Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
A Toyota a világ legnagyobb autógyártója, jobbára kihelyezett gyártással. Mégis japán cég, és nem lehet azt mondani, hogy nincs ott innováció, vagy azt, hogy lenyomta volna a konkurencia.
A japán TV gyártók is léptek többé-kevésbé erre, a nagy eminens Sony például 1996 óta van jelen Szlovákiában, több gyárat is felhúzott, előbb, mint a Samsung (aki szintén felhúzott gyártósort például Szlovákiában és Magyarországon is) és az LG (aki Lengyelországban húzott fel gyárat). A Sharp például később lépett, de 2007-ben már neki is volt direkt az EU-ba dolgozó gyártósora Lengyelországban, és ekkora már volt Kínai, Mexikói és Malajziai LCD TV gyártósora.
Valóban igaz, hogy egyes gyártók, mint például a Pioneer nem mozdult el ebbe az irányba, és úgy gondolta, hogy a jó minőségű készülékei magasabb áron is eladják magukat. Ők tévedtek, azóta is nyüszítenek az elszalasztott helyzet miatt (a Pio tényleg mindenki előtt járt képminőségben 2006-2008 között, őket én is nagyon-nagyon sajnálom).
De ahogy a fenti példa is mutatja, hiába a kihelyezett gyártás, ez kevés az üdvösséghez...
-
oxalisz
tag
A munkaerő olcsósága viszonylagos. A népi Kínában a fejlett ipari övezetkben magasabbak a bérek, mint nálunk. (Kb. három éve megugrottak a bérek. 30% felett) Az állami hatóság véleménye most már az, hogy aki ezt sokallja odébb állhat. (Ld. Vietnam, Kambodzsa) Azért a népi Kínát említem, mert bár a Foxconn tajvani cég, több nagy üzeme van ott (is).
Ami miatt még mindig "olcsó" a kínai termelés, az a környezetvédelmi lazaság. (Ld. pl. a pekingi szmgot...) -
Peter13
senior tag
Szerintem ez nem ennyire egyszerű. Az olcsó munkaerő nem minden (pl ha "olcsó" minőséggel is párosul, akkor konkrétan ****** se ér). Persze, hogy képzett ÉS olcsó munkaerő egy nagyon komoly tényező, de bőven volt ott még más is. Igazából az egész üzleti stratégiájukat elbaltázták, szerintem.
Sajnálom, mert nekem is egy 46-os SHARP tv figyel a nappaliban, és gondolkodom a cseréjén (7 éves lehet, asszem'), de az utódja ezek szerint már valami más lesz...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cayin ha 3a csöves fejhallgató erősítő
- Logitech G Pro X vezetékes fejhallgató
- Szinte Új HP HyperX Cloud Flight Wireless Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Új APPLE AIRPODS PRO 3 GEN bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest