- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callisto
őstag
Miért nem linkelek? Mert Te is megtalálod őket, ha akarod. Csak azokra nem fogsz hivatkozni. Azokra hivatkozol csak, melyek az elvakult sötét nézeteidet támaszthatják alá. Miért van csőlátásod? Mert nem vagy Te még 12 sem.
Van PC-m nekem is amin maxon tudok játszani. Játszok is ha azzal akarok, ha meg PS4-el akkor azzal. Játékélményben nincs különbség. Sőt. PC-n a pacing problémák és ingadozás annyira rossz, hogy az szörnyű. Igen a még egy erős PC-n is. Ez a hátránya az ostoba brute forcenak.
Én mondjuk sehol nem mondtam, hogy nem erősebb egy PC és nem fejlődik gyorsabban, de azt igen hogy ugyanazt a teljesítményt sokkal jobban használja ki a konzol. Aki programozó (mint pl. magam is) jól tudja ezt.
Ahova tart a PC szoftveres része játékgrafika terén azt éppen a konzoloknak köszönheti és az AMD-nak. Ettől PC-n is sokkal jobban kihasználható lesz a teljesítmény. Persze ez neked szintén teljes sötétség. -
parampa
aktív tag
(#50) Callisto
Hehe. A PC verzió lebutítva azóta, mert a legerősebb gépek nem bírták.
PS4-en javítva és azóta van AF és más egyéb is. Ezen túl most akkor
linkeljek neked sorba oldalakat ahol összevetik a PS4 és PC grafikáját
és észrevehetetlen a különbség?A kiadáskori Low -ról sikerült felpatchelni a szokásos Medium-High
minöségi szintre? Szánalmas. Linkelheted sorba azokat az oldalakat.
Mintha eddig nem 'linkeltél' volna eleget.Dying Light Terrible Textures Post "Updated Graphics" Patch (PS4)
(#55) apatyas
Max settings nem egyenlő azzal, hogy a PS4-gyel azonos minőségű.A konzolok SOHA nem érték el a PC max Ultra minöségi szintet.
Ez a jövöben sem lesz másképpen! Lehet korrigálni saját magát!
Méreggel etetö Korrektor 'Úr' & másik észlény 'férgeket látó' majom.
Nem szégyellik magukat ? Véletlenül nem az a Troll aki hazudik ?
Tessék mondani itt a pH-n ezt szabad ?(#58) morgyi
Játszál akkor PC-n, van még rá lehetőséged nem?Egy rakat olyan embert fogsz találni, aki nagy ívben leszarja,
hogy 1080p vagy esetleg csak 720p, 30fps vagy 60 mert marha
jól szórakozik a PS4-ével XBO-jával. Egy játékra alkalmatlan
konfig áráért olyan konzolt kapott, amivel évekig el tud szórakozni.
Mi akiknek számít a grafika az fps és a konzolban rejlő erő kiaknázása,
a béka segge alatt sem vagyunk a konzoleladásokra leszámítva.Sőt képzeld van aki most vesz (nem egy ember az ismerősi körből)
XBOX360-at. Már elég olcsó, és úgy van vele hogy az elmúlt pár év
játékaival még évekig ellesz. A játékok sem drágák már,
használtan meg pláne nem. Full leszarja hogy a 2012-13-as grafika
nem annyira szép. Mert jól szórakozik.Gondolom ha meglátod az NV logót a játék elején, egyből a
kedvenceddé válik, tartalom nélkül.Az elöbb még a PS4 egyenesen überelte a PC-t, majd most már
nem számít sem felbontás sem grafika sem FPS ? Majd újra:
"Mi akiknek számít a grafika az fps és a konzolban rejlő erő kiaknázása"Egy hsz-en belül 3x kerültél saját magaddal ellentmondásba.
Ez már kényszeres beteges hazudozás. Jellegzetességetek !
A konzolos optimalizáció NEM valami csodafegyver hanem egész
egyszerüen a Fix konzolvas elévülését lemaradását hivatott
ellensúlyozni. A PC hardverfejlödés gyorsabb. Teccikérteni ?"Egy játékra alkalmatlan konfig áráért olyan konzolt kapott..."
Ordenáré nagy kamu hazugság megint. Rendre elhalgatjátok hogy
a konzol NEM annyiba kerül ami a bolti ára. Féláron adják csaliként.
A valós árának/költségének a másik fele ott van a 1.5-2x -be kerülö
konzol gámákban. Ugyanígy egy PS3/XBox költségéböl össze lehet
rakni olyan olcsó PC-t ami körbe hugyozza azokat teljesítményben.1 Konzolgeneráció életciklusára 8-9 évre vetítve a valódi költségek:
Konzol + PC pótlék + 1.5-2x játékárak = Közepes PC fenntartási költsége + olcsóbb játékokTehát kijelenthetö hogy a konzolok NEM olcsóbbak mint egy közepes
PC fenntartási költsége ami ráadásul jobb teljesítményt is nyújt.Financial Statements for Advanced Micro Devices, Inc
Lehet sasolni a hamarosan megjelenö 2015 Q1 -es eredményeket."Az AMD ezt nem jófejségből csinálja. Az a cél, hogy ők határozzák meg az ipar irányát."
by Köztiszteletben álló Troll- Te figyu Nem ez volt az a gonosz kis törpe amelyik megpróbálta eltéríteni az iparágat?
- De. Na és mi lett velük ?
- 2015 -ben becsödöltek. Na puff neki ...Kedvenc cégetek egész egyszereüen szereptévesztésben van!
Nekem semmi bajom nem volt az AMD -vel egészen addig amíg
ez az ámokfutás el nem kezdödött itt a PH-n is. Konzollal sem
lenne semmi baj ha a helyén kezelnétek öket. Elsösorban
kényelmi szempontokat szolgáló fejöstehén játéggépek. Ennyi. -
letepem
aktív tag
Többek között tegyük hozzá, hogy még ps3-on is sokkal durvább az ai mint bármelyik pc-s címnél gondolok itt egy tlou-ra, egy uncharted sorozatra. Ilyen tényezők nem elhanyagolhatóak. Unchertedben meglepődtem párszor az AI "okosságán", nem találkoztam ezelőtt ennyire gondolkodó ellenfelekkel.
-
apatyas
Korrektor
Ott volt csak kettővel előtte a magyarázat,
"A PC verzió lebutítva azóta, mert a legerősebb gépek nem bírták. PS4-en javítva és azóta van AF és más egyéb is."
Ha erre reagált volna akár egy fél szóval, akkor tőlem hőböröghetne. De így... Ááhhh.
Max settings nem egyenlő azzal, hogy a PS4-gyel azonos minőségű. De nem akarom mélyebben beleártani magam. -
-
parampa
aktív tag
looooooooooooooool
Dying Light - G3258@4.3 / GTX 750 Ti FTW - Max Settings
Egy konzolnál gyengébb PC vason jobban fut mint a külön az erre a célra
tervezett játékgéppapírnehezéken ? Erre mondják azt hogy akivel meg lehet
vetetni az meg is érdemli. A konzolbutítások hatással lennének a tulajaikra is?A fórum nem kifestő!
[ Módosította: koxx ]
-
Callisto
őstag
Hehe. A PC verzió lebutítva azóta, mert a legerősebb gépek nem bírták. PS4-en javítva és azóta van AF és más egyéb is. Ezen túl most akkor linkeljek neked sorba oldalakat ahol összevetik a PS4 és PC grafikáját és észrevehetetlen a különbség? Azonban egy közép PC-n jó ha meg van a 25 FPS FullHD-ban?
Egyébként ezzel a hozzászólással tökéletesen leírtad mennyire nem tudod hogy az FPS mitől függ azon túl, hogy milyen VGA, milyen CPU stb. Ennyire laikus ember nincs a földön még egy aki kétszer - ismétlem kétszer egymás után ugyanazt a baromságot mondja.Lehet ezt már nem is laikusnak nevezik.
@HaJózsi: Azt sem tudja mi az az irónia.
-
HaJózsi
aktív tag
Úristen! Köszönöm.
Ez és az előző hozzászólásod.... Az érvek melyeket fölhoztál, a tények melyeket forrásokkal alátámasztva fölfedtél és a mélyreható gondolatok melyekkel az álláspontodat megvédted.... Mind mind arra enged következtetni.... Hogy igazad volt. Mindvégig. Már nem érdekel a többi komment - én megtértem. Összetaposva hever lábaim alatt a PlayStation, melyet vakságomban vettem.
Köszönöm neked. -
A márciusi Steam survey szerint a teljes VGA állomány 77,8%-a DX11-es. Készítettem egy táblázatot a százalékos adatokból, és az egyes GPU típusoknál beírtam a DX12 és a Vulkan támogatottságot.
Ebből az jött ki, hogy a DX12-t a teljes GPU állománynak a 39%-a fogja támogatni (AMD GCN, NV Kepler és Maxwell, Intel GEN7.5), míg a Vulkant 47%, ha a Fermit is ide számolom az előbbiekkel együtt. Fermi nélkül szintén 39% lenne a Vulkan támogatása, mert DX12 capable = Vulkan capable lenne a felállás.
Persze mindez csak érdekesség így, darabszám adatok nélkül...
-
-
parampa
aktív tag
Te hol tudtad összehasonlítani a GTAV-öt és főleg a Last Of Us-t akkori (!) középkategóriás PC-hez mérve?
Felbontást, grafikát és FPS számot össze lehet hasonlítani konzol VS Közép PC.
2013 -ban az elözö konzolgeneráció végén GTA5 és TLoU a két agyonoptimalizált
konzol játék jó összehasonlítási alap erre. A 2013-as Középkategóriás PC aminek a
fenntartása egy konzol 8 évre vetített fenntartási költségéböl kijön, szebb grafikára,
több FPS-re volt képes, mindezt 2x annyi képponttal megjelenítve. 720p vs 1080p
2013 GTA5,TLOU 720p 20-30fps MEDIUM-HIGH -VS- 1080p HIGH 30-40FPS (köz PC)Hozzáteszek egy aktuálisabb példát: Dying Light. PS4-en szinte egy az egyben ugyanaz, mint a PC-s maximum beállítás, melyet egy mai középkategóriás PC sehol sem képes úgy futtatni, mint a PS4.
Ha nem értesz hozzá Tájékozódj! mielött ekkora butaságokat írsz le:[link]
Óriási különbség van itt is a PC javára. Ne hallgass a ferdítö szagértökre.Többi értelmes hsz híven reprezentálja a PH Ájemdé fanboy hitgyülekezetet (TM) .
-
alevan
őstag
-
Barátom, te nagyon el vagy tévedve! Nézz már magadba és ismerd fel, hogy mostanság nálad nagyobb NV+Intel fanboy nincs itt a PH-n, és amint megjelenik egy ÁJEMDÉ hír, te jössz acsarkodni, fröcsögni, fikázódni. Megint megkérdezem: mi a bajod?
De nyugodtan írj még, mert nagyon vicces vagy!
-
pakriksz
őstag
Csak az a lényeg hogy ne tiltsátok ki
Egyrészt elég szórakoztató az a sok marhaság amit összehord, másrészt engem jó érzéssel tölt el amikor az ilyen fanatikusok fortyognak dühükben, harmadrészt pedig az eredmény csak az lenne hogy másik fórumon hordaná össze a ph-t az amd kottájából olvasó gyíkemberek által szerkesztett oldalnak -
Stirlitz
senior tag
Most ne haragudj, én hülye vagyok, te meg villamos?
Pont nem vagyok fanboy Te kr...-n, ma lett Intel gépem, ezt talán Te is tudod értelmezni. Azt biztosan látom, hogy mást nem, mert ismétlem, minden AMD-vel kapcsolatban álló hírnél megjelensz, és nyomatod a baromságot.
Előre elnézést kérek a moderátortól, de ezt le kellet írnom.
-
Callisto
őstag
Te hol tudtad összehasonlítani a GTAV-öt és főleg a Last Of Us-t akkori (!) középkategóriás PC-hez mérve?
Komolyan áruld el a titkot!
Aki ért a dolgokhoz és van egy kis esze az neked fanboy. Én sem mondok teljes meggyőződéssel a hozzá értőket, szakmabelieket lefanboyozva, elvakultnak mondva pl. a cipészetről, mert nem értek hozzá. Neked is hasonlóan kéne tenned... vagy informálódni és tanulni.Hozzáteszek egy aktuálisabb példát: Dying Light. PS4-en szinte egy az egyben ugyanaz, mint a PC-s maximum beállítás, melyet egy mai középkategóriás PC sehol sem képes úgy futtatni, mint a PS4. Ráadásul ha jól tudom PS4-en wrappert használ, nem a saját API-ját.
-
parampa
aktív tag
NEM egy középkat PC mára már nem csak papíron erösebb !
Nyilván javulni fog a helyzet hiszen az ÁJEMDÉ marketingesei (TM) is megjósoták.
(saját csödközeli helyzetüket hogyafenébe nem tudták igy meglátni a gömbben)
PC hardver fejlödés + optimalizáció > Fix hardver + optimalizáció !!
*és ezen a low lev API-k és a fenenagykihasználtság sem fog változtatni
lsd elözö konzol generáció vége: ( ugyanekkora különbség lesz most is )
GTA5,TLOU 720p 20-30fps MEDIUM-HIGH -VS- 1080p HIGH 30-40FPS (akkori közép PC)
Mindíg ugyanez a hitegetés megy, nagy dumák hatalmas elméleti maximumok és
természetesen az elmaradhatatlan n+1 x 300% -os gyorsulások. ahamm pempersze(#19) 7time
Aha, DX11-re úgy általában is fostak optimalizálni, ezért is mindenki más a hibás ??(#28) Stirlitz + (#29) Yutani
Piros szemüveget feltevö alapvetö összefüggéseket nem átlátó ájemdé
fanboyokkal télleg vmi mentális zavar lehet hogy amint más nekik nemtetszö
véleményt olvasnaka Zinterneten rögtön elkezdenek hisztizni. Tessék felnöni
végre odakünn a világ nagyés színes, legjobb esetben sem a véleményetek van többségben. !!44!!! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert például számos olyan indie játék jön, ahol a Vulkan is játszva hozná a 60 fps-t 1080p-ben, de le kell programozni a játékot GNM-re vagy GNMX-re. GNM-re jellemzően nem fogják, mert nem annyira egyszerű, a GNMX pedig egy magas szintű wrapper a GNM-en, vagyis jóval lassabb, mint a Vulkan.
Eleve azt is vedd számításba, hogy a legtöbb mai PS4-es játék GNMX-en fut, vagyis nem az alacsony szintű API-n, hanem a PC-s Direct3D-hez közelebb álló magas szintű wrapperen. Például ilyen az AC Unity. A GNM és a GNMX között sokszoros a teljesítménykülönbség, de sokaknak nem éri meg a multiplatform címet alacsony szintűre tervezni. Na itt a Vulkan már egy óriási előny lenne. Aki pedig eddig is GNM-et használt, használhatja tovább.
-
-
Nem igazán értem, mi alapján mondjátok, hogy ettől középkategóriás PC lenne a PS4. Ahogy azt sem, tudom, miért veszitek biztosra, hogy a Vulkan szignifikánsan lassabb lenne. És arról sincs szó, hogy a libGNM eltűnne. Ugyanakkor sokkal több játék megjelenése várható minden platformon.
-
Gondolom az XBox One is megkapja a Vulkánt.
-
Kicsimix
őstag
-
Callisto
őstag
A középkategóriás PC csak papíron hardveradatokban ér fel PS4-hez. Sajnos PC-n a végeredményben ennek legnagyobb része elveszik, míg PS4-en szinte semmi. Az új hardverhez közelebbi API-k elterjedésével ahogy a fejlesztők kiismerik azokat és lehetőségeiket akkor javulni fog a helyzet PC-n a nyers erő és tényleges teljesítmény arányában. Azonban akkor sem lesz olyan a kihasználtsága egy PC-s hardvernek, mint egy fix architektúrának.
-
törölt tag
-
Én jobban örülnék, hogy ha egy ilyen jellegű váltást meghagynának a következő konzol generációra.
-
Uran39
csendes tag
Persze a jobb pc-s port sem utolsó szempont. Optimalizáltabb játékot a pc-s játékos is szívesebben megvesz, és az eladásokat is lehetne növelni, mivel a Vulkan API pc-n a Windowst és a Linuxot egyaránt támogatni fogja.
-
Uran39
csendes tag
Bár a libGNM api alacsonyabb elérést biztosít, én nem vagyok annyira biztos , hogy ezt olyan mértékben képesek is kihasználni azok a stúdiók, akiknél az a cél, hogy minél több platformra jelenjen meg a játékuk. Értem ezalatt az anyagi korlátokat, ami esetleg lényegesen megemelné a fejlesztési költségeket. Mondhatni hogy a Vulkan api csak a fejlesztés költségét csökkentené a multiplatform címeknek. A PS4 exkluzív címek pedig úgy is a libGNM api-t használnák, hogy a maximális erőforrást kihasználják.
Persze ez csak saját vélemény. -
Peat;)
veterán
válasz
#32839680 #12 üzenetére
Már több mint két éve fejlesztenek a konzolokra. Valószínűleg több, reálisan 2,5 év hiszen pl a ryse nyitócím volt xbox one-on és talán a legszebb cím xboxon. Csak tisztánlátás végett, hogy ennyi idő alatt ennyit értek el. Hosszabb idő lesz az amíg látunk valami újat, ha látunk.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezt a Vulcan API-t még csak a "minap" jelentették be...mikor lesz ebből kézzelfogható dolog?
-
Mate
nagyúr
Tehát ha jól értem két verzió lesz:
DX 12-re megcsinálják a játékot. Így windows pc és xbox lefedve, mellé korábbi ps4 apira és mindenki örül.
Vulkan-ra megcsinálják a játékot. Így windows pc, linux lefedve, ps4 kicsit rosszul jár, mert nem olyan jó apival dolgozik majd a játék. Xboxra meg megcsinálják dx12-re. Esetleg win is dx12-t kap, nem vulkant. -
már most is ez történik rengeteg játék esetén, még csak vulkán se kellett hozzá
erről nem a pécés alapok tehetnek (hiszen az xbox vagy az xbox360 is elég "pécés" volt), inkább csak a növekvő költségek és az igénytelenség: az emberek megveszik a rondább, szaggató játékot is
-
nemlehet
őstag
Hátha lesz PS4 emulátor így
-
parampa
aktív tag
Köszönjük ájemdé.
..és de a libGNM a gyorsabb.
A konzolok meg már NEM tudnak középPC-vé degradálódni,
mert a mai középkategóriás PC már erösebb nála. bár degradálják csak.. -
Duck663
őstag
Én nagyon-nagyon remélem, hogy ez csak egy kacsa!
-
alevan
őstag
Kérdés: a libGNM nem sokkal ...... "gyorsabb" PS4-en mint a Vulcan? Így a PS4 nem degradálódik le egy középkat PCvé?
-
Pekkk
aktív tag
Mindenre számítottam, csak erre nem. Elég gyorsan tudnak majd PC portot eszközölni...
-
Sinesol
veterán
Most nem azért, de egy sima grafikus api hogy tudna bármiben versenyezni egy kifejezetten apu-ra írt, megosztott memóriát támogató, x86 magokat is használó fejlesztőkörnyezettel?
-
Peat;)
veterán
Nem értem ez miért lenne jó a konzolok oldaláról nézve, hiszen egy középkategóriás pc-re lenne degradálva az eszköz. Ezért nem jó ha pc hardware egy konzol alapja, a pénzéhes kiadók és a tohonya lusta fejlesztők azonnal a könnyebb módját látják a munkának és profitnak.
-
Echo_
csendes tag
Itt az lesz a kérdéses, hogy egy adott játékot mekkora teljesítménykülönbséggel tud majd futtatni Vulkan API-n és libGNM API-n.
-
imi123
őstag
Szegény konzolosok sem ússzák meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Óra topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest