleményes illetve szokásfüggő, és itt jegyzem meg, hogy az ilyen fogalmazás sem a troll vagy mindent tagadó emberre jellemző.
Ez az ársáv ráadásul a FALD tévék territóriuma, ahol a natív kontraszt már-már el is veszti a jelentőségét, a panelek/készülékek egyéb tulajdonságai pedig felértékelődnek. Gondoltam, hátha sokszor oldalról nézitek, zavar sportközvetítésnél a VA smearing, bármi egyéb, ezért említettem az IPS-es QN85-öt rögtön az első válaszomban.
#34 Donki Hóte
Nem fű alatt, írt a topikba. -
törölt tag
A Nokiának szerintem lehetett volna, sőt, Windows Phone platformon minden potenciál megvolt, hogy nagyot durrantsanak. Aztán durranás az lett belőle, csak a szó rosszabbik értelmében.
A Panasonicnál az LG (és majd a Samsung) OLED paneljei jelenthetnek egy tartható utat, csak tényleg nem a mostani árképzéssel, mert arra olyan sok vevő nincs a jelek szerint. A TCL logikus lépés, egy másik logikus lépés pedig az Android TV vagy webOS lehetne, én úgy gondolom. (Vagy sci-fit kedvelőknek a tvOS.
) Aztán ki tudja, hogy ha nagy volumenben eladott tévéik meg nincsenek, akkor meddig megy a szekér, de majd meglátjuk, hogy alakul a helyzetük.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #24 üzenetére
Azt próbálom kihúzni belőled, hogy miért csak IPS. Azt látom, hogy egy borzasztóan félreértett összefoglaló miatt, de ezen túl nem tudod megindokolni, mert a tévéket/paneleket te magad nem ismered.
Pedig 3-400 ezerből 55"-on korrekt VA paneles tévéket kapni (még egy-két OLED-et is), és hülyeséget csinálsz, ha en bloc kizárod ezeket. Világosban sem lesz jobb kategorikusan az IPS, ez nagyon véleményes, illetve szokásfüggő.
Nyugodtan kérdezz körbe akár az említett topikban. Bízom benne, hogy ott sem a világos nappali = IPS megy, hanem föltesznek még néhány kérdést, és azután ajánlanak alternatívákat.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #20 üzenetére
Az kevés lesz, hogy ezt írják valamelyik topikban. Nekem indoklás kéne.
Szerintem ennek is csak az van a hátterében, hogy az IPS kontrasztja gyenge, ami világosban kevésbé feltűnő. De hogy FALD nélkül az 1100:1 úgy is rögtön látszik, azt garantálom. Ha sok SDR-t néztek világosban, akkor egy nagy fényerejű tévét keress inkább, de persze a te döntésed.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #12 üzenetére
Nem értem, hogy világosba miért az IPS lenne a jobb, de ha IPS kell, akkor Samsung 55QN85A-t is kapni kb. 370 ezer forintért.
Ha tényleg 270 ezer forint (lesz) ez a Pana, akkor az más. Egy élvilágított IPS LCD-ért mondjuk az is soknak tűnik, de nem annyira soknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Yettel topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest