- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #49 üzenetére
Nagyjából igen, de itt ennél egy kicsit összetettebb a szitu. Sem a CPU, sem a GPU nem állandó frekvencián üzemel. Több lépcsőben változik a frekvenciájuk és minden lépcsőfokhoz tartozik egy feszültségérték. Az sem mindegy, hogy az első mag, vagy magpár mely frekvenciájánál kapcsol be, vagy ki a következő. Ezek az összefüggések sémákba vannak rendezve. Ezek a governorok. Azonos egyéb jellemzőjű (pl. csíkszélesség), de alacsonyabb teljesítményű proci, azonos frekvenciáin alacsonyabb energiaigényű. Nem gazdaságos üzemeltetni túlméretezett hardverelemeket. Az említett felbontásváltás sem olyan egyszerű dolog. Alapból reboot kell hozzá. Aztán, pl. megváltozik az azonos távolságon belüli képpontok száma. A DPI érték korrigálása nélkül átméreteződik minden a képernyőn, mivel minden pixelben van meghatározva.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #37 üzenetére
Retina display 2048*1536 a 9.7" mérteben már majdnem az. Biztos van olyan, hogy látszanak a pixelek, de csak akkor, ha keresed. De egy egészoldalas pdf ujsagot nyugodtan lehet rajta olvasni. Igaz, az rk3188 és a mali400 küzd rendsen, hogy kirajzolja a képet, de netezni, olvasgatni jó. És persze vannak már más táblák is ezzel a felbontással, modernebb soc-al.
Az igzo inkább abban lenne jonb az ipsnél (állitolag), hogy kevesebbet fogyaszt. Nemtudom. Nem vagyok járatos a kijelzőtechnológiákban.Igen, a felbontásváltás lehetősége létezik, pl az én tabletem is tudna kisebb, 1600*1200 lebontásban menni. De úgy kicsit homályos a kép, mert a 2048-rol 1600-ra lemértetezés nem a legjobb arány. Nem is használom, mert én főleg olvasok, és az élesebb kép sokat számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest