Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tDr1v3r

veterán

válasz ribizly #33 üzenetére

Vannak jobb főzött ROM-ok (hivatalos CM/LOS, Paranoid Android és Sultan saját CM forkja), persze, csak az aki nem mókol a hajára kenheti...

Nem az a baj hogy Nougat-ot nem kapott (ennek eleve a S801 vet gátat ugye a hivatalos követelmények miatt - amiket a főzött simán átugor, megjegyzem), hanem hogy az OOS-t nem húzták fel arra a szintre amin a OP2 vagy az OP3 állt Marshmallow alapon. Ezt a készüléket legalább odaáig ki kellett volna maxolni és utána elengedni, nem vakvágányként kezelni többszázezer (többnyire elégedett) tulajt.

Attól függetlenül hogy milyen lett az OP3 én többet nem veszek OnePlus készüléket, az fix.

• tDr1v3r

veterán

válasz Cifu #22 üzenetére

Nem érted hogy mi a bajom...

Adott egy elég kis lineup (4 telefon, a COS-es OPO-t nem számolom bele), amit nem tudnak normálisan támogatni OnePlus-ék. Mindegyik a megjelenéskor úgy lett behozva hogy aztán majd frissítik rendesen, aztán mégse... a 3-3T az első készülékük amire azt tudom mondani hogy normálisan bánnak vele (megjelenéstől időrendben nézve sokkal előbb megkapta a Nougat-ot mint a 2 a MM-t), de a 2 meg az X időközben el lett felejetve az új készülékek mellett, miközben egyik sem túl régi készülék. Legyen, az X-re nem is lenne Nougat a S801 miatt, de legalább felhúzhatták volna egy frissebb és bugmentes OOS verzióra ha már a Q1-re igérgetett MM frissítés szeptemberre jött csak ki... ahogy írtam előzőleg is, most is vannak elég érdekes hibái a rendszereinek (sok Lolliról MM-re is áthozódott), de még azokat sem javították ki! Nekem egy rossz szavam nem lenne ha kapna egy normális hattyúdalt az X, de nem kapott. A OP2 biztos kapni fog Nougat-ot nyárig, ebben nem kételkedek, csak sanszos hogy az lesz rá az utolsó frissítés és ugyanúgy megy a süllyesztőbe mint az X.

Ott az LG meg a Samsung, igen. Előbbi túlzottan nem, utóbbi normálisan frissíti a készülékeit a középkategóriától felfele (nyilván limitált ideig a flagshipekhez képest), miközben amúgy rengeteg másik modelljük is van amit rendszerint hátrahagynak. Csak az max. belassul, nincsenek félkész szoftverrel kiadva...

(#23) reap3r: Nem vagyok objektív ebben, de azért engedd már meg hogy ez legyen a véleményem! Nem érdekel hogy mit mennyiért adnak, valami never settle a mottójuk, csak próbálok igazodni hozzá. Minden készülékükhöz beígérték a csodatámogatást, aztán valahogy csak az aktuális flagship kapta meg... nem érdekes kicsit?

A 3 kivétel, az a legjobban fogyó telefonjuk, nem is kapott bugos szoftvert. Csak az a probléma, hogy valami eleve bugossal startolt és nem javították ki a támogatás végéig... persze ott a közösség, nyilván, én is főzött ROM-ot használok de mástól ezt nem várom el ha nem geek. Aki meg nem az, hát annak meg nem tudom tiszta szívvel ajánlani a készülékeiket... ennyi.

• tDr1v3r

veterán

válasz Eugene Roe #15 üzenetére

Két évig támogatja? Hol, melyik világban? :) Az OP2 sincs még két éves, és még mindig MM-en van... az X Lollival jött ki 2015 októbere végén, és következő szeptemberben kapott MM-t, aztán totál el lett felejtve. Ez jó támogatás? Arról nem is beszélek hogy az X elég blatant hibákkal volt teli hónapokig, egy WhatsApp nem működött rajta normálisan...

Igen, a Samsung - jócskán - többet kér érte de kicsit tovább van támogatva a készülék (most hagyjuk hogy a TW mekkora rakás izé). S6 is már Nougat-on van tudtommal, amit anno teljesen jó előfizus konstrukcióban el lehetett hozni... de ha már itt tartunk, az S5 is felfrissült MM-ra. Ez azért nem rossz szerintem, főleg hogy tudtommal ezek a készülékek még kapják a security patcheket is havonta.

Elég szubjektív hogy kinek mi a jobb. Ha szeret mókolni az ember akkor jó a OnePlus mert kiadják a kernel forráskódját és több assetet (az a ROM amit most használok is elvileg OP-től kikért driverekkel megy részben), de én a gyári támogatása miatt többet nem veszek tőlük telefont, és nem is ajánlom külön ismerősöknek.

(#14) Cifu: Hát, ha valamelyik kevés készülék mellett ilyen az szégyen... főleg ha jóformán két készüléket adnak ki évente, és még azokat se tudják támogatni rendesen.

• tDr1v3r

veterán

válasz Obyboy #8 üzenetére

Szerintem ugyanúgy járnak majd mint az X, az aktuális főverziót majd háromnegyed év késéssel kidobják aztán ennyi, semmi OOS-es update-t se fog kapni.

Sajnálom amúgy, az OxygenOS részemről az összes Material Design-os problémát kijavította, legalább hattyúdalnak MM alapokon kidobhatták volna valamelyik újabbat az X-re, ha már a SoC miatt nem lehet hivatalosan támogatott Nougat-ra... a CyanogenMod/LineageOS igaz hogy már 7.1 alapú (nálam előbbi van a 14.1 személyében, LOS-re még nem merek frissíteni), de az sem néz ki úgy mint az OOS. Témázás meg ugye nincs, ahogy Xposed se...

Én az ár és a hardver ellenére senkinek se tudom ajánlani a OnePlus telefonjait a támogatás miatt. Értem hogy kicsi a cég meg ilyenek, de azért hogy egy maréknyi telefonra nem tudnak friss szoftvert írni, csak az aktuális flagshipekre... érthetetlen. Vagy inkább gyomorforgató.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés