Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebben a világban semmi nem az, aminek látszik. A Passw0rd jelszót elképzelhető, hogy egy tégla tette be, valamelyik hárombetűs kérésére, akik nem szerették volna, hogy európai kapacitások épülnek ki állami malwaregyártás céljára.
Amúgy az észkombájnoknak nem kellett saját kútfőből dolgozni, fentebb linkeltem, hogy évek óra volt már BIOS-t fertőző kártevő - nekik csak meg kellett venni a forráskódot.
Mindenesetre ami engem a témában aggaszt:
1. Mi van a gyártók által hivatalosan a gépre tett szeméttel? ("anti theft" betárcsázós vackok)
2. Mi van a gyártás/szállítás közben "nemhivatalosan" rákerülő bios-kártevőkkel? - ugyebár hallottunk már róla, hogy vírusosan bontja ki valaki az új notebookját, az a vírus simán lehet egy letakaríthatatlan "flea" típusú BIOS-malware!
3. Ha az 1+2-t megúsztam, megvéd-e valójában a következő kombó: secure boot, USB-boot tiltása, biztonságos BIOS-jelszó, normálisan konfigurált és bevédett OS? Persze, a népszerű biztonsági szakik ezt mondják. De mondjuk mit csinálnál, ha a Pekingi usa nagykövetségnek rendelnél új laptopokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- iPhone topik
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest